|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako otroka naučiti vztrajnosti?
8.6.2010 14:21:51   
Metuljček Cekinček
Pri svojem štiriinpol letniku opažam, da je kar hitro frustriran, če mu kaj ne gre od rok in potem kar opusti kakšno stvar in se ji nekaj časa ne posveča več.

Naprimer, pozimi smo šli na smučanje, ampak smo se najprej nekaj dni samo sankali in smučali na majhnem hribčku, potem pa sva šla še na smučišče. Najprej z učiteljem smučanja, potem sva pa šla še sama na vlečnico in s pomočjo palic po smučišču skupaj navzdol. Vmes je enkrat padel oziroma se spustil na rito in potem je bilo konec. Najmanj 15 min sva stala na sredini smučišča, nič ga ni moglo prepričati, da bi šla skupaj dol. Nekako nama je potem vseeno uspelo, ampak po tem padcu, ki sploh ni bil padec, ni želel več na smuči. Niti na hribček, kaj šele na smučišče. Ko sva se pogovarjala, da bomo naslednjo zimo spet šli na smučanje, je rekel, da on ne bo več smučal.

Pozimi sva hodila na plavanje in je v tem res zelo užival, potem pa kar naenkrat konec. Je rekel, da ne bi več hodil. Sem ga spraševala, zakaj, pa je rekel, da mu ni več všeč. Potem sem nekako vztrajala in ga navduševala pred vsakim plavanjem, ampak sva potem vseeno, ko se je začelo lepo vreme, zaključila s plavanjem.

Ko pokaže zanimanje za črke ali številke, se z njim vsedem in mu kaj pokažem, razložim. Začne pisati različne besede, potem ga pa po treh minutah vse mine in bi rad nehal.

Vem, da je star šele štiri leta in da njegova koncentracija ne traja dolgo. Sprašujem se, kako ravnati v takšnih situacijah. Je prav, da smo smučke pospravili ali bi morala vztrajati? Kaj ga na tak način učim?  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako otroka naučiti vztrajnosti?
8.6.2010 14:59:52   
Naja31
Jaz bi rekla, da je to za tako starost normalno. Največ škode lahko narediš če ga boš silila v kaj. Če noče smučati, pa naj ne smuča. Zakaj bi pa sploh moral smučati?
Od 4letnika pa res ne moreš pričakovati, da se bo 100% posvetil eni zadevi.
Ne prehitevaj, saj bo imel še dovolj časa za vse hobije in prostočasne aktivnosti. Ko bo dovolj star, si bo sam izbral in se bo temu tudi z veseljem posvetil.



(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako otroka naučiti vztrajnosti?
8.6.2010 16:25:08   
ronja
Podpis. Po moje je iblo prav in na ta način ga učiš, da upoštevaš njegovo mnenje in želje, vsaj kar se tiče prostočasnih aktivnosti. Gotovo se bo kasneje za nekaj bolj ogrel, ti samo spodbujajo njegovo poz. samopodobo, da ne bo obupal pri stvareh, ki so mu všeč. Ni pa treba, da vsi vse znamouser posted image .

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako otroka naučiti vztrajnosti?
8.6.2010 20:37:02   
zinkazi
Pri otrocih poskrbimo, da jim ne postavljamo prezahtevnih nalog, potem pa pohvala, vzpodbuda. Je pa vedno tako, da imajo nekateri otroci raje eno vrsto igre, drugi drugo, dobro je, da jim večkrat ponudimo, to, kar imajo radi.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci naj bodo bosi
Hoja brez čevljev je najbolj naravna in primerna za otroke, zato naj bodo ti čim večkrat bosi. Malo stopalce se namreč n...
BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?