|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odtis zob za zobni aparat
9.4.2011 21:07:51   
Brinčika
No , naša prvošolka ima križni griz. Zanima me kako vzamejo odtis zob , ali je to kaj strašnega in kako to poteka, ker je rekla ortodont-ka naj jo pripravimo na to, ko pa sem jo vprašala kako to poteka, mi ni hotela povedat ker je bila hči zraven, rekla je samo da naj jo pripravimo na to.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odtis zob za zobni aparat
9.4.2011 21:26:16   
mini86
ko sem bila jaz majhna-dvomim da se je do sedaj kaj spremenilo je bil ena taka "žlička", notr je bla masa-kot puding in to so ti dal v usta in moraš malo počakati..
edino kar se spomnim je bilo to da ker je pač ta žlička do zadnjih zob da se mi je malo dvigovalo to je pa tudi vse..pa dihat morš mislm da čez nos..

ne vem na kaj ni jo morala pripravit če ti ni hotla povedat za kaj se gre..madona je vsem vse težko..user posted image

se spomnem lansko leto k sm ne vem že kaj vprašala mojo zobarco neki glede zob pa mi je odgovorila naj si na internetu preberemuser posted image user posted image


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Brinčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odtis zob za zobni aparat
9.4.2011 21:29:44   
ribica.
nič takega ni. Mi smo bili prejšnji teden. Ima tak plastičen modelček v obliki zgornje in spodnje čeljisti, da otok lahko ugrizne vanjo. Pravzaprav ne ugrizne vanjo, ampak da zobe v posebno maso, ki jo pred tem napacka v ta modelček. Ta masa se potem strdi, in otrok sprosti ugriz, pa gre lepo vse dol, odtis pa ostane. Dela zgornjo in spodnjo posebej, logično. Pa takoj je gotovo, 10 sekund, pa je masa trda. Pred tem pa otroka še poslika, da lahko potem primerja slike zob, before after. Mala malca, nič bat. Jaz svoje nisem nič prej pripravljala. Edino kar bi jo lahko prej pripravila je to, da prej premisli kak aparat hoče, pa sem pozabila. Ker si lahko svašta izmišljujejo kakšen aparat bi radi.

(odgovor članu Brinčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odtis zob za zobni aparat
11.4.2011 10:07:31   
t5t6
Mojemu otroku so lani v 3. razredu vzeli odtisi. Kot postopek ni nič posebnega, nič ne boli. Ima pa tista masa za odtis ful slab okus, to nam je že sestra predhodno povedala in tudi sin večkrat reče, da mu je bilo prav slabo. Problem pa je v tem, če se otrok začne kaj kremžit in ne sodeluje, postopek odvzema odtisa ni uspešen in ga je potrebno ponoviti. Hčerko pripravi tako, da ji poveš, da bo slab okus, da ne bo bolelo in da naj naredi točno tako kot ji reče zdravnica, ker potem bo zelo hitro mimo. Potem si bo usta sprala z vodo, ti pa ji pripravi kak bonbonček pa bo.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odtis zob za zobni aparat
11.4.2011 11:53:47   
ribica.
moja punca je pa rekla, da je fajn okus user posted image

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odtis zob za zobni aparat
11.4.2011 11:54:47   
mini86
js sm mela maso rumene barve in tudi dišala je po vaniliji..okusa se pa ne spomnim zato predvidevam da ga ni bilo oz ni bilo zanič

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...
Naravno in sočutno odvajanje od plenic
Pri odvajanju od plenic ne gre toliko za to, kdaj so otroci razvojno pripravljeni biti brez plenic, ampak bolj za to, kd...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?