|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Živa norišnica
5.4.2006 21:11:17   
kepa*
Po porodniški sem začela delat šele prejšnji teden, pa sem že vsa obupana.user posted image
Poučujem namreč deveti razred, za katerega si vsi na šoli želijo, da čim prej izgine s šole. Gre za generacijo otrok, kjer so vsi po vrsti grozni! Dobesedno. Poučujem jih slo drugi nivo, v razredu jih imam 16. In na urniku jih imam vsak ljubi dan! So pa taki, da se včasih vprašaš, ali so sploh normalni. Če se spomnite filmčka dijakov iz Domžal, si predstavljajte, da je tukaj nekaj podobnega v nekoliko milejši obliki. Danes so mi skoraj popustili živci: po razredu mečejo peresnice, se brcajo, klepetajo vsevprek, padale so celo žaljivke na moj račun, so zelo zahrbtni ... Prekipelo pa mi je, ko je eden vrgel po razredu škarje! Raje ne pomislim, kaj bi se lahko zgodilo. Nič ne zaleže: ne prošnja, ne opozorilo in ne grožnja ...
Ne vem, kaj naj storim. Danes sem omenila razredničarki, ki je potem seveda popenila nad njimi, a dvomim, da bo kaj zaleglo, hkrati pa sem jaz zato najbolj osovražena učiteljica na šoli ...
Tudi drugi imajo velike probleme z njimi, a vsi samo malo pojamrajo v zbornici in pač potrpijo tisti 2 uri na teden, ko jih imajo, naredi se pa nič.

Kaj mi svetujete? Kako naj reagiram?Kaj naj še storim, da bi delo vsaj približno normalno teklo? Prav strah me je jutri iti v ta razred in seveda komaj čakam na konec šolskega leta.
Bojim se tudi, da bi mi zaradi incidenta danes recimo poškodovali avto.
In boli me, da se moram sploh bat iti v službo. V katerem poklicu pa je še tako?user posted image

Morala sem to deliti z vami v upanju, da bom zato lažje spala.

_____________________________

Letos pa bo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Živa norišnica
5.4.2006 21:16:39   
Anonimen
kepa žal ti ne morem dat nobenga nasveta, ker še nisem tako daleč. Me je pa že zdaj groza takih situacij. Tudi zato si ZELO ZELO želim, da bi se čimprej prekvalificirala... predvsem... da bi bilo to sploh možno.

Pojma nimam kaj bi jaz naredila v tem primeru, res ne.

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Živa norišnica
5.4.2006 21:20:35   
Anonimen
Avtoriteta punca avtoriteta. user posted image

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Živa norišnica
5.4.2006 21:37:47   
Magi*
joj kepa, to ti pa čisto nič ne zavidam. pri nas je drugače, ker lahko moteče osebke dejansko ven vržem, brez razlag in polemiziranj. lahko jih tudi nahrulim, če je treba. moram pa priznati, da sem tako drastične mere menda rabila enkrat ali dvakrat.

saj ne vem, kaj naj ti rečem. a z drugimi učitelji si se kaj pogovarjala glede tega? saj imajo menda še kak predmet, pri katerem maltretirajo učitelje več kot 2x tedensko. kakšno učiteljico so pa imeli pred tabo? a je imela podobne probleme?

v glavnem, ne jim pokazat, da ti pridejo do živega ali celo, da ti je zoprno priti v razred ali, da te je strah. to jih samo še bolj podkuri. v bistvu so ene velike reve, ki funkcionirajo samo v krdelu. to si zapomni. postavi jasna pravila igre in se jih drži kot pijanec plota. pa poskusi biti pravična. ne vem, kakšne vzgojne ukrepe imate na voljo v devetletki, vseeno se natančno pozanimaj, da te ne bodo okoli prinašali...

ma saj vem, da je govoriti iz domačnosti ljubega doma najlažje. držim pesti zate. nekaj najtežjega je z odporom in strahom vsak dan hoditi v službo. to pa dobro poznam, je pa na srečo ta izkušnja že za mano.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Živa norišnica
5.4.2006 21:39:27   
Gina
Sočustvujem, Kepa. Saj ljudje si ne predstavljajo, kaj si vse današnja mularija dovoli. In potem ti nazaj napišejo, da moraš zahtevati svoje in da moraš biti prijazen. Aha, bi jaz tistega dala v tak razred, pa da ga vidim, kako obvlada zadevo - samo s svojim nastopom. Eh...

Fajn je, da napišeš, kako se obnašajo. Če drugega ne, bo vsaj še kakšen človek izvedel, kaj se dogaja po šolah. Malo bolj ozaveščena bo javnost.

Veš kaj, kar sitna bodi. IN fejst ornk nastopi pred njimi. Čisto vseeno ti mora biti, za kako tečno te imajo. Ne morejo škarij metat okrog. Ti bi morala tisti hip, ko so škarje letele, nekaj ukrepat, ker samo tulit takrat, ni dovolj. Kaj si pa neredila? A je imel otrok posledice? Zdaj te še toliko bolj preizkušajo, ker si ravno prišla, oni so pa na koncu šolanja.

