|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
14.10.2007 22:03:15   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: teja.

Kaj pa vem, moj bo v osnovno solo hodil cisto blizu doma, tako kot v vrtec,ker bi rada,da ima vse blizu...da je v domacem okolisu...srednjo solo,pa bom skrbno zbrala in se ze danes nagibam k privat varjantam...bomo vidl,kaj bo o tem menila nasa trma :)


Ne morem mimo, da tega ne bi komentirala. Mislim, da ima otrok pravico, da si sam izbere SŠ, starši ga lahko pri tem mogoče usmerjamo, mu svetujemo, predvsem pa stojimo ob strani. In kaj, če bo fant želel biti pek ali avtomehanik - kako mu boš pa potem skrbno izbrala šolo? No, še dobro, da si napisala tisti stavek na koncu.

Drugače pa sem enakega mnenja kot Gina. Tudi sama sem mnenja, da je šola del otrokovega življenja tudi po pouku, predvsem pa je za vse veliko bolj enostavno, če je šola čim bližje doma. Tako se otrok tudi hitreje nauči samostojnosti, da gre sam v šolo in iz nje in zame ni bilo večjega veselja, kot to, da sem se lahko s sošolkami že na poti v šolo naklepetala, na poti iz šole pa še boljuser posted image .

Šole pa so dobre in slabše, to drži, ampak v veliko meri je to odvisno od posameznika: nekomu je lahko ena šola super, drugemu pa povsem zanič. Zato jaz osebno niti nočem kaj dosti informacij o šoli, na katero naj bi hodila moja otroka, bi mi bilo pa to, da na šoli vladata red in disciplina prej en velik plus kot minus.

No, osebno bi moglo biti s šolo res kaj zelo narobe, da bi zato otroka vozila kam drugam. Sama sicer veliko razmišljam o waldorfski šoli, ampak samo za sina, ker menim, da bi mu njihov način bolj ustrezal, ampak  ko pomislim na vožnjo, pa na to, da ne vidim razloga, da bi tja vpisala še hčerko, bomo verjetno vsaj štartali z navadno šolo. Potem bom pa videla, kaj in kako.

Pa še to - sin je letos dobesedno izgubil vse prijateljčke, ker je še eno leto lostal v vrtcu, in vidim, kako jih pogreša. Tudi v vrtec ne hodi več s takim veseljem kot prej. Vem, da bo slej ko prej stvari prebolel, ampak če ne bi bilo to nujno, ga nikakor ne bi želela ločiti od njih.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: V katero šolo bi opisale otroka?
15.10.2007 16:11:50   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Saj se tako majhni otroci hitro navadijo novih prijateljčkov. Morda bi bilo v začetku hudo, samo otroci so prilagodljivi.


Ne, moj ni prilagodljiv, nasprotno, je izredno neprilagodljiv.


Saj veš Splišni, moja je bila tud neprilagodljiva.
Pa moram priznat, da je zdaj navdušena nad šolo, učiteljico in novimi prijatelji.
Se pa držim tega, da se enkrat tedensko dobi tudi s starimi prijateljicami,.
Kar pogumnouser posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
15.10.2007 19:18:29   
Mojca20
Nedvomno bi se odločila za prvo varianto. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
15.10.2007 20:21:16   
altati
A vam je res popolnoma vseeno v kakšno šolo vpišete otroka?
A mu poleg prijateljčkov res ne želite učiteljice, ki je z otroki prijazna, materinska, ki rada dela z njimi, šole, v kateri se res čuti utrip otrok in učiteljev, ki delajo skupaj, dobro.....šole, ki gre naprej, ki se ves čas poskuša izboljševati in graditi na odnosih in na znanjuuser posted image user posted image user posted image

Ne vem, mogoče sem res čudnauser posted image , ampak meni je ZELOOOO POMEMBNO v kakšno šolo dam otroka. Kakšen je moj vtis, ko spregovoorim z ljudmi, ki jim predajam otroka, kateri bodo z mojim otrokom vsaj toliko časa, kolikor bom jaz v službi, ki ga bodo učili tako matematike, kot življenja in vrednot.

