|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zbujanje ponoči
16.2.2005 7:53:14   
Pikabu
Danes pa jaz rabim kakšen nasvet.

Naša Ema je zelo hitro začela spati celo noč. Spala je nekje od devetih, pa do šestih zjutraj. Zdaj pa... Kriza. Začelo se je s tem, da se je zvečer, ko je že zaspala, zbudila nekje po eni uri in pol in hotela spet jesti. Potem je bila še vsa dobre volje in namesto, da bi spala, se je njej igralo, čebljalo in še kaj. O.K. Smo zvečer malo prilagodili, se prej več igrali, da smo jo utrudili in se je uredilo na toliko, da se je sicer še zbujala, ampak takoj zaspala nazaj. Zdaj se je pa začela še ponoči. Prvo noč se je zbudila eno uro prej, drugo noč, enkrat čez noč, danes že dvakrat. Vsakokrat sva morali jesti. Prej je vedno zadostovalo, da sem ji dala dudo in je spala naprej, zdaj pa ni govora. Jest pa pika. Drugače ni tak problem, ker poje in spi naprej in jo brez problemov prestavim v njeno posteljico, samo glede na to, da je prej prespala noč ne da bi jedla, se bojim, da se ne bi navadila na nočno hranjenje nazaj.

Kaj bi lahko bilo? Zdi se mi, da imam mleka dovolj. Tudi čez dan imava normalno pet, šest obrokov. Vsak dan dobi tudi že jabolko. A ji naj zvečer začnem kaj dodajati, da se bo bolj najedla? Kaj pa sploh lahko? Drugače je samo dojena in bi nekaj takega, da ji lahko dam s svojim mlekom. Naj ji sploh kaj dodajam ali gre samo spet za eno obdobje in naj počakam, da mine? Joj, sploh ne vem več, kaj naj. Samo ne bi rada, da se navadi jesti ponoči.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zbujanje ponoči
16.2.2005 8:05:23   
filipinka
Dobro jutro!
tudi pri nas se je zdaj pri 4 mesecih začelo dogajatnekaj čudnega.:zmeden: Prej, čist od rojstva, sva se vedno dojila samo enkrat n a noč, približno ob treh. To noč sva se dojila ob 22.30, ob 1.30, ob 6.00 od takrat pa sva tudi že auf.:zmeden2:Ponavadi je naš :angel: prespal 11 ur in vmes samo enkrat papcal.
Pikabu, če nama bo to tolažba...:zmeden2: torej -nekje sem prebrala, da pri 4-5 mesecih pri do spremembe spalnih navad. Tisti, ki še niso prespali noči jo prespijo, ali obratno kot pri nama!
Upajva, da bo naslednjo noč bolje!:sloncek:

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zbujanje ponoči
16.2.2005 8:19:32   
Junona
Dojenčki so zelo svojeglavi in mislim, da jim ne morem nekaterih stvari navaditi, če se oni sami tako ne odločijo. Oziroma, ni jih mogoče v nekaj prisiliti. Nekateri se zbujajo vsake pol ure ponoči, nekateri že v začetku prespijo prvo noč. Jaz sem se pred porodom že psihično pripravila, da bo pač ponoči potrebno vstajati. Pa imam (sem imela?) kar srečo (do sedaj?). Večkrat v eni noči se je naša Zala zbujala le prvi teden po rojstvu.Potem se je zbujala za hranjenje dvakrat, včasih le enkrat na noč. In to približno ob isti uri. Sem si mislila - v redu. Tak je njen ritem. Napaka! Sedaj se zbuja čisto nepredvidljivo. Primer današnja noč. (Zala je stara tri mesece in pol.) Spat sem jo dala ob devetih, se je čez eno uro zbudila, in sicer tako dobre volje kot ne vem kaj. Oči velike kot od sove, se smejala, grulila, cvilila in podobno. O spanju ne duha ne sluha. Sem jookoli enajstih uspavala, trajalo je cca 20 minut. Ona bi se spet zabavala. Končno je zaspala tam nekje po polnoči. Potem se je pa zbudila kakšnih štirikrat, kar ji sploh ni podobno. Ponavadi se zbudi tako, da malo pocmiha, ji dam jest in naprej zaspi. Danes se je zbujala z glasnim čeblanjem, sem ji dala jest (vsakokrat se je kar dolgo crkljala). Potem je zaspala.
Upam samo, da se to ne bo dogajalo še naprej.
Sicer pa, kot sem že omenila, svoje navada spreminja iz dneva v dan. Nekaj časa je dudo prav veselo vlekla in jo je bilo enostavno potolažiti, sedaj jo moram skoraj prisiliti, da jo obdrži v ustih. Pa ne vedno.
Uf sem se razpisala. Naj omenim še to, da sem pri sinu, ki ima danes sedem let, ponoči vstajalakakšne tri leta. Se je drl "PIIIL". Potem je pa na lepem nehal.
Lep pozdrav!! :torta::darilo: (Naš ati ima danes rojstni dan, grem torto peč.)

