|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jutranje spanje mojega princa...kako?
18.10.2004 8:09:47   
*
Dobro jutro!8)

Moj princ je star štiri mesece, jaz še ga zmeraj nisem do konca pogruntala…in sicer spanje zjutraj.
Spat hodi od začetka že ob 19. uri in tri mesece je spal do 7-8ur skupaj potem pa dojenje na dve uri ali uro. Vendar zjutraj pa se je od 4-5 prebujal na pol urce ali slabo urco. Seveda sem se jaz vstala in še vedno se vstajam, saj me do konca prebudi…in to poteka takole:
On se zbudi, jaz njega na zizo, zaspi za slabe pol urce, on se zbudi jaz njega na zizo..itd…
To traja še sedaj…ob 7:30 zaspi nazaj za slabo urco, potem dojenje, umivanje, dojenje, zaspi ob 8:30 za slabo urco, se zbudi, dojenje, igranje, ob 9:30 zaspi nazaj…spi slabo urco, potem deojenje, igranje ali sprehod..on 11:00 zaspi…potem se nekako normalizira…

:zmeden2::zmeden2::zmeden2:
In ker sem jaz že vsa omotična, po možnosti si skuham tako kavo, da ne vem ali je čaj ali kava…
Sem poskusila tudi druge načine.
Namesto zize, mu dam dudo..ne pali!
Namesto zize mu dam dodatek..pali, sam kaj ko pa visi na flaški po pol ure..spije pa celih 5ml…se pravi se carta. Ne pali!:((:((:((

Sem poskusila ga zvečer spraviti spančkati ob 20:00…ne pali!
Sem ga poskusila nahraniti tudi zvečer z dodatkom..se zbuja ob 23:20..lačen, zjutraj isto…se pravi .…ne pali!
Ga poskušam s svoji postelji dojiti..pali, sam jaz se ne smem niti za milimeter premakniti, ima rahel spanec..se pravi, ne pali!!!

V soboto me je pustil spati do 7:30…balzammm!!!
Poskusila sem mu dati tudi igračke, da se igra v posteljici nekaj časa..pali sam ne za dolgo..najprej ziza, pol pa igranje..se pravi…jaz spet ne spim, ne pali!!!

Sem ga previla zgodaj zjutraj..ne pali!!!
Sem poskusila, da sva zunaj na zraku do 19:30…ne pali!
Pa vsak večer se kopava, da bi se ja utrudil..ne pali!!!
Ziza je zakon…jaz pa izmozgana..ko bi vsaj urco dlje spala zjutraj, ne bi bilo nič narobe.

Kaj še naj poskusim? Naj še dodam, da sem jaz vsako jutro ob 5. zjutraj kolovratila, ko sem bila mala..je to to?
Če je to to..pomeni še naslednjih 10 let nič spanja? Kar cmok se mi je sedaj napravil…:ups::ups::ups:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Jutranje spanje mojega princa...kako?
18.10.2004 8:24:39   
Jančika_
Kamejka, pri nas je podobno! Spat ga dava ob 19.00, dojenje okoli polnoči in okoli treh, kar me sploh ne moti, ampak ko bi pa mali (2,5 messeca) ob petih rad akcijo, to me pa čisto ubije...

Ponavadi mi ga uspe z dudo sfintirati do šestih, ampak vmes jaz ravno ne spim, ker on godrnja. Sem tudi probala že vse sorte. Ne vem, možno, da je to res v familiji, hehe, ker sem ga tudi jaz sračkala vsako jutro - do dneva, ko je bilo treba it v vrtec. Brez heca - tisti dan me mama sploh ni mogla zbudit in me je spečo oblekla :)-. Po moje da bova morali najine fante dat v vrtec pri pol leta:)-:)-:)-, da bo mir!

