|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   imam nekaj vprašanj...
30.5.2007 17:04:37   
witto
živjo, vsem skupaj. Že en čas me ni bilo tukaj, ampak sem danes  prebrala veliko novosti, veliko žalostnih novic, pa tudi veliko lepih, kar nekaj jih  se zagledalo magični user posted image , in so srečke user posted image . Sama sem imela kar stresen mesec, tako da pri meni ni nobenih sprememb. Me pa zanima nekaj, in upam, da mi boste znale odgovorit. Fant je prejšnji teden opravil 1 spermiogram, rezultati so bili slabi, doktor mu je pojasnil, da ma spermijev premalo, in ga poslal na odvzem krvi za hormonske testeuser posted image  Meni je dal list za meritev bt, začnem pa naj šele po končaniuser posted image , za katero pa nevem kdaj sploh bo.Saj bi mogla bit že 2.5. pa je še kar ni. Zanima me, ali katera ve kako poteka zdravljenje zanj, in to, ali bom morala tudi jaz skozi vse preizkave,kot so laparoskopija, hysteroskopija, ....naj povem še to, da diagnozo mi se niso dali, je pa sum, na policistični ovarij

< Sporočilo je popravil bonnie_ -- 1.6.2007 12:04:50 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ringaraja
30.5.2007 18:42:09   
jesalba
Praviš, da je sum na policističen ovarij, ane? Kakšni so pa znaki za PCO? To je tvoj sum ali sum zdravnika? Kaj z ultrazvokom se ne da ugotovit, če gre za PCO?

To vse te sprašujem zato, ker tudi sama sumim, da gre mogoče tudi pri meni za PCO.

(odgovor članu witto)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ringaraja
30.5.2007 19:35:07   
witto
pco sem imela že novembra lani, najprej sem imela krče katere sem povezovala z manstruacijo ki naj bi sledila. Ker pa je ni bilo, so bili krči iz dneva v dan močnejši, in spremljal jih je grozen pekoč občutek, bolečina je bila kot, da bi mi kdo žgal  okoli jajčnikov. Gin. mi je naredil uz. in ugotovil levi jajčnik policistični. To mi je zaviralo menstruacijo, in ovulacijo. Dal mi je terapijo z orgametril tabletami. 5 dni po 2 tableti.  Nato je user posted image  prišla, decembra je tudi bila dokaj redna, januarja, februarja in marca je ni bilo. Spet je sledila terapija, pa je aprila spet  bila. Pričakovala sem jo na začetku maja, in je spet ni. Sum pa je tako moj kot od zdravnika.  

(odgovor članu jesalba)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ringaraja
30.5.2007 19:36:35   
witto
in še to, z uz se da ugotovit. meni je naredil najprej navadnega, potem še vag. uz. in pri tem je videl

(odgovor članu witto)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ringaraja
31.5.2007 8:54:36   
jesalba
Potem pri meni verjetno ne gre za PCO. user posted image  mi zamuja 2 meseca (na te zamude sem že navajena, ker se mi to dogaja že drugo leto), in nimam pojma zakaj? Nimam nobenih bolečin in krčev. In zdaj bom ponovno morala k zdravniku po tablete Primulut. Nekaj časa nazaj mi je delal ultrazvok, pa ni videl nič posebnega. Tudi hormoni so vredu. Na kaj lahko jaz sumim? Kaj bi lahko bil vzrok? Nekaj je vzrok, ampak kaj???

(odgovor članu witto)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ringaraja
31.5.2007 10:12:13   
witto
Vzrok je sigurno. Kaj pa ovulacije, a veš kdaj jih imaš? Glede nato, da user posted image  je nimaš po 2 meseca.

(odgovor članu jesalba)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ringaraja
31.5.2007 11:50:30   
jesalba
Nekaj časa nazaj sem si merila BT, in sem bila prav razočarana, ker sploh ni prišlo do temp. dviga. Sumim oz. mislim, da nimam svoje naravne ovulacije. Ampak zakaj?

Sicer še ne nameravam zanositi, ampak bom vseeno začela z rednim merjenjem BT, da bom videla kako je z ovulacijami. Bojim se, da jih ne bo.



(odgovor članu witto)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ringaraja
31.5.2007 11:59:08   
jesalba
Pa še to. Kako je s tem? user posted image

1.) imaš ovulacijo ---->   a) imaš menstruacijo
                          ---->   b) nimaš menstruacije

2.) nimaš ovulacije ---->  a) imaš menstruacijo
                            ---->  b) nimaš menstruacije

Katere možnosti so vse mogoče?

možnost 1a- pri večini žensk, ki nimajo nobenih problemov
možnost 1b- ?
možnost 2a- ena punca na forumu je rekla, da ima tak primer (čeprav sem dolgo časa mislila, da to ni možno)
možnost 2b- to možnost pa bi rekla da imam jaz

Namreč, jaz sem dolgo časa mislila, da obstajata samo dve možnosti: 1a in 2b, pa zgleda da ne. A veš mogoče pojasnit tole?

