|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ponoči še vedno ne spimo
31.8.2011 7:41:58   
pajkica
Naš najmlajši je star 15 mesecev in še vedno se ponoči zbuja od 3-5 krat. Obvezno hoče dudo in pije vodo. Kakšen dan na noč spije tudi 2 dcl vode, kakšno noč naredi le tri požirke. Jaz res ne vem več kaj naj. Ko hoče vodo in da mu je nočem dati, začne kar jokat. Dude si nikoli ne poišče sam, pa ima ene tri v postelji. Te neprespane noči me ubijajo, pa še služba in popoldne sem kot cunja in se sploh ne morem posvečati otrokoma, ker bi samo spaaaala. Spat hodim kmalu po deveti uri, da se do šestih vsaj kolikor toliko naspim.

Res ne vem kaj ga muči. Mogoče smo do sedaj prespali celo noč kakih 10 krat. Če se zbudi le enkrat sem zjutraj kot rožica.

Čez vikend bomo sprobali, da bo sam spal v sobi, mogoče bo kaj boljše.
Imate še kakšno idejo in kdaj so vaši začeli spati noč? Kar nisem vajena tega, ker prvi otrok je okrog desetega meseca prespal celo noč.
Včasih se bojim, da zna tako zbujanje trajati še kar kakšno leto.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ponoči še vedno ne spimo
31.8.2011 7:46:42   
november2010
po mojem da veliko niti ne moreš naredit.... naš prvi že od nekdaj spi, nobenih problemov, naš drugi ima nočne žurke.... Ne bom izvajala kakih drastičnih ukrepov in ga pustila jokat do neonemoglosti, ker mi res ni do tega - upala bom še narprej da čimprej mine :)

_____________________________

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ponoči še vedno ne spimo
31.8.2011 7:52:56   
biga
pajkica, predvsem se zavedaj, da nista dva otroka enaka. Lahko da je tvoj prvi prespal vso noč pri 10. mesecih, drugi pač tega ne zmore. Mi imamo podobne težave oz. nespanje, pa bo moja hči 9.9. stara leto in pol. Pred par meseci smo že dobro spali, se je zbudila enkrat ali dvakrat na noč, popila malo vode in zaspala takoj nazaj. Zadnje tedne pa se zbuja veliko več, predvsem v joku, se usede in čaka, da ji damo piti vodo. Sama je ne vzame, tudi če ji jo damo v posteljico. Včasih ko zajoka, samo rečeva "ati tukaj" ali "mami tukaj", "spimo", pa zaleže. Zadnje dni pa še to ne. Ta noč je bila spet katastrofalna. Poleg joka na vsakih nekaj ur je začela še klicati naglas "ata" in se pogovarjat. Zjutraj, ko s sinom odideva v vrtec, bi pa spala in potegne do osmih ali dlje. Ne vem, kako bo od ponedeljka naprej funkcionirala, ko gre v vrtec, pa bo vstajala ob šestih. Jaz se tolažim, da bo minilo. Kaj pa naj? Pri meni tudi sin ni dolgo prespal noči, zdaj pa nekje od 2,5 leta spi lepo. Zadnje leto le izjemoma kdaj ponoči pokliče, če ga recimo zebe, ali je bolan. Po moje mali otročki ponoči premlevajo dogodke dneva, ali kaj sanjajo (zato si predstavljam, da tako zajoka), ali pa so krivi zobki. Pri nas sem skoraj prepričana, da je tudi slednje, ker ji rastejo štirice in je takrat vselej sitna tudi podnevi. Morda poskušaš ukiniti pitje ponoči, če bo kaj pomagalo. Jaz ne bom, ker imamo tako suh zrak v stanovanju, da verjamem, da je otrok žejen, zato ji dam vodo. Srečno.

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ponoči še vedno ne spimo
31.8.2011 7:53:32   
smejčica
Naš bo oktobra star dve leti, pa se tud še zbuja. Včasih samo 2 krat, včasih več. Danes recimo se je od devete zvečer pa do pol sedme zjutraj, ko vstanemo, zbudil 5 krat. Ja, ni druge. Je reba potrpet. Zbujat se pa začne po polnoči, prej redko. Tako se mi zdi, da smo vso noč pokonci. :(
Naša ta prva se je do dveh let zbujala ogromno. Pa flaša, pa duda, spet čaj, spet duda, ...pol ko smo to ukinili, je bil pa mir. Od takrat spimo.

