|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ne zeli dojiti
13.11.2006 20:54:11   
sazi
punco je zanimalo, kakšna je reakcija v porodnišnici - zelo odvisno, na koga naleti. Po mojih izkušnjah: rodila sem v LJ, tam preživela 9 dni in se mučila z dojenjem, ki ni in ni steklo, saj mali sploh ni znal, niti zmogel potegniti (prezgodaj rojen s hudo zlatenico) - se je našla samo 1 sestra, ki se je res zavzela, da mi pomaga. Vse druge so mi samo zamahnile z roko, pristavljajte ga, pa bo. No, je bilo 2 meseca - joka in premalo hrane, nič spanja.... še dobro, da obstaja adaptirano mleko. Očitn nisem bila dovolj mlekarice, mali pa ne dovolj sesalca, da bi nama uspelo (tudi črpalka ni pomagala).
Torej odvisno od porodnišnice in sester. Če se je odločila, naj stoji trdno za odločitvijo in naj se ne pustu poniževat ali provocirat, da bo pa naletela na odobravanje pa skoraj dvomim (mogoče so kje drugje manj obsedeni z dojenjem).
Pa punce, ne pretiravat; zakaj se je odločila za otroka, če gre v službo... Mogoče bo pa ata doma, mama bo pa otroku v vsem ostalem času najboljša mama. Ljudje, ki imajo veliko večje probleme kot vrnitev v službo se odločajo za otroke in nato tudi lepo skrbijo zanje.

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ne zeli dojiti
13.11.2006 20:57:36   
Seven*
Zelo razumem zakaj marsikatera ne doji, kljub temu, da si je to zelo zelela. Pomanjkanje informacij, nepravilno pristavljanje, blesave babice, ki nimajo pojma naredijo pac svoje. Razumem tudi tiste, ki jim medicinsko osebje prepove dojenje iz dolocenih zdravstvenih razlogov.

Ne razumem pa tega, zakaj bi mama namerno odpovedala otroku njeno lastno mleko? Mi lahko katera pomaga? Tudi ce ima fobije, tudi ce mora v sluzbo, tudi ce.. Mogoce bi bila zadeva bolj razumljiva, ce bi mamica sama napisala. Vsekakor ima to pravico, ampak razlogov pa ne razumem. Sploh v danasnjem casu, ko so pri roki pumpice (tudi kvalitetne elektricne)..

Menim, da prijateljica najbrz ne ve tocno kako je sestavljeno materino mleko, drugega razloga ne vidim. Najbrz ne pozna tudi drugih aspektov dojenja.. Mogoce je v psihicni stiski ali kaj podobnega, ali pa mora stran od otroka..

Kakorkoli, zelim ji vse dobro, cetudi upam, da se bo morda odlocila drugace..


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ne zeli dojiti
13.11.2006 21:27:43   
Jančika_
Samo ideja - ne vidim razloga, da ta mamica ne bi dojila recimo zjutraj in zvečer, pa ob prihodu iz službe itd, skratka takrat, ko je doma in z otrokom. Vmes pa dete pač dobi flašo adaptiranega mleka. Če ji je do tega seveda. Prsi se hitro prilagodijo ritmu in po moje med službo ne bi imela večjih problemov s prepolnimi dojkami in z iztekanjem.

V Celju so mi sami ponudili dodatek, ko na začetku ni bilo nič mleka in je mali izgubil več kot 10% teže. Prav zavzeli so se. Nisem imela občutka, da bi težili, če ne bi dojila.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ne zeli dojiti
13.11.2006 22:01:49   
natalia
absolutno njena odločitev!

brezveze zdaj razglabljat, pa počakajmo, da punca rodi...si mogoče še premisli...al pa tudi ne...


lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Ne zeli dojiti
13.11.2006 23:00:56   
viv_
V Kranju sem tudi 2x dobila dodatek za tamalo, ker sama nisem imela dovolj mleka. Tako kot pravi Jančika, mislim, da ne bi nič težili, če bi rekla, da ne bom dojila.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Ne zeli dojiti
14.11.2006 7:11:27   
skuštrana
Kaj jo spet utrujate s tem dojenjem. Če ne želi dojiti, pač ne želi. Vsaka mama odloči kaj in kako je najboljše za njo in njenega otroka. In vsaka mama sama nosi posledice te odločitve. Meni osebno še na kraj pameti ni padalo, da ne bi dojila. Sploh nisem razmišljala o tej varianti, ona je pač drugačan. Pa kaj sedaj, jo je treba dat na vešala al kako?

Po moje je full odvisno na kakšno sestro naletiš. Jaz sicer z dojenjem nisem imela problema, je imala pa moja cimra v porodnišnici. Ta mala se je drla, njej mleko ni teklo - pa je hotela dojit - pa ji niso hoteli dat nadomestka. Aja, rodila sem pa v Celju. V treh dneh ni dobila niti kapljice nadomestka, ne vem kako je bilo kasneje, kajti jaz sem šla domov. Pač, najbolje, da že takoj pove, da ne bo dojila, saj otroka lačnega pa menda ne bodo pustili...
Sploh pa, kaj nima doječa mamica po zakonu določeno pauzo za dojenje? Vem, da je tako na Hrvaškem, kako pa je s tem pri nas?
In, ja ...Strinjam se z Jančiko, lahko doji prej, vmes ji lahko varuška prinese otroka, pa ko pride domov..Vse se da, če se hoče. Samo želet je treba. Kaj pa v nekaterih državah (vem za Ameriko), ko gredo ženske nazaj delat že po 6 tednih..Pa ravno tako dojijouser posted image  

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Ne zeli dojiti
14.11.2006 9:09:17   
nuala
Jaz sem imela pri starejšem velike težave, seveda sem želela dojit, to se tako idilično sliši! Pa ni in ni šlo, pa je imel močno zlatenico, jaz živčna in brez mleka, potem otrok lačen, pa padanje teže, pa slabo počutje obeh, pa pumpanje ( samo da ni nič ven priteklo... ) pa dojenje seveda, samo mleka od nikjer. Bogi otrok in nesrečna mamica pa 14 dni bolnice zaradi tega ( so pa 13 dan le prinesli dodatek ).