No, ampak danes je pa spal do 6.50, kar je že kar uspeh - seveda se je zbudil ob 5.30, ampak tokrat je duda zalegla skoraj do sedmih:bravo::bravo::bravo:. Lahko da je pomagalo to, da sva včeraj z Joejem po strateškem posvetu spremenila Vasjevo predspalno rutino. Prej smo se igrali pred kopanjem, po kopanju pa pižamica in spat, ampak se je vedno drl, takoj ko je zagledal pižamico. Pa sva pogruntala, da ga prehitro dava spat po kopanju, tako da smo se včeraj še pol ure igrali in mali je kar lepo zaspal, brez velikega dretja. Po 15 min se je sicer zbudil in malo jamral, ker mu še zgleda ni bilo jasno, da je tokrat šlo bolj zlahka:)-, ampak potem je bil pa mir.

Lahko pa tudi, da je bilo tole srečno naključje in da bom jutri spet ob petih auf...

Lp, :muca:

(odgovor članu *)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Jutranje spanje mojega princa...kako?
18.10.2004 8:53:09   
Lunca1
Kamejka, najbolje da greš še ti spat ob 19h, da se boš do takrat spočila:)-.

LP Lunca

(odgovor članu *)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Jutranje spanje mojega princa...kako?
18.10.2004 9:22:15   
Seven*
Pomojem sta se zmenla... Jakob in Nejc namrec.. :(( :(( :((


Prvo vstajanje med 23-24h. Naslednje ob 3h, naslednje ob 4.30, ob 6h pa on niti nebi vec spal..

:(( :(( :((

(odgovor članu *)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Jutranje spanje mojega princa...kako?
18.10.2004 9:24:02   
Taša
Jaz je ne kopam vsak dan, ker se mi preveč razbudi in je problem potem pri uspavanju. Jaz jo dam spat med 19.30 do 20.00. Takrat se tudi nazadnje podojiva.Spi ponavadi tja nekje do 7 ure. Potem jo podojim, še nič ne previjam, če ni krize seveda, si jo dam v posteljo in zaspiva nazaj jaz do 8 oz. 8.30 ona pa ponavadi še dlje potegne. Jo pa pustim, če se zbudi da se malce sama zamoti potem pa tako ali tako zaspi nazaj. No malo me je strah da moja 3 in pol mesečnica ki že nekje dva meseca tako lepo spi- KAR JE PREVEČ LEPO DA BI BILO RES-ne bo čez noč spremenila ritem. Berem mamice ki pišejo da je nekje po 4 mesecih totalni kaos, pri vseh tistih, ki prve mesece lepo spijo, tako da samo čakam, kako in kaj...
Naša Maša ima za pocrtljat planičko in se mi zdi da je to zelo fino. Že od samega začetka sem jo dajala k njej da jo je imela prislonjeno k obrazu in moram rečit da se kar "stopi" in umiri ko ji dam zdraven nje planičko. Se mi zdi da je to zelo fino in v veliko pomoč meni, ker otrok ne rabi toliko "crtlanja". Že pri prvi smo to prakticiral pa se je zelo dobro obneslo.

No sedaj še vedno spi. Jaz pa lepo kavico in RR. Res je preveč lepo da bi to večno trajalo.
Jaz bi ti kar "vzela" Nejčeka za par dni da se ti naspiš oz. bi prišla k tebi da ti ga malo popazim in se z njim poigram tisti čas, kajti jaz sem zaenkrat "polna" spanca. Samo kaj ko sem iz drugega konca kot ti. LP

(odgovor članu *)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Jutranje spanje mojega princa...kako?
18.10.2004 9:40:37   
malika
Kamejka nisi edina!!!!! pri nas je že 9 mesecev tako

