|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mož in motor
3.4.2008 8:06:49   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

kompromisi...ja se strinjam. Ampak vedno nekdo izgubi oz. je na slabšem. Kompromis, ki ga vidim trenutno da je možen, je da se bova zmenila in pogovorila,kako bo ta "motor" vplival na naša življenja.





Ankica, prav avtorica teme je izjavila to o kompromisih.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Mož in motor
3.4.2008 8:16:05   
taja27
IZVIRNO SPOROČILO: taja27

Kmetje.



Ja...to, da je nekdo nevrokirurg, še ne pomeni, da ni bedak...sorry... TUkaj govorim o bedakih, ki NE ZNAJO z motorji.... TO so bedaki zato, ker enostavno preizkušajo svoje meje, jih "nategujejo" do konca....kljub družini, otrokom....ja, to so neodgovorni bedaki, kljub titulam.

p.s. Sem v bistvu žalila vse kmete. Vendar je to pri nas v rabi za besedeo bedak...da ne bo pomote.


eh Marogica ... tukaj ne govorimo samo o bedakih ... tukaj govorimo tudi o motoristih, ki niso bili bedaki, pa so kljub temu izgubili življenje na motorjih ... pa o tistih, ki niso bedaki in pametno vozijo, pa o tistih, ki imajo motor pa se še ne vozijo ...

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 11.4.2008 8:12:22 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Mož in motor
3.4.2008 8:38:26   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: loredana
In res je tudi, da smo največkrat za nesreče motoristov krivi vozniki avtomobilov, ker jih človek spregleda oz. si mislimo, se bo že umaknil...


Bila sem v vlogi motorista in sem v vlogi voznika, pa se iz naslova lastnih izkusenj, s tem ne bi ravno strinjala.



Ja misek ti lahko tko reces, ker si bla v vlogi motorista in ravnas drugace... Jaz tud ravnam drugace in sem pazljiva na vsakega motorista in kolesarja na cesti!!! Najbolj! Skoz samo to gledam kje bom kaksnega zagledala, da se mu bom ne veeeliiiiiko izognila... ampak jaz mam spet drugacne izkusnje: brat je bil kolesar, bivsi pa motorist... pa sta oba nastradala ravno zarad takih, kot je loredana omenila.

Je pa res tud to, da ne vemo kje nam je namenjeno umret in na kaksen nacin in ob katerem casu.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Mož in motor
3.4.2008 8:41:56   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: taja27



eh Marogica ... tukaj ne govorimo samo o bedakih ... tukaj govorimo tudi o motoristih, ki niso bili bedaki, pa so kljub temu izgubili življenje na motorjih ... pa o tistih, ki niso bedaki in pametno vozijo, pa o tistih, ki imajo motor pa se še ne vozijo ...


Eh taja27...tisti, ki po "magistralnih cestah" polaga ovinke, je zame bedak..oprosti...  In če bi podrobn pogledala, sem citirala ta post o "polaganju" ovinkov in dodala moj komentar o bedakih... Niso pa bili mišljeni kar vsi motoristi nasploh...

Sama sem motoristka vrsto let, kot sem v uvodnem postu napisala, pa sem se očitno družila z drugačnimi motoristi..

< Sporočilo je popravil Marogica -- 3.4.2008 8:43:31 >


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Mož in motor
3.4.2008 8:45:33   
mika
Jaz vidim, da s kompromisi vedno nekaj pridobim - harmonijo, lepe odnose v družini, občutek vrednosti vsakega posameznika. Ne pa, da eden diktira, drugi pa morajo sprejemati njegove/ njene muhe.


tudi jazuser posted image
življenje je lepše če gledamo nanj s pozitivne strani in ne z negativne

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Mož in motor
3.4.2008 8:49:58   
baguSka
življenje je lepše če gledamo nanj s pozitivne strani in ne z negativne


seveda je lepse in super za vsakega, ki je lahko ob vsaki situaciji pozitiven!!user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Mož in motor
3.4.2008 8:53:27   
mika
Jaz tud ravnam drugace in sem pazljiva na vsakega motorista in kolesarja na cesti!!! Najbolj! Skoz samo to gledam kje bom kaksnega zagledala, da se mu bom ne veeeliiiiiko izognila...


enako. pa sem sem vseeno enkrat skoraj povzročila tragedijo. motorist je pripeljal z veliko hitrostjo, da ga nisem uspela videt, ko sem zavijala na glavno cesto. hvalabogu se je srečno končalo.

