|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šivanje po porodu
2.7.2007 10:12:02   
Anonimen
Zdravo!

Mene pa zanima ali so vas, ki ste že rodile po porodu šivali z narokozo ali brez oz. s kakim drugim anestetikom?

Za LJ porodnišnico sem slišala, da če ne želiš drugače ti dajo kar splošno ansetezijo in potem 3 ure spiš, drugače pa ti na živo šivajo.user posted image Ne vem ali ta informacija drži. Ali fajn boli šivanje na živo?

Ne bi pa rada 3 ure po porodu prespala ampak se raje cartala z mojim dojenčkom...

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 10:15:35   
* Tofsi *
Da dobiš narkozo za šivanje user posted image  Prvič slišim, al sem pa tolk zaplankana.
Sama sem bila prvič šivana brez narkoze ali analgetika, drugič pa nisem bila šivana. je pa šivanje bolj naporno kot porod sam, meni osebno. Tudi celjenje šivov je, poudarjam meni osebno, boleče.


_____________________________

Živi in pusti živeti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 10:22:06   
srki
Po mojem tudi brez narkoze šivajo.

Zase sploh ne vem, ali sem bila šivana takoj po proodu, ali šele takrat, ko so mi ročno "spraskali" posteljico. Če so mi potem, sem bila itak pod narkozo.

Ker nisem imela veliko šivov, tudi s celjenjem in bolečinami ni bilo problemov.

(odgovor članu * Tofsi *)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 10:25:28   
eva1
Ponavadi pošpricajo z analgetikom(****locaine), samo predno prime(pa kakšni minuti) že par šivov naredijo...ni neke sile, seveda pa čutiš zategovanje, pikanje...celjenje je tako-bolj se umivaš z mlačno/mrzlo vodo, prej se zaceli...jaz sem se po vsakem lulanju stuširala, pa me ni ne vem kok bolelo!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 10:26:38   
Blacky30
V MB sem dobila 7 injekcij, ki jih nisem čutila, ker je vse razbolelo, potem pa me je šival 45 minut, zunaj rez, ki ga je naredila babica in notranji šivi po celi nožnici vse od vhoda do materničnega vratu, ker me je mali raztrgal, ko so ga na silo zbezali ven.
Malo je zapeklo edino, ko je zategnil vozel, sicer pa nisem kaj dosti čutila. Je pa bilo pri meni tak, da sem bila že čisto out po 8 urah mučenja z bolečinami, potem pa sem takoj po šivanju skoraj skup padla, ker mi je pritisk ful padel zaradi izčrpanosti, saj sem prebolevala še gnojno angino zraven. Mogoče zaradi tega nisem vsega tak čutila, tako da lahko rečem, da ni bolelo.
Veliko bolj boli potem doma, ko se celi.

(odgovor članu * Tofsi *)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 11:09:18   
2 Sraki
Meni so dali splošno narkozo v Trbovljah, so me pa takoj ko so zaključili zbudili, tako da nisem zamudila prav nič. Tiste pol ure ko so me šivali pa sta se moj user posted image  in user posted image  skupaj crkljala.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 11:14:42   
papica
Meni so v Šempetru dali analgetik (injekcijo), ko sem pa potem skoraj nevede malo zajavkalo, ker me je malo zaščemelo, so mi takoj dali še eno injekcijo, češ ni treba da boli, če ni treba. Celjenje pa je itak stvar zase, boli ob sedenju, če ne dovolj paziš se še kaj vname, ... Je pač na problematičnem kraju, obkroženo z bakterijami. 

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 11:50:09   
*alja*
Men so sam pošpricali z nečim user posted image in zašili!
Itak me je vse bolelo tak da sploh nesen vedla če me boli to kaj šivajo al od poroda. Jas se na smrt bojim igel in noža ( ko mi kri jemljejo mene zmanjka ) in sem preživela tak da ni take panike! Jas sem sam gledala kako se moj špancira po hodniku z user posted image in sploh nisem vedla gdaj je blo konec šivanja!


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu papica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 12:15:55   
ronja
nam so v mš rekli, da šivajo potem, ko ti dajo lokalni anestetik (mislim, da se ga kar našprica) in da če ne prime dovolj hitro, da boli, ko šivajo, jim baje komot rečemo, naj še 5 min. počakajo, da zadeva prime. Iz izkušenj pa še ne vem, ker še nisem rodila.

Če bi se morala odločat med splošno narkozo in šivanjem na živo, pa bi definitivno izbrala slednje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 12:20:32   
Maxica
Jaz sem prvič rodila z EA, tako da tudi rezanja in šivanja nisem nič čutila. Drugič pa nisem bila rezana.
Mah, brezveze se je že zdaj s tem obremenjevati, saj ni rečeno, da boš sploh rezana, no. Sploh pa dvomim, da bi bila tri ure v anesteziji zaradi šivanja, ker že zaradi iztipanja posteljice si zgolj pol ure.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 12:42:07   
tinaaja
Za LJ porodnišnico sem slišala, da če ne želiš drugače ti dajo kar splošno ansetezijo in potem 3 ure spiš, drugače pa ti na živo šivajo.

