|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ko se ti skoraj zmesa
4.10.2007 19:02:05   
trinityslo
Občutek imam da se mi bo strgal, oz . da bom padla dol in ne bom nikol več vstala. Že tri tedne z dragim spiva povprečno 2 - 4 ure na noč. Najprej smo imel vmeta ušeska, pol smo imel virozo. Zdaj smo končno 2 dni brez vročine, pa nam tak poganjajo zobje, da očitno malčka boli vse ko hudič. Ta melemu sta v roku enega tedna vn zlezle 3 štirke, ta vlkemu pa dve. Cel gobček imata oba totalno napet, vidi se da hoče vse naenkrat vn butni. Še zdaj ko bi človek upal da bomo kaj spal se izmenjujeta in vsak eno noč pridno vstaja in joka da je veselje. Včeraj smo spet začel že ob 22h in nadaljeval z pol  urnimi razmaki do 2h, pol smo celo spal do 5h ko se je drugi zbudil. Vsake pol ure je eden pokonc. Bog pomagaj pa enojajčni dvojčki, vsaj pri nas je vedno vse na kupu. Moja ljubezen do njiju je neizmerja, samo ne vem več kje naj še potegne kaj optimizma, ker zdaj po 3 tednih je pa res že mal težko jih pol imet celi dan sam in vse zrihtat. Se mi zdi da že v stoje skoraj spim občasno. Ahhhhhhh vraga saj ne vem zakaj sploh to pišem .... mogoče sem mogla sam mal iz sistema dat. Tak hudo ko zdaj še ni blo nikol. Saj verjetno ste tak vse kdaj dale kakšno tako krizo skoz. Upanje ostaja da bomo vsaj danes kaj spal, al pa ćez en teden:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ko se ti skoraj zmesa
4.10.2007 19:14:17   
Serendipity
Ti  kar izpiši svoje probleme - zakaj pa ne? Je lažje, če jih lahko s kom deliš user posted image .

Sicer sem bolj omejena v tem, da bi ti kako lahko pomagala  - ti pa pošiljam topel objemčekuser posted image in user posted image  misel - da se bo kmalu umirilo in se bosta končno lahko v miru naspala. user posted image

(odgovor članu trinityslo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ko se ti skoraj zmesa
4.10.2007 19:30:24   
Marogica
Če imata otročka bolečine zaradi izraščanja zob, jima daj Calpol ali kakšno drugo protibolečinsko sredstvo. Odrasli tudi kakšno tableto vzamemo, če nas kaj boli.

Mi smo tako vedno naredili in je pomagalo, pa še spal je sine potem lažje, saj bolečin ni čutil.

Upam, da čimprej porihtate, ni pa vam lahko, definitivno ne. Lahko ti nudim samo ogluljeno frazo "saj bo bolje".user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Serendipity)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ko se ti skoraj zmesa
4.10.2007 19:35:41   
Anonimen
ja daj jima kaj proti bolečinam al calpol, al pa ne vem kej homeopatskega - osanit kupiš naprimer v avstriji...

drgač pa a maš kako babi al pa sestro, brata, da bi ju dala za eno noč na počitnice, da se malo naspita?

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ko se ti skoraj zmesa
4.10.2007 20:03:47   
lutka
trinityslo, vem kaj prestajaš. Nikoli ne bom pozabila, ko sta bila bolana ( bronhitis) in sem v enem tednu spala vsega skupaj 16 ur. Bila sem tako zaspana da mi je bilo slabo user posted image .

Moja rešitev je bila , da sem za kakšno noč dala enega mami enega pa sem imela jaz. Sicer so me vsi grdo gledali, kako lahko dvojčke ločujem, ampak sem jim lepo povedala, da če ne bom jaz zdrava potem otroka od mene ne bosta imela nič.

Ti se kar izpiši, jaz sem bila tik pred poporodno depresijo, ampak hvalabogu sem jo še kar odnesla.
Daj jima kaj proti bolečinam (svečke) so pri nas najbolj pomagale.

