|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Soglasje soseda
26.6.2008 9:02:25   
Elen
Živjo

Jaz pa rabim SOGLASJE SOSEDA za objekt grajen manj kot 4 m od meje. Pa me zanima če ima kdo kakšen "mušter"? Naš notar tako komplicira, da mi je enega že zavrniluser posted image  Da pa plačam njemu ne vem koliko, se mi pa zdi nesmisel.
Hvala vsem že v naprejuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Soglasje soseda
26.6.2008 9:15:39   
mala maja
a projektant nima nobenega muštrauser posted image user posted image , če nima pa vsekakor zau'paj vse skupaj notraju, ker pri teh zadevh se hitro kaj zatakne.

lahko napišete nekako takole


Soglasje za gradnjo

Spodaj podpisani (ime priimek, naslov, emošo) lastnik zemjišča parc. št. ...................k.o........................., dovoljujem lastniku zemljišča (ime pa priimek ter naslov, emšo lastnbika zamlje) parc. št. .......... k.o.............................  gradnjo enostanovanjske hiše.

Soglašam, da sem v pogled videl načrt predvidene gradnje in lastniku parcele napišeš vse podatke spet o vaši parcelu, dovoljujem da (nevem katera stena gleda tja) recimo severna stena objekta meji na moje zemljišče spet parc. št  in k.o 2,00 m od meje.

Pa magari naj ti projektant da en načrt hiše vrisane v mapno kopijo in se tam pokotira odmik od meje.


ja pa varka ker v zakonu ni določeno a je meja zid ali napušč srehe, tko da res raje zupaj notarju.

(odgovor članu Elen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Soglasje soseda
27.6.2008 7:52:55   
Drnula
Projektant ma tudi pomoje kak mušter.

Sicer pa tudi na UE imajo verjetno. Mi smo šli s sosedom skupaj na UE in smo tam podpisali skupaj in to je to. Papir sva potem priložila projektu. Zelo enostavno.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Soglasje soseda
27.6.2008 8:55:21   
Anonimen
Mi smo napisali točno tako, kot je napisala mala maja, zraven kot prilogo dali mapno kopijo z vrisanimi gabariti in napuščem ter odmikom, pod to pa se je sosed podpisal in vse skupaj overili pri notarju, seveda na naše stroške. Pa ni nobeden kompliuciral za to, tudi na UE ne. Odmik napušča od meje je pa manj kot en meter, s tem, da je na sosedovi parceli pašnik in dejansko nobenega ne motimo.

(odgovor članu Elen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Soglasje soseda
27.6.2008 8:56:32   
Marogica
Na UE imaš "uradni" obrazec. Tako ti notar ne bo mogel komplicirati.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Soglasje soseda
28.6.2008 23:50:56   
PikicaStonoga
Jaz mam tud eno varianto, ki smo jo sami spisali, vendar ker je nimam pri roki zdaj, javi če boš še rabila ...v PON ali TOR lahko poiščem na domačem računalniku, do takrat pa ne gre,...nisem doma ...
Moraš pa pazit, da obstajajo tudi neki zakoni, ki ti kljub soglasju ne bodo dovolili zidati npr. čisto zraven (1m ali 2m odmika) zaradi požarne varnosti itd. Midva sva želela iti na 2m pa ni šlo skoz ravno zaradi požarne varnosti, tako da smo zdaj na 3m od meje :) za zid + stopnice, torej ograja od stopnic bo nekako 2.4 m od meje :) Od ima pa pribll. enako do naju.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Otroški vozički
endrina

Katero znamko otroškega vozička ste izbrale?

Peg Perego (48%)

Quinny (25%)

Hauck (10%)

Mutsy (6%)

Stokke (4%)

Bugaboo (8%)


Število vseh glasov: 317

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!