|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zanositev po HSG
8.11.2008 18:27:10   
pella
Tudi jaz grem na slikanje maternice pa ne vem zaj o kakšnih bolečinah je govora. Sicer dobro prenašam bolečine, ker je vsak mesec m zelo huda.
user posted image  

(odgovor članu cebelica12)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: zanositev po HSG
9.11.2008 13:09:58   
sončekm
jaz sem tudi že bila na HSGju in pri meni se ni dobro končalo, ker sem na postli padla skupaj. Nočem te strašit, ampak imam nizek prag bolečine in sem jim malo "ušla", tako da mi niso mogli naredit do konca. Slikal so mi samo maternico, jajcevodov mi pa niso uspel. Spomnim se samo, da ko mi je vbrizgal tekočino, da me je zabolelo v višini jajčnikov, potem pa me že ni bilo. Sedaj pa grem na laparaskopijo, kjer ti dajo narkozo in bom spala. Menda ja ne bo še tle kaj narobe.
Držim pesti zate in bodi močna, ne oziraj se na to kar sem jaz napisala, ker sem klasa zase glede tega!!!! Ok?   user posted image user posted image

(odgovor članu cebelica12)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: zanositev po HSG
10.11.2008 18:14:56   
aleps
Ja jaz upam, da ne bo pri meni tako hudo.
Malo me je seveda strah, ker ne vem točno kako poteka in kaj me čaka.
Sploh pa mi vsi zdravniki tako malo povejo, da sem se raje kar na forum obrnila. Se pravi to poteka tako, da si povsem priseben in prisoten user posted image  ????

(odgovor članu sončekm)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: zanositev po HSG
10.11.2008 19:17:35   
sončekm
ja, HSG delajo pri čisti zavesti. Uležeš se kot pri ginekologu, sestra se s tabo full pogovarja, da bi te zamotila, dokler ti zdravnik ne vbrizga tekočine. Pri meni ji ni ratalo da bi me zamotila, ker sem vse še preveč spremljala. Saj večina jih to prenese čisto normalno, za mano punca je bla zelo hitro zunaj. Pred mano so pa tudi malo dlje časa matrali, ker je zdravnik težko prišel zraven in ji je tudi bilo slabo. Ampak so imeli malo težav. So ji pa vseeno naredil. Zato so pa mene sedaj poslali na laparaskopijo, ker je pod narkozo in mi menda bojo lahko vse normalno dokončali.

(odgovor članu aleps)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: zanositev po HSG
23.6.2009 20:13:24   
rinamali
Naj še jaz dodam svojo izkušnjo s HSGjem. Imela sem delno zamašene jajcevode in so mi jih kao spucali s HSGjem. Bolelo je, ampak ne za crknit. Bolj je problem v tem, da sem brala izkušnje drugih punc in sem šla tja totalno prestrašena. No in ginekolog mi je rekel-zdaj pa takoj v akcijo, ker je vse ok. Iz bolnice sem šla srečna, kot da bi mi rekli, da sem noseča. Vlili so mi upanje. Ampak do zanositve ni prišlo.



(odgovor članu sončekm)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: zanositev po HSG
24.6.2009 15:21:51   
Amethiste
Tudi sama sem imela enako izkušnjo, le da še čakam na odgovor, ali bi prišlo do zanositve prvi mesec po HSG ali ne.

(odgovor članu rinamali)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: zanositev po HSG
2.7.2009 14:33:18   
Eviii
pred enim mesecem sem šla na HSG, prestrašena do kosti. z g sva se lepo pogovarjala in s sestrami in tehniki smo se zafrkavali. v bistvu nisem niti vedela, kdaj je bila stvar za mano. nobene bolečine. nič. vse lepo prehodno oziroma, če ni bilo prehodno, so uspeli spucati. zanosit nam pa še ni uspelo user posted image . punca za mano je pa imela grozno izkušnjo in je ven prišla vsa objokana in v bolečinah. enega jajcevoda sploh ni imela prehodnega. mi je pa g med posegom rekel, da kar akcija, ker je vse čisto in prehodno in obstaja možnost user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Amethiste)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: zanositev po HSG
3.7.2009 1:09:40   
Barbara_L
Jaz sem 2 dni nazaj pretrpela kristusove muke, kljub normalni prehodnosti. Niso mi dali nič proti bolečinam. 