Aja , naj ti povem, da sem enkraš štela, kolikokrat sem se ponoči vstala......preštela sem do 16- krat ( ura je bila 5 ponoči ) potem pa nisem bila sposobna ne štet, kaj šele razmišljat user posted image user posted image

lepo spančkajte user posted image

_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu trinityslo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ko se ti skoraj zmesa
4.10.2007 20:27:49   
sončnica13
Mi smo se tud zaradi zobk zbujal nevem kolkrat na noč, pol sn pa kupila neko mazilo Calgel in mu začela mazat pa je bilo takoj bolje-je prvo noč že spal eno rundo 7 ur.
upam, da pridejo zobki čimhitreje ven in, da se potem končno naspiteuser posted image

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ko se ti skoraj zmesa
4.10.2007 21:20:35   
siskamiska
Joj kaj nas še čaka user posted image user posted image .

Za vas pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu sončnica13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ko se ti skoraj zmesa
4.10.2007 21:50:54   
CUKRČEK
kakšna noč se lahko zeloooooo vleče, toda leto zelo hitro-prehitro mine.

Otroci nam bodo prehitro "odfrčali" z gnezda, zato poskušajmo uivati vsako minuto. Take dolge noči bodo kmalu pozabljene. Držim pesti, da se kmalu naspite.


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu trinityslo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ko se ti skoraj zmesa
5.10.2007 9:01:56   
trinityslo
ja saj Clapol sem jima dala, 2 ure spanja, pa smo bli spet zbujeni, včeraj sem obupala, sem dala svečko (čeprov sem si prej boljubla da jih ne bom dajala), pa je ta vlki pridno spal, ta mali je bil spet po 4 urah pokon in se zbujal na 2 uri.
Starše imam na drugem koncu slovenije, za varstvo pri tašči se more pač mož zmenit, ker vedno ima al ta druge vnuke (po možnosti bolane, tak da lahko kaj nalezemo) al pa kakšno delo. Ta vikend mi je obljubil da jih bova dala en dan gor, pa gresta spet nekam eno stanovanje rihtat kao za celi vikend. Ka naj pa pol naredim? Ni vec opcij. Hudiča kak depresivno zna to bit, pa dobro bomo že nekak zgural. Saj smo pa eno leto prestal, bomo se naprej:). Punce držte se, ker če ste dlih v takšni situaciji vam res ne privoščim. Samo mamice dvojčkov lahko vejo kak je hudo če pride takšna kriza. Vsem ostalim se sanja ne kak je to. Men sploh ne verjamejo da ze toko casa ne spiva:(, ko da bi clovek kaj takega zmisljeval. Ljudem se sanja ne kak je ce imas dvojcke

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ko se ti skoraj zmesa
5.10.2007 9:02:20   
tatam
Da te potolažim,mi tako spimo že od začetka,pa sta sedaj stara že 9 mesecev.user posted image Ampak jaz sem se že navadla,da več kot 4-5 ur ne spim.Res pa pride dan,ko sem tako utrujena,da mi ni za nič.Včasih če mi uspe,grem z njima čaz dan za kako uro spat sedaj ko sta starejša v šoli...
Zaspita pa naša okoli osme,do dveh(ko še vedno jesta!!!) se zbudi vsak kake 2-3 krat,potem traja kako uro,da zaspita nazaj,od petih naprej pa bolj dremljeta kot spita-jaz pa seveda bedimuser posted image
Tolažim se s tem,da so bli vsi moji otroci taki in da sta starejšadva začela normalno spat okoli enega leta,torej moram potrpet "le še " tri mesece,
Aja,pa mi še nimamo nič zob,kaj bo šele ko bodo rasliuser posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ko se ti skoraj zmesa
5.10.2007 9:23:34   
Janya
Joj, kako mi je to poznano. user posted image  Naše so spale na tak način 3,5 let. Tako da si lahko sam vesela da so " samo zobje". Pri nas nismo ravno rabili vzroka za zbujanje user posted image . Jaz sem bila kot zombi, še posebej ker dolgo rabim da zaspim nazaj. Čez dan pa tudi niso hotele spat. Pa smo preživel in verjamem da boš tudi ti. Je pa res da ni hujšega kot neprespanost zato ti pošiljam user posted image , za pogum.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ko se ti skoraj zmesa
5.10.2007 12:58:20   
Naty*Taja
Jao, olajšaj si zadevo! Če so samo zobki, jima daj kako svečko Paracetamola al pa kako žličko Calpola in boste več spali! Sam bog ve, kak jih kej to boli?
No naj pa te potolažim, da imam jaz dva, in to 15 mesecev razlike, ampak kljub temu ne spim že kake 2.5 leta! Se mi tudi že meša vsake toliko časa.
Pa maš koga, da bi ti ju malo popazil za kako uro, dve., da se ti naspiš, spočiješ? Dejte mamice prosit za pomoč in ne za vsako ceno vse same delat!!

