|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: samohranilka??
16.2.2007 15:26:46   
Mina1
Krasno, da si pravinca, si morda hotela s tem kaj povedati nam "ostalim podobnim"?

Lep dan...

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: samohranilka??
17.2.2007 14:52:21   
Maggie
Sicer že stokrat prežvečena tema, tole samohranilstvo, pa vendarle še nisem zasledila nič podobnega o sledeči problematiki:

Če pustimo tokrat ob strani enostarševske družine (t.i. samohranilke torej), kjer sta oba starša zaposlena, pa se grejo samohranilstvo le zaradi vrtca...
... in govorimo le o tisti1starševskih druž., kjer je mamica brezposelna: že tako so ženske povsod v slabšem položaju (dobiti službo, održati službo, imeti dobro plačo, imeti otroke kljub želji, pritisk s strani države v smislu imejte otroke... ...delodajalci pa "ne imejte otrok" in še in še...), potem pa so takole brezposelne v slabšem položaju tudi v partnerstvu, ker so brez dohodka: kako pa mislite, da je ženski (pa če gre še za tako dobro partnersko zvezo), da je finančno popolnoma odvisna od svojega moža, fanta, pa če ima ta še tako dobro plačo... Za njeno samopodobo to vsekakor ni fajn in v končni fazi tudi za celotno družbo ni koristno. Tako pa ima vsaj nekaj denarja, s katerim lahko samostojno razpolaga...

Ampak tega večina moških verjetno ne more razumetiuser posted image  In tudi ne večina žensk, ki imajo zaposlitevuser posted image

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: samohranilka??
17.2.2007 15:02:54   
Anonimen
Se strinjam z Maggi.

Če ne drugega ji vsaj za vložke ni treba fehtat.

(odgovor članu Maggie)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: samohranilka??
17.2.2007 16:17:07   
Anonimen
user posted image Mene ta tema super zabavnauser posted image

Včasih preberem recmo:

Ja moj je privatnik(seveda oni nikoli! ne goljufajouser posted image -ja itak si nakazujejo čist realne plačeuser posted image ) ali pa ja moj pa še popoldne fuša(delo na črno) se mi zdi je tud kaznivouser posted image ) ipd.....

Pol pa k ena gospa oz. gospodična k je brez službe reče da je samohranilka in pol dobi socialno ker jo drugače ne bi ker ima njen "izbranec" (ki mogoče ni privatnikuser posted image ) previsoko plačo. Takrat se pa vsi zgražajouser posted image -hinavsko!
Nekatere imajo tudi fante ki ne zaslužijo pol mil mesečno ampak recmo 120.000 bivših tolarjev. In če one nimajo službe je to še zmeri v očeh države dovolj da preživi tri člansko družinouser posted image

No in vsi ki ste tako "pošteni", a lahko preživite z 120.000 bivših sit?
Pa ni treba zdej vžgat debate zakaj sta se pa odločila za otroka. Ker možno je da je bila dotična gospodična zaposlena in ji niso podaljšali pogodbe ipd.

Je ogromno variant. In ni vse črno belo. In ne "goljufajo" vsi da bi obogateli. Nekateri bi radi samo preživeli.

