|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj naj naredim, da me uboga?
23.5.2008 13:41:59   
anny1
Podravljeni, imam en velik problem, že nekajkrat sem spraševala kaj in kako s 3,5letniki, sedaj pa me zanima eno, naša starejša je elo problematična ko ji rečem ne ona meni ja,...., to ponoviva ene 5* potem jo pošljem v sobo in se po poti v sobo dere ko "jeshar"- huje kot bi jo klali. Ko se pomiri pride ven iz sobe in spet isto- zahteva nekaj kar je bilo pred 5min ne- tu govorim o sladkarijah, in ponovi vajo od prej. No potem je pa tu še mlajša, ko jo hranim se starejša dere ko da je sama in ne pusti mlajšo spat ko jo končno umirim in zaspi pride starejša vpraša če spi ji potrdim in ji pokažem pst in da greva ven iz sobe- mala user posted image  je ratala zelo občutljiva na vse malo višje glasove v stanovanju in takoj ko kaj zaropota ali se kdo zadere se strese in v jokuser posted image , katerega je zelo težko ustaviti, no in ona ne, skoči na kavč, čeprav jo upozorim da naj ne dela tega,1*,2* in 3-jič user posted image  v  user posted image  , kaj mi svetujete, poskusila sem s pogovorom, pošiljanjem v sobo, oduzeti njene najljubše stvari, risanke, tv,..., skratka skoraj vse razen tepeža, kateri se mi ne zdi primeren in ga nebi rada nikoli uporabljala, ok priznam da sem jo po prstih frcenla ko sem jo dobila da je kemik v utičnico tlačla, sam ne fejs to je bil sam en hiter refleks k se je sprožu k sem jo že v ene 4-to dobla na elektriki-valda je vse zaščiten sam je tiste lukence okrog obračala, da bi do luken prša- ta glavnih, pa sem ji prej že 3* lepo povedala, da bo ava če bo tja not kej tlačla ampak ona nič k da me ne sliši, če pa rečem, da so risanke pol pa vse slišuser posted image , pa tud vzela sm ji stvari iz rok pa stran jo poslala in sama odpeljala itd. Skratka nič ni pomagal in ker sem se ustrašla k je že skor zaščito stran potegnila... jo je po prstih dobila. No nej povem da je že nekaj časa svojeglava, še prej je bla, k ni blo user posted image , je pa res, da sva z mojim pri moji mami delala in k sem jaz tamali rekla-moji hčerki- da ne je ona rekla-moja mami meni- pusti jo,ali kaj se pa ti oglašaš, utihen,itd, skratka je zmeri njena prevladala ne moja čeprav je otrok mojuser posted image .  Upam da me nav kera obsojala, sam res ne vidim nobenga izhoda, z možem sva se začela že kar fino kregat, ker jo jaz ne dobim pod kontrolo in ko on pride se ona dere k en user posted image , čeprav za brezveze-pol pa mu še reče da sem jo po ritiuser posted image ,pa nobene ne dobiuser posted image , skratka pomoč!!!!! Prosim za nasvete, ideje, karkoli, ker se mi že user posted image  od njene svojeglavosti in pol pa še lažuser posted image . Ne vem več kaj naj delam.  Drugače pa tudi mojga ne upošteva nevem kako veliko sam bolj k mene. Hvala. Lp

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 23.5.2008 13:46:56 >


_____________________________

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč
23.5.2008 13:45:28   
Lunc_a
Jaz mislim da hoče tvojo pozornost,vsaj tako sem razbrala iz tvoje zgodbe.
ne vem ,poskusi tako da ko hraniš mlajšo da starejšo imaš malo v naročju ali naj jo ona malce hrani ipd.
Mislim pa ,da gre res za pozornost,tako da delajte na temu,da ko se ubadate z mlajšo,naj bo vključena tudi starejša.MI s tem nimamo težav,ker v vsako opravilo sem starejšega vključila,da mi pomaga pri hranjenju,oblačenju,kopanju....

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pomoč
23.5.2008 13:55:10   
anny1
Lunc_a, sej bi bila če nebi dojilauser posted image , sej če kako flaško nardim jo ona hrani ali če ji plenice menam itd, skoz je  mano pa še zmeri ista pesem... Če jo prosim naj mi nekaj nardi reče ne, če pa ji rečem jaz ne pol pa ona ja..., dokler se ne začne dret name, skratka zamenjali sva vlogeuser posted image ,ona je moja mami jaz pa njena hčiuser posted image . Hvala

_____________________________

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj naj naredim, da me uboga?
23.5.2008 14:26:09   
Anonimen
user posted image  Očitno imate doma enega otročka z zelo močno osebnostjo. In takemu otročku pridejo do živega samo starši, ki imajo še bolj močno osebnost od otroka, oz. so od njega vedno za malenkost bolj trmasti user posted image . Verjamem, da je že tako težko z dvema majhnima otrokoma, kaj šele, če ima eden močno voljo.

