|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   soglasje sosedov
17.3.2007 13:39:49   
TheAngel
Dosti vas je tukaj ki ste pred kratkim gradili in dogradili hišice.
Ali mi lahko pomagate - če kupimo zazidljivo parcelo ali potem potrebujemo soglasej sosedov na katere mejimo da začnemo z gradnjo hišice. Poleg seveda vseh ostalih dovoljenj in papirologije.

HVALA

_____________________________

Kako lepo je biti v troje...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: soglasje sosedov
17.3.2007 13:46:09   
Anonimen
Soglasje rabiš samo od tistega soseda,ki ni poti med vama.Če je vmes pot,ne rabiš soglasja.
Tako je bilo pri nama,morda se je kaj spremenilo,ne vem.

(odgovor članu TheAngel)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: soglasje sosedov
17.3.2007 13:57:40   
mika
jaz nisem potrebovala soglasja, sosedje pa od mene souser posted image . drugače pa potrebuješ soglasje, če želiš graditi  manj kot 4m od meje. kako je na vašem koncu, se pozanimaj na občini.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: soglasje sosedov
17.3.2007 15:03:37   
TheAngel
Hvala. Tukaj je vse tako na kupu...
Kaj pa če ne da soglasja - lahko nagaja? Najbrž lahko.
Na vasi ko ne želijo novega soseda... ne dajo soglasja pa je rešeno

_____________________________

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: soglasje sosedov
17.3.2007 15:06:24   
Anonimen
Če nagaja potem občina to sama uredi,ne se sekirat,ker se povsod najde kakšen takšen,ki nagaja.user posted image

(odgovor članu TheAngel)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: soglasje sosedov
17.3.2007 16:05:50   
bamby




Če je pot vmes itak ne rabiš soglasja sosedov, drugače pa velja pravilo, ki ga je napisala mika, čeprav ne vem, če je meja ravno 4muser posted image . Meni se čisto zdi, da je bilo takrat, ko smo se mi lotili graditi , ta meja7m.

Sicer pa rabiš soglasja sosedov oz. lastnikov zemljišč za služnost poti, kanalizacijo, vodo, telefon in morda še kaj. To soglasje pripravi notar in se pri njemu to podpiše.

Se je pa dobro prej pozanimat, katera soglasja rabiš in od koga,  da že prej lahko te osebe vprašaš, če so ti pripravljeni dat soglasje za te stvari. Na žalost se najedejo tudi taki, ki se ne strinjajo in ti zlepa ne dajo soglasja.
Midva sva se pozanimala in tudi vprašala dotične, če imajo kakšne zadržke za dati soglasje in so se vsi strinjali, da ga dajo in res nisva imela problemov. Ker je bila ena izmed lastnic zemljišča že starejša žena, je vsem šel tudi notar na roko, da smo se vsi, ki smo mogli dat podpis za soglasje, dobili pri tej ženici in smo to skupaj in od enkrat naredili.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: soglasje sosedov
17.3.2007 18:29:39   
Erdbeere
100% je, da je meja 4m, samo ni pa točno določeno ali je to zid novogradnje ali steha...midva sva sla, da ja ne bo kaj narobe (najboljši sosed user posted image user posted image ) 5m zid in 4 m pride potem streha...da ja ne bo kaj narobe user posted image user posted image

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: soglasje sosedov
17.3.2007 21:43:16   
Olivija
res je štiri metre, sva se pogovarjala z arhitektom okoli tega. 

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: soglasje sosedov
18.3.2007 12:59:48   
Anonimen
Če vplivno območje načrtovane gradnje posega na zemljišče sosedov potem rabiš soglasje, v nasprotnem primeru GA NE RABIŠ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vplivno območje določi arhitekt na podlagi projekta za pridobitev GD in je označeno v vodilni mapi.

Nobeno soglasje pa ni potrebno če vplivno območje ne posega na njihovo parcelo. Če se zbunijo v postopku - niso upoštevani. Tako pravi ZGO-1. Po ZUPu pa morajo bit vabljeni. Pol je pa odvisno od UE.

Vsi tisti metri, ki jih punce omenjajo pa so irelevantni.

