|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mamice malih nemirnežov
26.9.2007 10:27:35   
popi
Kot vidim se nekaj mamic išče,združuje....Pa ljubljanske,viške itd..
Kje pa ste mamice malih nemirnežov,hperaktivnih otrok,otrok z motnjami?
Šola se je začela in spet so tu" novi"problemi,pomagajmo si.
lp

_____________________________

Pleši na glasbo,ki jo slišiš.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mamice malih nemirnežov
26.9.2007 12:28:26   
sminc
Lep pozdrav. Sem mami 2 leti in pol starega fantka pri katerem obstaja zaenkrat se sum na  HA. Povrhu vsega je  se  blago hipoton, zato je shodil sele pri 16 mesecih. Od takrat pa je skozi v pogonu. Ni divjak, je priden otrok, "idealen"za v trgovine sam da ma kak avtomobilček v roki pa potrpi tudi dolge nakupu. Tezave ima  z pozornostjo. Ce mu kaj ne gre hitro odneha in gre dalje. Razume vse, sledi navodilom ( pojdi prosim v spalnico in mi prinesi plenicko za bratca. V omari je. ).  Usmerjene dejavnosti pa ga ne pritegnejo. Rise, oz. cecka par minutk, tece k avtomobilcku, pride spet nazaj... skrbi me ker zato ne pokaze  cesa je zmozen.
Najbolj pa me skrbi govor.  Ne izgovarja celih besed ampak bolj zloge. pri 30 mesecih  pove:  ata.mama, teta, ti(stric), dedo, babi, avto, bagi(bager), kombi, ja,ne, dol, go(gor)..in se kakih 10  besed bi se naslo da so cele. Potem so pa nepopolne besede in "stavki". Tiger, muca kuza.....- je zanj ti, mu ,ku. Upam da razumete kaj mislim. Iz vsake besede vzame en zlog. Zastopi pa vse in me to jezi. Pol mam pa slab obcutek. Dosti sem se in se še ukvarjam z njim. Imam se 8 mesecnika doma katerega je lepo sprejel in ga ima zelo rad. Cakam da se mu bo odprlo .
v razvojni  pravijo da bo a pac mal kasneje. Če je pozno shodil je tudi govor zapoznel. Skrbi me ta sum na HA. Stiska me pri srcu in strah me je kaj bo kasneje, ko bo sola. Bo zaradiHA neuspesen, ze od malega popredalčkan?
Zelo bi bila hvalezna za kakrsnekoli izkusnje in nasvete kako delati z otrokom, kako ga nauciti zbrati se.  


           Lp


_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu popi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mamice malih nemirnežov
30.9.2007 19:48:07   
ELA06
sminc jaz težko kaj konkretnega svetujem, sem mamica 9m punčke....., drugače pa učim na oš na predmetni stopnji. Lahko ti iz tega vidika kaj svetujem.  Ko gre otrok v šolo naj ima nek ritem, ne vem pride domov, kosilo, malo igre, potem učenje/naloga. Če je HA še ne pomeni, da ne bo uspešen. Vsi otroci so sposobni/nadarjeni na svojem področju. Iz izkušenj vidim, da je zelo pomembno sodelovanje učitelja-ev in staršev. Učitelju veliko pomaga, če mu mama/oče pove kakšen je njihov otrok, kako se odzove na določene situacije, koliko časa zdrži pri eni stvari, kaj ga  motivira za delo, kako mu preusmeriti pozornost itd. Meni osebno ni težko delati z učenci, ki imajo učne težave, težave s koncentracijo,...težko je delati s tistimi otroci, ki so nesramni do učiteljev, ne upoštevajo nikogar na šoli, starši jih slepo zagovarjajo... s temi učenci je delo težko. Jaz učim kar nekaj učencev s posebnimi potrebami, so čudoviti otroci, se trudijo po svojih najboljših močeh, kar je najbolj pomembno z njimi delajo tudi starši.
Poznam pa tudi primer, ko je imel otrok diagnozo HA, v redni oš niso imeli posluha za učenčeve težave, zato se je mamica odločila, da ga prešola v posebno šolo.  S to šolo je tako zadovoljna, da bi še svojo hčerko, ki nima nikakršnih težav, takoj vpisala v posebno šolo. če bi jo lahko.
Za konec pa še to...z leti otroci dozorijo, tako da se bo tudi ta težava s pozornostjo lahko spremenila. Jaz bi poskusila ta trening pozornosti za začetek s stvarmi, ki ga res zanimajo, pritegnejo njegovo pozornost...potem bo mogoče to prešlo na druge stvari.....

