|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   povišan prolaktin
2.6.2007 10:33:06   
lojzaa
Pozdravljene,

ima katera izkušnje s povišanim prolaktinom? Po 3x merjenju je vrednost 37.
Ali ste šle tudi ob takih vrednostih na zdravljenje z bromegonom?
In kakšni so bili vaši  rezultati? user posted image
Ste ob taki vrednosti šle vseeno  na IVF?

Lepo se imejte in ....user posted image !
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: povišan prolaktin
12.6.2007 15:10:22   
*ajetam*
živjo. tudi jaz imam zelo povišan prolaktin. ne vem sicer kakšna je vrednost ker mi niso pokazali.oz. so mi sam nisem razumela kaj gledamuser posted image
ko sem bila predzadnjič tam so me poslali na ddatne raziskave in je ginekolog rekel, da če bo tudi po preiskavah povečan, mi bo dal tablete ki to zbijejo in bo potem vse ok..
no ko sem bila nazadnje tam mi je pa rekel da me bo poslal k nekomu ki se prav s tem ukvarja user posted image
takoj sem padla v jok, ker vem da bo to zadeve samo še podalšalo. sedaj sem čez 1 mesec naročena tam ,potem bohvedi koliko časa bo še preteklo predno me bodo poslali na zdravlenje. se da te tablete ki zbijajo prolaktin dobiti brez recepta ?
verjetno ne ne ?
bi si lahko sama s čim zbila prolaktin ?
sita sem čakanja in sem močno razočarana nad zdravstvom ker so tao hudičevo počasni. namesto da bi mi dal tablete in bi bila zadeva rešena user posted image

(odgovor članu lojzaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: povišan prolaktin
15.6.2007 10:32:50   
*ajetam*
nima nobena težav s povišanim prolaktinom ?

(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: povišan prolaktin
15.6.2007 15:57:31   
gojska
lojzaa !
Imam povišan prolaktin, ne spomnim se več kolk Mogoče 42?
Najprej sem jedla bromergon vsak dan eno tabletko. Mi je bilo fino slabo. Zato sem ga vzela zvečer, da mi je bilo slabo med spanjemuser posted image user posted image user posted image
Pol sem pa zamenjala za Aglulab, vsak dan dve. Te tablete so drugač za sladkorne bolnike. Spremenijo metabolizem. Kako delujejo na hipofizo oz. hormon prolaktin nimam pojma. Ene so zaradi njih fino shujšale, samo jaz nisem te srečeuser posted image

Kaj ti še naj povem. Veliko punc z našim problemom je reklo , da je bilo samo to narobe, da nisp mogle zanosit. Se pravi, da so zanosile takoj ko so odpravile ta problem. To je precej vzpodbudno, sam meni nič ne pomaga. Bog ve kakšne probleme še vse imam. Narava je misterij.
Želim ti uspeh v tvojem boju.
Ker to je borba, kot je men enkrat rekel Reš, ko sem se mu spet začela cmerit.
Vse dobro
Gojska

(odgovor članu lojzaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: povišan prolaktin
16.6.2007 19:40:55   
sabina25
Tudi jaz sm ena izmeti tistih katere si želijo zanositi pa mi visok prolaktin to ne dopušča.
Imela sem zelo neredne menstruacije in moji kilogrami so kar poskočili. Šla sem k ginekologu(privat) na kar mi je ta dal kontracepcijske tablete da se mi bo M uredila. Dokler sem jemala tabletke je bilo ok, ko sem pa nehala smo bili pa spet na začetku. To sem mu tudi povedala nato mi je dal cycloproginovo pa komiflen pa ni bilo z mojo nosečnostjo nič. Zamenjala sem ginekologa kateri me je takoj poslal na hormonske teste (prolaktin ) kjer smo ugotovili da imam visok prolaktin, pripisal mi je tablete katere poznate že vse -bromergon. bromergon sem jemala nekje pol leta in mi je prolaktin padel iz 220 na 73, sm si rekla še malo pa bo. Postajalo mi je slabo po bromergonu ponoči nisem smela vstat, iti na WC saj se mi je zelo vrtelo in imela sem tudi krče. Nehala sem jemati bromergon in prolaktin je hitro skočil na 240. sedaj mi je G dal napotnico endokrinologijo ter v jeseni naj bi poizkusili z umetni oploditvijo.

