|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prsni koš
12.6.2008 14:10:03   
POLAND
Naš mali ima Polandov sindrom,ki se kaže v več oblikah.Da ne bom predolga,rada bi našla mamico katere otroček nima pravilno razvitega prsnega koša,da bi mi napisala svoje izkušnje.Nam je včeraj ortoped povedal,da mali poleg leve prsne mišice po vsej verjetnosti tudi nima razvitega hrustančnega dela reber.Ko smo se že sprijaznili in si oddahnili,da ni tako hudo,smo včeraj spet dobili šok.Skratka vsako mnenje pride prav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prsni koš
2.7.2008 8:33:12   
uwaga
Hej Poland! Brala sem vaša sporočila in me je kar pri srcu stisnilo. Prvič sem slišala za ta sindrom pa me je močno zanimalo. Moja deklica ima Turnerjev sindrom. Je sicer popolnoma druga stvar, ima ščitasto oblikovan prsni koš in razmaknjeni bradavici. Smo dolgo čakali preden so sploh ugotovili kaj se z njo dogaja ( zatečene roke, noge, nizka rast, šum na srcu, težave z odvajanjem, potem pa še povečana ščitnica ). Pred diagnozo je kardiolog rekel da gre za kozmetično napako , ki jo lahko operativno popravi. Nismo se odločili za to. Kaj pa pri vas ? A se da kaj popravit?      Super ste, radi se imejte!

(odgovor članu POLAND)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prsni koš
5.7.2008 21:45:03   
POLAND
Kako lepo,da se mi nekdo javi,ker se mi zdi kot da smo samo mi na celem planetu s tem sindromom.Najprej so nas potolažili,da smo jo dobro odnesli,da pač nima glavne prsne mišice in da je to lepotna napaka,sedaj z razvojem se je pokazalo,da nima razvitega hrustančnega dela reber in priporočajo obisk pulmologa.Kar strah me je kaj vse se še lahko pokaže.Sedaj naj bi pulmolog pregledal pljuča,ker se mu cela leva stran prsi vdre ob vdihu-namesto da bi se prsna votlina razširila mu skup pade.Mi ne opazimo,da bi imel težave pri dihanju,če pa se bo izkazalo,da ga to ovira bodo razmislili o nadaljnih ukrepih,drugače pa naj bi bil operiran šele po puberteti na svojo željo.Skrbi me samo to,ker je pri Polandu lahko toliko različnih oblik.Koliko ste pa vi stari in ali vas ta diagnoza kaj ovira?
LP

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prsni koš
6.7.2008 8:22:15   
uwaga
Joj oprosti, ampak tole vaše se pa ne čuje zgolj kot kozmetična napaka. Se mi vidi, da imate grde težave. Po drugi strani... če pravijo, da bi operirali šele v puberteti, pa upam da mogoče le ni grozljivo hudo. Naša je stara skoraj 11 let. So osem let diagnozo postavljali. Sam prsni koš ni problematičen - pač oblika malo drugačna, srček pa zaenkrat tudi ni za operirat. Kontrolirajo na dve leti, kardiolog pravi, da se lahko popravi ali pokvari. Bomo videli, hodimo na preglede, vmes uživamo... pa bo.  Glavno da je mala dobrovoljček.    Počasi moram ukinit izjavo mala, je že prava bejba.  Držimo pesti za vas!!! Javi kako vam bo šlo dalje.

(odgovor članu POLAND)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
photo
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?