|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj opustiti steklenicko?
22.11.2006 19:58:55   
tlb
Pozdravljene/i!

Zanima me, kdaj nehati s hranjenjem po steklenicki. In s cim ga "nadomestim".

Nasa mala B je stara ldobro eto dni in se vedno pije mleko po steklenicki (vsako jutri in vsak vecer, dnevno ima 4 do 5 obrokov (2krat steklenicka, 1krat sadje, nato kosilo ter glede na "obnasanje"(npr. ce je pojedla manj kosila) se vecerjica-cokolino varianta ali skutka plus/minus sadje). Sok cez dan pije iz magicnega loncka, privajamo pa jo tudi na kozarec.

Hvala za pomoc in lepo se imejte!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj opustiti steklenicko?
22.11.2006 20:15:05   
Mojca P.
Moj nasvet: kar zacnite z odvajanjem od flaske, ker se otrocki vedno bolj navezejo nanjo in se jih tezko odvadi (trpijo pa najbolj zobki-poglej debato pod forum Otrok-flasni karies).
Cez dan naj sok pije iz loncka (magicnega ali navadnega), mleko lahko dobi na zlico, pac pripravi gostejsi gris, lahko pa ga spije s kozarca ob ce drugem, kar pac je.
Pri enem letu tako ali tako v vecini mleko dobijo le se zvecer in zjutraj, cez dan pa GH. Priporocam ti,da jo kar poskusis navadit na to....Ziga recimo je bil len za jesti na zlico, vse dokler je vedel, da ce ne bo dovolj pojedel dobi flaso. Ko smo mleko cez dan ukinili, je zacel lepo jesti. SMo pa naredili napako (pri JAku upam, da je ne bom), da smo mu pustili jutranje in vecrno mleko spit iz flaske in zdaj pri dobrih dveh smo imeli travme pri odvajanju od flase.

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj opustiti steklenicko?
23.11.2006 8:02:23   
babylove
Naš fantek ima že skoraj 2 leti in še vedno na flaško pije. Se trudim, da bi ga odvadila, pa nam ne uspeva ravno najbolj. V jaslih pijejo samo iz kozarca, pa ne vem, če jim sploh kaj popije. Če mu ponudim karkoli drugega namesto stekleničke (lonček z nastavkom, kozarec), je prava panika.

Kako ste jih pa vi odvadili?

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj opustiti steklenicko?
23.11.2006 14:27:30   
Blink1
Moja je stara preko dve leti in še vedno zvečer in zjutraj obvezno tekoči jogurt na flaškouser posted image  ZVečer ob njem zadrema, zjutraj pa je itak še v komi, ko ga pije.

_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj opustiti steklenicko?
24.11.2006 10:15:31   
katarina2004
Tudi naš 17 mesečnikdobi večerjo(-keksolino, cokolino, ...) pred spanjem in zaspi na flaški (smo mu probali dati že hrano na žlico pa je jokal in klical faša, faša). Drugače pa čez dan pije iz kozarca če pa kam gremo pa ima Aventov lonček. Jaz ga zaeenkrat še ne bom odvajala saj se zvečer pocrklja na flaši in tudi zaspi ne vem vse ob svojem času....Ima pa tudi še dudo ampak samo za popoldansko in večerno spanje....

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj opustiti steklenicko?
24.11.2006 12:00:23   
honey
Mi smo za pitje čez dan flaško ukinili pri 4 mesecih, pil je iz magičnega lončka, mleko pa je dobil po flaši. Pri 6. mesecih smo začeli z gosto hrano, tako da je flašo dobil samo še ponoči za vodo. Tako nismo imeli nobenega problema od odvajanja flaške. Še zdaj, pri skoraj 20-ih mesecih pije ponoči vodo na flašo, drugače pa vse iz kozarca. Iz kozarca pa mislim, da je začel piti tam nekje pri 9 mesecih.

Dudo smo pa ukinili pri 18-ih mesecih in sicer zato, ker se mu je strgala in ga je žulila, pa smo rekli, da bomo poskusili brez. Kakšne 2 večera je bila kriza, potem je pa ugotovil, da dude res ni in je bilo o.k.. Res pa je, da jo je sam vrgel v smeti. Mogoče je bilo zato kaj lažje.

< Sporočilo je popravil honey -- 24.11.2006 12:02:53 >

(odgovor članu katarina2004)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?