Meni na srečo tega ne bo treba počet(vsaj upam), če bi bila pa v opisani situaciji bi pa sigurno. Pa me linčajte zdajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: samohranilka??
17.2.2007 17:26:26   
BAMBINA_
Takole: preden sem se odločila za otroke, sem želela imeti za to ustvarjene pogoje, mdr. tudi finančno stabilnost oz. službo za nedoločen čas. Da sva si s partnerjem ustvarila vse potrebno, je bilo potrebnih kar nekaj odrekanj in vlaganj. Nekateri pač živijo iz danes na jutri, kar bo pač bo, potem pa tožijo, kako so ubogi... Sicer pa.. moj namen ni moralizirati. Tisti, ki se upa, državo itaq prenaša okrog in živi nepošteno, potem pač skuša ta dejanja opravičevati na takšne ali drugačne načine. Jaz pa vem, da meni tega ne bi dopuščala lastna vest. Tudi, če bi bila finančno odvisna ali brez denarja... na nepošten način gotovo ne bi poskušala priti do ničesar. Tako sem bila vzgojena. Grem pa zvečer spat s čisto vestjo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: samohranilka??
17.2.2007 18:00:00   
Leea
BAMBINA recimo takole:preden sem se odločila za otroke.....in ostalo naprej,se popolnoma strinjam,pri meni je bilo ravno tako.
S partnerjem sva si ustvarila vse potrebno,imela sem službo za nedoločen čas....čez leta je šlo podjetje v stečaj pa sem si našla službo za določen čas...vse življenje je potrebno odrekanje,da lahko kaj vlagaš....včasih pa se nehote obrne...mož je odšel,torej ločitev,tista prava user posted image   in mesec dni po ločitvi,ko mi je potekla pogodba sem ostala brez dela...kaj mi pomaga tukaj,če sem si prej use ustvarila,danes pa sem odvisna od socialne,in ko grem spat imam čisto vest...in danes živim sama z otrokom od danes na jutri in nikomur ne tožim in vem,da bo tudi za naju posijal sonček....
In karin 24,ja s tem denarjem se da preživet,kajti,če so trije je tukaj še otroški dodatek,subvencionirane malice,knjige...in še vedno odprta možnost,da se zaposli še drugi partner...Da se,da s tem denarjem preživeti,vem,ker imam s hčero manj dohodka kot je tu omenjen pa se morava preživeti....tu so pa pač odrekanja...na žalost...

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: samohranilka??
18.2.2007 1:08:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: saje
Nimaš prav. A takrat oče ni napisan na rojstnem listu? A ga za nekaj mesecev, dokler ne plača, izbrišejo iz rojstnega lista? Uradno je samohranilka, kot sem že napisala. če pa ti govoriš za prakso, pa se žal ta praksa ne obnese pri papirjih, ki so uradni del.

Samohranilka = samo-hranilka. Torej mati, ki sama hrani otroka, kajne? Očeta ima namreč vsak otrok - celo tisti, kateri se je rodil od nekdaj samski materi - oploditev z biomedicinsko pomočjo. In če bi bila samohranilka samo tista mati, katere otrok NIMA očeta, potem samohranilke po tej razlagi ne bi obstajale. Ker očeta ima vsak otrok.
Samohranilka je tista mati, ki sama hrani otroka (v izogib dlakocepstvu - tudi oblači ga, šola in še vse ostalo). Torej tudi tista mati, katera od otrokovega očeta za otroka ne prejema preživnine, četudi je oče napisan kot oče na rojstnem listu in četudi ga je priznal. Priznanje očetovstva v praksi še ne pomeni tudi skrbi za otroka, torej...? In dokler preživnine ne plača (nekateri je ne nikoli), to ne pomeni, da otroku ni oče, ampak samo to, da v tistem času mati sama skrbi za otroka. Torej JE samohranilka.

Se pa opravičujem za pomešana izraza samohranilstvo in enostarševska družina. Slednje je pa npr. tista mati z otrokom, za katerega oče plačuje preživnino, ona pa (še) nima novega partnerja ali moža.

(odgovor članu saje)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: samohranilka??
18.2.2007 8:43:54   
Primoza
Ja, to je res stara prežvečena tema. Če se da, zakaj pa ne. Državljani smo navsezdanje ogledalo države, oz. država smo mi.

Dokler bodo v zakonih take luknje in dokler bodo inšpekcije take kot so, bo to mogoče. Seveda pa se zadeve izboljšujejo, veliko so mislim dosegli pri bolniških izostankih, precej še bodo.

Poostren nadzor, vključno s sodno odredbo izrednih metod nadzora sumljivh primerov, ki bi jih prijavil policiji CSD, bi bilo edino zdravilo, s katerimi bi lahko naredili red na tem področju.

