|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje v vrtcu
4.3.2008 21:47:54   
Yasmina
Moj otrok je star tri leta. Če ga imam doma mi čez dan sploh ne spi več, če pa že zaspi, ga pustim eno uro, nato ga zbudim in je kot nov. Pri takem ritmu bedi od 7-ih zjutraj do najkasneje 20.30 zvečer. Ob osmih gre spat brez problema in hitro zaspi. Ko pa je v vrtcu, pa je čisto drugače. Zbudimo ga med 6.30 in 7. uro zjutraj, nato gre v vrtec in zvečer imam konstantno probleme, saj ima ogromno energije in bi še ob 22-ih bedel. Tako se vsak večer kregava, če ga dam ob 21-ih v posteljo. Za znoret. So mi pa že tudi vzgojiteljice rekle, da on običajno v vrtcu spi zelo dolgo. Po mojem kaki dve uri, če ne še več. No, pa da preidem k vprašanju: ali mislite, da bi lahko prosila vzgojiteljice, naj ga pustijo spati le eno uro in ne kolikor on hoče? Ali imate s tem kaj izkušenj?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje v vrtcu
4.3.2008 22:14:16   
vesel
ja pomoje bi se dalo tko zment,da ga ne dajo spat v vrtcu. sej zato so pa tam in ti jih plačuješ. Kaj pa je zaposliti enga 3 letnega malčka?! Mislim,da je kr veliko otrok takih,ki nočejo spat v vrtcih. Probaj in se pogovori z vzgojiteljicami.LP

_____________________________

druzina je zame vse!!

(odgovor članu Yasmina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje v vrtcu
4.3.2008 23:08:53   
lelaval
Lahko bi se dogovorila, ampak jaz se na tvojem mestu ne bi - će spi toliko časa, pač potrebuje toliko spanja. Pa ga raje poskušaj zvečer dajat prej spat - vsak dan 15 minut prej - ne rabi takoj zaspat - važno je, da je umirjen - npr. bereta, ležita in se pogovarjata.
Moja tudi dosti spi v vrtcu, ko je doma pa isto - po 3 ure (včasih celo 4). Zdaj, ko so dnevi daljši, je škoda, da bi bili notri - zunaj pa se mi zdi, da se bolj utrudijo in meni gre ob 20.00 spat, čeprav čez dan spi 3 ure.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Yasmina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje v vrtcu
5.3.2008 0:21:40   
ellie
vesel je pa vprašanje kako na tih način zaposlit 3letnega malčka.

Je pa res odvisno od skupine...delam v oddelku 3-6 let in spijo čisto vsi...pa ne pod prisilo, da ne bo pomote. Ta skupina je res posebna glede tegauser posted image

Yasmina ti kar reči vzgojiteljici, da ga naj zbudi prej...jaz tudi zbujam nekatere otroke, po želji staršev, prej.

< Sporočilo je popravil ellie -- 5.3.2008 0:22:20 >

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje v vrtcu
5.3.2008 6:32:48   
Pingvinčica
Ja seveda, ti kar lepo prosi vzgojiteljice, naj ti ga zbujajo prej. Moja kolegica jih je prosila, naj jih sploh ne dajejo spat (stara sta slabe 4 in 6) pa tudi niso komplicirali. 

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spanje v vrtcu
5.3.2008 6:54:28   
lelaval
Jaz pa nimam srca zbudit otroka, če tako spi. Sem en dan 3x hodila v vrtec, ker je spala, pa je nisem zbudila.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spanje v vrtcu
5.3.2008 10:09:15   
taška30
Joj, saj ne morem verjet, imam namreč identičen problem, sem že hotela odpret temo. S tem, da jaz tudi pomislila nisem, da bi rekla, naj jo tam zbujajo, bolj sem hotela vprašat ali naj jo zvečer še vedno tlačim v posteljo ob 20-ih ali naj jo pustim dlje pokonci (do 21.30)?!?

Pa mislite, da res lahko rečeš v vrtcu? Men je kar nerodno. A ni malo hecno, da bodo vsi spali, našo bodo pa zbudili, saj ji ne bo nič jasno? Menda jo bo zanimalo zakaj so jo zbudili? A je res to stalna praksa tudi v jasličnih oddelkih (mislim bujenje na željo staršev)?