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zbujanje ponoči
16.2.2005 8:59:38   
PIAF
Pri nas to že traja 2 meseca, mali je star 5 mesecev. Čisto sem že obupana. Včasih niti dojka ne pomaga ponoči. Ko se naje, je buden in ga nosim tudi po 2 uri. Včasih. Zdaj pa mu več ponoči ne dajem hrane, da se ne bi navadil na vsako uro spet jest. Nismo še nič učinkoviti, a to zdaj delam 3 dni, bomo videli...

Ne vem, zakaj imajo otroci takšna obdobja. Vem, da je najlažje reči, je pač eno obdobje, ki bo minilo, meni pa ne da miru, ker se sprašujem ZAKAJ? Vedno bi rada ugotovila vzrok, da lahko težavo rešujem. Pa odgovora še do sedaj nisem nikjer dobila, ne od strokovnjakov, ne v kakšni knjigi....

Moj se je na začetku hranil na 3 ure, tudi ponoči, noči še nikoli ni prespal, tako, da sem ena izmed tistih "nesrečnic" - žal...


(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zbujanje ponoči
16.2.2005 9:18:26   
Pikabu
Piaf, tudi meni ni všeč ta izgovor, ima pač obdobje. Tudi jaz se sprašujem, zakaj je tako. Meni je bilo rečeno, ko sva imeli krizo z mlekom, da očitno dobi dovoljčez dan, ker ponoči lepo spi. Zdaj pa kakšne bolj vidne panike glede mleka ni, pa ponoči ne spi in se sprašujem, kaj če čez dan ne dobi dovolj, da je potem še ponoči lačna. Jaz ji bom zvečer poskušala še kaj dodati, da bi se bolj najedla in bomo potem videli, kako bo. Saj se je zbijala že prej, ampak je vedno zaleglo, da sem ji dala dudo in je takoj spala naprej, zdaj pa ni govora. Jest pa pika, drugače je pa jok.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zbujanje ponoči
16.2.2005 9:53:53   
Anonimen
Pri nas se je enako začelo pri 4. mesecih. Traja še zdaj, pri 16-ih. Tako, da ne poznam recepta in ti žal ne znam svetovat.

(odgovor članu Pikabu)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Zbujanje ponoči
16.2.2005 9:59:06   
.ču
OJ,Pikabu!

Tud sama ti predlagam,da ji probas zvecer dat najprej nekaj gostega na zlicko in cez cas jo se vedno lahko podojis.
Je pa le stara ze pet mesecev in po moje samo dojenje ne zadostuje vec,tud ce imas ti sama obcutek,da mas dost mleka.Ema raste in potrebuje vedno vec.
Sicer pa sploh ne mores vedet kolk pri tebi poje,al se mogoce samo mal crklja:zmeden2:ker je tud to mozno.

Zaenkrat probaj tako,pa poj sporoci,ce je delovalo;)

Lp:rozica:

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Zbujanje ponoči
16.2.2005 10:00:59   
BokiMB
Zakaj je tako? Zato ker vsakič, ko se zbudijo, jim damo nekaj zanimivega za delat - cartanje, nošenje, ljubkovanje, igranje, dojenje... Zakaj bi spali, če pa lahko počnejo vse te prijetne reči?

