|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: stepla sem svojega malčka
20.7.2006 11:13:31   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Vendar je najbrž razlika v tem, kaj si ti prebral pod "stepla sem ga" ali pa kaj si jaz predstavljam pod istim izrazom. Najbrž si ga ti predstavljaš plavega, jaz pa si ga nikakor ne. Najbrž si ti predstavljaš, da je tolkla pol ure, jaz si predstavljam, da ga je udarila nekajkrat in konec.

Jaz sem si samo predstavljal osebo, ki je tako popolnoma izgubila oblast nad sabo, da je namlatila (bolanega) otroka.  Preberi si še enkrat originalno sporočilo: "Tolkla sem kolikor sem mogla in sploh se nisem mogla ustaviti.". Sploh ni važno, ali je otroka bolelo! Če ga ni, je pač imel srečo. Problem vidim samo v tem, da se anonimna ni mogla obvladati. In to se ji ni zgodilo prvič, bilo pa je najhuje do zdaj.

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Prav zanimiv mi je pa še to, kako ljudje zdaj sklepajo, da če je človek enkrat nasilen, da bo za zmeraj. To sploh ni nujno.

Seveda ni nujno, ampak boljše je preventiva kot kurativa, a ne ? Problem je zgleda predvsem predsodek pred "psihiatri", ki ga je omenila že Magi*. Rajše kot da gremo k strokovnjaku na pogovor prosimo za nasvet "strokovnjake" na RR forumu, ki še v veliko bolj enostavnih situacijah niso enotni kaj šele v takem primeru.

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Vse je odvisno zgolj in samo od tega, kaj se človek odloči.

Odločitev je predpogoj za spremembe, to se strinjam. Ni pa nujno da je dovolj, to pa vsi vemo. Včasih JE potrebna strokovna pomoč.

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Ma ni mi to ok, da ste tako nestrpni, res ne.

Meni pa ni ok, da bi nekateri samo odmahnili z roko kot da vse skupaj to ni nič takega, bo pa drugič boljše. Če tega ne naredimo pri ženi, ki namaha moža, potem tudi ni treba pri mami, ki na tak način namaha otroka.

d.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: stepla sem svojega malčka
21.7.2006 10:22:51   
kalbo
David, pa a ti ne znaš drugače pisati kot tako, da človeku razčleniš kompletni prispevek in ga zanaliziraš. Citiraš le tiste dele besedila, ki ti ustrezajo za obešanje. Gina je hotela povedat čisto nekaj drugega, kot si ti razumel.

To kar je naredila anonimna je ekstrem že v primeru, da bi jo zdrav otrok vrgel s tira, kaj šele, ko se je spravila na bolanega. Dejanje še zdaleč ni normalno in je obsojanja vredno. Anonimna definitivno potrebuje pomoč pri obvladovanju jeze.

Vendar ravno tako kot je bil to ekstrem, je ekstrem tudi to, da pustiš otroku, da te tepe, ponoči plešeš kot on hoče, da mu daš zizo na doseg 24ur na dan, da mu pustiš, da vrže v luft gostilno polno ljudi, da nikoli ne čuti posledic svojih dejanj...torej, da mu ne postaviš občutka odgovornosti. Tak otrok bo v življenju zgubljen, v šoli in vrtcu osovražen. Uničiš mu življenje ravno tako kot s tepežem. Sam tega se na žalost ne obsoja, čeprav je za otroka in družbo ravno tako škodljivo kot tepež.
In to je hotla Gina povedat. In kaj bi še rad?  Upam da se boš tokrat zadržal in dal od sebe en sestavek brez podrobnih citatov iz mojega.

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: stepla sem svojega malčka
21.7.2006 10:46:07   
Anonimen
Anonimna, če si najboljša mama na svetu ali kaj že pravi tvoj mož in občasno pretepeš otroka ... je to skoraj še slabše, kot če ves čas ne bi bila ne vem kako zelo dobra mama. Ker otrok je potem še bolj zmeden, ne bo znal ljubiti, ker ljubezni ne bo verjel.
Jaz tudi mislim, da tako neobladovanje samega sebe kliče po strokovni pomoči.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: stepla sem svojega malčka
21.7.2006 12:41:28   
david
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
David, pa a ti ne znaš drugače pisati kot tako, da človeku razčleniš kompletni prispevek in ga zanaliziraš. Citiraš le tiste dele besedila, ki ti ustrezajo za obešanje. Gina je hotela povedat čisto nekaj drugega, kot si ti razumel.

