|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prva noč brez dude
18.2.2008 20:55:07   
mayci
Danes je naš mali prvič zaspal brez dude! Imel jo je od 4. tedna dalje, zdaj samo še za spat, čez dan je bil brez.
Danes pa je nekaj grozno sitnaril user posted image  in sva rekla, da bo duda ušla, če bo tako vpil in ker ni nehal, sva jo res skrila. Ko je zlezel v posteljo in videl, da dude ni pod blazino, je začel močno jokati in jaz sem mu jo skoraj že dala nazaj user posted image , pa me moj ni pustil..user posted image  Oči mu je nato povedal tri pravljice in mi nato v sobo zmagoslavno prinesel dudo, iz sobe pa ni bilo niti glasu več, je malčka zmanjkalo.user posted image
Upam, da bo tudi naslednje noči tako... A naj jo zdaj res kar stran vržem, ali kakouser posted image

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 18.2.2008 22:46:47 >


_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PRVA NOČ BREZ DUDE!
18.2.2008 21:07:24   
valentina2006
mayci: Naša user posted image  sicer nikol ni marala dude, je pa zato tolk bolj flaško nažigala. Jest osebno bi jo za vsak slučaj shranila...je pa res, da to nardiš največjo napako, k bo pol user posted image  zmer upu, da jo še dobi.


Sicer pa user posted image , da vam uspe.

_____________________________

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PRVA NOČ BREZ DUDE!
18.2.2008 21:22:14   
lukec
Tudi jaz ima super izkušnjo z odvajanjem od dude pa je bil mali star že tri leta. Bila sva na sistematskem pri zobozdravnici in sem rekla, da je pač zobozdravnica rekla, da je dudo treba dat stran. Ene dvakrat je še tisti večer prosil zanjo potem pa zaspal brez joka in stoka. Tako je bilo tudi naslednje dni. Mene pa je skrbelo, kako bo kriza po treh letih.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PRVA NOČ BREZ DUDE!
18.2.2008 21:39:08   
Maleal
Mayci kolk pa je star?Kaj pa nardite v primeru,da se zbudi sredi noči in full joka in je navajen,da ga potolaži le duda in jo na vsak način želi imet?user posted image

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PRVA NOČ BREZ DUDE!
18.2.2008 21:47:06   
blak
Mi smo jo tudi vzeli na isti način kot vi-torej ker je zganjal lumparije, mu je muca odnesla dudo. Zvečer jo je nekaj iskal, pa smo ovedali, da je dudo vzela muca, ker ni igrač pospravil, in jo je dala malim muckam. Ni bil ravno zadovoljen in hotel, da sem zraven, da zaspi (ponavadi je zaspal sam). Ok, sem ostala kake pol ure in je res zaspal. Super user posted image , sem si mislila. Ampak grozno je bilo naslednji dan za dnevno spanje. Nič ni pomagalo, jaz zraven, mož zraven, petje, pravljica...drl se je, dokler ni zaspal. user posted image Hudo, ampak smo vztrajali. Pri nas je bilo dnevno spanje dosti bolj kritično. Težje se je pomiril oz. ni hotel iti v posteljo. No, po enem tednu se je stanje umirilo in zdaj smo že en mesec brezuser posted image . Za dudo nikoli ne vpraša, le ko da spat njegovega medota in kužka, reče, da jima bo dal dudo, ljubčka in ju pokril z dekico.user posted image

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PRVA NOČ BREZ DUDE!
18.2.2008 22:12:06   
Janeja
user posted image Bravo!
Tole nas še čaka, pa sploh ne vem, kako naj se stvari lotim. user posted image Lea je namreč pravi duda odvisnik. Ne samo za zaspat, tudi čez dan - sama pravi "za pocaltat". Še nimam volje in živcev, da bi se lotila projekta odvajanja od dude.


(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prva noč brez dude
18.2.2008 23:34:52   
lelaval
Za vsak slučaj jo še shrani malo.
Večja 2 sva odvadila od dude isto noč. Je v vrtcu bila zobozdravnica, pa je hčeri rekla, da se ji že na zobkih malo pozna, ker še ima udo in, da če je ne bo dala stran, bo imela krive zobke. Isto mi je vzgojiteljica vpričo hčere rekla, ko sem prišla po njo - in še isti večer sta šla spat brez dud. Hči je še 3 večere gundrala, da ne bo mogla zaspat brez dude (je spala z najmanj 4 dudami naenkrat), sin pa brez težav že 1. noč.
Nas pa čaka še eno odvajanje.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prva noč brez dude
19.2.2008 11:06:58   
Tajduška
Pozdravljeni,

še moja izkušnja glede dude.

Nimamo je 3 dni, moja sončica je stara 2 lti in 4 mesece.

Zgledalo je takole:

v dudico smo zarezali luknico in ji povedali, da v tej luknjici stanuje črvek, ki bo prišel ven, takoj ko bo dala dudico v usta! Ko bo črvek prilezel ven, bo v zobke zvrtal luknico in ko se bo zbudila, jo bodo boleli vsi zobki in bo močno jokala!
Poslušala je in vsem hitela povedat kaj se bo zgodilo. Nato je vrgla dudo v smeti!

Seveda ko je prišel večer in je blo treba v posteljo, se je jokala, kje je njena dudica. A sva bila vstrajna in sva ji isto godbo še enih parkrat povedala. Zaspala je le 30 minut kaseneje kot običajno. Včeraj je spet vprašala ki je duda in smo ji spet enako povedali.
Potem sploh ni več vprašala. Dude pač ni.

Vsem pa priporočam, da si ne nabavljate "rezervnih" dud za vsak slučaj,...ker če bi jo jaz prvi večer ko je jokala za dudico imela le-to pri roki (mož jo je dejansko donesel v smetiščno kanto) bi ji tudi dala! Zavedajte se, da so otroci le navajeni na dudo, pri taki starosti pa je potrebujejo sigurno več ne!

To je moje mnenje, moja izkušnja,...

LP

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prva noč brez dude
19.2.2008 12:02:12   
mayci
Punce, hvala vsem za odgovore!user posted image
Noč je bila mirna, niti enkrat se ni zbudil in iskal dude.user posted image  Zjutraj, ko nama je že ura zvonila in sva že skoraj vstala, je spraševal po njej, ker pa sem mu nekajkrat lepo povedala, da je ni, je odnehal.
Zdaj me pa zanima, kako bo podnevi spal brez..user posted image  Bomo videli, bo že moral!
MarcelAlina, naš fant je star 2 leti in 7 mesecev. Zdaj sem se res odločila, da je dovolj velik, da tele dude ne rabi več! Rada bi ga odvadila, preden začnemo delati na drugem user posted image , da ne bi potem mislil, da je zaradi drugega user posted image  izgubil svoje "ljube" pripomočke...


No, komaj čakam, da vidim, kako bo potekala današnja noč, ko bo že vedel, da dudle ni. Upam, da bo ok.user posted image

Ja, jo bom jaz tudi kar stran vrgla, da me ne "premami"..user posted image

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Tajduška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?