|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako naredite minestro
3.8.2012 22:30:44   
constanca
evo, moje sem se navelicala. Iscem nove ideje kako priti do dobre minestre. Po moznosti brezmesne.

Skoraj take kot jo dobis v Italiji.

Kaksna ideja? Kako to ve naredite?

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako naredite minestro
3.8.2012 22:46:04   
josephine27
Nam je sicer mesna boljša ampak v bistvu delam na enak način. Najprej na žlici olja prepražim malo čebule ( če je slučajno nimam uporabim por). Potem dodam mleto meso ( če delam mesno, drugače meso spustim). Dodam na kocke narezano zelenjavo. Malo odvisno od tega kaj imamo doma. Ampak nekako sem prišla do spoznanja, da več različne zelenjave kot dam boljša je mineštra. Nekako obvezen je korenček, cvetača, grah, bučke,...včasih dam zdraven še krompir. To malo popražim in potem zalijem s toplo vodo in pustim, da se kuha na majhnem ognju. Dodam še petršil, paradižnik, sol in poper. Čez nekaj časa dodam še testenine ( ta male) ali riž.

_____________________________



(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako naredite minestro
4.8.2012 8:37:43   
sonček33
Odvsino kakšna - tista, ki ima v osnovi fižol al navadna zelenjavna? Mi to poleti jemo ful velikokrat.
Potem pa eksperminetiramo z zakuho.


_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako naredite minestro
4.8.2012 22:02:32   
malaMravljica
Jaz na olivnem olju preprazim cebulo, dodam na koscke narezan korenck, kolerabo, cvetaco, grah in na kocke narezan krompir, bucke in zalijem s kropom, dodam na drobno narezan petrsilj, sol, poper in drobno pest malih testenin. Mal gledam kdaj dam kaj glede na cas kuhanja. Pa zeleljavo pac poljubno, sedaj kar pac dobim na vrtu, tudi strocji fizol lepo pase, ga narezes na koscke in das med prvo zelenjavo. Mislim, da je to to.

Fizolovo imajo pa tukaj pri nas takooo radi in naredim tako. Zvecer dam fizol namakat in dopoldne ga pol skuham, rabi cca 1 h, da se skuha ( to je btw najboljsa hrana od mojega otroka, za fizol menja celo cokolado). Pol pa olivno olje in gor cebulco, na male koscke narezan korenck in na male koscke narezan krompir, zalijem s kropom, poper, sol, petrsilj in tu notri sedaj spasiram fizol, ne znam povedat kolko, ne prav prevec, ker se mal zgosti in dodajas lahko se kasneje, no drugace pa se krop dodas, ce bi bilo pregosto. Pa mal vode od fizola dolijes. In se pest malih testenin, ko so testenine kuhane je jed pripravljena, je pa zvecer se boljsa pol. In ves kako se fizol kuha, ko prva voda zavre jo odlijes in das kuhat v novo, pa en lovorjev list das zraven. In fora te je, da je vse res na malo narezano.

Ce si za vas pa kamot povabim k meni na minestro in palacinke.
In ti zelim lep ta mesec.


< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 4.8.2012 22:05:33 >

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako naredite minestro
4.8.2012 22:08:10   
constanca

hvala punce,  nekaj novih idej je ze! Zbriranje se pa se nadaljuje. Sploh ta z mletim mesom mi je nova. Hvala!


@Mala mravljica, ti kuhas pa zelo podobno kot jaz. Jaz le dostikrat dam v zelenjavno brez fizola gresove knedlje, te pa nas tamali obozuje. Pa palacinke tudi:) Hvala za povabilo!:) Upam, da nam enkrat res rata.



(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Priredite otroško koktejl zabavo
Brezalkoholna koktejl zabava bo najbolj navdušila starejše otroke in najstnike, pa tudi najmlajši se bodo razveselili sr...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?