(odgovor članu Yasmina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spanje v vrtcu
5.3.2008 10:51:48   
ellie
ja pri mlajših je res to bolj tak...ker res rabijo več spanja. Jaz zbujam 6letnike...že sami vedno in me spomnijo, ko gredo počivat, da jih ja ne bom pozabila zbudituser posted image  so jim starši doma to razložili...

Ker če pa bo otrok (sploh tamlajši) recimo šel spat ob 10ih, bo zjutraj vseeno moral prej vstat...in je lahko dopoldne, do počitka, že kar naporno za njega...in potem avtomatsko popoldan spet več spi...in se zgodba ponavlja brez konca. Tak da mislim, da je v takšnem primeru bolje otroka popoldne prej zbudit.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spanje v vrtcu
5.3.2008 17:57:07   
Yasmina
Hvala za vaša mnenja. Sicer pa še razmišljam kaj naj naredim. Mi je tudi nerodno reči, ker ne vem, ali razmišljam prav ali v škodo otroka. Je pa res, da imava kadar je bolan ali med vikendom ustaljen ritem že kar nekaj časa in se dobro počuti, če ga zbudim po eni uri spanja večinoma pa čez dan sploh ne spi. Mogoče bi rekla vzgojiteljicam, naj ga zbudijo, ko se začnejo prvi otroci zbujati, da ne bi ravno bedel sam.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spanje v vrtcu
6.3.2008 8:39:36   
sonjaka
To pa res ni nič takega. Ne vem, zakaj bi ti bilo nerodno. Povej kako je - da tudi doma ga zbujaš, drugače zvečer pozno ne zaspi. Saj ima že 3 leta in ne potrebuje več toliko spanja. Ne moreš pričakovati, da bo dolgo spal v vrtcu in potem šel zgodaj spat. Nam so vzgojiteljice že zdavnaj same rekle, naj povemo, če naj budijo kakšnega otroka, če imamo zvečer potem težave. Moja je stara toliko kot tvoj, pa že zdavnaj ne spi več v vrtcu - in dolgo časa je bila edina. Pa kaj. Tam so, da jo zaposlijo z mirno aktivnostjo (kar so seveda storili). Ker če je slučajno zaspala, potem je bil cirkus do 24h, ker enostavno ni bila zaspana. Saj ne mislim, da bi moral otrok nujno ob 19h ali 20h spat (da bi bil pač potem mir), samo jaz sem po 23h že kar utrujena in želim tudi jaz malo počitka.

(odgovor članu Yasmina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Spanje v vrtcu
6.3.2008 20:28:59   
mayci
Yasmina, ti kar pogumno prosi v vrtcu, da naj ga zbudijo, ko začnejo vstajat. S tem pa ja ni nič narobe!
Ne zdi pa se mi prav, da bi otroka, ki potrebuje še toliko spanja, držali budnega, da bi šel zvečer prej spatuser posted image  Tisto urico naj odspi, pa bo!

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Spanje v vrtcu
6.3.2008 20:59:30   
Čupka
Spančka le naj v vrtcu, ker očitno rabi. Vzgojiteljice pa naj ga zbudijo takrat, ko se začnejo prvi prebujati. Da bi na tiho zaposlila 3 letnika, res ne gre. Pa v tistem času vzgojiteljice naredijo veliko stvari, ki jih sicer ne morejo pri tako malih frockihuser posted image

(odgovor članu Yasmina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Spanje v vrtcu
6.3.2008 21:21:58   
Yasmina
No zdaj ste me pa res malo opogumile user posted image in bom omenila vzgojiteljici moj problem. Zanima me kaj bo rekla. Drugače pa mislim, da je idelano, če gre otrok spat med 20. in 20.30 uro, da se tudi jaz lahko malo spočijem in pripravim na naslednji dan.
Hvala za vaše odgovore in en lep pozdravček vsem.user posted image

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Spanje v vrtcu
6.3.2008 22:10:26   
Naja30
Ti kar reci, naj ga nedajejo spat. Ko sem delala v vrtcu, smo imeli nekaj takih otrok in so se pač tiho igrali med spanjem.

(odgovor članu Yasmina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Spanje v vrtcu
10.3.2008 0:31:28   
* Mateja *
Pomoje ti ga nebojo zbudile, ker pol nebo imel kaj delat, če drugi še spijo in bo s tem motil kofetkanje vzg. In če spi toliko časa, je že utrujen, pustiga naj počiva .

