|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koprivnica pri dveletnem otroku
9.11.2011 9:15:14   
Massa26
Pozdravljeni,

prosila bi za pomoč. Pri 2letni hčerki se je pred cca tremi tedni pojavila koprivnica. Že takoj nismo vedeli, od česa bi bila, ker se ni nič bistvenega spremenilo. Edini zunanji vzrok, ki se mi zdi možen, je to, da je bila en teden pred pojavom koprivnice cepljena OMR. Seveda so mi rekli, da ni od cepljenja (ob takih izjavah še jaz dobim alergijo, ker nikoli ni nič od cepljenja user posted image user posted image user posted image ). V glavnem, fleki se ji še vedno pojavljajo in to predvsem ˝na dotik˝ , recimo, jo dam sedet na nastavek na wc in je po ritki in nogicah potem vsa flekasta.. ali pa se samo malo podrgne s prstom in takoj ogromen rdeče bel flek.. Ali pa kar tako, velikokrat ima tudi po licih.. Imam pa občutek, da je ne moti/srbi, zato ji ne dajem Claritina..

Brala sem, da je lahko akutna koprivnica do šest tednov, če pa traja dlje, se pa začne raziskovat, od česa je itd....

Ali ima kdo kakšno izkušnjo, idejo..

Pa še to: ta teden imava spet cepljenje (smo bili z dvema cepljenjema v zaostanku), ampak jaz je ne bi cepila, dokler se ne razjasni, kaj bo s tem..

Hvala in lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koprivnica pri dveletnem otroku
9.11.2011 11:29:39   
Hope2
Naš jo je prvič fasal pri skoraj 3 letih in v kar hudi obliki. Zjutraj je vstal z flekastim obrazom in z nekaj fleki po hrbtu (to so taki rdeči izstopajoči fleki), potem ap je to tak raslo, da je bil okoli poldneva skoraj po celem telesu flekast. Popoldan ni bilo več bele kože, cel je bil v bulah in rdeč. Njega k sreči ni srbelo, no začelo ga je šele opoldan, ko smo šli do pediatra. Dobil je inekcijo medrola in sirup Atarax, ki ga je moral pit 5 dni. Bil je tak, da se ga je folk izogibal in otroke vlačil vstran od njega user posted image . Zvečer je začelo izginevat in je drugo jutro bil čisti

Mi nismo našli vzroka, rekli so mi in tudi brala sem, da se povečini ne najde vzroka. Da je največkrat to posledica večih faktorjev. Jaz sem tisti dan naredila seznam vseh jedi, ki jih je mali pojedel prejšnji dan, pregledali smo celo sobo, če bi ga kak žužek pičil med spanjem, preštudirali vsako njegovo kretjo, kje je hodil, kje bi lahko kaj staknil, ali sme menjala čistila, pralne praške... pa nič, nič novega, nič nenavdnega. Nekaj adutov smo imeli in smo jih zdaj že sprobali- pa ni dobil nobene reakcije. Tak da bo pri našmu kar držalo, da se je očitno več alergenih faktorjev nakopičilo tisti dan in je udarlo ven. So lahko baje tudi čustva-stresno obdobje povezano...

Zdaj je že 2 meseca od tega in ni bilo nobenih znakov, trkam. Me je pa strah, ker se lahko ponovi, strah me je, ker ne veš kaj povzroča, kako bi mu pomagal, ad sploh ne bi do tega prišlo, strah me je da ne bi še hujšo obliko fasal- da bi mu udarilo na dihala.

Testirajo pa ne, razen če bi šlo za kronično, se non stop ponavlja, da zdravila ne pomagajo.
Naš je sicer dal osnovne teste za alergene skozi in so bili negativni- sumimo na aditive ter vsa umetna sranjauser posted image

To kar opisuješ ti, mam pa jaz že celo življenje, pa nikoli noben, niti jaz nismo pOSvečali Temu pozornost. Enkrat je padla ena debata in smo na koncu ugotovili, da nas ima kar nekaj teh težav. Samo nas npr ko ratajo tile fleki, ki so tudi izstopajoči, srbijo za znoret. Praskaš in praskaš, da je še samo huje in nakoncu ti še take pikice ratajo (kot če bi kožo sesal)- se pa pomiri po nekaj minutah-30-60minut. Pa kak mesec nimamo tole, potem pa spet vsak dan, lahk večkrat.



