|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mastitis
21.2.2009 19:21:28   
fitzgerald
meni je pa 2X uspelo mastitis prebroditi brez antibiotikov, res pa sem ga očitno "ujela" še v pravi fazi. Prvič sem bila pri zdravnici in mi je predpisala antibiotik, a me je opozorila naj ga vzamem le v primeru, če bo šla vročina čez 39, sicer pa naj poskušam najprej z naslednjimi ukrepi:

1. vsak podoj najprej na oboleli dojki, da gre čimveč ven (mleko ni zanič, na ta način dojenček sicer ven potegne tudi bakterije, vendar so te že prisotne v njegovem sistemu, zato nanje ni občutljiv)
2. pred podojem je dojko smiselno masirat in prej ali med podojem oblagat z toplimi obkladki, da čimveč teče ven
3. vmes (ko ni podojev) pa si bolečino lajšaš z mrzlimi obkladki, saj bi topli obkladki še stimulirali tvorbo mleka, ki potem stoji, kar še poslabša situacijo
 
Aja, zanimivo se mi zdi, da nekatere pišete, da ste si mastitis pridelale z pretesnimi modrčki itd. Meni je zdravnica rekla, da mastitis nastane zaradi okužbe z bakterijami, ki so v dojenčkovih ustih (zastajanje mleka pa res stvar še poslabša). In res se je meni mastitis vedno naredil na dojki, kjer sem imela ves čas ranico (ki se je zaradi ploske bradavice pri dojenju velikokrat odprla in tako okužila)

(odgovor članu hayat)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Mastitis
4.3.2009 11:21:05   
yania
Tudi jaz jemljem Anaclosil, sem že pri koncu....mastitis je grozna stvar..sem pa prenehala z dojenjem, sicer s težkim srcem, samo sem se pri 1.matrala 5 mesecev z dojenjem in dodajanjem in stiskanjem mleka in masažo, da je bilo to ful stresno...pa mastitisi, ki so se ponavljali, pa vedno na desni strani...pač imam tko čudne žleze na tej strani...no in zdaj pri 2.otročku sem ga spet fasala...problem je v tem;
-dojim z nastavkom, ker imam bolj male bradavice, rodila sem skoraj 4 tedne prej, in je mali veik zaspanec
-vedno pred dojenjem vroča masaža in obvezno sprej Sintocinon, drugače ga moja dojka sploh ne zanima...vleče pa le toliko časa, dokler je naval mleka...potem zaspi...
-s črpanjem (aventovo p.imam) ne gre tako ven, kot bi moralo, mleko gre po kapljicah...

Tudi jaz sem hčadila dojki z hladnimi obkladki, da vnetje ne napreduje. Tako mi je že v P rekla dežurna zdravnica...

No to so razlogi...in to ne gre v nedogled...če bi črpanje bilo uspešno bi se ful trudila naprej, tako pa sem nardila temu konec, po mnenju vse zdr.tudi moje G., ki mi je dala Bromergon tablete, za zaustavitev laktacije...saj mi je hudo, ko je moj malček le 12 dni polno jedel pri mani, in še zdaj se vedno obrača k meni in išče ko ga imam v naročju, samo sem rekla, da v življenju ne želim več enega mastitisa....res ne,..
In vsaka obsojanja glede vsega tega se mi zdi da so brezveze...že tako je hudo za vsako mamico, ko nima mleka, ali pa mora prekiniti zaradi takšnih ali drugačnih razlogov....


lp J.

_____________________________

TIMon je bil tako neučakan kot mamica, zato je malo pohitel....in zapel: ne čakaj na marec, na praznik ženaaaa

(odgovor članu fitzgerald)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Mastitis
20.3.2009 19:55:53   
nastasja
Na .....pa ga mam še jst.....zaenkrat sicer brez vročine......skoraj poolovico rdeče dojka majhna bula....boli.....dojim samo na to stran....čeprav se mi zdi na neče mala toliko vlečt kot na zdravi..to si seveda zdaj črpam (upam da se ne bo zamašilo še tu)
Zanima me ali naj imam tople obkladke kar cel dan gor? Naj si poleg podojev (včasih malo poje) še črpam?
kaj pravite?? in koliko časa ste rabile da se vam je pozdravilo?