Rada vam bi povedala da če imate težave z zaostankom menstruacije ne posegajte takoj po kontracepcijskih tabletkah naredite raje prej kake preizkave in poizkušajte najti vzrok izostanka.

lp

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: povišan prolaktin
19.6.2007 19:36:34   
mkonec
LP, tudi jaz sem imela težave s povišanim prolaktinom (42), a je nivo po terapiji padel in se je stanje normaliziralo (26).

Pred kratkim sem nekaj dni pozabila nanje, a ko sem tabletko ponovno vzela, mi je bilo full slabo in sem celo bruhala.

Kljub temu da jih jemljem že ene pol leta, mi tudi bromergon ne pomaga, user posted image user posted image  ni in ni.

(odgovor članu lojzaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: povišan prolaktin
20.6.2007 12:57:39   
metuLJchy
še ena ki ima težave s prolaktinom. Dala sem skozi že vse mogoče preiskave, drugega ne najdejo nič... Bromergon sem že jedla pred kakšnim mesecom, pa mi je bilo tako slabo, da sem bila še največ v kopalnici user posted image  potem mi je G. rekla, da naj ga preneham, poslali so me spet na dodatne preiskave, na izvide sem potem čakala več kot 2 meseca, in izvid je tu...naj se zglasim pri njih po novo dozo...ker mi bromergon dela slabo naj bi dobila nekaj drugega, se pa mi vse skupaj zelo upira, ker te tablete so zelo močne, v navodilih piše, da niso primerne za nosečnice, kaj če zanosiš, in do zaostanka M. jih ješ? Mi zna katera kaj povedati na to temo? Skratka...jaz sem si rekla, da še en ciklus spustim skozi brez tablet, če spet ne bo nič jih bom pač jedla...poskušala sem hoditi k eni bioenergetičarki, ki pravi da je to uštimala in naj jih ne jem...no, še teden ali dva moram počakat, da vidim kaj bo...

(odgovor članu lojzaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: povišan prolaktin
20.6.2007 13:32:21   
Anonimen
Tudi jaz imam zvišan prolaktin. Jemljem dostinex tablete in mi ni nič slabo. So pa drage ko hudič in ne vem ali se jih sploh dobi v Sloveniji, jaz se namreč zdravim v tujini.  

(odgovor članu metuLJchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: povišan prolaktin
21.6.2007 13:47:02   
*ajetam*
grozno. tole, kar sem zdele slišala ni pa prav nič spodbudno user posted image
jaz imam čez 3 tedne endokrinologa. potem bomo pa videli kaj bodo rekli. jest teh tablet še nisem dobila...
sem bila tako optimistična da ti tableti bodo to poštimali in bomo noseči..
no, pa vidim da to le ni tako enostavno..
škoda user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: povišan prolaktin
21.6.2007 16:55:00   
mkonec
LP, a ni zanimivo, da ko sem redno jemala bromergon (že najmanj kakih  6 mesecev), mi ni bilo nič kaj posebej slabo, zdaj pa ko ga nekaj dni nisem in sem pojedla  eno tabletko, pa sem potem ful bruhala. Tako se mi je zgodilo že enkrat prej, pa nisem dajala krivde na bromergon, zdaj pa vem, da je točno to krivo. Zanimivo a ne?


(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: povišan prolaktin
21.6.2007 17:50:02   
lojzaa
Meni ni tudi nič slabo. Upam da bo pa deloval, madonca!
Vzamem eno tb na dan.

(odgovor članu mkonec)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: povišan prolaktin
22.6.2007 15:12:27   
metuLJchy
še to o prolaktinu, če je kateri zanimivo...toliko me je zdramila ta tema, da sem se odločila, da hočem ponovno vedet koliko je trenutno moj prolaktin, zadnjič so mi ga merili marca, in kot sem rekla sem kar nekaj časa čakala na izvide...v laboraturiju adrialab na parmvi v ljubljani delajo za cca. 8 eur to preiskavo, v istem dnevu dobiš izvid...ne da se mi k ginekologinji in jo žicat za napotnico in potem še čakat na izvide, ki itak odromajo k G...sem se odločila, da grem po praznikih sama na pregled, zaradi tistih 8 eurov me ne bo konec...

(odgovor članu lojzaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: povišan prolaktin
22.6.2007 16:17:24   
Anonimen
Prolaktin sem imela močno povišan (kot v visoki nosečnosti), dobila Bromergon in ga jedla 2 meseca. Slabo mi je bolo ko user posted image . Nato šla ponovno na test, vrednost je bila normalna, je rekel G naj ga preneham jemati in veselo na delo. Zanosila sem 3 mesec po prenehanju z Bromergonom. Končalo se je s SS (pa nobene veze ni imelo s prolaktinom).
Nato sem čisto brez Bromergona ali obiska G zanosila ponovno 7 mesecev po SS in sedaj po mojem trebuhu veselo brca user posted image .