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: zanositev po HSG
3.7.2009 13:39:51   
Eviii
meni so pa v izoli dali v žilo protibolečinsko injekcijo. sicer se mi je vrtelo za znoret, samo nisem čutila nič... potem sem še ostala na oddelku do vizite.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: zanositev po HSG
3.7.2009 14:05:54   
biba77
Jaz sem bila na HSG pred 4 leti.
Nic proti bolecinam. Bolelo, da sem se dvakrat odlepila od mize, ampak bolj na racun novinca, ki na drugi strani okenca ni videl kontrasta in je moj G se dalje brizgal le-tega noter. Dokler mu ni bilo ze cudno in je onega potem malo "nahrulil".
Moji jajcevodi so prehodni, le malo vijugasti.
V Mb bolnici sem ostala do vecera, glede sp. odnosov pa nisem imela omejitev. No, nic nam ni pomagalo pri zanositvi...user posted image

< Sporočilo je popravil biba77 -- 3.7.2009 14:06:22 >


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: zanositev po HSG
3.7.2009 14:53:57   
Summer76
jaz sem imela lani julija HSG pa me ni nič bolelo ker je baje vse lepo pretočno... ampak imam zdaj po enem letu IUI ker se še vedno samo od sebe ni nič prijelo user posted image

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: zanositev po HSG
5.7.2009 13:31:17   
ziva1
Moja kolegica je po HSG-ju takoj začela delati na user posted image  in tudi takoj zanosila, prej pa se je trudila dve leti.

(odgovor članu cebelica12)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: zanositev po HSG
5.7.2009 22:42:03   
naja78
Punce nič čakat na 1 ciklus po HSg.kar takoj v akcijo.user posted image
to tam REČEMO zato,ker ima vsaka stvar kontraindikacije,tudi lekadol,če me razumete.in če bi ti 8x obsevali trebuh še ni panike da bi bilo kaj z otrokom narobe,zato ne pisat da bi se rodil prizadet otrok,sevanja je minimalno.kolikokrat v življenju pa grete mimo ljudi,ki sploh ne veste da so bili obsevani,slikani,letite z letalom,hodite v hribe??????tam je tudi sevanje,ki vpliva na vaše gonade-jajčnike.
zato ne komplicirat,vem da tam tako rečejo-rečemo(sem delala na rtg-ju,1 mesec noseča,sploh nisem vedla,moja kolegica 3 mesece).potem je malo pasalo it na bolovanje ne zato ker tam to delamo.da se razume.
zato pogumno.
pravimo,da boli tiste,ki imajo res zapore v jajcevodih,tiste,ki imjo prehodno,naj ne bi preveč bolelo.
no sama sem bila na istem.L jajcevod delno zamašen,D ne.me je bolelo.in po pravici povedano,mi ne diši it da bi šla še 1x.a bomo videli,če bo treba.po LPSC sem zanosila.zato pogumno.

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: zanositev po HSG
7.7.2009 14:27:39   
nika78
No, da še jaz napišem svojo izkušnjo s HSG-jem. Imela sem ga letos aprila. Kljub temu, da je bilo vse ok (jajcevodi prehodni) sem imela res hude bolečine. Zdravnik je imel tehnične težave in mi je moral 2x vbrizgavati tekočino. Po drugem poskusu, sem bila od bolečin čisto fertik. Sem rabila kar nekaj časa, da sem prišla k sebi. Punci, ki sta bili za mano, pa ni nič bolelo (jaz sem bila prva na vrsti-mogoče tisti dve protibolečinski tabletki nista prijeli, kaj pa vem). Po HSG-ju sem počakala 1 ciklus, preden sem šla v akcijo. Takrat sem začela jemati tudi klomifen. Po skoraj dveh letih trudih, nam je končno ratalo. Zdaj sem noseča že 7 tednov.