< Sporočilo je popravil Hope2 -- 9.11.2011 11:40:15 >

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koprivnica pri dveletnem otroku
9.11.2011 12:39:50   
somic
moj patrik je dobil koprivnico prvič ko je bil star 9 mesecev.

bilo je poleti in sem najprej začela iskati razloge v hrani. nič ni bilo kar bi jedel novega, pa vendar sem krivila breskve, ki jih ima še danes nenormalno rad.

skratka ti fleki pri njem niso bili tako izraziti kot pri "vsakdanji" koprivnici, če lahko tako rečem. to so bile kot pikice, ki so se pojavljala in zginevale. in pri njemu je bilo zelo očitno, da ga srbi.

dobila sva claritin in ženaslednji dan se je vse končalo.

koprivnica se je enkrat ponovila, ko je bil star okoli 20 mesecev, takoj sem mu dala claritin in zadevo preprečila.

no takrat so me vsi prepričevali, da niso bile breskve, ampak... ne vem, očitno tudi mi ne bomo izvedeli. sem pa tudi jaz zelo nagnjena k temu in tudi jaz za sebe včasih težko ugotovim kje je vzrok za pojav koprivnice.

ne vem kaj naj rečem, jaz bi verjetno dala claritine, samo to ko se fleki pojavljajo kar tako, je res malo čudno.

kaj pa če je na kaj alergična? probaj se v tem smislu pogovrit z zdravnikom, pa da bi jo testiral.

ne vem, isto čaka tudi mene

srečno!

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: koprivnica pri dveletnem otroku
9.11.2011 13:49:32   
Anonimen
Hja naša je prvič fasala koprivnico pri slabe po leta. Ko sem zagledala fleke po trupu, rokicah in nogicah smo leteli k zdravniku, kjer je takoj dobila žličko Claritina in še eno kremo (neki na A) ... rečeno mi je bilo, da je Claritin proti alergiji, da prepreči nadaljne zatekanje, krema pa proti srbečici. Potem je doma dobila še eno žličko Claritina in zjutraj šeeno, s kremo sem jo pa morala 2x na dan mazat dokler ni bilo vredu ... samo itak je bilo že po prvi žlici Claritina stanje po eni uri veliko boljše. Mi je bilo rečeno, da se koprivnica pojavi zaradi bilokaterega vzroka ... zaradi nečesar kar otrok/odrasel vdihne, poje, se dotaknie ... lahko da so samo recimo v enem jogurtu, ki ga otrok že od nekdaj je, v mlekarni zamenjali naprimer barvilo ali kaj podobnega, pa je dovolj. Torej mi nikoli nismo ugotovili, kaj jo pri naši sproži. Imamo pa vedno Claritin s seboj in tisto kremo, ko smo dlje odsotni od doma in nam je že parkrat prav prišlo. Ker ko se ji pojavijo flekci, ji dam žličko Claritina, namažem flkce in v pol ure do uri je vse ok.
So pa rekli, da koprivnica ni nevarna, če se jo takoj zdravi. Če se pa predolgo odlaša pa lahko začne zatekati tudi žrelo, kar pa v skrajnem primeru lahko privede tudi do zadušitve.

(odgovor članu somic)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: koprivnica pri dveletnem otroku
9.11.2011 14:27:10   
Hope2
Mogoče še tu najdeš kak odgovor http://en.wikipedia.org/wiki/Urticaria ker so lepo opisane različne oblike

http://www.medicinenet.com/hives/article.htm


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 9.11.2011 14:30:15 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?