Jaz bi na tvojem mestu vsak dan pripravila ogromno reči za delat. Ker če imajo veliko za delat, nimajo časa mislit na neumnosti. In jaz vseeno mislim, da ne smeš preslišat niti ene besede žalitve, ki leti na kogarkoli v razredu, ampak moraš takoj ukrepat in se obesit na tisto besedo. Ko bi ti vedela, kako je to meni težko. Ampak sem imela srečo, da sem delala z eno, ki je to obvladala. In sem se naučila, ko sem dostikrat videla, kako točno to naredit in kako nič ne smeš spregledat in predvsem preslišat. Saj veš, kaj mislim, a ne. Npr. en nekaj reče potiho, drugi se poheca nazaj, tretji se norčuje iz nekoga....hopla STOP! NOrčevajne pri meni odpade. Tako se ne vedemo. Jaz sem včasih pol spregledala, ampak ti povem, da spregledaš lahko samo pri tistih, ki si to zaslužijo. Taki modeli, ki pa si vse dovolijo, pa kličejo po postavljanju mej. Moraš jih ustavit. Povedat razredničarki ni dovolj - ona jih ne more kontrolirat na daljavo. Tebe morajo spoštovat. To te pa ne morejo, dokler jim ne postaviš mej.

A veš kaj jaz delam, saj najbrž to pri vseh otrocih užge. Zalo sem prijazna in se veliko smejim, ob normalnih razmerah in zelo sem huda, kadar sem huda. Štekaš? Otroci imajo radi, če se smejim in pogovarjam z njimi in če jim kaj lepega povem, pohvalim. Če pa se ne vedejo tako, kot je treba, sem pa fejst sitna in zoprna. Meni se to zdi fajn varianta, ker je zelo človeška. Zelo si potem razumljen od otrok, ker si naraven, tak kot pravzaprav si. Ampak ne smeš pozabit biti prijazen in se veliko smejat in veliko lepega povedat, kadar so oni fajn. Nikoli ne smeš tega pozabit. In obratno, ne smeš nagradit grdega vedenja. Meni se to ne zdi tako slab sistem. In otroci čutijo, da si iskren in da se trudiš in posledično te imajo zelo radi in te prej upoštevajo, ker še vedno hrepenijo po tvoji dobri volji in vsem, kar zraven dobijo od tebe lepega, kar jim paše. No, tile tvoji so v 9. razreud in je najbrž res križ z njimi in nimaš več ne vem koliko časa.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Živa norišnica
5.4.2006 21:42:41   
Anja**
...sanja svija kukuruz...


Nekateri starši se svojega (enega ali dveh) otrok ne sfolgajo, me zanima kako bi jih več???

Res se mi zdi, da je to ogromen problem. Ne samo pri tebi, marsikateremu učitelju se dogaja podobno.

Kaj pa sploh lahko napraviš? Za svojo varnost silno malo (žal). Otroci (raje beri: male barabe) so zaščiteni še huje kot severni medvedi (prispodoba).
Nekatere samo grdo pogledaš pa si zverina... Uh ne bom v to smer.

Predlogi:
- na hospitacijo povabi ravnatelja (pomočnika ravnatelja, kolegico ipd.)
- naredi dan odprtih vrat za starše (dvomim, da bo kateri prišel)
- vzami zvezek, cvetke si zapisuj (njihova dejanja tudi), potem pa pri razredničarki zahtevaj telefonsko št. od staršev in (z ravnateljevim dovoljenjem) jih pokliči in razloži, da je njihovo zlato dete: naredil to in to in rekel to in to (pa dobesedno, prosim)

hmmm, še kaj? 

aja, za tolažbo: kmalu bodo počitnico (prvomajske), ja, vem bolj kisla tolažba.

LP, Anja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Živa norišnica
5.4.2006 23:33:13   
nejcko
Oh, Kepica moja, podajva si roke. Te popolnoma razumem, ker doživljam isto. Sicer od 9. učim samo 1. nivo in jih imam zelo malo v skupini, kadar pa fašem cel razred, je pa obup. Tudi na naši šoli vsi komaj čakajo, da se znebijo enega devetega razreda.
Ampak je vic v tem, da imajo na vidiku še bolj bolj problematičen 8. razred, tega pa imam jaz 2. nivo in ti povem, da je za pop***. Samo klepetajo, se zmerjajo med sabo, si jemljejo stvari, nič se jim ne da, nič jih ne zanima ... lahko se na glavo postavim, naredim altro ke spektakel, ampak ura propade v šusu. Enostavno se z njimi ne da delati. Ma ni da ni in pri nas ni zaleglo niti posredovanje ravnateljice, niti klicanje staršev v šolo - NIČ. Meni zdaj, iskreno povedano, dol visi. Teh par mesecev bom še potrpela, potem pa zginem od tukaj. Ma grem raje skrete pomivat, kot da se s takimi bodem. Sploh ker vidim, da vsem po vrsti dol visi, sploh pa ravnateljici. Glavno da ji starši ne hodijo tožit, pa je vsa srečna in se slepi, da naša šola je pa oh in sploh in brez problemov. Ja pa ja de!!!!

