anja266
|
Pozdravček vsem sem stara članica, ampak sem lani po rojstvu male Lare izginila saj internet doma striktno nasprotujeva z možem, pač takšna sva. No, da povem po dolgem čakanju in zdravljenju sva tudi midva z možem dobila našega in to je Lara rojena 29.07.2006 v POSTONJSKI porodnišnici. Vesela in sproščena sem odšla v porodnišnico in kot vse mislila da pridem čez 4tiri dni domov... V porodnišnico sem šla (27.07.) saj mi je voda odtekaja, prišla tam babca me je pregledala in rekla, da bomo počakali in smo dobila antibiotike proti vnetju na 8ur. 28.07. sem popoldan ob16 uri dobila popadke in šla v porodno, naročena za epiduralno in seveda ugotovila da ne prime(spadam v % ljudi ko pač ne prime), mož je bil zraven in mi delal družbo mi masiral...zlat je bil. Tisto noč sem samo jaz rojevala. Babca je več časa sploh ni bilo. Ob 3 zjutraj (29.07.) je prišla k meni in mi zmerla vročino 39.8, nato pa PANIKA -- Zdravnik je prišel se nasmejal (dr.REŠ iz LJubljane) in rekel to pa ne bo šlo in sem v petih minutah rodila seveda na vakum so jo povlekli. Po 12 urah muk ampak resnih muk (občutek kot da mi hoče nekdo noge odtrgat iz kolkov) se rodila ob 3uri 27min zdravo punčko 55cm in 4,190kg. ((Nosečnost je potekala normalno zredila sem se 14 kg, na mojo postavo takrat 51kk in 160cm visoka čisto uredu, saj tako je rekla mojaG.)) Seveda antibiotike sem dobila takoj po porodu in naj bi jih jemala še naslednjih pet dni in tako tudi otrok. Za Laro je bilo super poskrbljeno, jaz pa.... Ko sem vprašala po antibitikih so odgovorili da jih bodo prinesli in seveda jih niso, tako da sem bila en dan brez, po dveh dneh sem dobila vročino 40,6 (treslo me je postelja je bila tako mokra kot da bi zliv vanjo vedro vode) in ko sem poklicala sestro je bila zopet PANIKA prinesla mi je toplomer in tablete za zbijanje vročine in mirno rekla: NE VEČ ZVONIT KER NE BO NOBDEN PRIŠEL VSI SMO V PORODNI IN ODŠLA. Prišel je mož se diplomatsko zdru na sestro češ kaj se pa greste, hoče takoj govoriti z zdravnikom, vsa presrano je odgovorila, da pač je samo en zdravnik in da je v porodni in je zelo velika gužva. Zdravnika je mož še zahteval a ga od nikoder ni bilo. Zvečer se mi je stanje izboljšalo in vročina je padla na 37,6, tako da sem pol moža domov poslala, seveda zdravnika po celem dnevu ni bilo od nikoder. Zdaj pa, pri vsem tem je stvar, da ves ta čas ni bilo pri meni nobenega strokovnega osebja in podatki kateri bi morali biti vpisani v kartonu o stanju pacijenta ni bilo nikoli zapisano,da sem imela 40,6 vročine, najvišja temp katera je bila vpisana je 38,3. - ČISTO PREKRIVANJE PODATKO, v sločaju če se mi kaj zgodi. Imela sem samo dobre pripovedi o Postonjski porodnišnici in zato sem se tudi odločila da grem tja tudi rodit. To se bi lahko zgodilo tudi v kateri drugi porodnišnici in to vem, ampak jezna sem na to, da NIMAJO DOVOLJ PORODNIČARJEV - ZDRAVNIKOV v ČASU POLETNIH POČITNIC namreč takrat je glavna sezona - še seste so jamrale da je grozno. Bila sem v bolnici 10 oz 11 dni in zadnji dan sta bila celo dva. Naredila sem napako in zato mi je še danes žal, naslednjič grem v Ljubljano tam je vedno zagotovljeno za prisotnost zdravnikov in ostalega osebja (tako so mi povedale mamice katere so v enakem obdobju rodile v Ljubljani). Odločitev je vaša, jaz sem zdrava prišla v bolnišnico in tam zaradi malomarnosti ostala 11 dni seveda vesela da sem doma. Se opravičujem če sem katero prestrašla to ni moj namen, želim samo da se povedo vse zgodbe. Le pozdrav, ANJA 26
|