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Spanje v vrtcu
10.3.2008 16:20:31   
frutka_
Počitku v vrtcu je namenjenih kar nekaj besed v kurikulu zato prosim uporabnico Matejo naj komentarje, da strokovne osebe vrtca ne bodo mogle kofetkati zadrži zase. Res je čas med počitkom največkrat namenjen tudi zasluženi pauzi, ker je takrat najlažje iti iz oddelka. Ali bo dotična oseba kofetkala ali čajkala pa je čisto vseeno. Pauzo si je zaslužila. In iz oddelka je že iz vidika varnosti najlžje oditi takrat, ko so otroci umirjeni in ne recimo sredi kosila, glavne zaposlitve ali celo spredi sprehoda!
Za čas počitka in za otroke, ki ne počivajo pa se organizirajo tihe dejavnosti, ki otroka umirijo in ne motijo ostalih spečih otrok.
Počitek otrok je odvisen od otroka samega,  je prilagodljiv in ni obvezen. Vsekakor pa je priporočljiv. Zato menim, da ni bojazni, da se z vzgojiteljico tega ne bi mogli dogovoriti.

Kar pogumno!user posted image

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Spanje v vrtcu
10.3.2008 16:31:02   
Čupka
Ampak veš , Frutka, sem nekajkrat uletela med počitkom v vrtec, pa so sicer imele skuhano kavico na miz, ampak so vedno kaj ustvarjale...ali darilca za rojstni dan, ali so se ubadale z dekoracijo, primerno bližajočemu prazniku...
Se mi pa zdi povsem človeško, da si vzame vzgojiteljica par minutk oddiha, da potem normalno funkcionira. Madonca, saj ga mame tudi rabimo, pa ne vzgajamo po 10 otrok na enkrat, nedeuser posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Spanje v vrtcu
10.3.2008 19:25:23   
frutka_
Ma, ja!user posted image  Saj to sem napisala Čupka.
Želela sem samo pojasniti pomen počitka v vrtcu, pomen pavze za delavke vrtca (s kavico, čajem, šalco vode ali s sendvičem) in potrebe otrok ter seveda želje staršev.

Brez zamere!

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Spanje v vrtcu
10.3.2008 19:29:26   
Volga
V čem pa je problem, da gre potem zvečer kasneje spat? A potem zjutraj ne more vstati?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Spanje v vrtcu
10.3.2008 21:48:28   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

V čem pa je problem, da gre potem zvečer kasneje spat? A potem zjutraj ne more vstati?


Tako kot vzgojiteljice ne morejo v miru kofetkat, tako starši nimajo mira zvečer, če otrok ne gre spat.

Hehe, malo se hecam user posted image user posted image  Ne me zdej raztrgat.
Verjetno zjutraj težko vstane, ja.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Spanje v vrtcu
11.3.2008 23:56:54   
* Mateja *
frutka, si že kdaj uletela v vrtce, ko so bile obe, tako pomočnica kot vzgojiteljica na pavzi med počitkom in so bili otroci lepo zaprti v skupini? Onedve pa sta delali sploh ni važno kaj.  Dejstvo je to, da si običajno obe takrat vzamejo prosto.
In še to, mirne dejavnosti med počitkom!! V našem lokalnem vrtcu se to ne izvaja, spat in pika. Pa mislim da ni tako samo v našem!!!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Spanje v vrtcu
12.3.2008 7:51:48   
Blink1
Naša pa v vrtcu ne spi iz tega razloga, ker tam ne spi dovolj. Otroci se prehitro vsatajajo, naša pa rabi še vedno vsaj 2-3 ure popoldanskega spanja. In to vsak dan in tega ji ne vzamem. Zato jo babica iz vrtca vzame po kosilu in gre domov spat.

Je pa res, da se vstaja ob 6.30 zjutraj in hodi spat ob 21.30 do 22. ure. Kar mi po eni strani tudi paše, ker tudi midva prideva iz službe šele ob štirih, pol petih in imava vsaj tako več časa, da se družimo ali kam gremo.