pa vedno zapeljem bolj desno, ko vidim da se za mano pelje motorist...me pa stisne ko se spomnim primera, ko se je skupina motoristov peljala iz avstrije in je na avtocesti od šentilja do mb motorist prehiteval avtomobil po desni, voznik  se mu je umaknil tudi v desnouser posted image ....posledice si lahko mislite.

pol pa vedi kaj naj narediš.

da ne govorim kako vozijo po našem naseljuuser posted image ...nič jih ne izuči, nobene svečke ob cesti, nič......kaj dela občutek nesmrtnostiuser posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Mož in motor
3.4.2008 8:58:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

življenje je lepše če gledamo nanj s pozitivne strani in ne z negativne


seveda je lepse in super za vsakega, ki je lahko ob vsaki situaciji pozitiven!!user posted image


Ma ja, se mi boste spet ob posamezne besede spotikali user posted image user posted image user posted image .  Prevedite si "v večini situacij" ali kar vam je ljubše, no. Saj je jasen point napisanega, a ni?

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Mož in motor
3.4.2008 9:31:56   
taja27
Marogica ... tudi meni je včasih bencin dišal ... zdej mi ne več ...

je pa lepo videt človeka na motorju ...

sicer pa ne verjamem, da obstajajo motoristi, ki še niso polagali ovinkov na magistralnih cestah ... lažem, poznam kakšno motoristko ... in veliko takih, ki tega ne delajo več ... leta prinesejo izkušnje in umirijo kri v žilah

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Mož in motor
3.4.2008 9:43:09   
madela
Nisem brala vseh odgovorov,ker se je tega kar nabralo!
Ti bom napisala kako je pri nama z možem. Nima izpita za motor,ga pa zelo privlačijo. Zelo rad bi si ga kupil,da bi v poletnih mesecih lahko užival.
Jaz sem mu na to pripomnila,da še isti trenutek,ko bo poskušal vse te svoje besede udejanjit spokam in grem. Sem mu rekla,da se raje zdaj jočem,kot pa takrat,ko mi bodo policaji potrkali na vrata,da se je ponesrečil.
On ve,da bi res to storila. Sicer ne sovražim motoristov ali karkoli takega,ampak je prisoten strah. Sploh,ker se je moj prijatelj(sovrstnik) pri 25 letih ubil z motorjem.
Prejšnji teden mi pa javi moja sestrična stara komaj 16 let,da se je ponesrečila z skuterjem(na srečo brez hujših posledic)
V glavnem nesreč je veliko,veliko preveč,da bi se strinjala s tem,da je med motoristi tudi moj mož!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Mož in motor
3.4.2008 9:46:14   
Nenya
in enakovrednost v zakonu zame ni v stilu: mene je ful močno strah za tvoje življenje, ker se boš brez vsakih izkušenj in z mišljenjem, da se ti nič ne more zgoditi, proti moji volji vsedel na motor in se lahko zgodi, da na teleteksu preberem, da si se ponesrečil in me pustil samo z najinim otrokom, da se prebijam skozi življenje in poskušam sinu spomin nate vzdrževati po pripovedih ter si za vedno očitam, zakaj ti nisem bolj jasno in glasno predstavila svojega strahu in potrkala na tvojo neodgovornost do malega otroka - on pa: me ne briga, jaz sem motorist po duši in zato te bom samo obvestil o izvršenem dejstvu: kupil sem motor, sprijazni se.


Ko se odločiš za otroke, se od obeh pričakuje eno odraslo in trezno življenje, brez ekskurzov v vse prevečkrat potrjeno nevarnost motorjev in ogroženost motoristov.

Zame bi bil tak način popolnoma nesprejemljiv, me ne briga kaj je on po duši itd., ko je otrok človek ne more več misliti le nase in na svojo dušo.

Skrbi me to, da se o tako veliki investiciji ni niti posvetoval s tabo, tudi če denar ni ovira, te je le postavil pred izvršeno dejstvo.

Kaj pa čas, ki ga bo namesto s tabo in otrokom raje dal cesti?

Moj se dnevno vozi na delo z avtom in še za to me je strah, je pa dobro, ker ima vsak dan priložnost videti koliko 'voznikov' se dnevno vozi po naših cestah, ki nimajo osnovne predstave o varni vožnji in upoštevanju ostalih udeležencev v prometu.