Glede na celotno velikost dotacij, bi rekel da je tak postopek kar smiseln, navsezadnje gre za poslovno goljufijo večje vrednosti. Samo to je samo ogledalo (trenutne) nesposobnosti države, zadeve pa se pomikajo v smeri poostritve, kar osebno podpiram, nimam pa nič proti, če nekateri ta trenutek to delajo, saj živimo v svobodni državi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: samohranilka??
18.2.2007 8:59:41   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

...
nimam pa nič proti, če nekateri ta trenutek to delajo, saj živimo v svobodni državi.


user posted image

Ta svobodna država pa seveda ima svoje zakone in pravilnike, kršitev le-teh pa pomeni kaznivo dejanje. Po tvoji logiki se lahko torej v "svobodni" državi počne vse, dokler te pač ne zasačijo. Torej dajmo v svobodni državi divjati po cestah 200 km/h, dajmo krasti, skratka delati prekrške takšne ali drugačne, saj živimo v svobdni državi. Juhuhu user posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: samohranilka??
18.2.2007 9:49:19   
Primoza
Za kršitve zakonov je potrebno imeti nadzor. Če je nadzor klavrn ali pa ga sploh ni, pa je potem kriva država. To je tako, kot če pustiš avtomobil odklenjen, potem pa se čudiš kam je izginila bančna kartica z napisano pin kodo na hrbtni strani.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: samohranilka??
18.2.2007 10:10:57   
BAMBINA_
Nadzor seveda ni in nikoli ne more biti 100%. Če posameznik stori prekršek se zato ne more obsoditi državeuser posted image Prekršek, takšen ali drugačen v nobenem primeru ni opravičljivo dejanje. Niti s pravnega niti z moralnega vidika. Kam pa bi prišli, da bi vse prekrške naprtili državi in njenemu pomankljivemu nadzoru... potem takem bi tudi umori bili zgolj krivda države, ker le ta pač ne izvaja zadostnega nadzora. 

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: samohranilka??
18.2.2007 10:16:45   
Primoza
Nadzor države nad tovrstnim početjem SMRDI in je država v vsej meri kriva za nastalo stanje. V mojem prvem sporočilu je bila tudi odebeljena ideja, ki bi po mojem edina preprečila te pojave, pa ne samo pri samohranilskih dokladah.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: samohranilka??
18.2.2007 10:39:00   
BAMBINA_
Lej primozaa, saj deloma se strinjam s teboj. Res država ne izvaja nadzora v zadostni meri, samo zame takšna ali drugačna goljufija nikoli ni opravičljiva. Pravim, da je pač od posameznika in njegovih moralnih vrednot odvisno ali bo živel nepošteno ali ne. Jaz npr. bančne kartice z napisano PIN kodo ne bi mogla zlorabiti, ker denar pač NI moj. Pa ni važno ali me kdo vidi ali se mi kartica ponuja sama od sebe... Spet kdo drug bi v tem primeru ravnal drugače. Ampak zame to ni opravičljivo!! Torej nič manj ni kriv tisti, ki ga zasačijo kot takšen, ki ga ne. Zame je takšna oseba nepoštena, to pa je ena izmed lastnosti, ki jih sama pri človeku zelo obsojam. Pa ne zato, ker zakon pravi tako in tako, pač pa zato, ker to ne dopuščajo moralne vrednote.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: samohranilka??
18.2.2007 10:40:56   
Anonimen
Pod tole se pa podpišem.user posted image user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: samohranilka??
18.2.2007 12:04:32   
Maggie
Ali lahko daš moralne vrednote v lonec?


Če pustimo ob strani naše moralne vrednote do drugih posameznikov: koliko pa je država moralna, ko nič ne stori glede stanovanjskega problema in dopušča, da so stanovanja dražja kot pa v drugih evropskih državah? Ta in prejšnja oblast - vsi so isti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: samohranilka??
18.2.2007 12:55:08   
BAMBINA_
Tudi revnim družinam/posameznikom so namenjene denarne pomoči. Zaenkrat smo še socialna država, ko/če ne bomo več, tedaj bomo lahko tožili nad našo usodo. Sicer si pa tudi vlado in s tem njena prepričanja in posledično njena dejanja izvolimo držvaljani sami.

(odgovor članu Maggie)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: samohranilka??
18.2.2007 13:24:17   
dory
Seveda se da...vendar ne pozabit,da so zaceli s poostrenim nadzorom...zadnjic so koknil mojo sosedo...dva otroka, isti oce, s.p., ona igrala samohranilko...pa so prisli preverit...

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: samohranilka??
18.2.2007 15:24:22   
ankaa
Ja no moralnih vrednot ne gre vsiljevati drugim kajneda? Tudi ni ne vem kako uspešno. Zato pa je nadzor in sankcije.