Iz ZGOja:

5.7. vplivno območje objekta je tridimenzionalni prostor ob, nad in pod načrtovanim objektom, v katerem je ob upoštevanju gradbenih predpisov in pogojev za gradnjo predvidena dopustna emisija snovi ali energije iz objekta v okolje in drugi vplivi objekta na okolico;



                                   50. člen
                               (pridobivanje projektnih pogojev in soglasij)
(1) Če se izdeluje projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja za objekt na območju, ki se ureja z lokacijskim načrtom, se šteje, da so soglasja pristojnih soglasodajalcev k projektnim rešitvam že pridobljena z dnem izdaje njihovih mnenj k lokacijskemu načrtu. Če se izdeluje projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja za objekt na območju, ki se ureja s prostorskim redom, pa je treba pred začetkom izdelovanja projekta pridobiti projektne pogoje, k projektnim rešitvam pa soglasja vseh pristojnih soglasodajalcev, razen če določeni soglasodajalec v svojem mnenju o prostorskem redu ni izrecno navedel, da k projektnim rešitvam za gradnjo določene vrste objekta njegovega soglasja ni potrebno pridobiti.
   (2) Če je tako določeno s pogodbo, je projektant, v nasprotnem primeru pa investitor, dolžan pristojne soglasodajalce pred začetkom projektiranja pisno pozvati, da določijo projektne pogoje ter po tem, ko je projektna dokumentacija izdelana, te soglasodajalce pisno pozvati, da dajo k njej tudi soglasje. Za dokaz o vročitvi pisnega poziva za izdajo projektnih pogojev oziroma soglasja se šteje vročilnica. Zahtevi za določitev projektnih pogojev mora biti priložena idejna zasnova, zahtevi za izdajo soglasja pa je treba priložiti tisti načrt oziroma del projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja, ki je v zvezi s predmetom soglašanja.
   (3) Pristojni soglasodajalec mora določiti projektne pogoje najpozneje v 15 dneh po prejemu poziva, če se projektira enostavni ali manj zahtevni objekt oziroma v 30 dneh po prejemu poziva, če se projektira zahtevni objekt, razen če za posamezno vrsto objekta poseben zakon ne določa drugačnega roka. V projektnih pogojih, ki ne smejo biti v nasprotju s pogoji iz izvedbenega prostorskega akta, mora soglasodajalec navesti določbe zakona oziroma predpisa, izdanega na podlagi zakona, v katerih ima podlago, da daje projektne pogoje in soglasja.
   (4) Če soglasodajalec v roku iz prejšnjega odstavka ne določi projektnih pogojev ali, če v teh pogojih ne navede podlage v predpisu za izdajo projektnih pogojev in soglasij, se šteje, da pogojev za nameravano gradnjo nima ter da je s tem dano tudi njegovo soglasje. Če soglasodajalec ugotovi, da določitev projektnih pogojev ne sodi v njegovo delovno področje, z vlogo za izdajo projektnih pogojev ravna kot v primeru nepristojnosti, v skladu s predpisi, ki urejajo splošni upravni postopek. Če pa v predpisanem roku soglasodajalec, ki je določil projektne pogoje, ne izda ali ne odreče soglasja, se šteje, da je njegovo soglasje dano.
   (5) Pristojni soglasodajalec izda soglasje v obliki klavzule na projektnih pogojih, ki jih je določil, ali s posebnim aktom. Izdajo takšnega soglasja oziroma akta lahko soglasodajalec odreče samo v primeru, če projektna rešitev ni v skladu z njegovimi projektnimi pogoji. Pristojni soglasodajalec lahko odreče določitev projektnih pogojev oziroma izdajo soglasja z odločbo, zoper katero je dovoljena pritožba na tisto ministrstvo, v katerega delovno področje sodi izvajanje predpisa, v katerem ima takšen soglasodajalec podlago, da daje projektne pogoje in soglasja.
   (6) Če projektant oziroma investitor po tem, ko so mu pristojni soglasodajalci posredovali soglasja k projektnim rešitvam, ugotovi, da sta si dve ali več takšnih soglasij v nasprotju, ima pravico takšne soglasodajalce povabiti na usklajevanje s pisnim vabilom. Za dokaz o vročitvi vabila se šteje vročilnica.
   (7) Pristojni soglasodajalec lahko projektantu oziroma investitorju kadarkoli pred dnevom usklajevanja sporoči, da svoje projektne pogoje k predlaganim projektnim rešitvam umika in da se odpoveduje pravici sodelovati na usklajevanju oziroma da s predlaganimi projektnimi rešitvami soglaša.
   (8) Šteje se, da tisti soglasodajalec, ki se usklajevanja, čeprav je bil pravilno vabljen, ne udeleži, k projektnim rešitvam nima pripomb in da z njimi soglaša.
   (9) Če pa določeni soglasodajalec na usklajevanju vztraja pri svojem soglasju in zato ni mogoče doseči uskladitve, lahko takšen projektant investitorju predlaga, da pri pristojnem upravnem organu za gradbene zadeve, ko vloži zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja, vloži hkrati tudi zahtevo za določitev smernic za projektiranje, kot to določa 55. člen tega zakona.