- glede vpitja: naša je en čas vpila, ko je hotela mojo pozornost in jo ni dobila. to sem reševala tako, da sem, ko je ona vpila, z zelo mirnim in tihim glasom nazaj govorila naslednje: Ne razumem te, če vpiješ. Prosim, če mi poveš na miren, tišji način. Sedaj imam drugo delo, ki ga moram dokončat, prosim, da se greš igrati z igračkami, ko bom kočala, se ti bom posvetila. In to sem ponavljala po pol ure skupaj. Ko je nehala vpiti, ker je pač videla, da na njeno vpitje ne reagiram tako, kot je hotela ona, sem jo pohvalila in spet z mirnim glasom vprašala, kaj bi rada. Bi rada, da se posvetim tebi, da se igrava? Če je bil odgovor ja, sem spet ponovila, da se bom, ampak takoj, ko bom končala, kar trenutno delam. Včasih mora tudi počakati. Ampak sem se ji pa potem res vedno posvetila.
- Druga varianta, ki se mi zdi, da bi lahko delovala, je tudi, da jo enkrat opozoriš, naj neha vpiti, ker to ni vljudno do drugih, drugič ji rečeš, da bo šla v sobo se mirit, če ne bo povedala na lep način, kaj bi rada, tretjič jo dvigneš in v sobo odneseš ter ji na vratih poveš, da naj ne hodi nazaj, dokler se ni pripravljena lepo pogovarjat. Če bo prišla ven in še naprej vpila, jo magari zakleni notri. Važno je, da tvoja obvelja.

- kazen mora bit jasno in točno odmerjena, dosledna, da je otroku vedno jasno, kaj lahko pričakuje za kakšno stvar. Zato se mi ne zdi fajn neprestano spreminjane kaznovalne politike, če se tako izrazim user posted image . Jaz sem en čas še mislila, da ni treba biti čisto v vseh situacijah dosleden (npr. ko je otrok bolan - ekstremen situacije mislim), pa me je naša mala postavila na laž, ker  čeprav bolna, si je privilegije hitro zapomnila in seveda potem zahtevala vedno. Tako da, doslednost res vedno in povsod.
- pri nas so se za fajn izkazala točno določena pravila. Npr. si pisala glede sladkarij. Če imate dogovorjeno, da dobi en bonbon na dan, potem to velja, pa če tudi in se meče po tleh. Če vpije še naprej, naj se gre hladiti, če potem še vedno zahteva sladkarije, ji rečeš ne in pojasniš zakaj - kaj sta se dogovorili. Če spet začne vpiti, jo znova odstraniš, dokler se ne umiri. Važno je, da v tebi vidi šefa, ki sicer dopušča dogovor, a samo, če se vsi vpleteni tega držijo.  

- z možem se morata obvezno pred otrokom podpirat. Če imata kakršnokoli pripombo na račun vzgoje, se to pomenita, ko sta sama, drugače vaju bo mala vse bolj usmerjala enega proti drugemu.

- mogoče bi pomagalo, če bi vse obrnila na smeh, npr. dasta malo spat, pa se starejša začne dret,  se ti nasmeješ in rečeš, joj, ne vpit, te bom morala požgečkat in jo greš požgečkat, zraven pa si dobre volje. In če bi se dojenčica slučajno zbudila, lahko starejši hčerki rečeš, joj, mami je bila preglasna, zbudila sem malo, se zasmejiš in s prstom rečeš pšššš. Pač pokažeš, da to ni dobro, ampak na tak bolj šaljiv način. Naša na tako mojo reakcijo hitro odreagira in me potem sama opozarja, mami, ne to, ne ono,...

Upam, da ti kaj pomaga, malo sem naložila user posted image .

(odgovor članu anny1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pomoč
23.5.2008 14:28:01   
aluš
Najbrž bi bilo lažje, če bi bila v vrtcu (predvidevam da ni). Ker dva otroka imet doma take starosti kot ti, je po moje že čudež če nimaš problemov, kakršne opisuješ. Ker je tu:
-  ljubosumje, ki ga kažejo na 100 načinov
-  iskanje pozornosti - od prej je bila navajena, da je takoj na vrsti, da je samo ona, zdaj pa kar naprej čaka (vsaj po njenem mišljenju, čeprav verjamem da gledaš na to, da je čimpre in čimvečkrat on na vrsti).