Tudi v vrtcu naši otroci izgubijo prijateljčke, ko se skupine zamenjajo. Pa starši ne moremo vplivati na to.In otroci preživijo, skujejo se nova prijateljstva.
Tudi v šlo ne gredo vsi otroci iz iste skupino v isti razred.

Je pa meni tudi v vrtcu zelooo pomembno kakšna je vzgojiteljica, ki ji predam otroka. A vam ne? Mislim, da. A za šolo je pa kar vseeno??? Meni ne, priznam.
Očitno sem čudnauser posted image .

(odgovor članu Mojca20)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
15.10.2007 20:39:05   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: altati

A vam je res popolnoma vseeno v kakšno šolo vpišete otroka?
A mu poleg prijateljčkov res ne želite učiteljice, ki je z otroki prijazna, materinska, ki rada dela z njimi, šole, v kateri se res čuti utrip otrok in učiteljev, ki delajo skupaj, dobro.....šole, ki gre naprej, ki se ves čas poskuša izboljševati in graditi na odnosih in na znanjuuser posted image user posted image user posted image



Čudna nisi, si pa najbrž malce narobe razumela. Noben ne govori, da mu je vseeno v kakšno šolo smo vpisali otroka. Nikakor ne. Daj mi recept, kako naj ugotovim (pred vpisom), katera šola je zate dobra in predvsem, KAJ je to dobro? Ljudje smo različni, čutimo in dojemamo različno. Že otrok in mati čutita in doemata različno. Njemu je npr. učitelijica všeč, meni pa ne. Kaj narediti? Ga prepisati, ker imam JAZ občutek, da učiteljica ne dela po nekih "normah", ki si jih jaz želim?  Ne vemo, no... Pa OK, recimo, da je učiteljica v prvih tre, štirih razredih super, da je takšna, kot si opisala in tudi z otrokom sta v pravi simbiozi. V višjem razredu pa otrok naleti na učiteljico(e), ki so vse, razen to ne, kar ti ali otrok pričakujeta. In to je mogoče ena ali dve takšni... Torej naj potem otroka prepišem, ker sta dve izmed x-učiteljic "nekompatibilni"?? In v naslednjem razredu, v drugi šoli zopet....user posted image  Ja kam pa bi to vodilo?

Pomembno je, da se otrok v redu počuti in to iz različnih vidikov. To pa bo pokazal čas, otrokove sposobnosti, naša pričakovanja in zahteve ter "profesionalnost" učiteljic. Da bi vse to funkcioniralno 100% je ena velika utopija. Verjemi pa, da si vsi starši tega želimo, predvsem zavoljo otroka...Vsaj upam tako...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
15.10.2007 20:52:07   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica


Pomembno je, da se otrok v redu počuti in to iz različnih vidikov.



No in točno to je bilo moje merilo pri izbiri šoleuser posted image .

Kako ugotovimo katera šola je dobra?
Hm, jaz sem se odločila na podlagi svojih izkušenj, pogovorov z učiteljicami, starši otrok, ki že hodijo v šolo....veliko lahko izveš.
In o šoli, v katero naš okoliš paše, nisem slišala niti ene dobre besede.Na žalost tudi od samih zaposlenih ne (glede vodenja in usmeritev šole).
V šoli, v katero sem pa otroka vpisala, pa sedim v svet šole. Ker starejša hči, po čudnem spletu okoliščin (selitve, obveznica za devetletko itd...v glavnem ob naši selitvi je bila to edina šola, ki je že imela devetletko) hodi v to šolo. In lahko rečem, da sem več kot zadovoljna z njo. Pa je hči že v višjih razredih.