Lp

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ponoči še vedno ne spimo
31.8.2011 7:59:22   
LittleSun
Čisto te razumem. Naš pikec ponoči ni spal do 2 let in mogoče še kak mesec zraven. Zbujal se je, pil, jokal, se hotel igrati. Bila sem čisto izčrpana. Potem smo se pa preselili in  je šel v svojo posteljo in se je porihtalo samo od sebe in sedaj spančka kot angelček celo noč, jaz pa sem pozabila na vsa prebujanja ponoči. Morda mu pa poskusiš nastaviti flaško, ki ne toči v posteljico.



(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ponoči še vedno ne spimo
31.8.2011 8:32:52   
tintin
mi mu damo v postlo lonček (flaško) z vodo in si ponoči postreže sam

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ponoči še vedno ne spimo
31.8.2011 10:26:31   
pajkica
Ja, saj vem, da bomo mogli čakat in čakat, da bo le spal celo noč user posted image
Vode mu ne mislim vzeti, ker če jo pije, je očitno res žejen.
Flaške najbrž ponoči ne bi dobil, ker še dudo včasih drži v roki, pa je ne zna dati v usta user posted image  Očitno dela vse to napol v spanju.
Ja, starejši nas je glede spanja razvadil, zdaj pa imamo user posted image  No, pa bo že bolje.  Čeprav upam, da mi na to ne bo treba čakati še par let user posted image
Lepo je že to slišati, da drugje ni nič drugače user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ponoči še vedno ne spimo
31.8.2011 11:29:08   
ronja
Če te kaj potolaži, moji sta obe prespali noč šele pri dobrih 2 letih... Ne vem odgovora. Probaj se zvečer z njim zmenit, da bi se samo 1x zbudil - sicer malo verjetno, da bo pomagalo, škodit pa ne more;). jaz malih ne morem pustit jokat in zato sva seveda takoj letela, čim se ja kaka oglasila.

Če mali že dobro hodi, probaj naštimat luknjo v ograji od posteljice, pa da bi sam pricapljal k vama - pri 15 mesecih to verjetno še ne bo šlo, pri 18ih pa pridejo. In takrat ti vsaj vstajat ni treba.

Poleti se je pa meni Lejla tudi letos zbujala (stara je 2,5 let), ker je bila žejna - sem imela v svoji postelji bidon, ji ga nesla (ker če je v njeni postelji, potem ga bogvekam zbrca in ga ne najdem) in je spala dalje... Dostikrat se je tudi ronja zbudila za pit, pa se sicer ne... Kar se žeje tiče, mislim, da bi moralo bit boljše, ko bo manj vroče...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ponoči še vedno ne spimo
31.8.2011 20:54:23   
annie
Sin je prvič noč prespal, ko je bil star 2,5 let in od takrat dalje spi ponoči kot top, izjemoma je seveda kakšna bolezen...hčerka je stara 14 m, pa do sedaj še sploh nobene noči nismo cele prespali. Se vsako noč zbuja 2-3x in hoče pit vodo...se niti ne sekiram, bo že ko bo...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ponoči še vedno ne spimo
1.9.2011 13:59:17   
ThinkPink
No, da te še jaz potolažim (da ne boš mislila, da si edina:)) Konstantno zbujanje ponoči po x krat, je trajalo do 1 leta, od 1-3 let je bilo tako, da se je sred noči cca. 2x zbudila v joku in dokler je nisem dala spat k sebi, je bil jok, zato sem jo valda začela dajat spat takoj k sebi, ker drugače bi bila zjutraj kot en kup nečesa...:) Pri 3h letih se je prav videlo, da ima finte in je začela izsiljevati, da naj bi jaz spala pri njej. Občutno izboljšanje spanja komaj malo pred 4 leti, pa še zdaj skoraj vsako noč iz svoje postelje pride okoli 4-5ih zjutraj pride k nama...kar me sploh ne moti.

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ponoči še vedno ne spimo
1.9.2011 15:42:44   
Brbs
Doma imamo 4,5 in 2,5 - pa če je ena noč na mesec da jo oba hkrati brez zbujanja prespita, smo dobri user posted image

Imamo pač zbujajoče se otroke, kaj češ.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ponoči še vedno ne spimo
2.9.2011 9:21:54   
marjetica8
naš bo oktobra 2,5 let in tudi še vedno ne spimo. Isto hoče dudo, al pa samo da pridem jst tja in da me čuti zrave, al hoče pit - že kej, samo spal ne bi. V glavnem: do 2 let se je zbujal tudi po 10krat, pred 15.mescom tudi do 25krat...tko da na boljš gre . zdej tko ene 2krat na teden prespi nočuser posted image  Edini nasvet: čakaj na boljše časeuser posted image

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ponoči še vedno ne spimo
5.9.2011 20:26:21   
tasa.m
tudi pri nas se je zbujala do druzga leta parkrat na noč in vedno je hotela piti (par požirkov in nato dalje spala), toliko da sem morala vstati iz postelje in da sem bila zjutraj kot zombi, po drugem letu pa je začela spati cele noči, kakšen teden je bil super, drugi spet vstajanje ponoči ..., od 2,5 leta pa lepo spi cele noči v svoji sobi (izjema je edino kakšen kašelj in zabasen nosek).