lp

_____________________________

http://ela1.moj-album.com

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mamice malih nemirnežov
27.10.2007 23:07:44   
1vrtnica
Sem mamica dveh hiperaktivnih fantkov- 4,5 let in 10 let. Starejši je izrazito HA in že peto leto jemlje terapijo.

(odgovor članu popi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mamice malih nemirnežov
2.11.2007 14:37:03   
Jumpy
Živjo!

Tudi naš triinpol letnik je hiperaktivec. Zaradi bolezni. Ugotovila sem, da mu najbolj pomaga, če mu za vsako stvar, ki jo bomo delali že vnaprej povem, sem dosledna in ne popuščam. Vedno mu že zjutraj povem: sedaj bomo delali to, potem bo to... Od urnika ne smem odstopati, saj vsak odklon pomeni zanj nesigurnost in zato začne "bezljati" user posted image  naokrog kot en odvezan teliček. user posted image user posted image user posted image  Kljub vsemu ga težko pritegnem k mirnim aktivnostim (risanje, ustvarjanje,...).
Res si moramo starši medsebojno pomagati, saj je včasih kar težko. A bomo zmogli. Še vse smo, kajne? user posted image

(odgovor članu 1vrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mamice malih nemirnežov
2.11.2007 14:37:45   
Jumpy
IZVIRNO SPOROČILO: 1vrtnica

Sem mamica dveh hiperaktivnih fantkov- 4,5 let in 10 let. Starejši je izrazito HA in že peto leto jemlje terapijo.


Kdaj se zdravniki sploh odločijo za terapijo?

(odgovor članu 1vrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mamice malih nemirnežov
4.11.2007 18:52:08   
popi
Tudi pri nas jemljemo zdravila (pol leta).Mislim,da se je zdravnica odločila zanje,ko smo le uvideli,da fant težko funkcionira.Jasno,predvsem v šoli.Sploh ni zdržal na stolu,bil je zelo nepredvidljiv in izpostavljen nesrečam....
lp

_____________________________

Pleši na glasbo,ki jo slišiš.

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mamice malih nemirnežov
4.11.2007 21:03:10   
Jumpy
No, saj jaz si še ne želim, da bi dobival zdravila, vseeno pa me je to zanimalo. Upam, da bratec ne bo podedoval teh lastnosti. Dva na kupu morata pa biti res naporna.

(odgovor članu popi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mamice malih nemirnežov
6.11.2007 17:59:18   
1vrtnica
Sem mamica samohranilka, dveh HA fantkov (4,5 let in 10 let ).
Tudi jaz nisem hotela,da bi jemal zdravila. Ampak v šoli nič ne naredi, če jih ne vzame - dobesedno nima mira, moti pouk, dobi slabo oceno. Ko pa tabletka deluje pa zelo dobro sodeluje, ima večinoma petke. Zdaj ko je star 10 let pa se tudi že fejst nazaj postavlja meni in učiteljem. S mlajšimi otroki pa je tako, da posnemajo starejše. Moj tamlajši je bil zelo miren,od tretjega leta naprej pa zelo posnema starejšega. Od 3,5leta pa ima tudi diagnozo HA. Večkrat sta zelo naporna, ker sta oba zelo HA, vendar pač nič ne moreš, če so takšni.