Edini zame pogojno sprejemljiv kompromis bi bil, da se hodi vozit na poligon (motor pripelje do tam na prikolici)

Vsekakor pa bi mu neumorno najedala.

Pa še tole, vsa ta sekirancija lahko tudi pri tebi povzroči kakšno hudo bolezen, vprašaj ga, a je pripravljen prevzeti nase odgovornost, ker te je tako živciral in si bila tako v stresu?

(odgovor članu Kaliope)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Mož in motor
3.4.2008 9:53:19   
Bejba
Bom pa še jaz pristavila svoj lonček.
MOj mož je nor na motorje po moje od dne, ko se je rodil. Za moje pojme je bila pač največja napaka v tem, da si ga je kot otrok oz. mladostnik tako zelo želel, pa ga ni smel imeti oz. se tudi z očetovim ni smel peljati. Zato je to počel na skrivaj in takrat orng. Poleg tega sta njegov bratranec in naš skupni dober kolega vozila Speedway in bila pri vrhu, tako da že praktično celo življenje spremlja ta šport. Tudi sam je nekaj časa treniral Speedway, vendar ga je zaradi pomanjkanja denarja moral opustiti.
Ko se začne motoristična sezona kar jamra in vzdihuje ko vidi kakšnega motorista in začne sanjati, da on bo tudi enkrat.
In sedaj je začel delati izpit za motor. DOma imamo zaenkrat le "ta težek" skuter s katerim se pelješ normalno in ne moreš izvajat raznih akrobacij.

Moram pa priznat, da imam tudi jaz rada motorje, vendar ne ta težkih. Z najinim skuterjem se včasih malo popeljeva naokoli in mi je prav fino. Imam pa velik strah pred cestnimi motorji in močno upam, da si ga ne bo enkrat umislil.

Zaenkrat za to nimava denarja. Vem pa, da bo enkrat do tega prišlo, ker živi za to, da bo enkrat imel motor po svojih željah.
In jaz mislim, da mu nimam pravice te želje prepovedati. Trudila se bom le, da bova prišla do nekega skupnega kompromisa glede tega kateri motor se kupi, da pač ne bo šel v neke skrajnosti.

Me je pa strah, vedno - tudi ko sede v avto in se pelje na kakšno daljšo pot in vem, da me bo vedno strah, ko bo sedel na motor.

Strah pa me je tudi tega, da bosta tudi sinova mahnjena na motorje, kar se že kaže. Moj pa seveda to še potencira, ko vidi kako jima je zanimivo. Glede tega mislim, da se bo še kresalo, ampak to je že druga zgodba.

Moje mnenje je, da pri takih stvareh niti slučajno situacije ne moreš rešiti z izbiro "ali jaz ali motor". To imajo v krvi, v žilah in ravno tako kot je nekdo zasvojen z alpinizmom, tournim smučanjem, padalstvom, kajenjem..... je lahko zasvojen tudi z motorizmom.

In še to: če bi jaz naredila cel halo in celo štalo, ko bi si kupil motor, bi naredila samo še slabše, tako da se tega ne poslužujem. In to zame ni rešitev.

Upam le, da so ti naši motoristi toliko pametni, da vejo kaj jih čaka doma user posted image .

Pa srečno tebi, posebej pa tvojemu možu user posted image .

LP; B

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Mož in motor
3.4.2008 10:24:08   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Bejba
In še to: če bi jaz naredila cel halo in celo štalo, ko bi si kupil motor, bi naredila samo še slabše, tako da se tega ne poslužujem. In to zame ni rešitev.

IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka
Kar naenkrat so bili doma že motoristični čevlji, pa rokavice, pa motoristični kombinezon, no čelade še nima ampak jih ogleduje. ...
Potem pa me včeraj zvečer šokira z novico, da je kupil motor.

Ne vem, če te je res šokiral. Šokiral bi te naprimer z novico, da je kupil kravo, da boste molzli domače mleko. To bi bil lahko šok. Če pa počasi prihajajo domov čevlji, pa rokavice, pa kombinezon,.... ravno ne more biti šok, da pride motor kmalu na vrsto.

V bistvu je Bejba lepo povedala. Tvoj pravi odziv je bil, ko so prišli domov čevlji, pa rokavice.

IZVIRNO SPOROČILO: Bejba
Zaenkrat za to nimava denarja.

IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka
No zdaj ko denar ima, pa si je on omislil težki motor.

