|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težko navezovanje stikov - 3. razred
25.10.2010 12:13:27   
kekso
Zdravo!

Rada bi  čimveč vaših mnenj in napotkov, ker sama nimam pravih idej. 

Moj sin (star 8. let) že od majhnih nog težko navezuje stike z drugimi oz. se ne zna vklopiti v skupino.  Je zelo sramežljiv in ne ve kako pristopiti in se vključiti v pogovor ..., ko pa se enkrat s skupino spozna, pa ni nobenega problema več.

V šoli je zelo priden (vsako ocenjevanje znanja, ki ga pišejo je 100 %) in zelo vljuden ter nasploh pozitiven fant, vsi sošolci ter sošolke ga imajo zelo radi- tako mi vedno govori učiteljica na govorilnih urah.

Lansko leto so šli na nek izlet in sin se je dogovoril, da bo sedel z eno sošolko. Cel teden je govoril o tem. Zjutraj ga jaz peljem na avtobusno postajo, kjer je šel takoj do sošolke, da bosta skupaj sedela in ona mu odgovori, da bo sedela z drugo sošolko. Tako ga je prizadelo, da je prišel kar k meni, jaz pa sem mu rekla, da bo že našel koga, ki nima para in da bo sigurno vse vredu.

Prejšnji teden pa so spet imeli neko ekskurzijo in je bil dogovornen s sošolcem, tudi že en teden. Ko sem ga zjutraj pripeljala na postajo je spet šel k njemu, on pa mu je odgovoril, da bo sedel z drugim, in tako je prišel k meni ves rdeč v obraz, ustnice so se mu tresle, bil je na pragu joka. Meni se je srce trgalouser posted image , ko sem ga videla, kako trpi, ampak mu ne smem pokazati. Rekla sem mu, da naj gre lepo na avtobus in se vsede zraven koga ali pa sam, pa se bo že kdo zraven usedel.

Jaz vem, da on zelo trpi, če ni vse tako kot je dogovorjeno v naprej (takšna sem bila tudi jaz), ampak ta kruti svet ne pozna tega. Ne vem, kako mu naj pomagam, da bi lažje komuniciral z neznanimi ljudmi, ter da ga takšne situacije ne bi tako vrgle s tira.

Prosim za vaša iskrena mnenja.  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težko navezovanje stikov - 3. razred
25.10.2010 12:44:12   
ajsek
Meni tukaj manjka razplet zgodbe. Ali je na koncu kakšen sošolec sedel zraven njega in se je sin imel luštno na izletu, a je res ostal brez para?
Če pogosto "izvisi" v takih situacijah, potem je to velik problem.
Če ga pa iztiri samo to, da želi imet vse vnaprej splanirano in trpi, kadar ne gre vse po dogovoru, čeprav se zadeve vseeno OK iztečejo, potem je pa podoben moji mlajši sestri v mladih letih. Ona je bila tudi en tak nevrotičen otrok (in tega nikakor ne mislim žaljivo), vse je moralo biti vnaprej dogovorjeno, rutina je bila njen najboljši prijatelj. Nikakor ni prenesla spontanosti.
Mama jo je najprej poskušala zaščitit pred stresom, ampak na dolgi rok se je to izkazalo za slabo življenjsko popotnico, ker v resničnem življenju pač ne gre vedno vse po načrtih, treba se je prilagodit,... Pomagalo je, da je pričela malo več hodit okrog, se vključevala v različne skupine in se tako malo sprostila. Ampak začetek je bil zelo težek.

Ampak ta moj odgovor res velja samo v primeru, da je težava zgolj v tem, kar si napisala na koncu posta, da trpi, če ni vse dogovorjeno vnaprej. Če ga otroci res izključujejo (namenoma ali ne), potem mirno ignoriraj moj odgovor, ker se je treba zadeve lotit drugače.

(odgovor članu kekso)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: težko navezovanje stikov - 3. razred
25.10.2010 13:15:50   
kekso
Hvala za odgovor,

ja potem, ko pa pride domov, pa vprašam, kako je bilo pa pravi da je bilo super, super.

Drugače ga otroci ne ignorirajo, so prijazni z njim.

Jaz bi rada, da bi bil bolj odprt, zato je tudi vpisan v nekaj krožkov, kjer so otroci iz cele regije in ne samo iz njegove šole.

Jaz ko ga takega vidim zelo trpim ampak vem, da mu ne smem tega pokazati, čeprav bi ga najraje k sebi stisnila, ampak nočem iz njega narediti maminega sinka, ampak samostojnega človeka, ki se bo moral podati v ta krut svet.

LP

< Sporočilo je popravil kekso -- 25.10.2010 13:21:31 >

(odgovor članu kekso)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: težko navezovanje stikov - 3. razred
25.10.2010 13:29:02   
PinaNina
Jaz svojega poskušam usmerit, da ni najbolj važno s kom sediš, važno se je lepo imeti na izletu. Pa seveda pogovor o tem, da si včasih kdo premisli, da ni lepo, če je bil dogovor med njima. Da si zadeve naj ne žene k srcu.



(odgovor članu kekso)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: težko navezovanje stikov - 3. razred
4.11.2010 8:23:57   
kekso
Prosim še za kakšna mnenja in napotke!

Hvala in LP user posted image

(odgovor članu kekso)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: težko navezovanje stikov - 3. razred
4.11.2010 8:30:14   
špelin@
Moj predlog je, da se o tem pomenite z razredničarko. Ona lahko potem skozi pogovor z otroki subtilno naveže temo na medsebojne odnose, da vidi, kakšne sorte otroke ima v razredu, in ona je tudi tista, ki lahko občasno malce pomaga otroku, da si npr. na avtobusu hitreje najde nekoga, s katerim bo sedel, sploh v prvi triadi. V tvoji zgodbi mi manjka komunikacija z učiteljico.

(odgovor članu kekso)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?