|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako ga naj odvadim kričanja?
6.10.2006 16:37:09   
JuR_ChIkA
Moj skoraj 2 leti star sine je zelo samosvoj. Veliko, res veliko se ukvarjamo z njim, a ko mu kaj ne paše, včasih tudi kar tako glasno kriči. To sse vleče že leto dni in sploh ne vidim izhoda, kdaj se bo prenehalo. Nanj nihče od nas ne šraja, tako da ne vem kje je to pobral. Včasih, ko sva zunaj in se mogoče za minutko ustaviva in s kom poklepetam, tamali začne kričati ko user posted image . Skušam stvar ignorirati, a vedno seveda to ne gre. Na miren način mu povem, da to ne sme in on še bolj, potem pa začne govoriti "krava šraja, fanteki šrajajo, "... in podobno ,pa se smeji.
Čisto sem že obupana, ne vem na kak način mu to kričanje odpraviti. Se bo samo nehalo? Tako se že vleče to obdobje, da ne vem, res ne vem če se bo kdaj končalo. Tudi, ko mu kaj ne uspe narediti, najprej močno zavrešči, ko pa vidi moj pogled in se zave, da ni prav naredil, reče "mama pomagaj", potem pa spet isto...
Živčki se mi že kravžlajo od tega, čisto se počutim nemočno user posted image , ne vem kaj  storiti, kakšen pristop naj še imam, da bi to kričanje odpravili, saj je zelo zelo moteče in nadležno...

hvala za kakršen koli nasvet,...
lpuser posted image


_____________________________

Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, pač pa v tem, da se po padcu vedno znova pobereš;
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako ga naj odvadim kričanja?
9.10.2006 14:39:37   
ZARA
A to bi ga odvadila? Zakaj? Pomoje ni variante, da bi se to dalo. Saj to je v bistvu samo ena od številnih emocij, občutek nemoči, nezadovoljstva in ta je v odraščanju nujno potreben...Sploh, kadar se križajo tvoji in njegovi interesi, in kadar ne gre striktno po njihovih planih. Prav je, da kričijo, ker s tem osvobajajo vse napetosti v katerih se znajdejo. In teh je v tem obdobju ogromno. Sicer pa večji ko so, manj je kričanja in več verbalne komunikacije...no, vsaj upam user posted image

lpZ

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu JuR_ChIkA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako ga naj odvadim kričanja?
9.10.2006 15:02:10   
lenika
Kaj je to šraja? user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako ga naj odvadim kričanja?
9.10.2006 15:06:15   
Jutra
Ne, vem, kaj pa če mu daš kontrauser posted image
Ko začne kričat, pa daj še ti nazaj, da bo šokiran. Tako sem jaz pri nas po hitrem postopku zaključila s ščipanjem.

Saj OK, da izraža svoja čustva, ampak otroka je treba naučiti, da ima vsak star svoje meje, pa da ne more povsod uveljavljati svojo voljo.

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu JuR_ChIkA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako ga naj odvadim kričanja?
9.10.2006 18:30:28   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Kaj je to šraja? user posted image


user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako ga naj odvadim kričanja?
9.10.2006 18:37:39   
Anonimen
Saj to je v bistvu samo ena od številnih emocij, občutek nemoči, nezadovoljstva in ta je v odraščanju nujno potreben...Sploh, kadar se križajo tvoji in njegovi interesi, in kadar ne gre striktno po njihovih planih. Prav je, da kričijo, ker s tem osvobajajo vse napetosti v katerih se znajdejo. In teh je v tem obdobju ogromno


Japajade, ne more kar šrajat (predvidevam, da je to "kričat") kadarkoli in kjerkoli se mu zljubi. Mora vedet, kaj se sme in kaj ne., In če se mama ustavi na poti in poklepeta z nekom, on pa zraven šraja, potem to ni dobro. Dve leti da je star? ne vem, jaz bi ga verjetno močno stisnila za roko , se sklonila k njemu, na njegovo višino in mu pač povedala, naj malo počaka, da se z gospo pogovorim, potem pa bo on na vrsti. Če ne bi palilo, bi zadevo ponovila, s tem da mu zdaj ne bi povedala, da KO se pogovorim, greva naprej, ne vem, v trgovino ali kaj podobnega. In če še ne bi palilo bi zadevo še enkrat ponovila, ste da mu zdaj ne bi govorila, kaj BO, ko končam pogovor, temveč česa NE BO, če ne misli takoj nehat (recimo risanke ali pač tistega, kar ima rad). Ne vem no, mogoče je malo premlad za tole, ampak pri nas, če se omeni, da ne bo risank oz. računalnika, takoj neha štalirat. Je pa tole res zelo neprijetno ne samo zate, tudi za sogovornike, bog ve, kaj si mislijo. Saj nemislim, da te briga, kaj si oni mislijo, samo nekaj pa zagotovo si.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako ga naj odvadim kričanja?
9.10.2006 19:08:48   
nejcko
Očitno je tak eksploziven karakter. Tudi naš je in še zdaj, pa bo kmalu star 5 let, precej kriči. Vedno je bil zeloooo glasen, kadar pa ga popadeta ihta in togota, takrat se mu pa kar utrga.
Pri nas je od vseh fint najbolj zaleglo, da smo mu čisto mirno in precej potiho rekli, naj se umiri, da z ihto ne bo nikamor prišel itd. No, zdaj nam je končno uspelo - zdaj mu samo mirno rečem, naj se umiri, in zaleže. Priznam pa, da nam je do enega 4. leta bilo prav nerodno, ker je cel blok vedel, kdaj gremo in kdaj pridemouser posted image .