(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
15.10.2007 20:53:30   
Gina
Z otrokom v 1. razredu delajo 3 učitelji, v 2. dva, v tretjem skoraj vedno trije ali več, saj vsaj športno ali likovni prevzame kdo drug, v 4. ga bo učilo najmanj toliko učitlejev kot v 3. , če ne več , potem se pa samo stopnjuje. V 7. razredu bo imel vsaj 10 učiteljev. Se pravi ima povprečen otrok v 9.- letih opravka s cca 20. učitelji. Kako lahko potem veš, da boš vsa leta zadovoljen z vsemi? Na podlagi izkušenj iz 1. razreda? Ne vem no, težko je takole soditi. Se pa strinjam, da je dovolj težko, če ti en učitelj greni življenje. Vendar se boš temu, da na enega takega naletiš, težko izognil, ne glede na to, kam otroka vpišeš.

IN tisti, ki je spraševala, kako to, da nam je vseeno, kam vpišemo otroka...ni nam vseeno, vendar je cena za prevoz vsak dan prevelika za to. Razlike med šolami so zaenkrat premajhne. Resnično niso tako velike, da bi bilo vredno te cene. To je marsikateri starš pogruntal skozi leta prevažanj. In v končni fazi niti nisem za to, da bi razlike bile velike med šolami, ker ko bodo eni imeli tako zelo zelo zelo boljše pogoje kot drugi, bodo javne šole postale v resnici zanič, saj se bodo ukvarjale zgolj samo s socialnimi problemi, revščino v družinah, alkoholom in ljudmi z roba. Zato sem proti snobizmu. Absolutno proti razslojevanju. Sem otrok socializma in imam socialno varnost rada. To pa zaenkrat javne šole še zagotavljajo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
15.10.2007 21:02:12   
altati
Gina - kot sem že napisala v 2.postu. Imamo že šestletne izkušnje z učitelji in zanekrat še nobene slabe.

Kar se pa tiče prevoza- vse je v istem kraju in spotoma. Plačila niuser posted image .
Kar se tiče prevozov- zato živim v mestu, da gredo otroci lahko vsepovsod peš. Nikoli ne želim in ne bom bila mama taxi.

Kar se tiče javnega šolstva: tudi sama sem proti razslojevanju. otroka sem vpisala v velikoooo bolj socialno šibek okoliš, kot je tam, kamor bi moral hodit. Ampak, če je ena javna šola toliko boljša kot druga, ja itak da bom otroka vpisala na to. Saj nisem idiot.
Problem je v vodstvu šole.

A je tebi logično, da se na šolskem sestanku ena od mam ponudi, da lahko uredi sponzorja za novo igrišče za otroka (ker ga ta šola nima oz. je iz 'pamtiveka' in otroci nekaj kovinskih igral, poleti na žgočem soncu,delijo z vrtičkarji ) in ravnateljica to kategorično zavrneuser posted image
Pa to je samo eden od primerov.........

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
15.10.2007 21:08:48   
Gina
Ja, to je drug primer in se strinjam. Ja, seveda so nekateri ravnatelji čudaški in imajo temu primerno urejene reči. Tam dostikrat zaradi tega šola čudno funkiconira, ker so vsi zadrti zaradi možnih posledic. To gotovo vpliva na celotno šolo. Vendar vsi nimajo takih možnosti, kot ti, da sta dve šoli na kupu. Tam, kjer sama stanujem, ni take možnosti, je pa res, da v Lj. npr., pa večkrat so, najbrž tudi v drugih večjih mestih. Govorila sem o primerih, ko se morata starš in otrok voziti vsak dan z avtom. Tam p'a je vprašljivo, koliko prevozi odtehtajo morebitne pluse, o katerih starš z leti dostikrat ugotovi, da niso tako zelo veliki.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
16.10.2007 20:45:12   
Anonimen
Jaz sem hodila v OŠ v drug kraj in nikoli ne bom razumela mami, zakaj je to naredila. Z vrstniki iz vasi namreč nikoli nisem imela kontakta, pa kako bi ga bila rada imela! In tudi tega ne bom nikoli pozabila, kako sem sama samcata vedno stala na avtobusni postaji in čakala na avtobus, sosedje in vrstniki pa so po drugi strani ceste veselo tekli proti šoli.

