|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vešče in črvički v hrani
16.8.2007 18:22:06   
tt79
Men se bo kar strgal. Pred mesecem dni sem očistila celotno omaro, kjer hranim šagete, drobtin, gres, polento, moko....ker so se v živilih in po omari pojavile vešče in črvi. user posted image
Celotno omaro sem prebrisala z 80%alkoholom, prav tako posode v katerih jih hranim, prav vsa živila sem vrgla v koš in jih na novo kupila.

Danes pa spet vešće v makaronih v TUPERWARE!!!!posodi, pajčevina po gresu, prav tako v tuperwarw posodi, črvički v ješprenu v original embalaži, nenačeti!!!


Katastrofa, kaj naj še naredim, kako naj se rešim teh nadlog?
Kuhinja je stara 3 leta, vedno vse čistim zasproti, smeti odnašam na cca 2 dniuser posted image

A imate kak predlog???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vešče in črvički v hrani
16.8.2007 18:37:11   
mamči
Dobijo se eni taki kartonasti trikotniki, ki imajo noter ampulo, ki sprošča neko snov (ne vem al hormone?)in ful privlači morebitne molje, če zalutajo v shrambo. Notranja stran trikotnika je pa lepljiva, tako da se mali vrageci gor zapikajo.
Dobiš pa v kaki zadrugi, Kalii, merkatorju....

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vešče in črvički v hrani
16.8.2007 18:41:55   
Anonimen
Ojoj. Kaj pa rok trajanja hrane? Pogledaš? Ker tole mi je malo sumljivo. user posted image

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vešče in črvički v hrani
16.8.2007 18:44:05   
suzanamai
Še enkrat vse očisti in to z močnim belilnim čistilom, ta rumeni domestos je super. Pa priporočam da hraniš vse v originalni embalaži se najbolj obnese. Ko jo načneš jo zapri z gumico ali sponkami, tiste od toasta so super. Ne verjamem da bi lahko prišli zajedalci od zunaj v posodo. posode dobro preperi v pomivalcu, pa razkuži, če nimaš pomivalca jih speri z vrelo vodo. Upam da bo kaj pomagalo...user posted image

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vešče in črvički v hrani
16.8.2007 20:47:54   
Samoyedka
Ma ti hudiči pridejo povsod ko se enkrat odločijo, da naredijo invazijo user posted image Jaz sem imela pred časom ful probleme z molji v hrani, pa sem potem nekje pobrala, da jih lovor odganja in sem pač v omarice nastavila povsod kakšen list...in je bil mir do pred kratkim. Zdaj so se pa spet vrnili, tut lovor ne pomaga, pa še v kofe so se spraviliuser posted image Grem js jutri iskat te trikotnike, če se kje dobijo pa če pomagajo, ker se mi zdi pravi greh, ko praktično čisto vredu hrano v smeti mečem zaradi te golazni.

_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vešče in črvički v hrani
16.8.2007 21:27:49   
hrabra miška
Ja,jaz imam te trikotnike. Kupijo se v merkurju in privlačijo samo samce,tako da se samice ne morejo več razmnoževat. Sam postopek traja zelo dolgo,ker imajo veliko gnezd. Je pa zelo nerodno,ko dobim kakšne goste,jaz pa kot budala skačem po kuhinji in jih lovim. Sem pa opazila da pridejo od zunaj v hišo zvečer ko odprem okno,ja tapravi molji. Sem rekla mojmu da bom šla en dan na kofe okol sosedov in mal po omarcah pogledala katera jih ima.user posted image  Sem pa pred kratkim kupila v trgovini polento, in ko sem jo odprla se je kar vlekla,tako je bila že prepletena z mrežo od črvov. Sem skoraj bruhala.user posted image  Ne jem jo več, in mislim da jo moji tud ne bojo rabli več jest  dokler jaz kuham.user posted image

_____________________________

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vešče in črvički v hrani
17.8.2007 7:40:14   
Anonimen
tud jaz sem mela ta problem 14 dni nazaj.. sem vse počistila, vrgla hrano stran.. Potem sem v šparu kupila še tiste "tablete" proti moljem.. Zaenkrat je mir. Upam, da bo tako tud ostalo, ker je res grozno tole..user posted image user posted image

(odgovor članu hrabra miška)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vešče in črvički v hrani
17.8.2007 8:20:23   
mojsoncek
VSO, ampak res vso hrano stran! Pa se enkrat prepucat vso posodo in omare! Potem pa nic na zalogo kupovat, pa ze v trgovini pogledat, ce le embalaza dopusca.

Nam je lansko leto pomagalo samo to, da smo cisto vse stran zmetali! Pa kupi "trikotnike", ker se res na veliko lovijo gor.

...pa se nekaj nasvetov, ker je bilo pred kratkim nekaj napisanega na to temo:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1736093

p.s. zvecer ne imejte odprtih oken in vrat, drugace pa obvezno zagrnite zavese


< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 17.8.2007 8:21:45 >


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vešče in črvički v hrani
17.8.2007 9:12:49   
MAJDA22
Zdravo!

Res najprej vso hrano vstran. Potem pa očistit.
Ti molji se prinesejo že iz trgovine, potem se pa "redijo". Posode Tupperware so najboljše za shranjevanje saj se molji, če so bili prinešeni iz trgovine ne "preselijo" v drugo živilo. Če se pa kupuje npr. moka na zalogo jo pa daj v kakšno veliko posodo s hermetičnim pokrovom.

Lp!

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vešče in črvički v hrani
17.8.2007 9:24:34   
Lunca1
Se strinjam z majdo22. Iste probleme imamo pri moji mami. So se nam že večkrat zaredili. Smo zmetali stran že na tone hrane zaradi tega. Dejansko jih prineseš iz trgovine, znebiš se jih pa zeloooo težko. Tudi ona je zdaj kupila te trikotnike (DM), pa se kar pridno gor limajo.

(odgovor članu MAJDA22)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vešče in črvički v hrani
17.8.2007 10:22:39   
Anonimen
V moki, grizu, še zlasti pa ješprenju so skoraj vedno vsaj jajčeca iz katerih se kasneje, ko so ugodni pogoji izležejo tisti črvički......OBUP. Ampak sigurno pa so že notri, ko kupimo živilo. Tega se ne da preprečiti 100%.

Jaz kupljene reči vedno dam za kake par dni v zamrzovalnik....še zlasti ješprenj, orehe, rozine, tudi polento. Mraz jih uniči.
Sem pa tudi jaz že imela po kuhinji polno tega. Odkar zamrzujem nimam več takšnih težav.

Enkrat so se mi zamaknili zmleti orehi čisto na vrhnji polici v kot. Jih je že mogel mož tja potisnit.
Bili pa so v dveh polivinilastih vrečkah. Ko sem opazila tiste gosenice, ki so mi lezle po stenah se mi je skoraj zmešalo. Pregrizle so dve vrečke.......GRAVŽ!

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?