No, pri našem so sedaj, cca pol leta nazj, ugotovili, da ima rahlo okvaro sluha. Če je vaš tudi na splošno bolj glasen, bi bilo mogoče dobro preveriti še kaj v tej smeri.

Drugače pa - mirne živceuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako ga naj odvadim kričanja?
9.10.2006 22:34:18   
Magi*
OK, to je torej kričanje. hvala bogu vsaj s tem nimam težav, ali pačuser posted image   je pa najbrž res odvisno koliko in kako kriči. če je to mal kričavosti doma, to imamo tudi pri nas in me niti ne moti, niti ne gane. če pa je to kričanje na ves glas, kadarkoli in kjerkoli, bi me pa najbrž motilo.

pri nas imamo tuljenje "samo" kadar je treba v avtosedež ali kaj naredit, kar se princesi trenutno ne ljubi. v tem primeru (npr avtosedež), jo zbašem notri in zapasam, pa naj se dere kolikor hoče. včasih za par trenutkov počakam zunaj, da se jaz "nadiham" in se potem skulirana vsedem v avto... ja, sem pač grozna matiuser posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu JuR_ChIkA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako ga naj odvadim kričanja?
9.10.2006 22:41:33   
Magi*
Jur_chika, oprosti. sem tako zaposlena s svojo punčaro, da sploh nisem odgovorila na tvoje vprašanjeuser posted image  kaj pa če bi mu pela, kadar kriči - OK, to je izvedljivo doma bolj kot kje zunaj. jaz sem ji vedno pela, ko jo je takole trma boksala in se je drla na vsa ustaaa. in tudi sicer sem ji non stop prepevala. in a veš kaj? zdaj naša punca pozna že toliko pesmic, da je njena varuška čisto navdušena. poskusi, mogoče ti ga bo pa uspelo "preglasit" in pozornost usmerit drugam. če že mora, pa naj poje;)

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu JuR_ChIkA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako ga naj odvadim kričanja?
10.10.2006 15:40:24   
Anonimen
JURCHIKA-a ti morda opisuješ mojega ALEXa?

Točno tako je kot pišeš, nasveta pametnega zate nimam, le pišem, da boš vedela, da nisi edina.

Ko mu kaj ne paše kriči kot nor, doma se z možem lepo pogovarjava, kriči kot zmešan, v velikem Šparu nikoli ne rabim mobitela, tudi če se izgubimo, ker me njegovo kričanje vedno pripelje do njega, tuli če noče jesti,tuli če ga sezuješ, tuli če mu slečeš jopico, tudi če je 33 stopinj, tuli če se zaletim v njegov avto po nesreči, tuli če ne najde dude.

DIVJE. star je skoraj 22 mesecev.

Ker imam dojenčka je še tisto kar je govoril prenehal govoriti, zato kadar kaj želi ali potrebuje, sok, avto ali če mu kaj ni prav samo ZAAAKRRIIIIČIII in to noro glasno, da kar otrpnemo.

Pomoje bi rad kaj povedal, pa ne more tako da...jaz samo upam, da ga bo minilo. Je pa res, da izsiljuje.

Pri moji babici je priden, v vrtcu pravijo da mirno sedi in se igra.

No v vednost, da se pri nas ubadamo z istimi težavami

vso srečouser posted image user posted image

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako ga naj odvadim kričanja?
10.10.2006 15:43:46   
Anonimen
No še to povem, da kričanje nazaj absolutno ne pomaga, sem mu pokazala kako izgleda če še jaz tulim, pa je tulil še bolj,tako da....user posted image

Prej bi rekla, da prepevanje res pomaga, če on tuli, se jaz naredim mirno (čeprav se v meni kuha) in  mu rečem, Alex, kje so učki, pa glavica, pa avto in on mi kaže in se s tem zamoti. Ali pa mu res kaj zapojem in takrat on zapleše.

Pozornost mu na miren način preusmeri drugam.

Če mu pa rečem ne smeš, me pa nič ne uboga

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako ga naj odvadim kričanja?
12.10.2006 14:36:02   
Martha
Pri mojem sedaj petletniku je včasih delovalo tudi če si rekel - daj še. Naprimer je skakal po kavču in sem ga mirila da naj neha - on pa še bolj vztrajno. Naslednjič, ko sem bila boljše volje sem mu pa rekla, da naj še skače. V trenutku je obstal in me samo debelo gledal in prenehal skakati. Veliko sreče še naprej.

(odgovor članu JuR_ChIkA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?