(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: zanositev po HSG
7.7.2009 18:42:37   
D0aisy
Tudi jaz sem danes prestala "strašni" HSG. Moja izkušnja o preizkavi ni boleča, ampak le neprijetna. Diagnoze, ki se glasi: periturbarne adheije levo?, priporočam ev LPSC ne razumem (če jo mogoče katera razume, bi ji bila zelo hvaležna za razlago), vem pa, da ni vse tako kot bi moralo biti. Kljub temu, da ni vse prehodno postopek ni bil boleč. Zato pogumno punce!

(odgovor članu nika78)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: zanositev po HSG
8.7.2009 9:41:41   
kitka1
Daisy, kaj pomeni ev, ne vem, LPSC pa je laparoskopija. To delajo pod narkozo. Naredijo 2 ali 3 luknjice v trebuh in pogledajo, ali je kje kaj zarastlin, endometrioze, kako je z jajčniki... In če najdejo kakšno nepravilnost, kar takoj popravijo. Če ni kakšnih hujših stvari, si kar hitro OK, počakaš menstruacijo, pa veselo na delo... 

(odgovor članu D0aisy)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: zanositev po HSG
15.7.2009 11:05:04   
latka
Prejšnji mesec imela HSG, kjer so mi ugotovili, da sta bila oba jajcevoda zamašena, vendar bi se naj med postopkom desni odmašil, levi pa ne. Meni niso predlagali laparoskopije, temveč čim več user posted image , ker so sedaj večje možnosti za zanositev. Čeprav sem sama zelo skeptična glede tega, ker nama v istem ciklusu kot je bil HSG ni uspelo, ker imam trenutnouser posted image .Je mogoče kateri uspelo zanosit s tako diagnozo?Naj še dodam, da imamo 5 letnega sina, za drugega se pa trudimo 2 leti!

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: zanositev po HSG
1.8.2009 13:12:04   
žanaja
pozdravljene vse,
v ponedeljek me v Postojni caka HSG postopek, na dojencku delamo eno leto,pa me zanima, iz tega naslova, koliko vas ima pozitivne rezultate po hsg-ju...glede zanositve.....user posted image
Lep pozdrav in srecno vsem skupaj user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: zanositev po HSG
2.8.2009 10:25:42   
kitka1
Pri meni je bilo vse prehodno, tudi druge stvari so bile bp, pa se žal ni prijelo. Uspelo je po enem letu v 2. IUI postopku.

Je pa seveda vsaka poglavje zase. Veliko jih je, ki jim po HSG uspe. To so predvsem tiste, pri katerih je edini vzrok neplodnosti neprehodnost jajcevodov, ki pa ni 'trdovratne' narave in jo kontrastna snov, ki jo vbrizgajo z namenom, da opazujejo rodila z rentgenom, odpravi. Običajno v tem primeru sam pregled boli nekoliko bolj - predstavljam si, da tekočina 'potrga' manjše zarastline. Gre pa za kratkotrajen postopek in se zato da zdržati.

(odgovor članu žanaja)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: zanositev po HSG
2.8.2009 21:38:48   
žanaja
hvala kitka1 za odgovor, kaj je pa bilo pri tebi narobe, da je toliko casa trajalo?

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: zanositev po HSG
2.8.2009 22:31:59   
kitka1
Tega pa še danes ne vem. Razen malo endometrioze ob mehurju, ki so jo odstranili (pa še to je ne bi, če ne bila ravno ob rezu) in naj ne bi fizično ovirala zanositve, niso odkrili ničesar. Je pa dr. Drobnič, ki mi je delal laparo in histero, rekel, da vsaka endometrioza kaže na to, da nekaj pač ne deluje ravno najbolj optimalno in da zato verjetno ne uspe tako hitro. Mogoče bi nama tudi brez vseh pregledov in postopkov uspelo v tem času... Tega pa ne bom vedela nikoli.

Je pa baje ogromno parov, pri katerih je diagnoza nepojasnjena neplodnost. Verjetno gre za kakšno stvar, ki je še niso sposobni odkriti, ali za kakšno zelo majhno neravnovesje v sistemu, ki ga obstoječi testi ne zaznajo...

(odgovor članu žanaja)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ponovna zanositev: Idealen premor med nose...
Načrtujeta drugega oziroma naslednjega otroka, pa se sprašujeta, kakšen je idealen in najbolj zdrav premor med nosečnost...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?