pa srečno

(odgovor članu hayat)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Mastitis
8.11.2009 22:50:17   
googica
za vas, strokovnjakinje na področju mastitisa imam vprašanje.. sama sem po desetih dneh hudih bolečin začasno prenehala z dojenjem, saj je bilo tako boleče, da nisem več zdržala. bradavice so tako uničene, da iz ene dojke mleko skoraj da ne steče, le po malih kapljicah. za 10ml spumpanega mleka porabim več kot eno uro, več kot 10 pa že dva dni nisem spravila ven. imam vse te spreje in že od začetka uporabljam tehniko vročih-hladnih obkladkov z masažo.. dojka me sicer še ne boli, ampak me skrbi, da bi prišlo do mastitisa. ne vem več kaj bi storila, dojka je težka in imam občutek da je v njej dovolj mleka za en 90ml obrok, ampak ne gre in ne gre..
prosim za pomoč, za nasvete in za vaše izkušnje.. se je kateri to že zgodilo?

(odgovor članu pizamca)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Mastitis
11.11.2009 19:50:25   
rozica11
Jaz se strinjam s Fitzgerald...mastitis je najverjetneje posledica vdora bakterij. Jaz sem pri prvi hčerki naredila celo znanost okrok tega ker sem kmalu po porodu kasirala mastitis. Bradavice sem imela ranjene in tako so imele bakterije prost vstop- sem brala da je fajn sušiti na zraku in sem seveda taka ležala...pa je blo po meni. 2 meseca je bil mir potem pa nočna mora. Vse se mi je mašilo, 4x antibiotiki (Hiconcil)- za mastitis so sicer fajn Orbenin kapsule po priporočilu kolegice, zdravnice. No zdaj v drugo me je bilo zelo strah dojenja, vendar sem imela super babico, ki je imela končno zdrave nasvete. Z dojkami sem ravnala zelo previdno (roke sem si razkužila če sem šarila okrog bradavice), črpala nisem nič s pumpico, le če je bila dojka prepolna z roko in seveda masirala z Weledinim oljem, kar dojko super zmehča in omogoči pretok mleka. To olje toplo priporočam- masaža pol ure pred dojenjem od zgornjega dela dojke proti bradavici - krožni gibi; pred dojenjem gretje dojke, po dojenju hlajenje. Če je bilo mleka preveč sem si dojke na tesno povila s povojem in se je količina zmanjšala. Tako da tole tesno povijanje oz. tesni modrčki verjetno res ne povzročajo mastitisa. No sedaj smo stari skoraj 8 mesecev in se še vedno lepo dojiva, pri prvi pa sva zaključili že pred 3 meseci.

Torej masaža z Weledinim oljem cca. pol ure pred dojenjem, pred dojenjem topli obkladki, po dojenju hladni. Če je mleka preveč pomaga tudi žajbljev čaj, toda samo ena šalčka, ker ni ravno najbolj, ampak če je sila je sila; pa tesno povit dojki, pa bo.

Good luck

_____________________________

ALBUM MALE LANE: http://www.ringaraja.net/forum/albumphoto.asp?albumid=14726&asortType=3&apage=1

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Mastitis
19.11.2009 15:31:27   
Panaya
No, še jaz se na žalost pridružujem nesrečnicam z mastitisom... Bolečina se je začela včeraj popoldne in zvečer sem dobila vročino. Urgentni zdravnik mi je predpisal Hikoncil, sprej S. za v nos in Lekadol. Prvo tableto sem vzela včeraj okoli 22ih. Zanima me ali je katera opazila, da bi otroček več kakal, ko ste jemale antiiotike. Naša (še ne 14-dnevna pupa) je od takrat že 4x kakala - drugače je kvečjemu 2x na dan...zdaj pa 4x v manj kot enem dnevu. Tudi, ko sem jo stehtala, je malo zgubila na težiuser posted image .

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Mastitis
19.11.2009 20:27:10   
rozica11
Hoj Panaya,

jest sem 3 mes. nazaj jemala Hiconcil zaradi bolezni pa je tudi več kakala in to zelo tekoče kar 4x na dan. Sedaj ne vem ali  je bilo to od antibiotika ali pa je bilo zaradi bolezni, ker je imela tudi ona virozo. Zdravniki so mi rekli da je majhna verjetnost da je od antibiotika ampak možno bi vseeno bilo.


Čimprej se porihtaj.