Želim samo povedati, da tudi me, s povišanim prolaktinom (pa je bil moj res visok) tudi lahko zanosimo. Tako, da glavo goruser posted image .

(odgovor članu metuLJchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: povišan prolaktin
22.6.2007 22:29:22   
metuLJchy
srček ti pa si mi s tvojo zgodbo polepšala dan...ker jaz se teh tablet otepam ko hudič križa...verjetno jih bo treba jest (še prej pa grem še 1x izmerit prolaktin) ampak daje upanje tvoja zgodba...jaz bi imela še eno vprašanje za punce z povišanim prolaktinom...ali je kateri prolaktin zmešal tudi dolžine ciklusov?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: povišan prolaktin
24.6.2007 9:38:05   
frogi
m pri njih po novo dozo...ker mi bromergon dela slabo naj bi dobila nekaj drugega, se pa mi vse skupaj zelo

Dostinex dobiš v sloveniji, zastonj, vendar samo v eni lekarni, na kliničnem centru, predpisati ti ga pa mora endokrinolog.

(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: povišan prolaktin
24.6.2007 9:47:21   
frogi
še moja izkušnja; pred približno 5 leti sem med tuširanjem skoraj infarkt doživela, ko mi je iz prsi pricurljalo mleko (stara 27, nič otrok, nič nosečnosti), pa se je začela odisejada; ginekolog; klasaičen bromergon, stiskanje mleka 3x dnevno, ležanje v postelji mesec dni, ker mi je bromergon povzročal toliko slabosti, na koncu pa 20 kg dodatka na mojo podlagouser posted image .
Endokrinologinja, seveda, ker sem močnejše postave, vse spet s tem povezujejo, pravi, da ni tako zelo povišan (naj povem, da so mi teste o nivoju prolaktina delali v 3 laboratorijih in vsak uporablja različno lestvico, zato se ne spomnim točno koliko je bil, vem pa, da je bil na obrazcu napisan nivo doječih žensk in moja vrednost je bila tista, pomnožena s 3)...Zaradi negativnih izkušenj z bromergonom mi je endokrinologinja napisala recept za dostinex (2x na teden potrebno jemati pol tablete) za 6 mesecev in me naročila na pregled...Sem začuda jemala tablete, brez stranskih učinkov in čez 6 mesecev nivo prolaktina še višjiiuser posted image . Pa sem se odločila, da preneham z dostinexom. Zdravnica mi je rekla, da smo s tem izčrpale vse možnosti, ki jih ima ona na voljo in lahko samo kontroliramo nivo prolaktina in ostalih hormonov vsake toliko. In to je to. In jaz imam spet mleko, uradna medicina pa, baje, nima drugih metod, da me ozdravi user posted image ...

(odgovor članu frogi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: povišan prolaktin
24.6.2007 10:06:44   
Anonimen
Grozna izkušnja frogi, kako pa naprej? Jaz ti želim, da je to samo neka faza in da se bo že vse pošlihtalo in da boš pršla do svojega preljubega user posted image .

Pri nas v tujini itak vse plačaš in zato sem rekla, da je dostinex drag ko hudič. Moram pa rečt, da mi ga zbijejo, pravtako veliko delam na sproščanju, saj že mali stres vpliva na višino prolaktina. Jemljem ga pa samo med postopkom IVF. Hodim na akupunkturo in jemljem še homeopatska zdravila. Tukaj je homeopatija priznana in uradna medicina z veseljem sodeluje skupaj s homeopatijo. Tudi jaz imam en tak problem, ko mi ga uradna medicina ne more pozdraviti in zato vedno kombiniram, pa moram rečt, da mi pomaga, saj so rezultati mnogo boljši. Pa tudi jaz se mnogo bolje počutim.
Mogoče še en nasvet, mogoče se ga že držiš mogoče še ne, mogoče bo kteri drugi pomagal. Obvezno prenehajte s stiskanjem bradavic. Meni je tudi mleko teklo ven, pa sem stalno stiskala in probala ali je kaj boljše, ali je več, ali je manj. Na kar so mi strogo prepovedali. Ko stiskaš telesu sporočiš da proizvaja še več prolaktina, zato nobenega stiskanja. jaz sem se tega držala vsaj 2 meseca in moram povedat, da sem naslednjič, ko mi user posted image ni dal miruuser posted image mal stisnila in je bilo prazno, zdaj pustim in ne diram. Rezultati tudi zmanjšan prolaktinuser posted image . Pomagalo pa je najbrž vsega po malem.