dajo injekcijo - lokalni anestetik. ma saj si tok pod vplivom poroda, da komot zdrzis. je neprijetno,a kaj ces. pokledas pikico in je lazje user posted image
nikakor se ne bi odlocla za anestezijo, tud ce bi jo imela na voljo.. sivanje proti popadkom je macji kaselj. pa da ne bi uzivala v vsakem moznem trenuku zmagoslavja ob pogledu na otrocka.. no way...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 12:49:19   
puncica
Jst bom čist realno povedala, mene je bolelo, mi je bilo kr mal huj ko porod, so mi naredil mislim da 6 šivov in me je sam z nečem pošpricala, verjetno lokalno sam, pa pol ko se mi je celil me je še bolel, sploh nisem mogla nič sedet, komi sem dojila, no dojila sem valda sam leže, ker sedet še neki časa nism mogla. A ja ni pa bilo tako hudo da bi potrebovala splošno anestezijo, je bilo kar hitro fertik.

Zato sem drugič milo prosila naj me prosim ne režejo pa da naj se mal potrudijo da bom naredila vse sam da ne bi bila rezana in evo uspelo mi je. user posted image user posted image HVALA babičar Anže user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 13:16:01   
Naja31
Jaz sem v Lj porodnišnici dobila splošno anestezijo, ker sem bila full notranje raztrgana. V bistvu me sploh niso vprašali za izbiro. Sem mislila da je to normalno, pa sem potem pogruntala, da ni bilo.
Out sem bila 1 uro. Moža in sina so poslali ven, v drugo sobo, kjer sta se spoznavala.


(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 15:26:35   
Mateja82
Dobila sem samo lokalno -  eno pikico in to je bilo to . Šivanja nisem čutla, razen ko je prvič vbodla. Sem pa dobila kar nekaj šivov. Si ne predstavljam da bi mi šli to na živo delat ali pa pod narkozo user posted image

< Sporočilo je popravil Mateja82 -- 2.7.2007 15:28:33 >


_____________________________

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 17:27:30   
Kaštrun
rodila sem dva meseca nazaj v LJ. šivana sem bila zunaj in znotraj. dajo ti injekcijo. bolela sta me samo prva dva šiva, potem pa ne več. ni ravno prijetno, vendar čutila nisem, pa sem bila kar veliko šivana. bolj je bilo boleče tretji oz. četrti dan po porodu, pa potem po enem tednu, ko se vse skupaj začne celiti. vsakokrat ko sem šla na WC, pa ni važno na kakšno potrebo, sem šla potem pod tuš in sem se hladila z ledeno mrzlo vodo. na svoji riti sem normalno sedela po 14ih dnevih.

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 17:47:21   
NRMM
Sem čisto frišna iz šivanja  v Mb bolnišnici.DObro da glede na velikost otroka nisem bila bolj,kot sem.......1,5 cm. Me je pa bolj bolelo kot sam porod,kljub lokalni....piknila me je cca 5x ampak se mi zdi da to ni nič primlo,ker sem vsak vbod čutila in ko je zategnila cvirn user posted image .

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 18:51:01   
p&b
Meni so v MB porodnišnici dali injekcijo za par šivov,priporočali pa so mi,da si doma izpiram z hrastovim lubjem,ki ga popariš v vreli vodi,baje da hitreje celi.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 19:32:50   
moci
meni niso dali nič, pa nisem ničesar čutila, ker sem bila itak čisto zadetauser posted image se sploh ne spomnim šivanjauser posted image  

(odgovor članu p&b)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 21:38:22   
eya
Jaz sem rodila v Lj, pred šivanjem pa so mi dlai injekcijo. Malo me je vseeno bolelo. Šivi pa so me potem še kar nekaj časa boleli, tudi jaz še kar nekaj časa nisem mogla normalno sedeti.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 21:49:31   
lunca2
Tudi jaz prvič slišim, da bi šivali pod splošno anastezijo. Zašijejo pod lokalno (da si buden). Ko me jeginekolog šival notranjih nisem nič čutila zunanje pa sem. Res pa bolijo, ampak se da preživeti. še marsikaj hujšega se da.

_____________________________

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: šivanje po porodu
2.7.2007 23:17:21   
ribica.
Splošna anestezija je bla praksa v času,ko so naše mame nas rodile.

Jaz prvič nisem skoraj nič čutila, pa mi je samo pošprical. To je blo  v MB.
Drugič, v SG, pa mi je pošprical, pa še injekcijo dal, pa me je ful bolelo.
Nobenkrat me pa niso šivi ne vem kako boleli. Veliko večji problem so bili hemeroidi. In drage moje, sploh ne veste kako zelo lahko to boli. Ležiš, nič ne delaš, pa boli tak da zaspat ne moreš in ne neha.

Strinjam pa se z nasvetom, da se nikar ne obremenjuj s tem. Upaj na najboljše. Saj bo!


(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: šivanje po porodu
3.7.2007 9:44:42   
kaya2007
jaz sem dobila samo 2 ali 3 šive, sem pa imela epiduralno, tako da nisem čutila popolnoma nič. tudi celjenje me ni nič bolelo, hvala bogu!

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?