|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kateri tricikel bi izbrali
10.7.2007 21:16:59   
živa
Hoj!

Danes sem moža prepričala, da sva šla v nakup tricikla. Že vsaj dva meseca namreč menim, da bi bil tricikel koristen pripomoček na kakem sprehodu. Moj se seveda o njih ni pred tem nič pozanimal, jaz pa sem skoraj doktorirala.

Najbolj simpatičen mi je bil tricikel Pikolo, ki ga imajo v BC:

user posted image  

Mojemu se pa zdi preveč plastik-fantastik (kar je sicer res). Njemu je bil najbolj všeč Kettler Happy Plus Air :

user posted image

Priznam, da je tudi meni bolj všeč, AMPAK:

Naš mali je star 17 mesecev in se je pred desetimi dnevi šele približno naučil hoditi. Obleke št. 86 so mu, nekatere, še prevelike, tako da mora imeti ok. 80-85 cm, pri enem letu je imel malo čez 9 kg, tako da jih ima trenutno ok. 11 (nimam pojma). Za tricikel Kettler piše, da je od 2. leta dalje, nima stopalk za noge, s potisno palico ne moreš zavijati. Vse našteto Pikolo ima, pa še varovalni obroč. Ok, če bi imel mali 2 leti, bi definitivno kupila Kettlerja, ampak za leto in pol starega zelo živahnega otroka, ki se je pravkar naučil hoditi user posted image ?

Kakšne izkušnje imate vi, katerega mi priporočate? 

Lp,

živa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kateri tricikel bi izbrali
10.7.2007 21:26:13   
kajalin*
On drug nima varnostnega pasa?Mi imamo podobnega,ga je Lin dobla pr 16 mes.,pa itak takrat že lepo sedijo tak da ni blo problema.Nismo imel onga podstavka za nogice,pa je vseen šlo.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kateri tricikel bi izbrali
10.7.2007 21:43:40   
eya
Ja, ne vem, ampak pri našemu 15 letniku si spploh ne predstavljam, kako bi se vozil brez podstavka za nogice in varovalauser posted image  Preizkusite oba še skupaj s tamalim.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kateri tricikel bi izbrali
10.7.2007 21:46:33   
kofetek2010
Naša tamala (sedaj ima 19m) ima podobnega tistemu tvojemu na drugi fotki, naš je bil kupljen v Müllerju. Uporabljamo ga že cca. 4 mesece in ni nobenih problemov - dokler ni dosegla tal in pedal sploh ni bil problem, sedaj pa noge drži na pedalih ali pa se kar sama potiska.

user posted image

Pri varuški ima takšnega s podstavkom za nogice, vendar je raje na navadnem poganjalcu, da je bolj samostojno mobilna.

Vsekakor pa ne moreš pričakovat, da ti bo dlje časa na miru sedel in se peljal - naša se včasih vsakih 5 minut spomni, da bi šla dol in vzela nekaj iz prikolice, nato bi se sama potiskala in nekaj časa mora ona vozit kakšnega dojenčka. user posted image

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kateri tricikel bi izbrali
10.7.2007 21:49:04   
nejcko
Moje izkušnje s temi tricikli so take: sin je imel en navaden tricikel, model in firma - kdo veuser posted image , popolnoma enostaven, brez palice za porivanje, skratka res tricikel. Nanj se je prvič usedel pri cca enem letu in pol, sprva se je poganjal tako, da se je odrival z nogami od tal, nikakor pa ni prenesel, da bi ga kdo potiskal ali vlekel. V roku 4 mesecev, kolikor cca traja kolesarska sezona, je popolnoma samostojno (z)vozil tricikel, naseldnje leto je počasi presedlal na kolo s pomožnimi koleščki in še eno leto kasneje (pri 3 letih in pol) je vozil kolo brez pomožnih koleščk).

Deklica, enako stara kot on, je imela podoben tricikel tistemu zgornjemu, in pri treh letih jo je mamica še vedno potiskala. Sama se enostavno ni znala voziti.

Moja hčerka ima prav tako podoben tricikel, kot je tisti na 1. fotki, pa če se vsede nanj, jo moramo še vedno potiskati. Stara je 3 leta in ga nikakor ne more voziti.
Pri babici pa je povsem normalno (z)vozila tisti stari tricikel od sina, sicer šele letos, ampag ga vsaj je, in v isti sapi je osvojila tudi navadno kolo s pomožnimi koleščki. Prepričana sem, da če bi vztrajali s tem triciklom na potisk, ne bi skapirala nič.

