Anonimen
		   
		
		   
		  
		   
		 | 
	  
		
		
		 IZVIRNO SPOROČILO:  Valentina      IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13      Jaz sem pa sama in bom kar pečene ajdove palčinke s skuto              Mišek, a samo navadno moko zamenjaš z ajdovo al je še kakšna druga skrivnost      Si mi dala dobro idejo   . Jaz bi jih dala v pečico in polila z jajčko in kislo smetano, pa se nekak bojim, da bi ble presuhe          Jel me netko tražio         Jaz jih naredim ali iz čiste ajdove moke ali pa z mešanico polnozrnate. Dodam 1 jajček, sol in riževo mleko (ker kravjega več ne kupujemo), sladkorja ne dajem, ker je mleko sladko. Če pa maš kravje melko, pa še pocukraš. Masa mora biti malenkost bolj gosta, kot pri navadnih palačinkah. Boš videla, ko prvo narediš kako ti bo uspela. Tanke s etakoj strgajo, debelejše pa se še lahko lepo zarolajo      Palačinke po strukturi res niso kot navadne, jih moraš tudi malo debelejše naredit. Včasih mi jih uspe zarolat, včasih pa jih 2x prepognem (trikotnik naredim).    Maso naredim ali s skuto (skuta, sladkor, cimet, pimet) ali pa z jabolki (naribana jabolka, cimet, sladkor) ali pa jih namažem z nutelo in posujem malo kokosa. polijem jih s smetano in dam v namaščen pekač pečt.    Palačinke se rade trgajo, celo če so precej tanke, tak d ače pri prvih 2 živce zgubim, naredim šmorn   , polijem s stopljeno čokolado in zdrobljenimi oreški, ap je tudi za pojest      sam če nisi ljubitelj ajde, naredi raje iz bele moke    
			
								
			
			
				  	
		  
		  
		  
		 |