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mamice malih nemirnežov
14.11.2007 11:13:08   
BAMBINA_
Punce, mene pa zanimajo izkušnje z vašimi hiperaktivnimi otroci, ko so bili še dojenčki. Naš sonček bo star 6 mesecev in me rahlo skrbi, da je hiperaktiven. Že pri 7 tednih tednih so mu postavili diagnozo hiperiritabilnega sindroma. Pretirana razdražljivost, bojazljivost je zdaj nekako izzvenela, vendar pa postaja iz dneva v dan bolj aktiven. Brca, maha z vsemi okončinami; med igro, med hranjenjem, med previjanjem... skratka nemiren je vso svoje budno obdobje. Dnevno uspavanje je prava muka, saj je že taaako zelo utrujen, on pa se med uspavanjem upira, joka, krili. Ko skuša doseči kakšno igračko, poskusi 1x, morda 2x, nato pa izgubi potrpljenje, hitro se naveliča igračk. Pravzaprav na vse to nisem bila posebej pozorna, dokler mi v RA niso rekle, da je "precej živahen", tudi v izvidu mu piše, da ima živahnejše reflekse. Sama sem menila, da so pač vsi dojenčki takšni; živahni, radovedni... Ali so pri vaših otrocih bili znaki hiperaktivnosti vidni že v tako zgodnjem času in kakšni so bili?

(odgovor članu 1vrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mamice malih nemirnežov
14.11.2007 13:06:34   
popi
Naš sonček skoraj ni spal,kar naprej je brcal,grulil in že od samega začetka "razmetaval"igrače.Če so ga sploh pritegnile.Mislim ,da je bil do 2leta prilepljen na moj bok.Že od samega začetka sem vedela,da ni po knjigi,da odstopa..
In zame je bil nekaj posebnega in je še...
In tudi ko je dobil diagnozo,sem to že nekako vedela in tudi v šoli smo delovali kot,da ima že odločbo.
Počakaj še malo,da vidiš kako bo deloval med sovrstniki.
lp

_____________________________

Pleši na glasbo,ki jo slišiš.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mamice malih nemirnežov
19.11.2007 14:41:29   
popi
Dobili odločbo!user posted image
lp

_____________________________

Pleši na glasbo,ki jo slišiš.

(odgovor članu popi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: mamice malih nemirnežov
22.1.2008 8:21:22   
popi
Ja,dobili odločbo,ki se pa žal ne izvaja.Semuser posted image ...
Kaj naj?
lp

_____________________________

Pleši na glasbo,ki jo slišiš.

(odgovor članu popi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: mamice malih nemirnežov
22.1.2008 15:36:00   
Taula
Kako se ne izvaja? user posted image Če je odločba mora šola zagotoviti pogoje za izvajanje, drugače so v prekršku. Piši mi na ZS če želiš, da mi več poveš o odločbi. (katere prilagoditve so, kdo naj bi delala z otrokom)

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu popi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: mamice malih nemirnežov
23.1.2008 13:43:00   
Taula
Sem ti poslala ZS. Sporoči kaj si se odločila.user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: mamice malih nemirnežov
23.1.2008 17:38:53   
abj
Popi, prosim opiši kaj se dogaja? Kaj se ne izvaja? Me zanima, v čem je problem.user posted image
Upam, da boste rešili v dobro otroka.user posted image
Lep dan!

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: mamice malih nemirnežov
28.1.2008 1:25:57   
Anonimen
Evo še mene... user posted image

