|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šola, odgovornost, otroštvo
6.2.2007 10:47:10   
polma
Imam četrtošolko. Hodi na testiranja za nadarjene učence in k dodatnemu pouku iz matematike. Konec prvega ocenjevalnega obdobja bi bila prav dobra po uspehu. Torej krasen otrok.

AMPAK: V 4ih letih mi ni uspelo lastnega otroka pripravit na samostojnost. Že 4 leta jo vsako jutro priganjam, opominjam na stvari, ki jih pozablja. Če je ne opozorim, se zasanja. in se ne obleče pravočasno. Občutljiva je in, ker imava zelo tesen odnos ji sošolke nagajajo. Pravzaprav je to leto neka prelomnica, tudi najin odnos se je izgubil. utrudila sem se poslušat kaj ji delajo sošolke, ki se, mimo grede,vedno obešajo po meni. Dovolj imam teh punc, ki mi govorijo kaj so počele v šoli, kakšne ocene imajo-a se njihovi starši sploh kaj pogovarjajo z njimi?!? Zanima me moja punca, ki pa se kar izgublja v sanjski svet. In jaz, kot da ne vem več kako bi ji dokazala da je življenje lepo. Noče hodit na krožke, nič je ne zanima. Pogreša stare starše in njihovega psa, tja bi želela vsak dan, tam je kraljica-center sveta. Jaz pa vem, da ima naloge in domača branja in preizkuse in..., pa jo "vlečem," iz lepega okolja, kot da bi ji kradla otroštvo ali kaj !?!? Najin odnos postaja tak: mama, ki otroka sploh več nima časa pocrkljat, ampak ga stalno vleče od starih staršev, psa, tv (tudi bere vedno manj!) k domačim nalogam. To je groza!

Danes sem ji rekla, da jo bom izpisala iz šole, da bo lahko do konca življenja ležala na kavču, gledala tv in se basala s čokolado in makaroni. Ne morem več... user posted image user posted image user posted image Kje sem zas....?

_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: šola, odgovornost, otroštvo
6.2.2007 11:02:22   
ostrouskaduska
Nikjer. Se pa tvoje punce verjetno že malo loteva puberteta. In zato mora prevrednotiti, oceniti, prizkusiti vse tisto, kar je bilo do zdaj samoumevno. Če si se do udaj trudila, da sta bili prijateljici in veliki zaupnici, je morda čas, da postaneš samo mama - ki včasih tudi ukaže, ki ni vedno samo razumevajoča ipd. Starši ne morejo biti hkrati tudi otrokovi najboljši prijatelji - te si morajo otroci poiskati drugje. Starši so predvsem zato, da postavljajo pravila, meje in nudijo varno zatoćišče v težavah in skrbeh. Oprosti za nakladanje, žal nimam kakšnega pametnega nasveta.user posted image

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: šola, odgovornost, otroštvo
6.2.2007 11:08:04   
Mavrična zvezdica
Jaz ne bi rekla, da si zas... Otroci so pač različni in tvoja je pač zasanjana in če je, kot praviš, 'nadarjena' ti lahko povem, da poznam kar nekaj takih otrok in dejansko jih je večina posebnežev.

Poskusi jo motivirati. POgovorita se o dolžnostih - tvojih in njenih. Naredita seznam in se dogovorita, kaj sledi, kadar svoje odgovornosti izpolnjuje.

Npr. Njena odgovornost je, da poskrbi, da ima pravočasno narejene naloge, prebrane knjige za bralno značko ipd. Dogovorita se, do kdaj (recimo do štirih - ne vem kakšen je vaš dan) mora biti narejena naloga in pripravljena torba za naslednji dan. KO to opravi, gre lahko k babici, se igrat s psom.

PO mojem mnenju tudi ni nič narobe, če se skupaj dogovorita o obsegu uporabe računalnika oz. gledanju TV.

Branje in krožki - če je krožki ne zanimajo, ne je silit. Narejeno bo več škode kot koristi. Če ji je kak res všeč, pa vztrajajte, da ga redno obiskuje, a naj bo njena izbira in pravila jasna že na začetku. Glede branja pa - sta poskusili brati skupaj? Dogovorita se npr. za pol ure pred spanjem ali pa enkrat popoldne - kdaj berite vi, kdaj ona, lahko bereta skupaj na kavču, si zraven pripravita piškotke, čaj in bereta vsaka svojo knjigo. Bi pa jaz v tem primeru izbrala knjige, revije, ki niso na seznamu za obvezno šolsko branje, ker nekateri imajo pač odpor do določenih knjig, ker so 'predpisane'.

LP

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: šola, odgovornost, otroštvo
6.2.2007 11:19:29   
polma
hvala, punce! Saj vidim, da podobno gledamo na te stvari. Morala sem to napisat, želim si da napišete svoja mnjenja. Kakršnakoli! verjetno doživljam šok tudi zato, ker z njo ni pravzaprav nič narobe, se pa je spremenila. iz knjižnega molja, radovednega otroka v šolarko ki ji šola smrdi user posted image .  so me opozorili, da je zdaj 4. razred tisti pravi preizkus za otroke, to je pač ta novi sistem. ampak da bo tako...  Upam, da se mi javi tudi kdo, ki ima starejše otroke, pa ve za kaj gre. Ta forum mogoče ni pravi naslov, ne vem, sem bolj nova tukaj. a obstaja kak drug za starejše otroke? Včasih se mi zdi, kot da se posvečamo nosečnosti, dojenčkom, vstopu v šolo, potem pa nekako nehamo debatirat o težavah šolarjev. Skratka, hvala!

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: šola, odgovornost, otroštvo
6.2.2007 11:29:48   
Anonimen
Kar se tiče priganjanja, je pač verjetno take sorte. Tu se meni ne zdi nič kritičnega.
Bolj mi je sumljivo tisto sedenje pred TV in  ničnezanimanje. Tu bi bilo pa fajn kaj narediit. Jaz bi jo na tvojem mestu vpisala v kakšen krožek. Saj približno veš, kaj jo vsaj malo zanima ali za kaj ima slisel. Mogoče kakšna glasbena,likovni, ples ...

Aja, jaz ima otroka sarega 5 let, imam pa nečake in nečakinje, ki so stari 18, 14 in 13 let. Pa tudi s sodelavkami, ki imajo 9-letnice, se precej pogovarjamo in tudi one povedo, kaj so na kakšne predavanju, ponavadi od Bogdana Žorža ali pa od Zdenke Divjak, pobrale. Od teh dveh si je kar pametno kaj prebrati, sta fajn.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 6.2.2007 11:31:26 >

(odgovor članu polma)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Pogovori o porodu
willma

Bi se udeležile preproste skupine, ki se pogovarja o porodu? Namen skupine: odpravit strah in stereotipe o porodu.

Da, enkrat na mesec (40%)

Da, dvakrat na mesec (8%)

Da, enkrat na teden (9%)

Da, dvakrat na teden (4%)

Ne (37%)

Drugo(komentar) (3%)


Število vseh glasov: 839

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!