|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
16.2.2007 23:22:20   
anitaz
Ker se zadnje čase dogajajo zelo hude stvari, me zanima, ali se da v vrtcu doseči, da ne pride kdorkoli po otroka?

Moj primer: bratranec ima sina v istem vrtcu (ima 4 leta), vendar takoj na začetku hodnika, pri vhodnih vratih, skupina od hčerke (2 leti) pa je čisto na drugem koncu. Zadnjič pa prideva skupaj in počakam da on obleče sina pa mi pravi: Počakaj, jo bom šel jaz iskat. Sem rekla-okej. Pozna ga, dostkrat smo skupaj, bomo videli kaj bo. Pridemo do vrat, jaz sem čakala "skrita", da me nihče ni videl. Bratranec odpre, in reče: Tjaša, pridi!! Greeeemoo domov!!! Vzojiteljica ga ne pozna (pa tudi če bi ga!!), mirno reče: Joj, eden jo je danes ugriznil-in tamala steče k njemu. Jaz še vedno skrita. IN NI NOBEN VPRAŠU KDO ZA HUDIČA JE ZDEJ ON???? Lahko bi pršu kdorkoli in vzel otroka! Potem, ko je prišla ven, sem se pokazala. Rekla pa nisem nič-KOZA! Govorila sem s parimi mamicami, ki imajo otroke drugje v vtrcih, da morajo podpisati kdo bo prihajal po otroka, če pa pride do kakšne spremembe, se pa pokliče ali zjutraj pove, ko ga pripelješ. Tako je bilo tudi, ko sem kdaj pa kdaj šla po sestrično NA VAS, kjer se VSI poznamo, pa so morali zjutraj povedati kdo pride ali pa v skrajnem primeru poklicati.  TUKAJ PA NIČ! PA da ne govorim, da vrata nikoli niso zaklenjena in da je vhod ZRAVEN vrat od WC-ja,kamor hodijo zaspani otročki lulat (seveda sami, brez spremstva) in bi lahko mirne volje prišel kdorkoli noter, pohopsal otroka in šel, Noben ne bi vedu ne slišu...nič! Vse vzgojiteljice so po sobah takrat (z otroki) ali pa v "eni sobci" kjer pijejo kofe (ko otroc spijo). NO, da ne bom lagala, mogoče katera kdaj pa kdaj pride po hodniku, ampak ne zaradi spremstva....

Lahko starši kaj rečemo oz. spremenimo? Ker, da mi otrok uide takole, kakor je danes tisti bogi fantek.....bi jih potolkla! (se opravičujem izrazu, ampak žal, tko je...)

Oz. kakšne navade imate pri vas oz. imajo vaši vrtci?

Hvala in lahko noč:)


A.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
16.2.2007 23:28:14   
kofetek2010
meni so tud dali enoletnega nečaka v jaslicah - vzgojiteljica me ni vprašala čist nič user posted image  


za vrtec se ne spomnim, a v 1. in 2. razredu smo morali napisat in podpisat kdo lahko otroka pobere v šoli user posted image   


(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
16.2.2007 23:30:08   
Anonimen
Ne, pri nas ni nobenega spiska in tudi vsak lahko pobere kateregakoli otroka. Pa tudi vrata so odklenjena in otroci uidejo, kadar jih je volja. Mogoče jih bo pa ta dogodek kaj streznil, bomo videli, kako bodo reagirali po posameznih vrtcih. Morali bi. Drugače bodo res aami kivi za take stvari.