V glavnem, jaz bi jo dala v vrtec, popoldan naj pa mož pomaga. Lahko je on  (predvidevam da zvečer) pameten, ko ne izkusi tega cirkusa na svoji koži. Tebi morajo pa že živčki iz glave gledat, če se cel dan ubadaš s trmastim otrokom (pa je dost da imaš samo enega,, sploh ni treba še dojenčka).


(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pomoč
23.5.2008 16:54:03   
anny1
Ankica hvala ti si bom zapomnila, aja to s smehom, ni šanse ker sem poskusila pa je bilo še slabše, mi je začela pa še bolj nagajat, glede sobe pa user posted image  no saj jo zaprem pa začne loputati z njimi, da včeraj skor iz podboja vrglauser posted image . Nisi pa nič nalagala vsaka "pametna" rešitev pride v poštev.
aluš sej vem glede vrtca samo lansko leto sva bila še oba zaposlena na moj s.p. in smo bili tako vsi skupaj-24h-sedaj pa sem s.p. zaradi porodniške dala v mirovanje in tako je šel on delat- sej ni da pametuje, samo včasih mu gre na živce da se z starejšo skoz "kregava" k me nič ne posluša, glede ljubosumja pa se strinjam k je bila že na mene prej ful ljubosumna in se mojmu tud približat nisem smela je bila user posted image  takoj.
Glede pozornosti pa vam dam prav, ker prej je iskala pri njem pozornost sedaj pa ko ma mami user posted image  je pa kar naprej na "moji nogi" in tudi njega ne upošteva več, kot ga je včasihuser posted image .
Hvala vsem lp 

_____________________________

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pomoč
23.5.2008 19:10:41   
Lunc_a
Vključi jo v vsa opravila,pa naj ti bo v naročju pa skupaj hranita najmljašo itd.saj se da in sčasoma bo izzvenelo.user posted image

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pomoč
23.5.2008 21:50:41   
bskrle
Razmisli,da bi ti dop. lahko kdo pomagal, pri nas je bila edina rešitev risanka nA TV.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pomoč
24.5.2008 1:28:15   
nizy
joj, mi mamo tudi 3 letnico ,pa 3.5m dojenčico ,pa še 7let staro punco. In s 3letnico podobne težave , pa mi jih tudi ne rata rešit,....je tolk svojeglava ,če jo pošljem hladit v sobo tolče z glavo ob posteljo,omaro ,itd.....in dokler ne obvelja njena ni pomoči .....tudi ,če jo nasilo nesem v sobo je še huje ,...pa jo dam tudi na IGNORE ,pa s tem nč ne naredim,dere se pa ko jesihar,....najhuje je to ,da stanujemo v stolpnici , in ko se ona tko dere se sliši z 3 štuka do vhodnih vrat  bloka ....grooozaaa . Pa tudi naši user posted image nagaja ,....danes je vzela svojo punčko "dojenčka ima "in z njeno rokico naši user posted image šarla po glavi , pa ji rečem naj neha ,pa pravi da to njen dojenček dela, ne ona user posted image .

nimam pojma kako to uredit user posted image ,ja pa njegovi tastari se skozi nekaj vmešavajo , ji potuho dajejo ,pa pred njo naju oštevajo,da se premalo ukvarjamo itd....

jaz se tolažim stem, da je to trenutna trma ,ter ,da bo minilo, kdaj pa nevem user posted image






(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pomoč
26.5.2008 8:12:11   
Anonimen
hja, trma in ljubosumje... zelo težka kombinacijauser posted image
so ti predhodnice že zelo dobro odgovorile.
jaz bi dodala mogoče samo še to, da recimo ko tvoj pride domov, da se potem ali ti ali pa on (naj si otrok sam izbere) posvetita samo njej - al gresta sama na sladoled, ali pa na kratek sprehod, ali pa risat s kredami na pločnik ali pač nekaj, kar bosta delala sama - brez dojenčice - in da bo dobila občutek, da se za trenutek svet vrti samo okrog nje.... in ko bo čez dan taka tečka, jo samo spomni na to, da bosta popoldan, ko pride očka domov šli delat to ali ono-sami brez dojenčice, in če ji je bila stvar všeč, bo sigurno komaj čakala in posledično mogoče za malenkost bolj pridnauser posted image

(odgovor članu nizy)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Želeti samo dobro
Pokažite, da imate otroka tako zelo radi, da verjamete, da zmore prav vse kar si želi, pa še ravno se tik pred izvedbo s...
BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?