Lep primer. Pomanjkanje denarja, je prej bil v bistvu "blagoslov". In za tinkotonko je obilje denarja prinesel "prekletstvo".



(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Mož in motor
3.4.2008 10:53:42   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

A pretiravam???


Po mojem že, vsaj mičkeno, no. Kljub vsemu se več motoristov NE ponesreči kot pa ja. Poleg tega spada to nekako v "sekiranje vnaprej in na zalogo", kar praviloma ni ok. Spominja na tisto "ne oblači se v miniko, saj me bo vedno strah da te kdo posili", al pa "ne plezaj v hribe, saj me bo vedno strah da se ponesrečiš" ......
  Motor sam po sebi ni noben bavbav, strah pa načeloma najlažje premagaš tako, da se z njim soočiš.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Mož in motor
3.4.2008 13:11:00   
Kepica83
Hej tinkatonka!
Morem ti povedat da sem jaz tudi strastna motoristka. Ko se vsedem na motor pozabim na vse. Čeprav me je to veselje hitro minilo ko sta se mi lani ubila dva zelo dobra prijatelja. Oba sta se odpeljala v smrt v enem tednu. Od kar imam sedanjega partnerja se  z motorjem več sama ne vozim, ker mojemu to ne odgovarja, ker je non stop v strahu. Zato če se se vozima skupaj. Prav gotovo pa je tvoj ravnal zelo neodgovorno, da si privleče težki motor domov brez da bi se s tabo posvetoval. Zakaj mu ne upaš postavit ultimata? Se bojiš da mu je motor več vreden. Moj dragi tudi hrepeni po cestnem motorju pa ve da ga nebo iel dokler je z mano. Tudi jaz si bolj želim cestaka kot pa chooperja ampak, ker vem kak je vožnja z cestakom si ga raje ne kupim. Prav tako ga moj nebo imel. Imama chooperja da se vsedema čez vikend malo pa odpeljema na kak izlet in to je tudi vse. Pogovori se z tvojim pa ga postavi pred odločitev.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Mož in motor
3.4.2008 13:35:23   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka
Ja misek ti lahko tko reces, ker si bla v vlogi motorista in ravnas drugace... Jaz tud ravnam drugace in sem pazljiva na vsakega motorista in kolesarja na cesti!!! Najbolj! Skoz samo to gledam kje bom kaksnega zagledala, da se mu bom ne veeeliiiiiko izognila... ampak jaz mam spet drugacne izkusnje: brat je bil kolesar, bivsi pa motorist... pa sta oba nastradala ravno zarad takih, kot je loredana omenila.

Je pa res tud to, da ne vemo kje nam je namenjeno umret in na kaksen nacin in ob katerem casu.