Ti pa svetujem, da si narediš en seznam učencev in si notri vsak dan dosledno zapisuješ vse, kar se v razredu dogaja. Kdo ima/nima DN, kdo ima/nima DZ, disciplina. Vsak mesec daj tak popis razredniku, naj starše seznani s situacijo. To pri meni še najbolj pali, sploh ker zraven pripnem še vse listke z raznimi risbicami in sporočilci, ki jih zaplenim med poukom. Ti bo vzelo kar nekaj časa, ampak se res splača. Ampak vse naj bo datirano. Nujno!!!

Gina ti svetuje prijaznost - no, ja, jaz nisem več prijazna. Sem bila na začetku in zdaj krvavo to plačujem. Ni šans več - nasmeh na mojih ustnicah pri njih veliko stane. In nič pregovarjanja in pogovarjanja. Jaz sem izrekla preveč besed, se o vsem skušala pogovoriti. Ja pa ja de. Pogovarja naj se mulc z mamo al pa s psihologinjo, jaz ne debatiram več.

Ja, Kepa, tako daleč sem prišla. Vse tisto, kar sem najbolj ljubila v pedagoškem poklicu, je splavalo po vodi. Nočem biti tak učitelj, ampak moram biti, žal. Zato ... pri meni pali edino še gimnazija ali kakšna podeželska OŠ, v nasprotnem primeru pa ...  pucanje sekretov - raje to slednje, kot biti še eno leto v takih razmerah.

In še za vse tiste, ki vpijejo o avtoriteti in sposobnosti učitelja - jaz sem strokovnjak na svojem področju; defektolog, specialni pedagog, socialni delavec, psihoterapevt, varnostnik, policaj, kloven - nap, teh šol pa jaz nisem od blizu videla. Se vam zdi, da bi jih mogla? In to samo zato, da bi lahko z mulci analizirala Prešernovo Zdravljico ali prebrala kakšno komedijo? Če je vaš odgovor da, potem vam odstopam svoje delovno mesto ... z največjim veseljem.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 5.4.2006 23:42:30 >

(odgovor članu Anja**)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Živa norišnica
6.4.2006 20:45:05   
kepa*
Hvala vam za odgovore.
Ja, res je tako, kot praviš, nejcko. Vsaj na predmetni stopnji ne dosežeš nič, če si prijazen. Le še bolj za norca te imajo. In najbolj bedno je, da je socialni delavki in ravnateljici kratko malo vseeno, kaj se dogaja.
Saj bo, to je njun odgovor. Profesionalnost pa taka.
Nejcko, se ti pridružim pri iskanju druge službe, čeprav me kar malo skrbi, da bom kar tu ostala, saj je današnje čase glede služb zelo težko.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Živa norišnica
14.4.2006 21:38:17   
india
Ja,kepa in nejcko, to je zelo žalostno,kar se dogaja.
Meni je zelo malo ljudi pred 15 leti verjelo, da se dogajajo take reči že v OŠ, saj ko sem pripovedovala, da me je mulc v 1.r. pri fakultativnem pouku nemščine poslal v p**** M****, so me samo pisano gledali. Zato pa sem tudi pobegnila iz tega poklica in se res ne bi več mogla vrniti vanj, ravno zaradi takih problemov.

Sem tudi slavist, ponavadi imamo ravno najmanj avtoritete, žal.
Po mojem, kepa, ni drugega,kot da si res vse dosledno zapisuješ in dokumentriano posreduješ ravnatelju, staršem,....

Pa držim ti pesti, da to šolsko leto čimhitreje mine!

Ne morem si predstavljati, da bi kdo take zgodbe pripovedoval o mojih otrocih user posted image , žal pa lahko le povem to, da me je pred tednom dni hčerina sošolka zelo nahrulila,ko sem prišla v šolo, ker ne dovolim, da mojo hčer kdorkoli nadira in zbada.
Ja, kam vodi ta svet????user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Živa norišnica
21.4.2006 15:16:32   
bskrle
LAni sem fasala podobno skupino kot ti maja. K sreči sem jih učila le en mesec. MAlo smo glasbo poslušali, malo so delali.
Ti pa jim lahko še daš kakšen cvek, lahko jih ustno sprašuješ ... Saj jim gre vendar za ocene, a ne boste nič pisali?!a
Lepo napovej spraševanje po 8. maju pa je. Saj je še cel mesec pouka. Vprašanja jim narekuj, da ne boš slučajno kaj fotokopirala ....
Snovi ne piši na tablo(pokliči naj en piše na tablo namesto tebe), le težja imena, termine ... nič prosojnic ipd.

In prvo pravilo, ne zaključi ocen do pred- in  zadnje ure, sama boš lahko presodila že sedaj,  kdo je med oceno in ga moraš vprašat.
Zagrizeno, aja, starši so pa na ocene občutljivi in marsikomu bo šlo za uspeh, torej močne živce!

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...
FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?