Starejši hiperaktivček (z odločbo) ima dobrih 10 let. Sum na hiperaktivnost (z moje strani) ob vstopu v OŠ (učitelji na takratni OŠ so trdili, da je "samo 6-letnik"), trajalo pa je še eno leto, da sem šolo ("pristojne") prepričala v svoj prav. Pri sedmih letih prvi pregled (na Gotski, kjer pa sem bila extra nezadovoljna, zato sem ga odpeljala še k pedopsihiatrinji na Prule), ki hiperaktivnosti sicer ni potrdil ("samo igra se"), sem pa potem zahtevala še pregled na Polikliniki (kjer ga je pregledalo 7 specialistov v enem dopoldnevu in niti eden ni rekel, da sin NI hiperaktiven). Po izdanem specialističnem mnenju sem vse skupaj poslala na Prule, kjer so po ŠE enem pregledu izdali odločbo (za OŠ) o dopolnilnem programu. Rezultat: extra inteligenten, vendar hiperaktiven, z motnjami koncentracije. Sestanek v šoli (s celo vojsko "pametnih"), na katerem so "strokovno ugotovili", da odločba ne more držati, ampak da sem samo jaz "nesmiselno panična mlada mama, katere ne gre upoštevati". No, pa sem jim na diplomatski način povedala, da sem pa v končni fazi mama le JAZ in da o svojem otroku odločam JAZ, oni pa naj se z vsemi svojimi fakultetami vred kušnejo v rit - in sem sina prepisala na drugo šolo. Tukaj pa vse tiptop. Že takoj je imel srečo, da je za razredničarko dobil gospo, po izobrazbi diplomirano defektologinjo - in stvari so stekle same od sebe. Izvajanje odločbe sploh ni bilo pod vprašanjem, temveč je takoj dobil še specialno pedagoginjo, s katero sva v tekočem šolskem letu ugotovili tudi, da ima sin disleksijo. Obvestila sem izdajatelje odločbe, ampak ker ima odločbo za najdaljši možni čas (5 ur tedensko), tako ali tako niso mogli ničesar dodati. Sin ima dve dopolnilni uri na teden (slovenščina in matematika) in 3 ure skupaj s specialno pedagoginjo (naravoslovje, družba in angleščina). Ker pa je "v igri" še problematično vedenje (na srečo ne agresivnost, temveč nemir, motenje pouka, neupoštevanje navodil glede šolskega dela itd.) in ker je bil s tem moten pouk za druge otroke (pa samo ena razredničarka, ker je sin sedaj že v 5. razredu 9-letke), pa tudi domače šolsko delo je pošteno trpelo, saj si ni niti zapisal, kaj je za nalogo, kaj šele, da bi jo naredil (jaz pa tudi ne morem celega dopoldneva presedeti v šoli z njim), smo se na pregledu pri pedopsihiatrinji (na Taboru sem bila potem še najbolj zadovoljna, pri zasebnici) odločili za poskusno jemanje Ritalina. Sedaj ga jemlje že približno leto dni in moram reči, da je v šoli kar lepo izboljšanje, idealno pa seveda še vedno ni in tudi nikoli ne bo. Doma (popoldan, vikendi, prazniki, počitnice) pa ga nimam "na" Ritalinu, tako, da praktično ne vem, kako izgleda, ko je miren oz. skoncentriran. Ko ga pošljem delat naloge... joooj, raje bi jaz sama celo šolsko torbo zabrisala v najbližjo kanto, kakor pa se ukvarjala s tem, kar potem sledi user posted image .
Mlajši sin, ki ima dobri dve leti, je pa seveda pod vplivom starejšega. O hiperaktivnosti bi zdaj še težko govorila, ampak vidim pa, da je trmast kot sto hudičev (najbrž po meni). Če nekaj ni po njegovo - huh, potem smo vsi ostali dobri, dokler mu ne uresničimo želje oz. dokler ga toliko ne zamotimo, da pozabi, kaj je sploh hotel. Če ne bo jedel, pač ne bo jedel - pa pika. In če ne bo oblekel kavbojk, je bolje, da se s tem kar sprijaznimo, drugače bo šel v vrtec v plenicah. ČE bo sploh šel v vrtec. user posted image

Skratka - življenje s hiperaktivci je nekaj, čemur dejansko lahko rečeš ŽIVLJENJE. Nimaš 5 minut, da bi se mirno dolgočasil v njih (vsaj takrat ne, ko sta otroka doma). Pitje jutranje kave zame npr. pomeni, da imam v kuhinji na mizi skodelico kave, ki jo popijem potem, ko gresta otroka od doma user posted image . Eh, toliko je situacij in dogodivščin, da bi lahko celo noč pisala od tem, ve bi se pa valjale od smeha. Na-a, ne boste se - grem še po ostalih forumih malo pobrskat in kaj "bistroumnega" napisat user posted image .

(odgovor članu abj)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?