Moje osebno mnenje je, da se vsak motorist (tako kot tudi voznik ali kateri koli udelezenec v prometu) mora mocno zavedati, da so v prometu udelezeni povsem povprecni ljudje s povprecnimi sposobnostmi. Malo bom karikirala sedaj. Tezko je pricakovati od nekega 75 letnika, da bo pri vkljucevanju na glavno cesto videl preko ovinka in na glavno cesto zapeljal tako, da ne bo motil nekoga, ki prehitro pripelje izza ovinka. Tudi v kriziscu, ko preckas krizisce z neko povprecno ( zakonsko) doloceno hitrostjo recimo 50 ali 60 km/h tezko kaj naredis ce ti iz strani pripelje nekdo z 140, 150 km/h... Se opazis ga ne. Tako kot kolesarje v kriziscu v povprecni mestni gneci, ki po moznosti vozijo se v nasprotni smeri od predvidene/dovoljene. Ni brez veze dolocilo, da mora kolesar preckati krizisce ob kolesu - pes, a ne voziti cez krizisce. Koliko kolesarjev po mestu pa to uposteva?
Nedolgo nazaj, ko je bilo nekaj dni lepo vreme sta me "ob zivce" spravila dva motorista. Prehitevala sem na avtocesti in me je eden prehiteval z desne, ko me je istocasno drugi prehiteval po levi tako, da se je rinil mimo mene. Po vsej verjetnosti (glede na mojo in njihovo hitrost) niti nista mogla zabremzati, pa sta iskala luknje kako bi prisla mimo mene. Po moji oceni sta "sopala" okoli 200 km/h. In kaj bi se zgodilo, ce bi kaksen starejsi voznik, kot jih vsak dan srecujemo na cesti, prehiteval na avtocesti kamion s 100 km/h?
Kolesarji.. posebej ce jih pogledam na ti. partizanski magistrali.. katastrofa. Omejitev 90 km/h, ovinki, zapeljes ces ovinek in naletis na gruco kolesarjev s 30 km/h, ki vozijo v "formaciji" kamiona, cez cel pas, a nasproti tudi pelje kamion.
Ne glede na prevzno sredstvo, prevec je neodgovornih udelezencev v prometu. In lahkomiselnih. Se spomnim kolega, ki mi je octal prepocasno voznjo v T kriziscu s komentarjem: saj imas ti prednost , zakaj bremzas. Zato, ker ce mi nekdo pripici v bok mi bore malo pomaga ce imam prednost.
Lansko spomlad je pri nas v naselju umrl  fant star 20 ali 21 let. Popravljali so motor, ga je sel sprobat ( po cesti mimo vrtca). Iz vrtca je zapeljala vzgojiteljica, fant se je ustrasil, vozil naj bi preko 130 km/h kjer je omejitev 40, lahko bi sel mimo, pa mu je motor spodneslo in se je ubil. Brez dovoljenja, brez celade - ce bi jo imel bi prezivel. In vsi so skocili na vzgojiteljico, da je kriva. Se avto so ji demolirali, obrnili na streho, jo ustrahovali itn... Vsi so pa pozabili, da je cesta nepregledna (sicer ravna, vendar je "kucelj" in se ne vidi) in da je prav zato omejitev 40 km/h. Ce bi peljal po omejitvah, nesrece sploh niti ne bi bilo.
Z druge strani tudi tudi filozofija voznikov avtomobilov ( tudi taksni so),ki menijo da oni ne morajo nic pazit, da je motorist itak v vecji nevarnosti je prav klic po nesreci.
Problem je, da idealne prometne situacije, kjer se vsi udelezenci prometa drzijo zakonskih predpisov ni. Pa tudi reakcije so lahko taksne ali drugacne in redko kdaj idealne. Zavedati se je treba, kako malo je potrebno za nesreco in kako malo je treba, da se sploh nikoli vec ne vrnes domov.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Mož in motor
3.4.2008 13:41:47   
TIA22
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

A kompliciram in delam problem tam kjer ga ni?????
 

Moj mož že celo življenje sanja o motorjih. Kot najstnik je motorje tudi imel, imel tudi nekaj »lažjih« nesreč z njimi, ko je bil npr šivan, v modricah,…, ampak motorje je od nekdaj oboževal. Seveda denarja za tiste ta »težke« motorje takrat ni imel. So bili bolj avtomatiki in vespe aktualni pri njemu. Ko sva midva zacela hodit motorja ni imel (to je zdaj ze 10 let, kar sva skupaj). No zdaj ko denar ima, pa si je on omislil težki motor. Kakšen ne vem, ker manj ko slišim o motorjih bolje je. Zacelo se je s tem, da je šel delat CPP, da bo šel lahko delat izpit za motor. Kar naenkrat so bili doma že motoristični čevlji, pa rokavice, pa motoristični kombinezon, no čelade še nima ampak jih ogleduje. Naj ob tem omenim, da ni šel do danes delat niti ene ure vožnje z motorjem v avto šoli, ampak ima tudi v planu v kratkem. Potem pa me včeraj zvečer šokira z novico, da je kupil motor. Naj dodam, da sama težkih motorjev ne prenesem. Bila sem jezna, razočarana, obupana,……Zakaj taki občutki?? Ker me bo vsakič ko se bo vsedel na motor strah, da se mu bo kaj zgodilo. Da bom o njem brala na txt, novicah, časopisu, da se mu je zgodila nesreča, da bom ostala sama, brez njega, da bo še manj časa z nama, kot je zdaj (služba mu žal vzame veliko časa),….Po novici, da je kupil motor, sem hladno vstala, rekla, da je brez veze, da delava še na kakšnem otroku, če si je pa »smrt kupil« in odšla sama spat.

Res jih ne prenašam, SOVRAŽIM motorje in ubija me misel, da bom živela v nenehnem strahu vsakič ko se bo sedel na motor . In potem preberem še novico, da sta ravno včeraj umrla dva mlada motorista. A bom to kmalu brala za svojega moža? Srčno upam, da ne ker ga ljubim, strah me je da bi ga izgubila na »cesti«.