                                      62. člen
                                      (stranke v postopku izdaje gradbenega dovoljenja)
(1) Stranka v postopku izdaje gradbenega dovoljenja za objekt na območju, ki se ureja z državnim ali občinskim lokacijskim načrtom, je samo investitor.
   (2) V postopku izdaje gradbenega dovoljenja za objekt na območju, ki se ureja s prostorskim redom, se imajo poleg investitorja pravico udeleževati postopka še naslednji stranski udeleženci (v nadaljnjem besedilu: stranke):
   1. lastniki nepremičnin in imetniki služnostne oziroma stavbne pravice na takšnih nepremičninah, ki jih na podlagi vplivnega območja objekta, prikazanega z mejo v projektu za pridobitev gradbenega dovoljenja, določi pristojni upravni organ za gradbene zadeve;
   2. lastniki zemljišč izven gradbene parcele, na katerih je predvidena dovozna cesta in na katerih so predvideni komunalni priključki, prikazani v projektu za pridobitev gradbenega dovoljenja ter imetniki služnostne oziroma stavbne pravice na takšnih nepremičninah;
   3. drugi subjekti, če tako določa zakon.
   (3) Stranka v postopku izdaje gradbenega dovoljenja, ki je imetnik služnostne oziroma stavbne pravice, ki še ni vpisana v zemljiško knjigo, lahko dokaže z overjeno listino, da je imetnik te pravice.




                                                                64. člen
                                                                (zahteva za vključitev v postopek)
(1) Če kdo med postopkom zahteva vključitev v postopek in dokazuje, da je vplivno območje v projektu za pridobitev gradbenega dovoljenja, na podlagi katerega je pristojni upravni organ za gradbene zadeve določil stranke v postopku, prikazano napačno, mora za svoje trditve predložiti dokaz. Kot dokaz se šteje ekspertno mnenje pravne ali fizične osebe, ki ima v skladu s predpisi o varstvu okolja pridobljeno pooblastilo za izdelavo poročil o vplivih na okolje.
   (2) Z zahtevo za vključitev v postopek iz prejšnjega odstavka se seznani samo investitor.
   (3) V primeru, da se v nadaljevanju postopka ugotovi, da je vplivno območje objekta v projektu za pridobitev gradbenega dovoljenja prikazano napačno in se zato osebo, ki je dokazovala, da je vplivno območje v projektu za pridobitev gradbenega dovoljenja prikazano napačno, vključi v postopek, gredo vsi stroški, ki so nastali v zvezi z naročilom in izdelavo ekspertnega mnenja in stroški postopka, v breme investitorja. Če pa se ugotovi, da je vplivno območje objekta v projektu za pridobitev gradbenega dovoljenja prikazano pravilno, gredo vsi stroški, ki so nastali v zvezi z naročilom in izdelavo ekspertnega mnenja in stroški postopka, v breme osebe, ki je zahtevala vključitev v postopek.
   (4) Zahtevo za vključitev v postopek lahko poda tudi oseba, katere služnost še ni vpisana v zemljiško knjigo, če kot dokaz predloži notarsko overjeno listino, ki izkazuje njeno imetništvo te pravice.

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
20.3.2007 17:36:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Barva vozička za fante
donat

Ali je primerna RDEČA barva vozička za fantke??

da (81%)

ne (8%)

mogoče (10%)


Število vseh glasov: 153

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!