Ojoj. To sporočilo je seveda napisal primoza, ki ni preveril kdo je logiran.

< Sporočilo je popravil ankaa -- 18.2.2007 15:29:18 >

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: samohranilka??
18.2.2007 16:13:03   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: teja.

Seveda se da...vendar ne pozabit,da so zaceli s poostrenim nadzorom...zadnjic so koknil mojo sosedo...dva otroka, isti oce, s.p., ona igrala samohranilko...pa so prisli preverit...




Mene pa res zanima,kako to izgleda...kako sploh lahko ugotovijo dejansko stanje?user posted image Ker tista ,ki glumi,se bo verjetno že kaj izmislila,da se bo ven zvleklauser posted image

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: samohranilka??
19.2.2007 12:17:35   
MH0
Ta pomoč, olajšava, dokladi,....whatever... so namenjeni tistim, ki res nimajo. Če torej res nimajo, dobijo in imajo "kaj za v lonec". Ogromno pa je tistih, ki imajo, jim ne pripada in na ta način dobesedno kradejo!

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: samohranilka??
20.2.2007 12:53:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: majči22

Če nimaš toliko denarja da moraš igrat samohranilstvo potem ne imej otrok.
To je moje mnenje.


Halo??? user posted image   No comment! user posted image

Koliko vas je tu takih, ki kritizirate... Tako kot je že ena napisala - davkoplačevalski denar je od nas vseh! Koliko tega denarja gre v rit tistim, ki že imajo toliko, da še sami ne vejo? Pa nove pisarne, parlamenti, kao neka izobraževanja v tujinah, službeni mobilniki, nakupovanje s službenim avtom in gorivom, nakup nekega ******* letala, ko ga sploh ne bi rabili... Pol se pa zgražate nad osebo, ki bi pač vzela tisto, kar že itak ful ljudi dela. Če se samo po tem forumu sprehodite VI, ki obsojate, boste zasledili kup vprašanj o tem, kaj vse ukinjajo za otroke, pa ne bo tega dodatka, pa zmanjšajo tisti, pa povečava vrtca - BTW - a ste vedli da smo v Evropi tretja država po visšini plačila vrtca? Kaj pa po plačah? Smo pa precej nižje... Seveda tisti, ki imate plače, službe...

Ko pa se gre za službe... Ma delala sem tudi po 2,3 tedne zastonj, da me "sprobajo" in so bili zadovoljni - ja super! Dobim pogodbo, skoz jamrajo, ne dajo regresa, dopusta, delam po dve izmeni... Ko pa izvejo, da sem noseča pa ADIJO! Pa ti isti si privoščijo vse na pošten način? Ne bi rekla... Sam njih se nobeden ne dotika...

Sploh pa ne vem, kaj mate za moralizirat! Sej ta denar ne gre neposredno iz vašega žepa v ta namen. Tako ali tako davke moramo vsi plačevati, a ne?

Pardon, sam tole me res razkuri! user posted image

(odgovor članu majči22)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: samohranilka??
20.2.2007 14:22:06   
MH0
In v Afriki so lačni otroci. AMPAK TO NIMA S TEM NIČ SKUPNEGA! Lepo po vrsti.
Tudi kraja v trgovini je vkalkulirana v ceno in jo vsi krijemo. Kaj ko bi malo kradli a? Pa saj ne bo nihče videl, no. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: samohranilka??
20.2.2007 14:34:53   
Lunc_a
ja,no pa se oglaša še ena,ki je imela otroka in pričakujem drugega,pa nimam idealnih pogojev kakor bi nekatere rekle.partner zasluži 140 tisočakov mesečno,jaz sem brezaposlena,prvega otroka sem imela pri 20 letih.Nisem načrtno zanosila,ampak sem proti splavu in za nič na svetu ne bi šla splav delati.Na začetku sva bila oba nezaposlena-vsega skupaj sva dobila 96 tisočakov mesečno od države,partner je kasneje dobil službo in so mi ukinili socialno pomoč.Lahko bi igrala samohranilka pa nočem ,le zakaj? Dajte dober razlog?Moj otrok ima vse kar potrebuje,še preveč,saj dobivam očitke da mu ne smem vse nuditi na pladnju,torej vse kar si zaželi večinoma dobi.Streho nad glavo imava že od nekdaj,torej nismo na cesti.Nisem takšna ženska,ki se moram ličit,ki moram imeti vedno novo obleko,.mene trgovine vidijo na 3 -4 leta,večinoma oblačil imam še od svojega 15 leta pa kaj.Meni tako paše,nisem materialistka.Pomembno mi je,da otrok ne čuti primankljaj,torej od igračk,oblačil,naše ljubezni,skrbnosti.Če bi imela še enkrat možnost,da bi šla nazaj v  preteklost bi ravnala enako!!!