A pretiravam??? Vem da je to njegova želja iz otroštva in da ni nekaj kar bi zraslo čez noč na njegovem »zeljniku«. Razumem tudi, da če bi si jaz nekaj tako močno želela še iz otroštva, da bi bila jezna, če moj partner ne bi tega odobraval in bil tako proti, kot sem jaz proti tem motorjem. Ampak ne morem se sprijazniti s tem, da bom živela v nenehnem strahu pred izgubo, nesrečo,….Ne morem. To sem mu tudi že povedala. Ampak on itak misli, da se njemu na cesti (ne z motorjem ne z avtom) ne more nič narediti. On mene ne razume, jaz pa njega.

Ne vem če razumete moj strah, ampak tako me je strah, da mi solze tečejo po licu. Tako me boli.

Lp Tina


Prebrala sem samo tvoj post iz katerega izžareva nesebična ljubezen do svojega moža in seveda skrb in strah, da se mu kaj nebi pripetilo! To je razumljivo in mislim da bi se vse na tvojem mestu počutile enako! Naj poskusi, mogoče pa ga bo hitro minilo-SRČNO UPAM.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Mož in motor
3.4.2008 19:02:51   
kaya2007
moj mož je imel vse življenje motorje, to ga je res veselilo..tudi mene so nekaj časa navduševali, dokler nisem imela nesreče in je kasneje "prišlo za mano". potem me je bilo strah, čeprav bi si želela deliti z njim to strast user posted image  vem, da bi mi zameril, če bi mu ga prepovedala, zato sem pač njegovo pozornost preusmerila na drug hobi (navtika) in sčasoma je ugotovil, da za obe stvari nima dovolj časa (za oboje se pač žrtvuje vikende in lepo vreme). in smo motor prodali, jaz pa nimam nobene slabe vesti user posted image  zadeva rešena user posted image

je pa to zoprna zadeva..če se spomnim kako sem se jaz rada vozila-takrat me ne bi nihče prepričal, da naj neham, ker je to nevarno!! ja ja, saj ti lahko tudi opeka na glavo pade user posted image

aja, pa še to..mogoče bo tvojega veselje minilo samo od sebe..veš, za težke motorje rabiš kar nekaj izkušenj in kilometrine. in upam, da bo to ugotovil še preden se mu kaj zgodi user posted image  iz tvojega posta lahko razberem, da nima prav nobene izkušnje in znanja-to pa res ni dobro!

< Sporočilo je popravil kaya2007 -- 3.4.2008 19:06:44 >

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Mož in motor
3.4.2008 19:24:41   
Putka
Prijateljica je lani maj izgubila svaka. Pustil je dva majhna otroka in ženo, pa še koga. Kot že marsikatero nedeljo se je šel samo malo peljat. Domov ga ni bilo nikoli več. Tolk o motorjih.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Mož in motor
3.4.2008 20:09:28   
Gina
Prebrala sem samo prvo stran, bi ti pa takole rekla... sama sem se dolgo časa zelo bala motorjev, ker so se mi pač vedno zdeli izzivalci smrti. Ampak enako mnogo mi je zoprno, kadar gre katerikoli od mojih otrok v avto s komerkoli drugim, kot z mano ali mojim.
Vendar sem pri sebi nekaj sklenila. Sklenila sem, da itak nimam vpliva na to, kaj se bo zgodilo. Da lahko še toliko branim ljudem vožnjo z avtom (motorjem), ampak da kar je namenjeno da se bo zgodilo, se bo zgodilo. Če bom danes preprečila en dogodek, se bo jutri zgodil drugi. Vem, rekle boste, da je to izzivanje usode. Če je človekova globoka želja početi nekaj adrenalinskega, bo to počel tako ali tako. Če mu braniš, bo kvečjemu nesrečen. Kaj bo potem imel od življenja? Seveda je drugače, če mu to toliko ne pomeni, pa se lahko temu komot odpove, ker ga je bolj strah, da bi se mu kaj zgodilo, kot da se vozi. Torej mu vse skup  ne pomeni dovolj, da bi to reč (motor) moral imeti. In če njemu pomeni toliko, da je pripravljen reskirat tudi smrt ali invalidnost, potem sem morda jaz čudna, ampak sklepam, da je to en od res pomembnih členov njegovega življenja, njegovo veselje, radost, sprostitev in potreba, da je potem lažje vesel, srečen in poln energije.

