|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  278 279 [280] 281 282   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke
16.8.2007 13:07:11   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: karin412

Jst sem tudim še v enem kosu, sem pa mislila, da bo kaj včeraj zvečer - že popoldne so me dajali popadki nekje na pol ure oz. bolj redko, potem še križ, pa sem šla ob 22h na sprehod, če bo kaj, pa ni bilo nič in sem šla kar spat.
Ponoči pa spet ob 4.30 enako. Pa sem šla fajn na WC, sem mislila, da bo to to, pa spet potem nič in sem šla spat do 7h.
V ta prvo sploh nisem imela takih lažnih popadkov, kvečjemu 3 vse skupaj. Ko pa se je začelo, mi je odtekla voda, tako da sem konkretno vedela, da grem rodit.
No, PDP imam nasl. teden 24.8.

Mogoče pa se napravlja in bo kmalu....

Jaz sem ponoči bolj kot ne spala kot ubita, v objemu ninice mojega user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...Ponavadi me tam zvečer prične tiščat dol pa križ bolet, sam potem mine... Ne morem pa govorit o kakšnih popadkih, ker je ponavadi vse v enem kosu ali pa se meni samo zdi....user posted image Poskušam to odignorirat in zaspat....ponavadi uspe..user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 6976
16.8.2007 13:11:18   
April
Jaz sem pa tud nekaj pospravljala, ker Beno spi. Potem imam pa ob treh ctg. Se mi sploh ne da it, pa za oblečt tud nč več nimam al me pa vse tišči.user posted image

(odgovor članu tia01)
Neposredna povezava do sporočila: 6977
16.8.2007 13:20:28   
Talika19
Jest sem pa dons spet čist jezna in 200% odločena, da našega user posted image  do nedelje izselim. Pa če hoče ali noče. Sem bla na testu glukoze in je bil pozitiven user posted image user posted image . Tko, da moram it v ponedeljek na 100g (3urna seansa). In moja G mi je seveda dala napotnico za tja, ki je veljala 1 dan user posted image user posted image . Tko, da sem mogla it še tja in eni dohtarci zatežit (ker moje itak ni), da mi je napisala novo napotnico.

No danes ponovim vse iz seznama za pospeševanje. Pa s tisto mrvo vred (k sploh ne vem kje naj jo dobim, zdej ko vsi te bale uporabljajo). Je pa glih zraven nas travnik pokošen, pa bom kar malo tiste suhe trave nabrala pa skuhala. Mogoče pa bo deloval. Sem pa zvedla še eno foro: zmešaš 2 dc piva, 1-2 žlički sladkorja in 2 žlički ricinusovega olja in to spiješ. Ena kolegica je čez 3 ure dobila popadke. Upam, da ne bom dobila samo eno veliko drisko. user posted image user posted image

Zaenkrat nimam nobenih lažnih popadkov ali kakšnih drugih bolečin, samo v levih dimljah me nekaj boli, da bolj težko hodim. To najbrž nima velike povezave s popadki, kaj?user posted image

Vam poročam o rezultatih.

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 6978
16.8.2007 13:35:20   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: Talika19

Jest sem pa dons spet čist jezna in 200% odločena, da našega user posted image  do nedelje izselim. Pa če hoče ali noče. Sem bla na testu glukoze in je bil pozitiven user posted image user posted image . Tko, da moram it v ponedeljek na 100g (3urna seansa). In moja G mi je seveda dala napotnico za tja, ki je veljala 1 dan user posted image user posted image . Tko, da sem mogla it še tja in eni dohtarci zatežit (ker moje itak ni), da mi je napisala novo napotnico.

No danes ponovim vse iz seznama za pospeševanje. Pa s tisto mrvo vred (k sploh ne vem kje naj jo dobim, zdej ko vsi te bale uporabljajo). Je pa glih zraven nas travnik pokošen, pa bom kar malo tiste suhe trave nabrala pa skuhala. Mogoče pa bo deloval. Sem pa zvedla še eno foro: zmešaš 2 dc piva, 1-2 žlički sladkorja in 2 žlički ricinusovega olja in to spiješ. Ena kolegica je čez 3 ure dobila popadke. Upam, da ne bom dobila samo eno veliko drisko. user posted image user posted image

Zaenkrat nimam nobenih lažnih popadkov ali kakšnih drugih bolečin, samo v levih dimljah me nekaj boli, da bolj težko hodim. To najbrž nima velike povezave s popadki, kaj?user posted image

Vam poročam o rezultatih.

Po moje bo ta jeza še najbolj pomagala......

Sicer pa sem izbrskala tole...

Seneni drobir dobiš tamo kjer prodajajo zelišča paterja Ašiča.... (samostan Stična?)