_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Spanje v vrtcu
12.3.2008 10:37:56   
frutka_
*Mateja* če vsi otroci spijo potem ne vidim problema, pa če imaš vrata odprta in kaj urejaš na hodniku jih itak slišiš.
Ne vem v kateri lokalni vrtec hodi tvoj otrok ampak tako je zapisano v kurikulu in tako bi se djeavnosti morale izvajati. Pri nas se.
Ampak imamo situacijo obratno. Mali ne spi, ker ne želi, ne silijo ga, jaz pa celi popoldan prenašam njegovo sitnobo in spat mi hodi po risanki. Bolj vesela bi bila, če bi v vrtcu spal in bil popoldan dobre volje in spočit. Počitek je pri majhnih otrocih pomemben.
Poglej, nekaj so potrebe otroka in nekaj potrebe staršev. Vzgojiteljice v tem procesu so pomembne le toliko, da posrbijo za organizirano dejavnost ampak  najprej pa za počitek/potrebe otrok, ki ga tudi morajo prepoznati. In počivajo najprej vsi, brez izjeme, po nekem določenem času(cca30 minut) otroke, ki ne zaspijo, dvigne in imajo umirjene dejavnosti po kotičkih (knjigice, barvanje, tiha igra...).
Morda pa to v tvojem vrtci izvajajo pa tega niti ne opaziš. Vprašaj, ker ni počitek noben bavbav.
Nisem zagovornik počitka za vsako ceno, kot ne siljenja s hrano ipd. predpotopnih pristopov. Ampak z enim iskrenim pogovorom se da marsikaj uredit.
Potreba po počitku otroka pa je odvisna od večih dejavnikov (kdaj se zbudi, čas prihoda, aktivnosti/neaktivnosti otroka, razpoloženja, letnega časa-ko se ura spremeni smo vsi "zmešani"...).

LP

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Spanje v vrtcu
12.3.2008 16:00:48   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

frutka, si že kdaj uletela v vrtce, ko so bile obe, tako pomočnica kot vzgojiteljica na pavzi med počitkom in so bili otroci lepo zaprti v skupini? Onedve pa sta delali sploh ni važno kaj.  Dejstvo je to, da si običajno obe takrat vzamejo prosto.
In še to, mirne dejavnosti med počitkom!! V našem lokalnem vrtcu se to ne izvaja, spat in pika. Pa mislim da ni tako samo v našem!!!



No to se pri nas ni dogajalo. Če je vodja ali celo ravnateljica uletela v sobo brez nadzora, je bil cel user posted image  Sploh pa če starši pridejo in ni nobene?? Vedno je bila vsaj ena, če je imela kakšno delo na hodniku, je pač pustila odprta vrata kot je napisala frutka. Obe na pavzo, pa ni variante. Če je bila ena sama (ker je druga že šla domov), sem prosila kolegico v drugi sobi, da je stopila na hodnik in čekirala še mojo sobo.

Glede mirnih dejavnosti in neizvajanja. Brez zamere, tak vrtec je pač malo vzadaj in ne spoštuje korikuluma.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Spanje v vrtcu
12.3.2008 21:50:56   
Pi-kica 1
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

frutka, si že kdaj uletela v vrtce, ko so bile obe, tako pomočnica kot vzgojiteljica na pavzi med počitkom in so bili otroci lepo zaprti v skupini? Onedve pa sta delali sploh ni važno kaj.  Dejstvo je to, da si običajno obe takrat vzamejo prosto.
In še to, mirne dejavnosti med počitkom!! V našem lokalnem vrtcu se to ne izvaja, spat in pika. Pa mislim da ni tako samo v našem!!!


Ojoj, Mateja, ti imaš pa z vrtcem res same slabe izkušnje. Kot sem razbrala iz drugega posta, si tudi sama vzgojiteljica, pa ne vem, če to v tvoji skupini izvajate, ali kako?
Pri nas, v najstarejši skupini, je tako, da žal nimamo možnosti počitka, ker je naša igralnica v šoli in je v tistem času ravno na hodnikih največji kraval. Zato dam ležalnik le tistemu otroku, ki to želi, ostali se zaposlijo z mirnimi dejavnostmi. Pa bi marsikateri otrok še zaspal, če bi le imel pogoje...

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj storiti, ko je otrok frustriran?
Konflikti in frustracije so neizogiben del medčloveških odnosov, še posebej, ko nas več ljudi živi tako zelo blizu kot v...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?