Pa še to, moški ima vedno hobi. Če ga nima, si ga najde. In hobi je vedno na istem mestu kot družina v njegovem lajfu. POnavljam, kot že tolikokrat, da je hobi lahko tudi služba, spanje, šport ali prijatelji, gostilna... Seveda mora hobi usklajevat s familijo, ne more samo hobi uganjat, familija naj pa sama sebe fura. Nekako mora znati razporejati te reči organizacijsko, da nobena reč ne trpi. To nek normalen, odgovoren moški že uspe ponavadi.

Moj mož leti s padali, zmaji, motornimi padali, vozi tudi motor, včasih grem z njim, čeprav motorji niso glih moja strast, pa tudi z avtom se voziuser posted image . Najbolj strah me je, ko gre kam z avtom. Hecno, vem. Ob tem, da so ga že fejst ornk oživljali in so se mu med drugimi poškodbami takrat sesedla pljuča ob eni taki "adrenalinski" zračni nesreči. Pri adrenalinskih ljudeh se moraš odločit, da ne boš razmišljal, kaj bo, če bo... Ker itak nimaš vpliva na vse skup. Ne vem, jaz razumem mojega, ker v zraku je res lepo. Verjamem, da te to lahko zasvoji. MOj bivši se potaplja, tisto pa mi je tuje, ker meni osebno ni tolk lepo pod vodo, kot v zraku. Različni smo, samo v vsakem primeru se mi zdi, da če je človek na mestu, če skrbi za svojo varnost, če se ne glede na svoj hobi dovolj ukvarja s familijo, da mu ni smiselno branit. Ne vem no, res pa nisem tolk ego, da bi se mi zdel moj egoizem, moje trpljenje ob morebitni izgubi, večje trpljenje kot njemu NEuživanje v svojem lastnem življenju, neizpolnjevanje svojih najglobjih potreb. Moraš izživeti tisto, o čemer sanjaš (res pa je vprašanje, a so tvojemu motor sanje ali le ena idejica kar tako mimogrede, to se pa strinjam da je pomembna razlika). Ma kaj pa vem, morda bi morala biti ego, samo ne čutim potrebe po tem, da bi moj npr. moral nehati leteti. Sploh si ne predstavljam tega.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Mož in motor
3.4.2008 20:23:14   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Putka

Prijateljica je lani maj izgubila svaka. Pustil je dva majhna otroka in ženo, pa še koga. Kot že marsikatero nedeljo se je šel samo malo peljat. Domov ga ni bilo nikoli več. Tolk o motorjih.


Roko na srce, to se lahko zgodi tudi, če greš peš, s kolesom ali avtom.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Mož in motor
3.4.2008 20:48:11   
cina
Očitno imam res srečo, da oba2 sovraživa motorje.user posted image

Rekla bi ti tole: ignoranca ni odgovor na njegovo ravnanje. Bognedaj, ampak če bi se mu res kaj zgodilo, bi ti bilo žal, da si tako reagirala.

Prepovedati mu ne moreš, ker ima tudi 'svoje življenje'. Poskusi se še enkrat mirno, iskreno z njim pogovorit in vedi, da pridiganje in kričanje moške odbijata. Bodi prijazna. Povej mu, da mu ne moreš prepovedat in nočeš.... Iskrenost.
Če bo kaj spremenil tebi v prid, super. Če pa ne, pa se boš morala sprijazniti. In pomisliti, da je ogromno punc, ki tudi trepetajo za svojimi moškimi policaji, gasilci, padalci, ali pa že samo za tistimi, ki se vozijo vsak dan daleč v službo. In zamisli se, da je vsak dan lahko zadnji, tudi če nisi motorist. Misli pozitivno. Bodi srečna zanj, da je uresničil svoje sanje.

Pies: vem, lahko je meni to pisat in bit pametna. Rada bi ti samo pomagala, pa ne vem, če sem.user posted image

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Mož in motor
3.4.2008 22:16:25   
kaya2007
Moj mož leti s padali, zmaji, motornimi padali, vozi tudi motor, včasih grem z njim, čeprav motorji niso glih moja strast, pa tudi z avtom se vozi . Najbolj strah me je, ko gre kam z avtom. Hecno, vem. Ob tem, da so ga že fejst ornk oživljali in so se mu med drugimi poškodbami takrat sesedla pljuča ob eni taki "adrenalinski" zračni nesreči. Pri adrenalinskih ljudeh se moraš odločit, da ne boš razmišljal, kaj bo, če bo...