Če vse te reči ukineš in nimajo ponoči za početi nič bolj pametnega kot spati, hitro začnejo spati!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Zbujanje ponoči
16.2.2005 10:39:51   
Bejba
No, mi smo bili eni tistih, ki smo se ponoči hranili na 3-4 ure. Malo je začel jamrati, pa je dobil takoj flaško. In to je bila zgleda napaka. Neke noči sem ga takrat samo dvignila, ga objela in čez par minutk dala nazaj v posteljo kjer je lepo spal naprej. To sem počela kakšne tri noči, potem pa sem ga ko je jamral v posteljici samo malo obrnila in je spal naprej. Sedaj že kakšen teden spimo od približno 19. oz 19.30 do 5. oz. 6.ih zjutraj, čeprav še vedno velikokrat vstajam zaradi njegove ljubice - dude :hudicek:(danes sploh nisem več štela kolikokrat sem mu jo šla popravit :zmeden:). Potem poje in zaspi še za kakšni dve urici.
Ampak vseeno sva z atijem zelo vesela, da se je navadil prespati skoraj celo noč brez hranjenja :bravo:.
Upam, da bo vedno boljše in daljše.
Poskusi tudi ti - obrni ga, daj mu čajček, dudo ali ga samo pobožaj, stisni v objem,...mogoče bo kaj pomagalo. Vsak otroček potrebuje svoje, samo pogruntati moraš kaj to je.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Zbujanje ponoči
16.2.2005 12:04:07   
Pikabu
Zdaj sva nazaj s sprehoda. Hvala vsem za nasvete. Smo se oborožili za zvečer. Kupili sva tudi riževo kašico, ki se naredi z mlekom. Pa tam piše, da pripraviš s prilagojenim mlekom. Zanima me, ča lahko to pripravim tudi s svojim mlekom?

Bejba, vse to smo probali in je do nedavnega delovalo, ampak zdaj je pa res tak jok, da pomaga samo, če jo pristavim.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Zbujanje ponoči
16.2.2005 12:12:33   
.ču
Bbbbbb,verjetno lahko:ups:res ne bi vedla?
Sama sm za zacetek kupovala tiste kase ki se delajo z vodo,ma k pa vem kaj je bols:zmeden:

A sta se kej namrazle,kr fajn vetr piha,tko da sva midva dons doma:(:(brrrrrrrr


Lp

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Zbujanje ponoči
16.2.2005 12:20:19   
Pikabu
Bom poskusila, pa bom videla. Sem pozabila, da moramo verjetno še cuc za na stekleničko imeti z več luknjami. Upam, da ga bo šel ati iskat spotoma iz službe. Sva se res kar pošteno prepihali. No, Emi ni nič hudega, mene pa je malo.

Katere so pa tiste z vodo? Drugače sem pa dobila še nasvet, da naj ji dam breskev z rižem, tako da imava tudi to, pa bomo videli, kaj bo bolj zaleglo.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Zbujanje ponoči
16.2.2005 13:42:10   
.ču
Ce ne bosta dude dobile pa poskusita z zlicko,men se zdi se bols,ker ji bolj gosto lahko nardis.
Drgac sm pa HIPP-ove kupovala,razlicne okuse kot sm ze rekla za mesat z vodo,Ker z adaptiranim mlekom nisem hotla eksperimentirat,ce se dojiva.
Samo prov dolg teh Hippovih tud nisva jedla in sm mu zacela dajat kr LINO in BEBI z navadnim prekuhanim mlekom(pol posneto 1.6)

Lp

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Zbujanje ponoči
16.2.2005 13:54:18   
Anonimen
lep pozdrav
naša mala je tudi do četrtega meseca pridno spala, celo noč brez zbujanja. zdaj se zbuja in probala sva že vse mogoče variante, zadnje tri dni pa jo pred spanjem podojim ji dam še novalac in spi celo noč. fino ne?
lp:sloncek:

(odgovor članu Pikabu)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Zbujanje ponoči
16.2.2005 14:20:21   
Petra P.
Naš je star 3,5 m in se itak vedno zbuja :(. Ampak zdaj ima pa nov trik: Ko se ponoči zbudi, ga nahranim, zaspi mi na dojki, ampak v trenutku, ko ga položim nazaj v postlico, je čisto buden in noče zaspati nazaj. Sem že kar malo obupana. Pomaga le, če ga dam v posteljo zraven sebe in se dojima leže. Pol, ko zaspi, ga lahko dvignem nazaj v njegovo posteljico. Ampak žal običajno jaz prej zaspim in se zbudim šele, ko bi on spet jedo in tako je pol noči v moji postelji :(.
Je pa še nekaj: zdaj običajno ne joče več, ko se ponoči zbudi. Ampak se premetava, cmaka rokico in vzdihuje, tako da je taka galama, da itak ne morem spat. A pol sploh rabi jest? No, vzame vsakič.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?