PARNA SEDEŽNA KOPEL PRESREDKA
Parna sedežna kopel je zelo učinkovit ukrep, ki pa ga lahko izvajamo šele od 38. tedna nosečnosti naprej. Tako kot masaža tudi sedežna kopel tkivo zmehča ter ga dela prožnega. Hkrati pa širi porodno pot.
Kopel je posebno priporočljiva pri ženskah, ki rodijo prvič, saj so njihove mišice medeničnega dna še zelo kompaktne. Pri mnogorodnicah pa je sedežna kopel zaželena takrat, kadar imajo veliko epiziotomijsko brazgotino od prejšnjih porodov. 
Vzemite manjši kuhinjski lonec, v njem dajte gret vodo in dodajte seneni drobir. Seneni drobir je rastlina, ki so jo v preteklosti redno uporabljale tradicionalne (priučene) babice. Poleg zgoraj omenjenega sprostitvenega učinka tudi pospešuje in uravnava popadke, da ti postanejo enakomerni.
Ko voda in seneni drobir zavreta, lonec postavite v straniščno školjko (uporaben bo tudi bide z visokim robom). Nato sedite na školjko. Pazite, da se na robu vročega lonca ne opečete; ne smete se ga dotikati z golo kožo! Nad paro sedite tako dolgo, dokler se voda ne ohladi in para neha izhajati.
Kopeli izvajajte le enkrat na teden, od 38. tedna nosečnosti naprej, če pa ste že prekoračili termin poroda, si kopel lahko privoščite, kolikorkrat želite.

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 6979
16.8.2007 13:50:49   
Talika19
Ej Pajac hvala. Zdej ko ni Antigone ti skrbiš za vse informacije.
Zdej bom najprej spila tisti čudni zvarek user posted image (menda, da ti to olje lahko tudi v P dajo... sem ravno brala na enem drugem forumu). No pa ananas sem tud jedla, pa po štengah hodila... Očitno je tamal že zdej trmast, le po kom user posted image user posted image

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6980
16.8.2007 14:14:42   
pajac

Zdej bom najprej spila tisti čudni zvarek user posted image (menda, da ti to olje lahko tudi v P dajo... sem ravno brala na enem drugem forumu).

po tem boš samo drisko dobila... probaš pa lahko.... če te začne zvijat, samo javi in bomo jutri vse pile se mi zdi.....user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 6981
16.8.2007 14:15:14   
pajac
Pa tud ananas ne pomga... sem celega pojedla...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6982
16.8.2007 14:50:24   
Talika19
IZVIRNO SPOROČILO: pajac

po tem boš samo drisko dobila... probaš pa lahko.... če te začne zvijat, samo javi in bomo jutri vse pile se mi zdi.....user posted image user posted image user posted image user posted image

Saj ne vem, če je kaj na tem, ampak prvič sem čutila nek krč v trebuhu (2x). Mogoče pa bo kaj ... Kolegica je dobila popadke po 3 urah.

user posted image user posted image user posted image

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6983
16.8.2007 14:54:56   
pajac

Saj ne vem, če je kaj na tem, ampak prvič sem čutila nek krč v trebuhu (2x). Mogoče pa bo kaj ... Kolegica je dobila popadke po 3 urah.

user posted image user posted image user posted image

A že???

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 6984
16.8.2007 15:17:05   
karin412
Ta seneni drobir, ki piše zgoraj - sem probala tudi jaz prejšnji teden, sicer pa je na vrsti jutri, če ne bom rodila. Izvaja se ga samo 2x po 38. in 39. tednu, po roku pa res lahko vsak dan. Sicer pa sem dala za ta drobir od Ašiča več kot 7 evrov za 2x!!! Ga rabiš kar precej - on piše 100g na 1 l vode. Ker je v paketu samo 200g, si lahko mislite, da je samo za 2x.

Jaz bi pa provala tudi malo posteljne telovadbe, a kaj ko se počutim kot slon in mi nobena lega (niti od zadaj) več ne paše. Piše, da pomaga tudi masaža bradavic in prsi. Se bom pa s tem zadovoljila, če ne bo drugače.

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6985
16.8.2007 15:22:49   
mony5
No punce mene so poslali domov! A ja tam sem bila 3 ure, ko sem prišla tja je bilo pred menoj okoli 15 user posted image , sploh ne veš kam moraš iti. No jst sem najprej čakala na CTG, ki je bil čisto raven, pa babica mi je skoz Zojo rukala k je spala, potem sem pa čakala na pregled in sta me pregledali dve zdravnici (ena je prišla dol samo zaradi mene ker mojega moža pozna pa jo je klical da sem tam in me je kar ona pregledala, pa še una druga), ki sta ugotovili, da sem 2 cm odprta user posted image user posted image user posted image , da imam maternični vrat že čisto zmehčan (je bil že čas, a ne), sluz sem imela po pregledu roza (mi je pokazala), user posted image  je pa še zadaj. No potem so me najprej hoteli obdržati ampak sta se po posvetu odločili, da naj grem domov in pridem v soboto nazaj. Ker lahko najverjetneje do sobote že dobim svoje popadke, ki so boljši kakor umetni in da so mi lahko že s samim pregledom kaj sprožili. Kot sem razumela, mi bodo v soboto sprožili porod, če do takrat ne bom še rodila.
Pajac kako pa se reče po doktorsko temu, da ti porod sprožijo?

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6986
16.8.2007 15:23:02   
Talika19
A mislite, da je tam notri kaj drugega kot ena navadna trava? Meni sicer tle že to travo pospravljajo, upam, da jo bom zvečer še lahko malo pobrala (kakšno pest), saj je ne bodo čisto vse pobrali.

