|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jajčevci in beluši
30.3.2008 10:49:30   
maša*
No, odločla sem se da bom malo eksperimentirala v kuhinji in sem kupila zelenjavo, ki je ne znam pripraviti (jedla sem jo že, ampak ne vem na kakšne načine se jo lahko pripravlja).
No torej imam: melancane/jajčevce, beluši in brstični ohrovt

hvala za nasvete. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jajčevci in beluši
30.3.2008 10:59:53   
Hope2
Jajčevce lahko nafilaš (kot bučke). Fila je lahko omaka bolonjeze (gosta) ali zelenjavna rižota. Posuješ s sirom in spečeš v pečici.

Lahko jih uporabiš v zelenjavni ali mesni lazanji, namesto testenin.

Spečeš na žaru. Narežeš na tanke rezine, posoliš, pustiš stati nekaj minut, obrišeš vodo, ki jo spustijo in jih  z olivnim oljem s čopičem namažeš. Ponudiš jih lahko zraven ostale zelenjave na žaru ali pa jih postrežeš z mozarelo in paradižnikom. V pečeno rezino daš pol kolobarja mozarele in pol kolobarja paradajza ter zaviješ v roladico. Če se ti jajčevec prej ohladi in se mozzarela ne topi, daj roladico še malo na žar.

Belušev in ohrovta pa pri naši bajti ne jemo in ne poznam receptov

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 30.3.2008 11:01:32 >

(odgovor članu maša*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jajčevci in beluši
30.3.2008 21:35:45   
blak
Beluše smo mi zadnjič jedli tako in so bili fantastični! Dodala pa sem še nastrgan (ne nariban) parmezan. Mnjammm...

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=2631



(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jajčevci in beluši
31.3.2008 9:22:15   
MARTINŠČICA
Iz belušev lahko narediš:
  • zeliščno spomladansko frataljo z jajci (vršički belušev, drobnjak, peteršilj, mlada čebila, čemaž, rukola ...),
  • kremno juho,
  • narastek s testeninami in sirom,
  • samo kuhane kot prilogo k mesu
  • na pizzi ...


Brstični ohrovt jaz:
  • skuham in ohlajenega okisam v solati s česnom, kumino, muškatnim oreščkom, oljčnim in bučnim oljem ter jabolčnim kisom.
  • včasih samo kuhanega in še toplega ponudim kot prilogo k mesu (lahko ga tudi popečeš na maslu in drobtinah ...)

Jajčevci so uporabni kot bučke - je že Hope2 fajn napisala.

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Doječa mama ne potrebuje posebne diete
Ne pij mleka! Izogibaj se citrusom! ... še veliko je podobnih NE-jev, ki jih posluša doječa mamica v želji, da bi imel d...




Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?

Čisto normalno. (0%)

Razjezila bi se in potem bi.. (napiši v komentarju) (100%)

Napišite nekaj sami. (0%)


Število vseh glasov: 2

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!