se strinjam...do ene mere. moj mož tudi leti, z letali sicer, ampak vseeno, je tudi bolj mahnjen na adrenalin kot ne. ampak se mi zdi, da so motorji vseeno bolj nevarni, pa ne zaradi njih samih, ampak zaradi nepazljivih voznikov na cesti. ki so se v zadnjih letih še polenili (zaradi omejitev in kazni po pojem mnenju). ker imamo doma zelo hiter avto, velikokrat opazim, da ljudje sploh več niso navajeni na neko visoko hitrost in te kratko malo spregledajo, zapeljejo na tvoj pas 100 na uro (ko ti priletiš 300 user posted image ), včasih kakšen še "vzgojno" ven zapelje-češ po omejitvah je treba voziti. in tudi ceste pri nas so full neprimerne za motoriste. sem ravno zadnjič prebrala v časopisu, da je SLO zadnja v EU pri varnosti motoristov.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Mož in motor
4.4.2008 0:49:39   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

ampak se mi zdi, da so motorji vseeno bolj nevarni, pa ne zaradi njih samih, ampak zaradi nepazljivih voznikov na cesti. ki so se v zadnjih letih še polenili (zaradi omejitev in kazni po pojem mnenju). ker imamo doma zelo hiter avto, velikokrat opazim, da ljudje sploh več niso navajeni na neko visoko hitrost in te kratko malo spregledajo, zapeljejo na tvoj pas 100 na uro (ko ti priletiš 300 user posted image ), včasih kakšen še "vzgojno" ven zapelje-češ po omejitvah je treba voziti. in tudi ceste pri nas so full neprimerne za motoriste. sem ravno zadnjič prebrala v časopisu, da je SLO zadnja v EU pri varnosti motoristov.


Ma, saj ne vem, če je sploh vredno komentirati tvoj post ... bog nas obvaruj takih prenapetežev, kot si ti. A se sploh zavedaš, kaj pišeš, ženskauser posted image
Omejitve hitrosti v prometu imajo NAMEN, da se jih UPOŠTEVA, in če je omejitev 130 na AC, nima nihče, ne motorist ne avtomobilist ne kamionist leteti več kot 130. In ne, niso leni šoferjit tisti, ki so krivi, ampak nekdo, ki prileti z 200/h po AC, kjer je omejitev 130 (ali v naselju ali po Celovški, ali po regionalki ... bilokje, ker več kot 130 pač NI DOVOLJENO voziti nikjer!)

In zakaj je Slo zadnja pri varnosti motoristov v EU? Si se mogoče vprašala, če ni to samo zato, ker imamo tako prepotentne motoriste pri nas (in v prometu nasploh)? Ker mislijo, da če so se vsedli na neko zadevico, ki LETI 300/h, jim to dovoljuje, da pač letijo toliko.

Omejitve hitrosti imajo določen namen - so ZAKON in PO OMEJITVAH JE TRBA VOZITI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bi bilo manj mrtvih na slo cestah - manj mrtvih motoristov, avtomobilistov, pešcev in kolesarjev. In potem Slo ne bi bila več na repu EU glede varnosti na cesti - ne samo za motoriste, ampak za vse.


(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Mož in motor
4.4.2008 0:57:21   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

In zakaj je Slo zadnja pri varnosti motoristov v EU? Si se mogoče vprašala, če ni to samo zato, ker imamo tako prepotentne motoriste pri nas (in v prometu nasploh)? Ker mislijo, da če so se vsedli na neko zadevico, ki LETI 300/h, jim to dovoljuje, da pač letijo toliko.




S tem pa se strinjam. Sama sem teh 12 let v Švici preživela, če ne na motorju pa z motoristomuser posted image , tako, da poznam dosti motoristov, med njimi so celo takšni, ki so prepotovali 40.000 km (do Avstralije) v 6 mesecih, drugi ca. 4 mesece v Ameriki (od Južne Amerike do Severne)..... TOrej, motoristi, ki so naredili kar nekja kilometrov in to s "težkimi" motorji... Motoristi, ki so to po duši...vendar niso divjaki. Njim je to hobi, torej uživanje, potovanje, doživetje... In vse to skupaj ni dirkanje s 300 km/h ali polaganje ovinkov po regionalnih cestah....

Se že tretjič ponavljammm...obstajajo tudi drugačni motoristi...

p.s. Me pa pridejo vsako leto obiskat, vsaj 4je od njih...Za mojo dušo...user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?