Oprosti, jaz berem to, kar ljudje napišejo, ker jim v glavo pač ne vidim. In se mi zdi edino pošteno, da če se že odzovem na neko pisanje, da ga tudi citiram, da je jasno na kaj sem se odzval in da mi lahko tisti, ki je avtor citata tudi pove, da ga nisem prav razumel. A ni to osnova nekega normalnega debatiranja ? Če se ti zdi, da sem kje kakšen citat iztrgal iz konteksta pa bi te prosil, da trditev tudi dokažeš.

Pa malo še poglej, kako se je odzvala na Ginino pisanje Anonimna: "Hvala Gina! Ti si zadela situacijo v nulo.  Tudi jaz ponavadi tako odreagiram, da se umaknem še dovolj zgodaj in se grem ohladit. Včeraj sem imela slab dan, ki se je še slabše končal." (pozor - citiral sem celo sporočilo! user posted image )

Slab dan ? Jaz jih imam včasih 10 na teden, pa nisem še nikogar namlatil zaradi tega. Jaz verjamem, da je Gina hotela povedati nekaj drugega. Samo vseeno je njeno sporočilo meni zvenelo čisto drugače. A veš kako: recimo, da sporočilo objavi mož, ki je v navalu jeze namahal ženo, jaz pa se oglasim in napišem: "Zakaj naj bi fizična bolečina bolj bolela kot psihična? Od kod komu take nore ideje? Ne strinjam se s fizično kaznijo, jasno da ne, ampak....če si ženo 1x nažgal, sigurno ne bo trpela dolgoročnih posledic, če pa jo boš dnevno razvajal in si bo lahko dovolila vse, jih bo pa zihr."

Pa še nekaj je: take teme se vedno izrodijo v vojno med nasprotniki in zagovorniki fizične kazni. Potem je tu še Gina, ki je proti fizični kazni ampak se ji zdi neprestano razvajanje veliko hujši problem kot ena po riti (kar je seveda res, ampak gre za primerjanje jabolk in hrušk, kot sem že napisal) in pa seveda jaz, ki dolgovezim in nakladam in kaj vem kaj še vse, med drugim tudi zato, da se take teme čimprej zaklenejo, ker za kaj drugega itak niso. user posted image

d.



(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: stepla sem svojega malčka
22.7.2006 14:08:36   
Anonimen
Anonimna, obsojam te zaradi reakcije, pa tudi pomilujem, ker vem, da ti ne more biti vseeno po takšnem incidentu in ti je zelo hudo pri srcu. Ampak to ni opravičilo. Otrok je otrok, ne ve, kje so meje, zato jih išče in na tebi je, da mu jih pokažeš na njemu primeren način, kar pa tvoj prav gotovo ni bil.

Tudi sama sem že kdaj izgubila živce in se zdrla na svojega otroka, pa tudi eno po riti je že dobil, vendar sem kmalu ugotovila, da sploh nima smisla, ker je bolj učinkovito, da ga pošljem v sobo in pustim, da tam odjoče svoje.

Vneta ušesa blazno bolijo, sem sama doživela in vem, o čem govorim. Imela sem takšne bolečine, da bi raje preživela 5 dni popadkov, kot pa en dan vnetih ušes. Mogoče bo banalno zvenelo, ampak pri porodu tudi porodnice doživljajo bolečine in so jezne na ves svet - vsaj pri meni je bilo tako, da sem takrat od jeze partnerja  kar nekajkrat poknila po roki, ker mi je hotel masirat hrbet, ki me je že tako ali tako bolel, dopovedat pa mu tudi nisem mogla - pa vendar me on v tistem trenutku ni pretepel nazaj...

In sploh, če se to ni zgodilo prvič, ti svetujem za obisk kakšne skupine ali seminarja za obvladovanje jeze, če se ti zdi, da je obisk psihiatra preveč...

Evo, pripenjam ti link, srčno upam, da ti bom s tem kakorkoli pomagala.

http://www.rakmo.si/sem-jeza.htm

http://www.mojuspeh.com/nacrt22.shtml

http://www.napovednik.com/dogodek48729_seminar_obvladovanje_jeze


(odgovor članu david)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?