(odgovor članu frogi)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: povišan prolaktin
24.6.2007 22:33:53   
frogi
Ja, s stiskanjem prsi sem prenehala že v prvem navalu, ampak je bil kaka 2 meseca res problem, saj so se povečale za 2 številki in hudičevo srbele pa mleko mi je samo kapljalo ven...No, jaz pravzaprav mislim, da je laktacija pri meni posledica stresa, saj se je pojavila 2x v obdobju mejno dopustnega stresa :)
drugače pa nisem prišla do tega, ker bi želela user posted image , to, čeprav jih imam rada, nekako še ni pravi čas, ampak zaradi povišanega mleka...
pomaga alternativa, ampak ne zdravila, nihalo in malce urejanja stanovanja glede na potek podzemnih vod ipd...nisem verjela, lahko je naključje, ampak pomaga user posted image vsaj prvič, mi je po tem prenehala laktacija...bom ponovila, ampak še nekaj stresnih trenutkov je pred mano, tako, da čez kaka 2 meseca...
Ja, jaz tudi izvajam razne dihalne tehnike, jogo ipd, za alternativo pa še prej tale stresen faktor odstranim, da bo učinek boljšiuser posted image ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: povišan prolaktin
25.6.2007 11:10:28   
*ajetam*
pri meni je bilo pa tako, da ker imam povišan prolaktin naj bi mi mleko teklo ven...
in sem povedala ginekologu da mi ne. nikakor. bi valda opazila če bi mi...
in jaz imam precej občutljiva prsa. verjetno zaradi prolaktina. in on me začne stiskat in gnetit po prsih da bi mleko ven priteklo ...
groza. bolelo me je za znoret user posted image
jest samo upam da bodo tole hitro poštimali, ker že traja predolgo user posted image

(odgovor članu frogi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: povišan prolaktin
25.6.2007 11:15:37   
*ajetam*
IZVIRNO SPOROČILO: metuLJchy

.ali je kateri prolaktin zmešal tudi dolžine ciklusov?


ja jaz imam že od nekdaj popolnoma zmešane cikluse

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: povišan prolaktin
29.6.2007 9:05:22   
metuLJchy
ajetam, jaz mam tudi zmešane cikluse, in mislim, da so se težave s prolaktinom začele istočasno kot zmešnjava pri user posted image , to je eno leto nazaj....tako nikoli ne vem, kdaj naj jo pričakujem, ta mesec, je danes 30 dan ciklusa, če bi se lahko kolikor toliko zanesla na user posted image  bi zdaj že tekla v Mullerja po test, tako pa....

(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: povišan prolaktin
29.6.2007 9:29:37   
Anonimen
Meni ni pomešal, imam cikle dolge od 31-33 dni

(odgovor članu metuLJchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: povišan prolaktin
17.7.2007 15:12:27   
*ajetam*
no, jest sem bila prejšnji teden pri endrologu al kako se mu že reče.. in je rekla, da povišan prolaktin lahko pomeni tudi tumor v glavi user posted image
tako da sem imela še en un pregled ko ti na 15min jemlejo kri in čakam izvide potem pa dobim napotnico za magnetno resonanco glave...
čaklne dobe so pa  1 leto  user posted image
na srečo imamo veze tako da mi ne bo treba tako dolgo čakat...
upam da bo vse ok in da nimam tumorja..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: povišan prolaktin
18.7.2007 12:36:46   
metuLJchy
ajetam podobno izkušnjo imam kot ti, magnetna resonanca tudi za mano, ravno sem se za par minut ob računalniku ustavila in žal nimam časa za daljši odgovor, ti pa bom zvečer napisala kaj več..

(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: povišan prolaktin
18.7.2007 20:57:29   
*ajetam*
no super. bom vesela karkoli se bom novega lahko naučila...
jest bi že tko rada da se kej premakne naprej...
zdej bo že kmalu 2 leti odkar se trudiva user posted image

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Po spontanem splavu ni treba odlagati zano...
Najnovejše raziskave razkrivajo, da po spontanem splavu ni potrebno tri mesece odlagati s ponovno zanositvijo. Ravno zan...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?