Glede telovadbe je pa res že cel user posted image . Ampak tud user posted image  v sili muhe žre, se je treba mal potrudit, pa gre. Saj so tud naši user posted image  veseli, če še kdaj do tega pride user posted image user posted image user posted image

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 6987
16.8.2007 15:25:45   
mony5
Res pa je da odkar sem prišla od pregleda mam zmeraj bolj pogoste bolečine spodaj in kar pošteno me boli, zato upam, da se bo mogoče že prej kaj začelo. Pajac jaz te čakam, če ne prej v soboto oz. nedeljo. user posted image user posted image user posted image

Joj pa April tudi, pol pa še Tia lahko pride!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mony5)
Neposredna povezava do sporočila: 6988
16.8.2007 15:32:15   
Talika19
Mony5 navijam, da bi res kaj bilo. Antigoni se je ravno tako začelo, po pregledu, kajne? Naslednje jutro pa je že rodila.
Držim pesti!user posted image

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu mony5)
Neposredna povezava do sporočila: 6989
16.8.2007 15:59:19   
tia01
Punce, sam ns res zmankuje tuki gor na RR ej!!!

(odgovor članu tia01)
Neposredna povezava do sporočila: 6990
16.8.2007 16:00:22   
tia01
Ok se opravičujem, vidm da ste čvekale vmes, pa da je men sam internet štrajku. Sej ns ni tok mal!

(odgovor članu tia01)
Neposredna povezava do sporočila: 6991
16.8.2007 16:10:23   
tia01
Mony upam da je to to!!!! No zdej si pa predstavli, jst mam vsakič pregled v porodnišnici in vsakič čakam 3 ureuser posted image . Grozn. Ej nč jst upam da boš kmal sporočila novičke... No ampak drugač pa itak do sobote zihr bo neki. user posted image user posted image user posted image
Pol ti pa itak sledimo me tri (jst, pajac in april)user posted image

(odgovor članu tia01)
Neposredna povezava do sporočila: 6992
16.8.2007 16:19:05   
Talika19
Pa jest tud user posted image user posted image

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu tia01)
Neposredna povezava do sporočila: 6993
16.8.2007 16:21:35   
tia01
No evo pol nas je pa že večuser posted image

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 6994
16.8.2007 16:28:46   
Talika19
Veste kaj me zanima. A se vam je trebuh že povesil navzdol? Jest ga imam še isto kot sem ga imela. Sploh ne vem kaj bi lahko šel. Itak je že ful velik. A se mora nujno povesti prej ali lahko tudi ko se že začne akcija?

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu tia01)
Neposredna povezava do sporočila: 6995
16.8.2007 16:42:24   
pajac
Ojla... del nege opravljen zdaj sledi še drugi del...

Mony user posted image user posted image user posted image user posted image .. pa spet si tukaj ... joj, joj.....

No ampak mislim, da bo zdaj šlo počasi zares... Temu se reče indukcija oz. induciran porod... .. po kmečko: ti ga sprožijo umetno....

Ja ja ...jaz tud grem jutri v porodnišnico user posted image user posted image user posted image user posted image .. (kako že imamo tisto o svinji in kuruzi user posted image user posted image user posted image )

Talika  pravijo, da se trebuh spusti, samo je tud ful odvisno od oblike ki jo imaš.. meni je je ta zgornji del nekoliko spustil tako da zdaj imam res pladenj za odložit šalico za kavo... user posted image user posted image user posted image Spodaj pa se mi zdi da je enak....

April, Tia, Talika ... (a je še katera za Ljubljano ostala??) pakirajte kufre... Ko bo Mony v porodnišnici bo rezervirala sobo in bo treba pohitet...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mater bo gužva v sobi user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 6996
16.8.2007 16:50:33   
Talika19
Jest imam tud tak trebuh, za kavico odložit user posted image user posted image
Drugače pa bom jaz rodila v Kranju, tako, da vam ne bom delala gužve v sobi. user posted image
Sem pa vseeno za ta teden. Bomo v mislih skupaj user posted image user posted image .

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6997
16.8.2007 16:54:25   
tia01
Uh, če nas bo pa 5 notr, pol pa tut ne vem kako bomo zdržal. Se bojo user posted image skos ponoč drli. Najprej od ene, potem od druge...user posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6998
16.8.2007 16:57:09   
pajac

IZVIRNO SPOROČILO: tia01

Uh, če nas bo pa 5 notr, pol pa tut ne vem kako bomo zdržal. Se bojo user posted image skos ponoč drli. Najprej od ene, potem od druge...user posted image

user posted image ne ne.... vsi naenkrat!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu tia01)
Neposredna povezava do sporočila: 6999
16.8.2007 16:57:48   
tia01
user posted image user posted image al pa to jauser posted image user posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 7000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  278 279 [280] 281 282   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  278 279 [280] 281 282   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Tai/Taj
Meri 07

Kako napisati ime: TAI ali TAJ?

Tai (42%)

Taj (58%)

Število vseh glasov: 206

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!