(odgovor članu MH0)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: samohranilka??
20.2.2007 14:48:42   
Anonimen
Pri nas so najemnine socialnih oz. neprofitnih stanovanj recmo enosobnega 40.000, privat stanovanja še dražja, pol še stroški recmo 40 pozimi ko je kurjava najmanj, pa hrana in smo krepko čez 96 jurjev neuser posted image
O avtih lahko tako samo sanjaš, o kkšni obleki tudi, o morju tudi....v bistvu si niti avtobusa ne moreš plačat do kliničnega recmouser posted image

Če živite doma in imate 100tisočakov dohodka še verjamem da lahko preživite, če pa te možnosti nebi imeli bi pa res prosila za izračun kako bi vam znesl. Pa brez staršev da ste. Brez pomoči sorodnikov. Ne dobite ne hrane ne igračk za darila....nič!

Tudi taki ljudje obstajajo namreč.

Poznam družinico (trije člani) ki tako živijo. In jedo cel mesec krompir ki jim ga nesem ker imamo domačega. Pač so na tem svetu sami, brez sorodnikov in prijateljev ki bi jim pomagali. Pa niso vedno tako živeli. In so veseli take zime in pomladi da gredo komu pomagat na vrt in pri hiši da dobijo hrano-ne denar, hrano. Pa tudi za njih bo enkrat lučka posijala. Ampak trenutno bi se pa na njihovem mestu zagotovo ločila. Vsaj nekaj bi dobila. Ampak so raje lačni, ker so prepošteni. In to je za user posted image .

Obsojam tudi jaz družine v kateri moški zasluži res dobro in pol še državo izkoriščajo, ampak razumem pa tudi da niso vsi taki in da nekateri to počno res zaradi preživetja.

(odgovor članu Lunc_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: samohranilka??
20.2.2007 18:34:36   
majči22
jest bom tako povedala od vsakega posameznika je odvisno kaj njemu pomeni čista vest. Jest si sebe tud ne predstavlam, da bi s svojim bodočim možem oziroma očetom mojega otroka šla na sodišče "igrat", da nisva skupi ter da mi mora plačevat eno simbolično preživnino, sam tok da je (zakonsko) urejeno.
Poznam primer ko je ena mami tako naredila tudi pri drugem otroku( igrala se je da ne živi z očetom otroka), tudi drugi otrok je imel istega očeta, to sta delala zaradi finančnega stanja, ker je bila mati prezposelna. Podpisala je minimalno preživnino za oba otroka(seveda na sodišču). In glej ga zlomka, oče otrok jo je zapustil in ona se sedaj sama sebi smili. Sedaj pa hodi na socialo jokat, da sta bila takrat skupi, pa take stvari. No in sedaj je res samohranilka, podpisala pa je da se strinja s preživninami. In sedaj ga neki toži, pa nič ne doseže.
No in sedaj se mi ženska resnično smili, saj res neve kaj naredit.
Zaradi tega sem proti igranju.
Jest osebno pravim raje potrpi nekaj časa enkrat se bo že rešilo! Samo imej čisto vest!!! Ker drugače te laž lahko še tepe!
Ne rečem pa, da če so kakšne zdravstvene težave v družini in se službe ne da dobit. Se pa strinjam da izkoristi državo, sam ne lagat! Dobit se da tudi izredno socialno pomoč!
Poznam par, ki imata otroka, igrata samohranilstvo, pa nobeden se prav nič ne trugi poiskati službe (oba sta zdrava). No za take sm mislna, da nebi smel imet otrok. Ne rečem pa za take, ki so se znašli v stiski, ko so že imeli otroke.
No sedaj sm se pa razpisala!
Lep dan vsem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?