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
16.2.2007 23:45:59   
Anonimen
Pri tamalemu od A. je spisek - drugace ga ne dajo. Pa poleti, ko se ni bilo tega, pa so mene vzgojiteljice ze poznale in vse .. so videle, da pridem zjutraj z njima in popoldne z A. po tamalega, pa ce se je kdaj zgodilo, da je moral se biti v sluzbi (je prisel v vrtec 10min za mano), je vedno al zjutraj povedal, al pa prej poklical.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
16.2.2007 23:46:49   
Miška76
Po otroka v vrtec lahko hodi oseba, ki je dopolnila najmanj 10 let.
Na začetku šolskega leta ponavadi na roditeljskem sestanku, dajo vzgojiteljice seznam, kamor starši vpišejo osebe, ki bodo hodile po njihovega otroka v vrtec.  Če so te osebe otroci, mora biti zraven obvezno pripisana njihova starost. Ta seznam mora vzgojiteljica posredovati naprej v tisto skupino, kjer se otroci popoldan združujejo. To naj bi veljalo za vse vrtce v Sloveniji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 1:17:46   
Marogica
Pri nas ne dajo otroka nikomur kar tako. Predvsem pa ne nobeni osebi, mlajši od 15 let, pa če je to 100x brat ali sestra. Drugače pa je pri nas navada, da kakšen dan v naprej povemo, da pride npr. babica, kakšen prijatelj. Drugače pa ni šanse, da bi ga dale. Tega se pri nas vzgojiteljice držijo.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Miška76)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 2:22:30   
lelaval
Pri starejših dveh sva morala v septembru pisno oddat, kdo bo razen naju prihajal po otroka (babice, dedki, tete, strici,...) in sproti povedat. Pa v 1. in 2. razredu isto. Pri najmlajši pa je dovolj, če zjutraj povema, da pride kdo drug. So rekli, da nikoli ni bilo potrebno pisno dat. Je pa res, da najmlajša obiskuje vrtec v drugi občini.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 7:58:41   
paris
To sem pa kar začudena, v kakšne vrtce pa vozite otroke? Pri nas je bil že pred 15 leti red. Obvezno na pismeno, kdo bo hodil po otroka, v primeru spremembe nujno povedat zjutraj ali poklicat- drugače ga ni dobil nihče razten ata in mene!
Pa vrtčevska vrata so bila vseskozi zaklenjena in zraven zvonec, da si pozvonil, če si prišel prej in ti je prišla odpret!
Dajte no zaropotat v vrtcih, kaj se pa to pravi!!


_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 8:08:00   
Pingvinčica
Pri nas je tudi treba podpisat kdo lahko vzame otroka, se je že naredilo da ga vzgojiteljica ni dala ker osebe pač ni poznala mamica pa je pozabila povedat kdo pride ta dan po otroka. 

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 8:09:14   
Anonimen
V Zeleni jami ti ga tud ne dajo, če te ne poznajo oziroma, če ni tako dogovorjeno. Moj tja hodi po tamalo, k jo ma z bivšo, pa sm šla enkrat jaz, pa mi je niso dal, ker je bilo dogovorjeno, da pride on. Mislim, da je to prav, čeprav sm bla takrat jezna in ji nisem mogla dopovedat zakaj morva očija čakat, ampak glede na vse kr se dogaja, je tak režim pravilen.

(odgovor članu paris)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 8:33:47   
Špacka
 
Pri nas vsako leto znova podpišemo izjavo kdo lahko hodi po otroka, v primeru da te osebe ni na seznamu, je potrebno prejšni dan osebno opozorit vzgojiteljico, če še vedno kaj ni jasno, pokličejo starše.
To velja za jasli, za ostali vrtec ne vem. Vrata so zaklenjena med 8 in 14 uro, imajo poseben vhod in izhod na igrišče, ki je za jaslične skupine posebej ograjeno.




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 9:14:45   
nejcko
Pri nas se niti ne spomnim, da bi bilo treba kaj podpisati, se pa spomnim, da sem vedno jaz osebno predstavila svoja starša, ki ju zdaj vzgojiteljice  poznajo. Če pa pride kakšna druga oseba, pa tisti dan zjutraj poveš, kdo bo prišel po otroka. Vem pa, da je tudi v našem vrtcu pravilo, da ne dajejo otrok  otrokom, mlajšim od 10 let (se mi zdi). Sicer se mi zdi, da je največji problem pri čisto mičkenih otrocih, večji itak povejo, če osebe ne poznajo, ker to pa vem, da otroka vprašajo. Enkrat jih je popoldan pazila  ena študentka, ki me ni poznala. Ko sem rekla, po koga sem prišla, je poklicala sina in mu rekla nekja v stilu: Glej, kdo je prišel po tebe - kdo pa je to? In sin je rekel, da sem njegova mami.

