|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Učiteljice, komentarje prosim!
4.9.2007 16:52:35   
Anonimen
Ma meni so vse te metode brezvezne, O.K., ta, da sami vstajajo, če mislijo da so pridni, pa da jih potem brez obrazložitve nazaj posede, itak da je sploh blesava, to vsak zdrav člvek ve, da ni v redu. Saj se da otroke tudi na kakšen preprost način motivirat za delo, a ni tako? Vsak otrok je pač drugačen, en rabi nekaj, drug pa spet nekaj drugega.  Tako kar takole počez nekaj ... meni se to ne zdi v redu.

(odgovor članu hejdi)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Učiteljice, komentarje prosim!
9.9.2007 17:00:58   
silvya
Pri nas je bil enak sistem, kot ga jenavedla mala maja. In mi je osebno bolj všeč od tega, ki ga navajaš ti Splišni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Učiteljice, komentarje prosim!
18.9.2007 18:20:10   
Barbs
Samopodoba je zelo pomemben dejavnik pri slehernemu človeku in ne samo pri otroku. Zaradi pozitivne samopodobe smo ljudje v življenju uspešnejši in zato tudi s svojim življenjem bolj zadovoljni. Učitelj ima zelo pomembno vlogo pri oblikovanju pozitivne otrokove samopodobe, zato ga ne bi smeli sračkati s takimi potezami, kot jih opisuješ ti, Splišni.
 
Poučevanje je uspešnejše, če učitelj pri svojem delu upošteva učenčevo samopodobo, s tem, da pozna njegovo individualnost. Mi smo imeli lani super učitelja - no ja, naša Gaja ga je imela...z njo pa tudi jazuser posted image Kot primer - pri pisnih nalogah, ki se jih sicer ne ocenjuje, je učitelj vedno napisal tudi pozitivno misel, spodbudo, ki je namenjena učencu. Za dobro opravljeno nalogo je učenca izpostavil pri pouku tako, da je nalogo predstavil svojim sošolcem in je bil zato pohvaljen tudi s strani svojih sošolcev. Pri pouku je izvajal različne učne delavnice, raziskovalne in projektne naloge, pri katerih so se učenci sami razporedili glede na interese in področja, kjer so uspešni. Tako so z veseljem pristopili k delu, znotraj skupine so bili aktivni. Po končanem delu so bili zadovoljni, ker so ugotavljali, da je bilo delo dobro opravljeno, v skupini pa so se prijetno počutili. Da se razumemo, to je bilo njegovo "dodatno" delo poleg osvajanja "predpisane snovi po predpisanih metodah" .  Na raznih srečanjih so vedno  "nastopali" vsi otroci ,  najbolj so vedno sijali tisti, ki so bili v preteklih letih določeni za nesposobne. Pa njihovi starši so bili tudi zadovoljni.user posted image
 
Učitelj, ki se ne trudi,  da bi otroku pomagal samega sebe spoštovati, se imeti rad, doživljati sebe kot nekaj dobrega, lepega, imel pozitivne misli in predstave o sebi, bil ljubljen, samozavesten in imel dober položaj v razredni skupnosti,  ne more biti učitelj - je pa res, da je v praksi zelo malo takih, ki so Učitelji z veliko začetnico. Se pa strinjam, da je treba otroku tudi povedati, da se lahko zmoti in da se motimo vsi, da lahko slabše obvlada neko veščino, da to ni nič narobe in da veščino lahko z redno vajo izpopolnjuje.Tudi "biti priden" se lahko natrenira, če se potrudiš.user posted image  
 
Skratka, otroka je treba sprejeti takega kot je in ga spoštovati.
 
 
 





_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu hejdi)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Učiteljice, komentarje prosim!
24.9.2007 15:40:23   
altati
Splišni- to kar si napisala je samo eden od razlogov, zaradi katerega sem jaz svojega otroka vpisala na drugo šolo....

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Učiteljice, komentarje prosim!
24.9.2007 19:45:36   
Anonimen
Altati, tebi sme že na ZS pisala, Barrbs, tebe pa ne poznam, ampak se mi nekaj dozdeva, da si ti tudi z Gorenjskega? A se motim?

Ma če bi izvedela za tako šolo s takim učiteljem, kot ga ti opisuješ ... pa da je to kje blizu ... ne bi pomišljala.

(odgovor članu altati)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...





merida



(83%)

(17%)


Število vseh glasov: 199

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!