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Janya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ko se ti skoraj zmesa
5.10.2007 14:31:12   
banja
Tudi jaz te razumem, ker imamo tudi mi dostikrat probleme. Najhujše je če človek ne spi. Zakaj pa ne greš za vikend k tvoji mami, da ti ju vsaj čez dan malo popazi, da se lahko ti malo spočiješ? Se strinjam s tabo: kdor nima dvojčkov ne ve kako je to. In še posebno mi grejo na živce nekateri, ki imajo samo enega otroka in godrnjajo naš je tak in tak glej kako sta tvoje pridne in ne verjamejo koliko dela imaš če imaš dva otroka naenkrat. Zato se pogovarjaj s takimi ki te razumejo. Jaz npr. imam eno prijateljico, ki ima 4 leta stare dvojčke in me razume, ker dobro ve kaj to pomeni. Dostikrat mi olajša ko se ji malo spovem in potožim. Ma sej bo vse bomo dali skozi in tudi ti boš. Držim pesti, da se naspite čimprej (vsaj malo več kot ste do sedaj).

Pa en lep sončen pozdrav s Primorske.

(odgovor članu trinityslo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ko se ti skoraj zmesa
5.10.2007 15:02:50   
alpog
Nekateri smo imeli trojčke, pa se nam morda res ne sanja! Ampak verjemi, pa če zveni še tako obrabljeno, mine!

(odgovor članu trinityslo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ko se ti skoraj zmesa
5.10.2007 19:08:32   
trinityslo
Nekateri smo imeli trojčke, pa se nam morda res ne sanja! Ampak verjemi, pa če zveni še tako obrabljeno, mine!


alpog, pa saj verjamem da ste vis trojčki imel sploh še goro dodatnega dela. Jaz sem imela v mislih bol tiste ki imaoj samo po enega otroka. Osebno ne poznam nobene mamice s trojčki, samo vsem, apmak res vsemmaicam tročkov (al pa več) kapo dol, ker to, mora bit pa res naporno. Vas občudujem.

(odgovor članu alpog)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ko se ti skoraj zmesa
5.10.2007 22:59:45   
natalina
uf, kolk dolgo me ni blo tule gor....no jaz spim šele ene par mesecev, po 2-letih in treh mesecih, ampak dobesedno 2-leti ni bilo spanja, že dremanje je bil luksuz, in potem, ko sem lepega pomladnega dne zletela ob pol dveh popoldan s ceste, ker sem enostavno zaspala za volanom, sem se odločila, da poiščem pomoč pri homeopatu in dal nam je neke kroglice, ki jih pupe jesta in sta zdravi in spita. Je pa res, da ko smo začeli spati sem bila še bolj utrujena kot prej, telo je dobesedno eksplodiralo, utrujenost je počasi prihajala za mano in to je bilo še težje..ampak zdaj je že super, zdaj če spim 6-ur je to zame "naspanje"

ko pa mulčki še mal zrastejo, pol pa samo še spimo!

janya!!!! A kavica po tolkih "letih še velja""???

(odgovor članu trinityslo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ko se ti skoraj zmesa
5.10.2007 23:36:01   
guppy
Držim pesti, da se kmalu naspite!
user posted image

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ko se ti skoraj zmesa
6.10.2007 8:41:05   
emaa
Mi imamo zgleda srečo, že od Lukovega 1,5 meseca spimo celo noč, David je spal celo noč v roku 1 tedna, ko je prišel domov. Ko so ju začeli zobi matrat, sta ob hudih bolečinah zvečer dobila calpol, da smo lahko zaspali in spali. Prejšnji teden je bilo naporno, ko nisem spala, saj je David zakuhal in sva pristala na ORL, pa sva bila po parih nočeh na starem. Jaz sem vsa matasta že, če moram izjemoma kdaj sreči noč biti budna več kot da samo fanta prekontroliram. Dobre ste, jaz tako rada spim. 