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 9:31:05   
anitaz
Zgleda, da je samo naš vrtec tako neodgovoren!!!! Katastrofa! Sem bila takrat, ko je bratranec prišel po tamalo tiho, češ da me ne bojo vzel na piko in rekli-še ena tečna mama user posted image   Takoj v ponedeljek bom šla akcijo in do vodstva.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 10:19:23   
spacey
Pri nas pa obstaja spisek, ki se ga vzgojiteljice striktno držijo. In tako je tudi prav!

Prav ta teden, sem bila priča enemu takemu dogodku, ko vzgojiteljica ni hotla dat otroka stricu in teti, ki so ga hoteli vzet, poleg njihove hčerke. Sta pa ta dva otroka "sošolca". Vzgojiteljica jima je lepo povedala, da ona otroka ne more dat nekomu, ki ni napisan na seznamu. In da, če se otroku kaj zgodi, odgovarja ona in da če zve ravnateljica, jih bo slišala ko hudič. Malo so bili užaljeni, vendar so na koncu le razumeli bistvo vsega.

Jaz dam vzgojiteljici(cam) čisto prav, da ne dajo otroka glih vsakemu.

Ne razumem pa, kako lahko nimajo vsi vrtci tega seznama?! A jim je res čisto vseeno za otroke?! Mater jim, sem tko jezna na take zadeve. user posted image A je tako težko se nečesa držat, ki konec koncev zagotavlja otroku neko varnost?!

Jaz bi se na vašem mestu tako zbunila ravnateljici in bi zahtevala da uvedejo ta seznam! Res.


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 10:21:04   
spacey
IZVIRNO SPOROČILO: Špacka


Pri nas vsako leto znova podpišemo izjavo kdo lahko hodi po otroka, v primeru da te osebe ni na seznamu, je potrebno prejšni dan osebno opozorit vzgojiteljico, če še vedno kaj ni jasno, pokličejo starše.
To velja za jasli, za ostali vrtec ne vem. Vrata so zaklenjena med 8 in 14 uro, imajo poseben vhod in izhod na igrišče, ki je za jaslične skupine posebej ograjeno.

Isto velja za naš vrtec!


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 10:26:21   
elizabeta p
Pri nas ni nobenega spiska, pa tudi vrata niso zaklenjena, jim bo treba mal povedat.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 10:30:23   
Lunc_a
pri nas v vrtcu ni takšnega spiska,ker živimo v manjšem kraju in se vsi med sabo poznamo,tako da varuška preputi otroka tistemu kateri pride ponj

(odgovor članu elizabeta p)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 10:46:41   
Anonimen
Moja hči je morala dati spisek,kdo bo hodil po tamalega,pa pokazat,predstavit smo se morali.To je bilo tudi na striktno željo moje hčere.

(odgovor članu Lunc_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 10:53:01   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Pri nas ne dajo otroka nikomur kar tako. Predvsem pa ne nobeni osebi, mlajši od 15 let, pa če je to 100x brat ali sestra. Drugače pa je pri nas navada, da kakšen dan v naprej povemo, da pride npr. babica, kakšen prijatelj. Drugače pa ni šanse, da bi ga dale. Tega se pri nas vzgojiteljice držijo.
user posted image  user posted image  Se pridružujem user posted image   user posted image  še en mariborski vrtec user posted image  user posted image


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 11:02:56   
Mavrična zvezdica
No, pri nas smo na začetku napisali spisek, ampak...

Po pol tretji se dve skupini združita,ker jih ostane le še ene par in tako se triletniki preselijo v jasli. Jaz sicer vedno povem, če malega pride iskat kdo drug kot jaz ali moj mož, a se je zgodilo, da sem pozabila. Sicer je dedi na seznamu, ampak dedi kot dedi je tistega dne prikorakal v igralnico in povedal, da je prišel iskat Miha - vzgojiteljica (iz jasli, ne tista, ki jo ima mali čez dan) ga je mal čudno gledala, rekla pa ni nič, mali je prav počasi in negotovo odhlačal do njega in sta šla.