(odgovor članu jesalba)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ringaraja
31.5.2007 12:23:18   
Anonimen
2A je tudi možna po moji logiki ker tudi kot ti punktirajo celice in seveda če ne pride do Et oz. tudi do nosečnosti imaš menstruacijo.

Ko so meni punktirali jajčeca sem to prav vprašala če bom dobila menstruacijo in sem jo res, je pa reku da se izloči "sluznica" matrnice (upam da sem prav napisala) katera se odebeli da se jajčece (če seveda je oplojeno) vgnezdi če se pač ne se odlušči in izloči v znani tekočini user posted image

(odgovor članu jesalba)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ringaraja
31.5.2007 13:05:32   
witto
Interesantno, tudi jaz sem si jo merila, in sploh ni prišlo do dviga, tako da sem  na koncu obupala, in pustila vse k user posted image . Ko pa sem bila  na začetku  februarja  pri ginekologu, mi ja ta naredil izračun in povedal, da naj bi o. bila med  18-22 .2 ker menstruacije sploh ni bilo, sem 16.3. šla nazaj, in mi naredil uz, in videl, da sem imela o. natanko tisti dan. Jaz ti na tvoje vprašanje resnično nevem odgovorit, ker sem že čisto zmešana od vsega skupaj.  Ma nislim,da imam tudi jaz naravne o. in se pač sprožajo ,kadar se pač sprožajo,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ringaraja
31.5.2007 16:19:53   
jesalba
Hvala witto, da vseeno odgovarjaš na moja vprašanja. Tudi jaz sem čisto zmešana od razmišljanja o moji ovulaciji. Najrajši sploh ne bi šla h gin. po tablete in bi počakala na mojo user posted image , pa tudi če pride čez 4 mesece.

(odgovor članu witto)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ringaraja
31.5.2007 16:41:42   
witto
Ma ni problema, veš tudi meni je lepo, da mi nekdo odgovori, pa tudi če ni nič kaj konkretnega, važen je tisti občutek, da nisi sam. Pa greš lažje skozi stvar. Pomembno je, da ne obupamo, pa saj bo tudi za nas prišel tisti trenutek, ki se nam zdi tako nedosegljiv.

(odgovor članu jesalba)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ringaraja
1.6.2007 10:12:06   
pina-1
jaz sem pa lastnica PCO sindroma into kar močnega in tudi potrjen je. Imam čisto iste težave kot vidve. Nimam naravne ovulacije in nima niti M. Je pa čisto možno imeti redne M, tudi če ni ovulacije, pa s težo imam probleme, poraščenostjo,.... vse to je značilno za PCO...

Sama sem imela že dve laparoskopiji ( pri PCO zelo pogost poseg). Prvič sem po njej zanosila, upam da bo v rugo isto...

Je veliko možnih terpaij proti PCO tako da le pogumno naprej.

_____________________________

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu witto)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ringaraja
1.6.2007 15:04:37   
witto
Zanima me po kolikem času si pa zanosila? In ali je bila nosečnost ok?

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ringaraja
2.6.2007 9:13:53   
jesalba
Jaz bi rada šla na kako preiskavo, da bi ugotovili vzrok mojih nerednih menstruacij. Ampak bi pred tem morala izreči magični stavek: 'Želim zanositi.', da bi se mi to uresničilo.

Kaj to je povsod tako, da te ne obravnavajo resno, dokler ne želiš zanositi. A ne bi bilo lepo, da bi težave poskusili odpraviti že prej preden bi želela zanositi? Zakaj se vedno čaka, na tisti zadnji trenutek? In potem se še vse skupaj zavleče...potem pa so tu že leta.

(odgovor članu witto)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ringaraja
2.6.2007 15:22:38   
dajamaja
Tko je to pri nas. Sicer pa ... ti ga kar izreci, samo  časovno ne definiraj user posted image  Mislim, da imaš pravico do preiskav že zaradi nerednih M in ne rabiš dodatnega razloga.  

(odgovor članu jesalba)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ringaraja
2.6.2007 15:55:48   
jesalba
Če bom rekla, da želim zanositi, bom morala nemudoma začeti z nezaščitenimi spolnimi odnosi. In če v enem letu ne bo uspeha, bom dobila 'status neplodne ženske' in se bo šele takrat začelo poglabljanje zakaj je temu tako. To mi je sama gin. rekla.

Do takrat, ko sem bom odločila zanositi, pa bodo v poštev prišle le kakšne tablete Primolut za sprožitev user posted image . Mogoče odvzem krvi in navaden ultrazvok.

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ringaraja
3.6.2007 15:40:43   
dajamaja
Nisem vedel , da je tak postopek.  Bi rekla, da je zdaj odvisno od tega koliko si stara (koliko imaš še časa pred sabo) in kdaj v prihodnosti si pripravljena imeti otroka. 

(odgovor članu jesalba)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?