Pri drugem otroku mi je pa mož v porodnišnico nosil termosko s prekuhano vodo, prekuhane stekleničke in mleko. V petek zvečer rodila, v ponedeljek ob 16.00 bila doma. Srečna, zadovoljna in z mirnim otročkom...

V Postojni pa baje vprašajo po porodu, če želiš dojiti ali ti prinesejo mleko, mi je povedala soseda ki je tam rodila.


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Ne zeli dojiti
14.11.2006 11:32:30   
Anonimen
Kaj vas briga, zakaj noče dojiti???

Če jaz ne bo hotela dojiti, me tudi sveti Peter ne bi do tega pripravil. Ne vem, kaj je to treba po forumih razpravljat. Naj ima ta prijateljica jajca, da rodi, pove, da ne misli dojiti, se ubada z mastitisom in naprej futra otroka po flaški. Kaj je tukaj takega, da mora 15 žensk pri tem sodelovat??? Otroka ne bodo pustili umret v porodnišnici, če jo je tega strah.

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Ne zelim dojiti
14.11.2006 11:46:25   
TONČI.
Moji so dali adaptirano ker meni se ni nic priteklo pa zaradi tega ni nic manj rada pila mojega mleka, ko je le to priteklo..



Men v Ljubljani niso hotel pomagat z adap. mlekom. Dali so mu glukozo za pit. Drugače so pa rekli, da če 48 ur nič ne je, ni nič narobe. Pa sem jih spraševala zakaj taka krutost. Odgovor je bil, ker vam potem ne bo hotel piti z dojke.

(odgovor članu SOONka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Ne zelim dojiti
14.11.2006 14:04:29   
zupan
meni so v Lj dali mleko brez problema

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Ne zelim dojiti
16.11.2006 7:14:05   
Grascakinja
Njena pravica je, da se v porodnišnici odloči, da ne bo dojila in zahteva adaptirano mleko. Verjetno bo deležna takih odzivov, kot so tule na forumu - kar zna biti zelo težko.


(odgovor članu zupan)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Ne zelim dojiti
19.11.2006 15:48:05   
SRECNA pika






jaz nisem dojila, adapt. mleko so mi dali na mojo zahtevo in vse je bilo ok - tudi nic manj se ni razvjala, ali bila bolana - ker ni dobila mojega mleka..

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Ne zeli dojiti
19.11.2006 16:38:11   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Naj gre v mamicam prijazno porodnišnico, kjer te z dojenjem ne silijo.

Drugače pa naj pove, da se je tako odločila že prej in da otroka ne bo dojila. Njena odločitev je njena legitimna pravica in vzrokov zanjo ne rabi nikomur razlagati. Pravica vsakega bolnika (in tudi porodnice, ki leži v porodnišnici) je, da odkloni predlagano zdravljenje, v tem primeru dojenju.

Če je res primorana delati že zelo kmalu po porodu, je najmanj, kar potrebuje, kakršnokoli obsojanje njene odločitve.

Če bo začela delati zaradi ambicij, sem pa prepričana, da ima dovolj nabrušen jezik, da se bo znala sama zmenit.


Se strinjam.

Pa še to, meni niso v Lj. , oz. mojemu otroku dali nič dodatka, čeprav je tulil od lakote cele noči. Še sestra se je hodila pritoževat, zakaj tuli, naj ga umirim že enkrat. Revež je bil pa lačen.
Pa če bi četrtič rodila, tudi jaz ne bi več hotela dojit. Zakaj? ne zaradi sitnih babic, ne zaradi vstajanja ponoči in črpanja mleka ven, da sem sploh imela dovolj, ne zaradi nepoučenosti, ne zaradi ne-psihične-pripravljenosti, ne zaradi mastitisev, ki sem jih preživela - nič od tega ni pravi odgovor. Ne bi več dojila zato, ker spadam med tiste redke ljudi, ki jih vsako dojenje, vsak otrokov poteg mleka tako zaboli, kot pri zobarju možgani, kadar vas zadane v živec. In to 8x na dan, 20minut do eno uro. Matr sem bila blesava, da sem kljub pošastnim bolečinam dojila vse tri, pa solze so mi dol tekle vse tiste mesece. Vse za otroke. Obupno trapsta sem bila. Ne bi bila več. Otroci bi zrasli tako ali tako, zdrava je bila pa daleč najbolj ta srednja, ki sem jo zgolj 4 mesece dojila. Pa jaz bi bila pomirjena, ker ne bi prestajala bolečin, vsekakor ne bi bila živčna razvalina, mogoče bi celo otroci prej spali ponoči. Razumem vsako, ki se odloči ne dojiti.

Še to, v Po. ni bilo nikoli problema z dodatkom, moj otrok ni bil nikoli lačen.

< Sporočilo je popravil Gina -- 19.11.2006 16:39:10 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?