Lp

_____________________________

ALBUM MALE LANE: http://www.ringaraja.net/forum/albumphoto.asp?albumid=14726&asortType=3&apage=1

(odgovor članu Panaya)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Mastitis
7.1.2010 18:15:58   
biene80
Punce prosim pomagajte mi....
Že tretjič sem fasala mastitis, a tokrat se ga ne morem rešiti.
Nimam vročine, imam pa 4 cm debelo, trdo in rdečo,
zelo bolečo na dotik bulo pod dojko. Delam vse mogoče: vroči obkladki pred dojenjem,
po dojenju hladni skutini obkladki, zelje, pogosto dojenje, masiranje
dojke...a nič ne pomaga. to se mi vleče že tri tedne, a zadnji teden je res
hudo. Zdravnik mi še ni priporočal antibiotikov, a meni to nikakor ne izgine.
Že če se rahlo dotaknem bule me fejst zaboli in vmes pika kot, da bi me prebadali z iglo
v dojko. Jutri bom šla še do ginekologinje po mnenje. Strah me je, da se ne bi to razvilo
v kaj hujšega. Kaj mi še priporočate, da probam?

Hvala za pomoč.

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Mastitis
7.1.2010 18:21:48   
Reby
biene - jaz sem imela mastitis 3x, prvič sem ga pozdravila z antibiotiki, potem pa 2x samo z obkladki s svežim peteršiljem - mastitis mi je izginil že po 2 dneh. Po novem si ne smeš masirati dojke in ne toplih obkladkov (ker je to bakterija in se pod toploto še bolj razvijejo). Po dojenju si vedno umij bradavice in daj gor sterilni zloženec, pa mrzel obkladek za 5 minut, peteršilj pa imej kar cel dan in čez noč.

< Sporočilo je popravil Reby -- 7.1.2010 18:22:42 >

(odgovor članu biene80)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Mastitis
9.1.2010 14:56:59   
biene80
Reby hvala za nasvet in pomoč. Kjub vsemu sem šla na pregled.
doktor za bolezni dojk mi je predpisal antib Amoksiklav 1000, ter rekel naj preneham z dojenjem ta čas.
Ful me je prestrašil, češ, daje to resna stvar, ki8lahko vodi v še hujše.
Vseeno me je poslal še k dr. ki je specialist za dojenje. Ta mi je rekla, da
še ni potrebno jemati AB, ker nimam vročine in da naj nadaljujejem s tem
kar sem že delala. V primeru poslabšanja pa naj jih začnem jemati,
ter da lahko dojim ob jemanju le teh. Meni bula ne izgine in če ne bo bolje do pon
bom začela z AB. Kaj mislite, da res niso premočne, da bi poleg dojila?
Večina ste jemale Hikoncil ali kaj blažjega. Kaj naj naredim?
Ne bi rada prenehala dojiti...user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Mastitis
9.1.2010 15:01:44   
neli04

IZVIRNO SPOROČILO: biene80

Reby hvala za nasvet in pomoč. Kjub vsemu sem šla na pregled.
doktor za bolezni dojk mi je predpisal antib Amoksiklav 1000, ter rekel naj preneham z dojenjem ta čas.
Ful me je prestrašil, češ, daje to resna stvar, ki8lahko vodi v še hujše.
Vseeno me je poslal še k dr. ki je specialist za dojenje. Ta mi je rekla, da
še ni potrebno jemati AB, ker nimam vročine in da naj nadaljujejem s tem
kar sem že delala. V primeru poslabšanja pa naj jih začnem jemati,
ter da lahko dojim ob jemanju le teh. Meni bula ne izgine in če ne bo bolje do pon
bom začela z AB. Kaj mislite, da res niso premočne, da bi poleg dojila?
Večina ste jemale Hikoncil ali kaj blažjega. Kaj naj naredim?
Ne bi rada prenehala dojiti...user posted image


jaz sem danes od dežurnega zdravnika-dobila antibiotik in dojenje normalno naprej,vročine tudi jaz nimam in mi je rekla,da je še možno da jo dobim in naj antibiotike kar jemljem

(odgovor članu biene80)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Mastitis
9.1.2010 15:37:52   
biene80
Neli04, katere antibiotike pa ti je dal?
Mislim, da bom tud jaz začela z jemanjem.
Me vse to preveč sekira, pa boli.

(odgovor članu neli04)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Mastitis
9.1.2010 17:34:13   
neli04

IZVIRNO SPOROČILO: biene80

Neli04, katere antibiotike pa ti je dal?
Mislim, da bom tud jaz začela z jemanjem.
Me vse to preveč sekira, pa boli.

anclosil,na 6 ur jemljem

(odgovor članu biene80)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?