Zatorej pri meni je na prvem mestu druženje, prijatelji in socializacija. Čeprav je mogoče kakšna šola boljša.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
17.10.2007 20:45:06   
kepa*
Meta, se strinjam. Tudi jaz sem najprej razmišljala, da bi svojega sina kasneje vozila s seboj na šolo, na kateri učim. A sem si sedaj premislila, ker vem, da potrebuje prijatelje tudi v prostem času in želim, da se naveže na svoj kraj in te ljudi. Jaz sem namreč sem priseljena in skoraj z nobenim nimam stika in se pogosto počutim zelo osamljeno. Niti pod razno ne želim tega svojemu otroku. Poleg tega pa sedaj obiskuje vrtec v našem kraju in ko vidim, kako uživa in ima tam prijatelje, sem že zdavnaj pozabila na idejo, da bi ga vozila s seboj v skoraj 40 km oddaljen kraj.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
18.10.2007 8:47:24   
Anonimen
100% bi jo dala v tisto šolo,ki je boljša.smo imeli podobno situacijo...
najprej je hodila v eno šolo,bolj tko... vse je bilo malo po domače... discipline nobene,nobenega reda ne v razredu ne zunaj,nič niso dali na disciplino,bonton,higieno,vzgojo,...samo so oddelali svoj program in čau.
sicer je tam res imela prijatelje iz vrtca,ampak me je potem sama prosila,če gre lahko v drugo šolo,ker je bilo tam za se zmešat.
zdej je že drugo leto na tej drugi šoli in razlika je veeeliiiika.
prijateljice je pa takoj dobila tudi tukaj.

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
18.10.2007 15:47:46   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: teja.

Kaj pa vem, moj bo v osnovno solo hodil cisto blizu doma, tako kot v vrtec,ker bi rada,da ima vse blizu...da je v domacem okolisu...srednjo solo,pa bom skrbno zbrala in se ze danes nagibam k privat varjantam...bomo vidl,kaj bo o tem menila nasa trma :)


Ne morem mimo, da tega ne bi komentirala. Mislim, da ima otrok pravico, da si sam izbere SŠ, starši ga lahko pri tem mogoče usmerjamo, mu svetujemo, predvsem pa stojimo ob strani. In kaj, če bo fant želel biti pek ali avtomehanik - kako mu boš pa potem skrbno izbrala šolo? No, še dobro, da si napisala tisti stavek na koncu.

Drugače pa sem enakega mnenja kot Gina. Tudi sama sem mnenja, da je šola del otrokovega življenja tudi po pouku, predvsem pa je za vse veliko bolj enostavno, če je šola čim bližje doma. Tako se otrok tudi hitreje nauči samostojnosti, da gre sam v šolo in iz nje in zame ni bilo večjega veselja, kot to, da sem se lahko s sošolkami že na poti v šolo naklepetala, na poti iz šole pa še boljuser posted image .

Šole pa so dobre in slabše, to drži, ampak v veliko meri je to odvisno od posameznika: nekomu je lahko ena šola super, drugemu pa povsem zanič. Zato jaz osebno niti nočem kaj dosti informacij o šoli, na katero naj bi hodila moja otroka, bi mi bilo pa to, da na šoli vladata red in disciplina prej en velik plus kot minus.

No, osebno bi moglo biti s šolo res kaj zelo narobe, da bi zato otroka vozila kam drugam. Sama sicer veliko razmišljam o waldorfski šoli, ampak samo za sina, ker menim, da bi mu njihov način bolj ustrezal, ampak  ko pomislim na vožnjo, pa na to, da ne vidim razloga, da bi tja vpisala še hčerko, bomo verjetno vsaj štartali z navadno šolo. Potem bom pa videla, kaj in kako.