_____________________________

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ponoči še vedno ne spimo
5.9.2011 23:35:38   
Roberta69
Moj prvorojenec je noč prespal najbrž šele, ko se je nehal dojiti, pri 2,4 letih. Drugorojenec (10 mesecev) se še vedno doji in noči še ne prespi. Sem si pa jaz kaj kmalu (pri prvem sinu, ne takoj na začetku, ker nisem vedela) vse skupaj zelo olajšala, pa najbrž ne samo sebi - spanje otroka zraven mene, tako da se sploh ne spomnim niti ene neprespane noči user posted image . Sedaj v drugo to prakticiram že od začetka in sem naspana že od prvega dne oz. nič ne registriram, da bi se zbujala user posted image . Prvorojenec se nikoli ne zbuja zaradi pitja, razen redkih izjem, če gremo recimo pozno s kakšnega piknika, kjer je pretežno slano hran, in zaspi že v avtu, potem se zgodi, da se enkrat zbudi in hoče vodo. V glavnem, če imaš otroka zraven sebe, sploh ne veš, da pri otrocih obstajajo neprespane noči user posted image user posted image user posted image .


_____________________________

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ponoči še vedno ne spimo
6.9.2011 8:41:03   
skuštrana
V glavnem, če imaš otroka zraven sebe, sploh ne veš, da pri otrocih obstajajo neprespane noči user posted image user posted image user posted image .


He, he, jaz sem imela vse tri zraven sebe, pa sem se še kako zavedala neprespanih noči.

Naš srednji je prespal noč nekje pri 3l, no recimo da je od 3 leta naprej relativno ok, čeprav še vedno pridejo noči ko se zbuja non stop. Najhuje je bilo to, ker ni pomagal nič, ne joška, dude itak ni imel, ampak se je drl- zverinsko, potem zasapal, čez 10 minut pa jovo na novo...Ampak preživiš, ni druge user posted image Saj bo boljše, malo se izdržite vsi skupaj!

Najstarejša je milina za panje, že od 3 meseca naprej je spala od 9 zvečer pa do 5 zjutraj, ma, pri njej se sploh ne spomnim da bi se kaj zbujali ponoči.

Tamali je pa ena sredina, trenutno spimo z recimo dvema kratkima zbujanjima, kar  je meni luksus user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ponoči še vedno ne spimo
6.9.2011 11:33:42   
ronja
He, he, jaz sem imela vse tri zraven sebe, pa sem se še kako zavedala neprespanih noči.

Podpis, čeprav sta bili zaenkrat samo dveuser posted image .

Je pa očitno nekje 2 leti in pol tista meja, ko se vse obrne na boljeuser posted image . Mojidve sta se obe pogosto zbujali, ampak Ronja je bila ekstrem. Upam, da bo trend še naprej v to smer in bo Svit lepo spal ponoči in bil vesel podneviuser posted image .


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ponoči še vedno ne spimo
6.9.2011 12:09:31   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

V glavnem, če imaš otroka zraven sebe, sploh ne veš, da pri otrocih obstajajo neprespane noči user posted image user posted image user posted image .



Tole pri nas nikakor ne drži. Smo probali vse živo, tudi to in ta varianta je bila najslabša izmed vseh sprobanih. Zbujal se je še več, bolj pogosto, ni hotel nazaj zaspat, se igral, plezal......

Stanje se je izboljšalo pri 2,5 letih. Zdaj imamo noči, ko jih prespi v celoti in spi do cca 7 zjutraj. So pa še noči, ko se zbudi po 1-2x, ampak teh je čedalje manj.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ponoči še vedno ne spimo
6.9.2011 12:45:54   
Janyna
Welcome to the club. Samo toliko v tolažbo, bo minilo, sigurno, ko bo otrok šel v šolo. Pri nas nismo spali 4 leta. Na konc se že vsega hudega navadiš in ti je vstajanje že neki čist normalnega. Kakšnega pametnga nasvata pa nimam, ker pri nas popolnoma nič ni pomagalo. 

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?