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ko se ti skoraj zmesa
6.10.2007 10:33:52   
keesha
Lep pozdrav!
Mi imamo doma enega nagajivčka, ki ga tudi zelo zelo mantrajo zobeki. Probali smo s Calgelom in ni nič pomagal. Zdaj mu mažem dlesni z Gengiglel baby in je veliko bolje (priporočala zdravnica je pa na voljo brez recepta v lekarni). Sem v 30. tednu nosečnosti z dvojajčnimi dvojčki tako da bo tudi pri nas nekaj časa zelo veselo (ali pa pestro) user posted image  

(odgovor članu trinityslo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ko se ti skoraj zmesa
6.10.2007 10:47:05   
eva1
Jaz pa vam lahko samo rečem-kapo dol mamiceuser posted image user posted image user posted image user posted image -jaz ne bi bila zmožna funkcionirati, če bi tako malo spalauser posted image

(odgovor članu keesha)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ko se ti skoraj zmesa
6.10.2007 11:41:43   
mpotocn
Ufff, res ,kapo dol, bom rekla, da pri nas kr gre nekak pri dobrih 2 mesecih. Če so 3-4 ure plus 2 sem ful happy. Z manj podnevi prosim mamo, da vsaj uro poležim, čeprav zelo težko zaspim in ko končno zaspim, moram že vstat za hranjenje.
Je pa res grozno , če ne morš spat, sem videla to med nosečnostjo, ko nisem mogla spat in sem dnevno naklepala le 1-2 uri, enkrat sem v 48 urah spala le 1 uro. Za znort. Tud za volan nisem več upala, ker sem podrsala avto pri navadnem parkiranju.
Zato upam na zdravje in čim manj neprespanih ur, saj imamo še 2,5 letnico, ki je tud pridna ponoči(trkam).

Za vse upam, da se stanje izboljša in se naspite.

LP

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ko se ti skoraj zmesa
6.10.2007 14:31:56   
pikceva
Ojla,

Mi mamo 6 tednov stari dvojčici. Že od prihoda domov, spijo deklice v eni sobi in eden od naju dežura z njimi, pol pa se zamenjava. Eden od naju spi ponoči, drugi v večernih urah, tako, da najdeva večurni čas za počitek- kakih 5 ur. Zdaj ko je moj v službi, jaz spim od 6h zvečer do polnnoči, od pa od takrat do 7h zjutraj. Malo se vidiva, samo ni druge. Meni se je od nespanja že bledlo, ker sem bila z njimi v sobi v bolnišnici 10 dni, pa še niti cucat niso znale prav, pa še mleko sem si morala iztiskati. Največ sem vsega skupaj spala kako urco.

Ni kaj, tako je z dvojčki.

LP

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: ko se ti skoraj zmesa
10.10.2007 20:14:21   
trinityslo
No evo pa smo prebrodli krizo. Po dobrem mesecu nespanja smo spet 2 noči spali ko polhi, tak ko smo imel navado že pred tem. samo kaj moremo, če so otroci bolani pač ne spijo tak kot ko so zdravi. Zato vsem mamicam predvsem želim da bi imele čim bol zdrave otrokčke, in še posebej mislim na vse ki jih imate več naenkrat. Ko enkrat daš tkole en mesec skoz in spiš tak malo vidiš kaj je kriza. No pa saj vse preživimo:).
Čim več lepih prespanih noči želiim vsem skupaj

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: ko se ti skoraj zmesa
10.10.2007 21:40:01   
LIDJOČKA
Tudi meni je to še presneto dobro znano user posted image . Ravno sedaj imamo eno tako krizo, ker je ena izmed njih zbolela in že par noči bolj malo in slabo spimo. Upam, da bo to čim prej za nami in vsem želim čim več lepi in prespanih noči. user posted image user posted image  

(odgovor članu trinityslo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: ko se ti skoraj zmesa
11.10.2007 11:01:53   
emaa
Ah to spanje, mi tudi trenutno slabše spimo, imata podajalno vojno z boleznimi. 

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?