Pa še to - sin je letos dobesedno izgubil vse prijateljčke, ker je še eno leto lostal v vrtcu, in vidim, kako jih pogreša. Tudi v vrtec ne hodi več s takim veseljem kot prej. Vem, da bo slej ko prej stvari prebolel, ampak če ne bi bilo to nujno, ga nikakor ne bi želela ločiti od njih.



hehe, jst ga bom usmerjala v kako privat solo...itak,da bo trma na koncu rekla ja ali ne :)...na meni pa je,da se tud sama pozanimam vsa ozadja in tako...vsec mi je ze danes skofijska...bomo vidl...

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
18.10.2007 17:59:31   
Gina
meni je pa to tudi čudno, da danes izbirate srednje šole za otroke. Povejte mi samo en dober razlog, zakaj si ne bi smel otrok sam izbrati šole? Mene je oče usmerjal na ekonomsko. Pa meni bi se zmešalo, tako nič nisem za to reč. Umirala bi v službi. Dobro da je moja pametna mati rekla, da me mora pustiti, da se sama odločim. In sem se. NJemu se je zdelo totalno pod nivojem, da grem na kakšno šolo, ki je bila za njegov okus "manj vredna", pa po vrhu še odličnjakinja. In je surliral nekaj časa. Hvala bogu, da snobizem ni zmagal. Jaz grem pa posledično vsak dan z veseljem v službo. Ne, oprostite drage moje, ne štekam. A če bo vaš otrok rekel, da gre na vrtnarsko, a boste žalostne? A imate že danes tako visoka pričakovanja?

Pa še to, meni osebno se zdi, da otrok ne dobi nič večje splošne razgledanosti v neki elitin šoli, kot v neki čisto običajni. Program je več ali manj enak. Meni se zdi, da mora tam edino na kratek rok znati večje količine balasta. Sama sem se več ali manj 80% reči, ki jih vem naučila iz pogovorov, knjig, branja, mojega lastnega zanimanja in lastnega izobraževanja.  šola kot taka je žal bolj slabo opravila svoje delo, saj je bila že tedaj zelo natrpana z načrtom, pa nismo odnesli kaj prida širine. Dandanes je še mnoooogo slabše. Kakšen smisel ima, da mora otrok totalno stresno preživeti srednješolska leta, če jih lahko malce manj stresno? A bo imel zato kaj več znanja, bo zato kaj lažje živel? Meni se zdijo elitne šole zapravljanje živcev, časa in še denarja. No ja, moje osebno mnenje je to.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
18.10.2007 18:05:58   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.


Zatorej pri meni je na prvem mestu druženje, prijatelji in socializacija. Čeprav je mogoče kakšna šola boljša.


Meta, zato si pa zaslužiš enga osladnega, če ne na usta, pa vsaj na desno ličkouser posted image

Jutri bom pa, obljubim, napisala še nekaj na temo Gininega zadnjega prispevka in o tem, zakaj je naša najstarejša raje šla na umetniško gimnazijo kot pa na slavno bežigrajskouser posted image ...zdaj moram šibat, ker se aleks dere kot jesiharuser posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
18.10.2007 18:26:04   
Laubica
Absolutno sem sina vpisala v to šolo kot so šli njegovi prijatelji iz vrtca in še bližja nam je-je bila ta šola res na slabem glasu ampak tik pred tem so ravnatelja menjali za ravnateljico in zdaj je dobila nazaj zelo dober glas -tako da ni vedno vse tako črno kot se zdiuser posted image

_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
18.10.2007 18:52:16   
Pia73
Absolutno se bi odločila za prvo varianto.

Če pomislim ti nič ne zavidam situacije. mora biti kar zoprno tole.

Mi imamo srečo, ker imamo v neposredni bližini šolo, ki je na dobrem glasu, sicer stroga ipd. a na zelo visokem nivoju, igrišče 1 A,  strogost in ostalo pa tudi na nivoju. Je pa tako, da na nobeni šoli ne veš katerega učitelja tvoj otrok dobi. Recimo, da ga daš v tisto malo oddaljeno šolo in dobi super učiteljico potem pa ta učiteljica zanosi in pride nikakvo nadomestilo,...

