|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dodajanje???
25.5.2008 12:48:08   
xerox
Zanima me, če se je kakšni zgodilo, da je morala dodajat, čez čas je pa potem otročka polno dojila??

Namreč moj 15 dni star dojenček je začel izgubljati na teži in mi je pedijater svetoval obvezno dodajanje in to vsaki 2 uri. Vedno ga najprej malo podojim, vse skupaj cca 30 min, potem mu pa dam novalac in poje približno 80ml. Ampak ko ga dojim je to bolj švoh sesanje. Malo povleče in se carta in tako vseh pol ure. Se pravi da je to zelo slabo za proizvodnjo mleka, ker opažam, da imam mleka vsak dan manj. Ko stisnem komaj da kakšna kapljica priteče.

Ali to pomeni, da bom ostala čisto brez mleka in mu bom morala samo dodajat ali obstaja možnost, da bi še dobila ful mleka pri tako švoh sesanju in da bi ga lahko potem, ko bo pridobil na teži spet polno dojila??????????

Prosim za vaše iskušnje!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dodajanje???
25.5.2008 12:55:41   
Majabo
kaj pa ce bi obcasno malo pumpala? s tem bi ga lahko nahranila poleg dodatka  pa bolj bi se zacelo mleko delat.

(odgovor članu xerox)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dodajanje???
25.5.2008 13:25:05   
novopecena
probaj tudi sezamov napitek. v deci vode ali mleka daj žličko/dve sezama in 10 min prekuhavaj in nato spij pa malo sezama pogrickaj. v roku dveh/treh dni je večji naval mleka

_____________________________

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dodajanje???
25.5.2008 13:40:15   
emaa
Jaz sem svojega nedonošenčka spravila na polno dojenje, tako da sem najprej dala flašo (da je dobil energijo, ker se je s sesanjem utrudil), potem dojenje, sčasoma je vedno manj pojedel po flaši, v 14 dneh se je čez samo dojil (no ponoči pa itak dojenje ni bilo izvedljivo, je od ugodja zaspal, pa se potem takoj zbudil). Po flaši sme dala kakih 30-40ml, toliko da je mal k sebi prišel. Če ne bo šlo, bo pa tudi z AM preživel, saj to ni taka tragedija. 

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dodajanje???
26.5.2008 20:27:57   
Rozmarinka
Xerox, o tem je tekla debata tudi tukajle...pa srečno z dojenjem ali dodajanjem kakorkoli vam bo steklo, vazno da bo dete sito !

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2018423

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dodajanje???
26.5.2008 21:43:18   
livia
Probaj si po podoju črpat, da spodbudiš produkcijo.
Prosi zdravnico za Tametil, če ti bo pomagal, pa še neki za v nos našpricat obstaja, samo sem pozabila ime. Veliko pij in počivaj. Predvsem pa se ne sekirat.
Dodajaj, ker je bolje imeti ob sebi sitega in ne tečnega otroka. Jaz sem imela isto situacijo pri taprvi in sem se komaj sprijaznila z dodajanjem. A je danes zdrava in pridna punčka. Pri drugi sem bila pa pripravljena na dodajanje, pa se polno dojiva,a zdaj tudi počasi zmanjkuje. Je pa problem, da noče flaše. Vsak ima svoje težave, tako da kar pogumno. Srečno.

(odgovor članu xerox)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dodajanje???
10.6.2008 15:45:55   
eole
livia koliko časa si potem vseeno dojila?
jaz se tudi kar ne morem sprijazniti z dodajanjem, samo je res bolje, da otrok ne joka cele dan..

še posebej težko je, ker so vsi pametni in polni nasvetov, še posebej kolegice, ki jim je mleko kar teklo user posted image user posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dodajanje???
11.6.2008 14:21:48   
Nasy
mi pri 3 mesecih še kar dodajamo, kjub vsem pametnim nasvetom, in strokovnim ugotovitvam, da je nemogoče, da ima mama premalo mleka..meni je G rekla, naj se ne obremenjujem s tem, ker je danes drugačno življenje kot nekoč, ko so ženske samo dojile in da je na trgu dovolj dobrih adaptiranih mlek. Jaz se tudi še kr ne morem glih sprijaznit, da ni dovolj amapk, če ni, ni. Imam pa čisto vest, da sem poskusila in sem vesela, da je dobila pri meni vsaj nekaj-vse je dobro, kar je. Jaz in moja sestrica sva obe zrastli na adap. mleku, pa sva obe OK.user posted image
Srečno, ne obremenjuj se, tako bosta ti in dojenček bolj mirna! 

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dodajanje???
11.6.2008 14:38:00   
anny1
Hallo,
tudi jaz bi ti svetovala da si poskušaš črpat, no jaz sem pri prvi imela isti poblem samo da so bli okol meni vsi tadrugi "pametni" in sem iz tega rarzloga nehala kompletno dojiti, tudi pri drugi mi zmanjka čez celodnevno dojenje pa dodava do 4 enote pa je dan okrog,...
glej ne se obremenjevat če ne bo šlo pa nič, skratka poskusi z pumpanjem in mu daj po flaški, in če se ne bo dovol produciral boš pa "dojila po flaški"- nekaj mleka bo sigurno prišlo- no jaz sem v začetku imela do 50ml svojega in do 40ml AM čez čas sem pridobila na mleku ampak sem še vedno mogla dodajat,... sem že napisala zakaj smo upostili,...., naša je ok, nič ji ne manka, začeno mleko ki pa je najbol pomembno pa je dobila in s tem se tolažim,....
lp in srečno z dojenjem

_____________________________

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dodajanje???
12.6.2008 11:29:48   
eole
zdaj je naša punčka stara 14 dni in 30 ml dodatka ni več dovolj user posted image  
bom morala očitno dodajati 60 ml.

količina mleka se mi pa kar nič ne povečuje... user posted image

bojim se tudi, da se zaradi flaške ne bo hotela več dojit .. ima mogoče katera tako izkušnjo?

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dodajanje???
14.6.2008 8:50:18   
TinaUros
Mi smo se dojili in dodajali do 5 mesca. Pol je pa dobil zobke in začel grist. Pristal je na flaši, če ne bi se pa še dojili in dodajali. Pazla sem, da so bli ta pravi cuclji, da se je tud po flaši matral pit, da mu ni kr špricalo.
To punpanje in povečavanje količine mleka....sej gre, sm tud dojenčki si povečavajo potrebo po mleku in težko se je ulovit v isti količini.

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dragi, danes si pa vzamem prost dan!
Kar me je danes fasciniralo, je bil izraz na obrazu mojega dragega moža, ko sem mu rekla, da si bom vzela prost dan. 
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?