Moje mnenje - bolj je zadeva enostavna, bolj je "pametna" in koristna. Nikoli in nikdar več se ne bi odločila za nakup kakšnega kičastega plastik fantastik tricikla, ker je to samo lepo na oko, praktično pa popolnoma nič. Vsaj po mojih izkušnjah - pa vzamem v zakup, da so fantje pač večji motoriki, ampak vseeno.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kateri tricikel bi izbrali
10.7.2007 21:56:44   
frutka_
Po dobno kot nejcko, meni je zgornji user posted image . Imamo podobnega Kettlerjevega in je fajn. Mali  ga je obvladal prej kot pri 2-eh letih. Najbrž ima tudi tvoj  nastavljive pozicije sedeža (bolj spredaj ali zadaj), verjetno se lahko pedala zablokirajo, tako da ko ga voziš se ne vrtijo v prazno in tamali lepo nogice drži gor.
Absolutno sem za drugega.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kateri tricikel bi izbrali
10.7.2007 22:00:05   
mayci
Meni osebno se tudi zdi bolj primeren čim bolj enostaven tricikel. Mi imamo Kettler, popolnoma navadnega, pa je super!user posted image

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kateri tricikel bi izbrali
10.7.2007 22:05:25   
Špacka
 
Naša ima enega takšnega plastik fantastik user posted image user posted image user posted image  nikoli več. Pri 2,5 letu ga še vedno ne obvlada, ne zna nanj , ne zna pridet z njega...ima pa že kolo s loleščki, kjer pa ni nobenega problema. Sem absolutno za drugega. user posted image



(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kateri tricikel bi izbrali
10.7.2007 22:06:02   
živa
Kettler ima nastavljivo ogrodje (krmilo lahko nastaviš višje oz. bolj daleč od sedeža ali nižje oz. bližje sedežu). Ampak ali pri letu in pol sploh že dosežejo pedala? (Saj ga bom vzela s sabo v trgovino, a kaj, ko sem že zdaj firbčna user posted image .)

Lp,

živa

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kateri tricikel bi izbrali
10.7.2007 22:11:47   
cuma
Najina Ema ima takega kot je na slikci od Jane 73. Smo zelo zadovoljni. user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kateri tricikel bi izbrali
10.7.2007 22:30:25   
nejcko
Živa, ni finta v tem, ali doseže pedala ali ne. Naša dva jih tudi nista takoj dosegla, pa ni bilo nobene panike.  
Finta je v tem, da imajo ti plastik fantasik tricikli, ki imajo ponavadi še podstavke zraven, zelo spredaj pedala in otrok enostavno ne more sam poganjati. Še če samo noge  gor drži, mu nenehno padajo dol. Poskusi ti imeti pedala nekje spredaj in noge obdržati gor, medtem ko se pedala vrtijo; še več - poskusi poganjati naprej. Otrok nima moči v nogah, da bi poganjal naprej! Pedala morajo biti v takem nivoju, da otrok potiska navzdol, tak sistem pa imajo ti navadni tricikli. 

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kateri tricikel bi izbrali
10.7.2007 23:06:21   
živa
nejcko, saj to mi je jasno, tudi poganjal na začetku ne bo, mene samo skrbi, da bi z nogami dosegel tla in bi s čevlji drsal po tleh, pedal pa ne bi dosegel, da bi naslonil noge nanje.

Lp,

živa

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kateri tricikel bi izbrali
10.7.2007 23:10:55   
eya
Uh, saj v bistvu imate prav, ti tricikli s podstavki in varovali so v bistvu samo ovira za to, da se otrok sam nauči poganjat. Samo mi smo Žigu kupili ta tricikel točno za prvi RD in tak brez podstavka za noge in predvsem varovala ne bi bil primeren. Čudno bi se mi zdelo, da bi mu noge bingljale, pa tudi zvnil bi se mi lahko ven. Za letos bo ta še ok, naslednje leto pa bomo kupili kaj bolj konkretnega.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kateri tricikel bi izbrali
11.7.2007 0:36:10   
SanjaS
kettler user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?