Moj sin ima res super učiteljico in lani je bila fajn tudi vzgojiteljica in tista, ki jih ima v podaljšanem bivanju. Letos pa ni zadovoljen z učiteljico v podaljšanem bivanju ( če sem čisto iskrena tudi meni ni všeč,... ) ampak sem mu lepo razložila, da je tako življenje,  da nam pač nikoli niso vsi všeč in da naj se sprijazni in trudi obnašatui kot ta učiteljica želi. Kaj češ,....

Da ne govorim, kako je fajn, ko je večina tistih, ki so želeli biti skupaj v šoli sošolci in so bili prej še vrtčevski prijatelji. Ne nepomembno je tudi druženje po šoli in je fajn, če so ti otroci vsaj so sošolci, če že sošolci niso.

Pa še zadnji vidik; na začetku otroka voziš, slej ko prej pa želi sam in mu s "tvojo" izbiro šolo samo otežiš prihod v šolo in odhod iz nje. Da ne govorim o tem, da imam tudi sama najlepše spomine na OŠ ravno na tiste trenutke, ko smo skupaj s sošolci šli proti domu in potem še kakšno pametno rekli,...

No, pri nas ni bilo dileme in je tudi ne bi bilo. Npr. naš vrtec pa ni bog ve kaj pa za trenutek nisem pomislila, da bi ga dala kam drugam. Je pa res, da sem jaz osebno tudi z vrtcem zadovoljna.

_____________________________

Ja, ja,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
27.10.2007 13:11:00   
karmy
jaz sem pa svojo OŠ sovražila, namreč bila sem iz vasi in tam te vsi poznajo do zadnjega delčka tvojega življenja, kar nikakor ni dobro pri zbadanju sovrstnikov...pa tudi starši so bili totalni omejenci... mojega bom dala v OŠ v mestu, tukaj v Ljubljani...

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
28.10.2007 13:45:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

IZVIRNO SPOROČILO: Meta.


Zatorej pri meni je na prvem mestu druženje, prijatelji in socializacija. Čeprav je mogoče kakšna šola boljša.


Meta, zato si pa zaslužiš enga osladnega, če ne na usta, pa vsaj na desno ličkouser posted image

Jutri bom pa, obljubim, napisala še nekaj na temo Gininega zadnjega prispevka in o tem, zakaj je naša najstarejša raje šla na umetniško gimnazijo kot pa na slavno bežigrajskouser posted image ...zdaj moram šibat, ker se aleks dere kot jesiharuser posted image


Barbs, si rekla, da boš jutri še nekaj napisala, pa smo že 28. tega user posted image

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
28.10.2007 14:02:57   
Anonimen
Al bina, kaj bi pa ti naredila?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: V katero šolo bi vpisale otroka?
7.12.2007 12:48:32   
piščanc
šolski sistem je po večini povsod enak, najbolj pomemben pa je učitelj. in zelo težko je prej vedeti kaj in kako bo.

jaz bi jo vpisala v najbližjo šolo. kot sem videla pri mali je učenje kot tako vsaj sedaj precej postranskega pomena. veliko več se ji dogaja v popoldanskem varstvu. pa potem, ko starši skupaj poberemo po več otrok in se enkrat igrajo tukaj, drugič tam. pa ko se gredo igrat eden k drugemu, se veliko naučijo o samostojnosti ipd.

igrače v prvem razredu vedno samevajo, ker si otroci največkrat izmenjujejo nalepke, vsaj pri nas.

lahko gledaš tudi na otroka, ali je tekmovalen ali ne. tekmovalen si bo želel boljše šole, otrok, ki pa ima rad socialne stike, bo imel raje slabšo šolo, ker bodo laže v ospredju igra, pa čeprav lovljenje po hodnikih.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?