Poanta? Našemu malemu ni ime Miha - tako je ime mojemu bratu in naš dedi je pač zadeve malo pomešal. Prav tako ga vzgojiteljica ni vprašala kdo sploh on je - mali ga je sicer poznal, a jasno mu pa ni bilo zakaj ga dedi kliče s stričevim imenom.

Ob tem se meni zastavlja vprašanje: Koliko pa se tisti seznami dejansko uporabljajo?Smo sicer iz manjšega kraja, a na novo priseljeni in dedija vzgojiteljica gotovo ni poznala kot otrokovega dedka.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 11:49:40   
Špacka
 
Pri nas se držijo tega, otroka dajo samo osebam, ki so na seznamu, v primeru, da pride nekdo tretji, je potrebno prejšni dan ali zjutraj opozorit vzgojiteljico, drugače pa vzgojiteljice pokličejo starše.



(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 12:24:05   
tinkatonka
Pri nas se držijo tega, kdo lahko pride po otroka. Pa tudi vhodna vrata zaklepajo, po 9h uri in moraš pozvonit. Otroci se ko je slabo vreme družijo z otroci iz druge skupine v garderobi in tam tečejo, se vozijo po toboganu,...., in so vrata zaklenjena tudi iz tega razloga, da jim kdo takrat ven ne udie. Otroci so zelo hitri in nepredvidljivi, pa še skrivajo se radi.

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 13:19:58   
frutka_
V vrtec kamor hodi tamali smo na začetku leta napisali tel. št.  oseb, ki jih lahko kontaktirajo če mali zboli ali kaj podobnega, prav tako smo napisali komu lahko predajo otroka.
Po mojih izkušnjah pa je tako, da se običajno otroci, starši, sploh če so sorodniki, to ve. Najbrž je vzgojiteljica sklepala da se poznate in je ravno zato otroka oddala brez skrbi.
Neumno pa se mi zdi takšne stvari "testirat", če te zanima kaj bo v tem in tem primeru.Če  te kaj muči, jim to povej, sporoči (ni mi všeč, naslednjič prosim otroka ne dajte komurkoli...). 
Seveda lahko spremeniš stvari. Saj pa vrtec ni bog in batina! Sporoči predstavniku sveta staršev naj to izpostavi, povej vzgojiteljici, bodi odkrita. Sama bi raje želela da se to osebno naslovi na vzgojiteljico in se o tem ne razpravlja javno po forumih, ker se običajno slika čisto spridi.

LPuser posted image

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 14:27:39   
Mavrična zvezdica
Da ne bo pomote - saj vzgojiteljice ne obsojam, sploh pa je naš že toliko star, da z nekom, ki ga ne pozna oz. mu ne zaupa ne bi šel. Pa tudi drugače nimam pripomb čez delo vzgojiteljic, ki čuvajo mojega otroka. Sem se pa o vseh teh dilemah o 'seznamih' spomnila tudi na ta dogodek. Če bi se potebne stavri ponavljale, bi pa itak takoj govorila z vzgojiteljico, ker itak to lahko reši le ona.

Se pa pridružujem tistim, ki ste napisale, da vzgojiteljica kljub vsemu ni vsevidna in žal ima samo dve očesi in dve roki in ne more vsako sekundo imeti preštetih vseh otrok - pa če je še tako skrbna vzgojiteljica. Vem pa, da bi starši od njih to pričakovali, a žal so tudi one omejene s tem, da so 'človek'.

Lp

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: "Spisek" kdo lahko hodi po otroka
17.2.2007 18:21:57   
SašaR
Naša je sedaj šla v vrtec, pa smo kraj kjer se skoraj vsi poznamo, vsaj pri naši hiši poznamo vse, ki delajo v vrtcu in oni nas poznajo, pa sem morala izpolniti, ko sem otroka dala vpisati, kdo bo lahko prišel po njega. Meni je to čisto prav.

_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...





merida



(83%)

(17%)


Število vseh glasov: 199

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!