(odgovor članu *)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Jutranje spanje mojega princa...kako?
18.10.2004 9:51:13   
ana b
Dobro jutro tudi tebi!
Tudi mi imamo Nejca, ki je dva dni mlajši od tvojega in smo do pred dveh tednov glih tako vstajali ob petih. Ob tem da smo spat hodili ob osmih. Potem pa si mali nekega dneva zmisli, da ob osmih še ne bo spal, beri: jok, če ga položim v njegovo posteljico. Se crklja pri mamici, tudi očka ne zaleže. No in sedaj zjutraj spimo do 6 ali 6:30. Vmes pa ga enkrat nahranim in ene trikrat dam dudo. Niso glih zaspančki, ti naši :duda:.
Jaz mislim, da bo najboljše, če greš spat z njim, ker sem tudi jaz na začetku kolovratila okoli do polnoči, pol pa je blo ob petih res kriza. Mali buden, jaz pa truplo. Sem začela bolj zgodaj spat hodit, sedaj pa on zvečer ne spi, da včasih že spim z njim v naročju.
Lep pozdrav in srečno, pa ne skrbi, ker se bo vse uredilo. Sedaj pa :kava: in v nove boje z našimi navihančki.

(odgovor članu *)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Jutranje spanje mojega princa...kako?
18.10.2004 9:55:45   
ana b
Zdravo!
Da bi moral prespati celo noč. Ni šans!
Sicer naredi malo večje razmike med hranjenjem, preko dneva na 3, ponoči pa na 4-5 ur, ampak da pa bi prespal celo noč, so le pobožne želje njegove mamice.
Lep dan

(odgovor članu *)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Jutranje spanje mojega princa...kako?
18.10.2004 11:07:22   
kimi
Moj je bil tudi tak dokler ga nisem dala spati na trebušček. Tako da od 4 meseca naprej spi na trebuščku

(odgovor članu *)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Jutranje spanje mojega princa...kako?
18.10.2004 11:32:45   
*
Meni ni problem nič, sam eno urco bi rada še spala zjutraj...mogoče bo bolje, ko se ura premakne? No to so tako ali tako sanje...9nebesa.

Na trebuščku spanje..ni šans, ker takoj glavica gor in sedaj se že prevrača...:zmeden:...

Saj sem vedela, da je chatal ta moj princ...JAKOB..čaki čaki ti mene..pa tudi Vito mi je sumljiv...da se niso šuntali:zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2:

Ampak bo že bolje čez...10 let?..IHHHHHHHHHH!!!!!!

(odgovor članu *)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Jutranje spanje mojega princa...kako?
18.10.2004 15:18:01   
ESA
Mi smo stari 5 mesecev. Spat gre ob 20.uri. Prvič ga hranim ob 23.uri (vmes se sigurno 2x zbudi in hoče dudo ali čaj), potem ob 1-ih, pa ob 3, 5, 6 in 7 ali 8-ih. To je če je vredu noč, če ne pa se zbuja še bolj pogosto. Zadnja dva meseca sem delala vse, da bi se kaj izboljšalo, pa nič. Zdaj sem se pa privadila njegovemu ritmu, tako da sem se zadnjič, ko je spal od polnoči do treh, kar sama zbudila in ga gledala kaj se je zgodilo.
Kaj hočeš tako je pač, naši pamži si zaenkrat sami določajo ritem.

(odgovor članu *)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Jutranje spanje mojega princa...kako?
18.10.2004 16:39:03   
frutka_
Kamejka rad te ima!!!Poleg tebe bi se stiskal...joj! Moj Filip tudi fintira tako. Pa ga dam na prsi in nekaj jamra pa se igra, se smeji na vso grlo,..v glavnem nazaj zaspi čez kake pol ure, čeprav se meni zdi, da je bil buden vso noč1

Jančika!;) Hvala enako!;) Tudi jaz sem pogruntala, da sem ga po kopanju in dojenju prehitro spat dajala. 9nebesa
Zdaj ga običajno okopam, prej malo nahranim, nato po kopanju se malo poigrava in ga poskušam malce umirit s kakšnim nežnim zibanje, potem še ga nahranim, če je treba in LAHKO NOČ!:love:
Brez problemov!:kuza:

(odgovor članu *)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?