|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kozje mleko
11.7.2008 7:49:56   
Anonimen
Pozdravljene!

Zanima me, če mogoče katera daje svojemu otroku kozje mleko? Sem slišala (pa tudi v neki mini knjigici z domačimi metodami zdravljenja) prebrala, da naj bi kozje mleko lajšalo težave z dihali, bronhitise, kašlje...

Naš je star 16 mes. in ker sem pred dobrim mesecem šele štartala z novo službo smo ga na vrat na nos vpisali v vrtec. V mesecu in pol (odkar je v vrtcu) je bil 3x na AB. Pred tem sma bila tudi v bolnici zaradi bronhitisa - pa ni kronočni bronhitis. Po moje mu je odpornost padla zaradi tega, ker sma prenehala z dojenjem. Pa še celo zimo je pil Echinax Bimbi - in celo zimo ni bil niti 1x bolan!!! - in potem skoraj istočasno prenehala tudi s tem ( 10. marec konec dojenja, 1. marec konec Echinaxa)

Mogoče vse skupaj po malem in je kar je. Zato sem šla k eni gospe, ki ima kmetijo in jo prosila za kozje mleko. Alenu smo mleko zamenjali kr čez noč - sploh ni kompliciral. Važno je, da ma on flašo pred in po spanju - zjutraj in zvečer.

Pije ga kakšen teden, dva. Je mogoče katera probala? Kakršne koli izkušnje dobrodošle. Bom pa tudi jaz poročala čez kakšen mesec, dva.

LP vsem!user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kozje mleko
11.7.2008 8:11:57   
kristinaj
sodelavka ima doma domače kozje mleko in je vsa mularija na kozjem mleku. nisem opazila, da bi bili kaj manj bolani zaradi tega, je pa baje, bolj zdravo kot kravje

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kozje mleko
11.7.2008 8:14:10   
honey
Jaz sicer nisem probala, ker enostavno nimam možnosti dobiti domačega kozjega mleka, kupljen se mi pa ne zdi isti.  Vem pa, da ga je moževa stara mama včasih dobila pri sosedi, ki je imela kozice za svojega sina, ki je bil sicer prizadet, ampak potem proti koncu tudi zelo slab in bolan. In kar verjet nismo mogli, kako se mu je stanje popravilo v tistem času, ko je pil kozje mleko. Prav očitno je bilo, da mu nekaj pomaga - barvo je imel bolj zdravo, ni imel tako velikih težav pri odvajanju blata pa še marsikaj, ampak ne bi zdaj o tem. V glavnem, če jaz povem svoje mnenje, je domače kozje mleko zelo zdravo. In če ga imaš možnost dobiti - super user posted image  Le dajaj ga svojemu otročku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kozje mleko
14.7.2008 13:49:15   
Lenny
Mi smo ga uvedli, ko je bil mali škrat star okoli 3 leta in je startal z vrtcem. Bronhitisa od takrat ni več imel (jeseni gre v šolo), dobil je samo še kak prehlad ali virozo prebavnega tipa. Ta mali je zdaj star 2 leti in pije kozje mleko od 1. rojstnega dneva naprej. Kaj več od prehlada še ni staknil.
Uporabljamo pa kozje in kravje mleko. Pediater je menil, da škodi zagotovo ne, lahko samo pomaga, zato smo se pri starejšem sinu odločili, da poskusimo po tretjem bronhitisu. Tako, to je naša izkušnja.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kozje mleko
14.7.2008 14:46:23   
Anonimen
Lenny upam, da bomo šli po vaših poteh. Zdej ga že pije slab mesec, vsekakor bomo s tem nadeljevali. Zjutraj in zvečer pije kozje, čez dan in v kuhanju (hrani) pa kravje mleko.

Hvala vsem za odgovore. Kakršna koli izkušnja več je dobrodošla! user posted image

(odgovor članu Lenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kozje mleko
14.7.2008 15:55:03   
Anonimen
Naš mali je tudi od 10 meseca, ko sva se nehala dojiti na kozjem mleku, ker ga imamo doma. Sedaj je star 16 mesecev in zadnje mesece moram reči, da je zelo zdrav, zadnjič je bil nekaj bolan (1 dnevna viroza) marca. Ne vem, če je ravno vsa zasluga v kozjem melku, ampak tudi ni v vrtcu, se pa veliko druži z otroki ki so tam. Zjutraj in zvečer popijem vsaj 2,5dl kozjega mleka, včasih tudi ponoči. Mu pa iz njega tudi delam gres, pudinge, čokolino in v kakšen pire mu ga dam. Tako da na dan popije vsaj 0,5 - 1 litra mleka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
Kdo so otroci, ki nimajo alergij in niso b...
Večina se nas z veseljem spominja odraščanja, pri katerem je bilo igranje v blatu in pesku vsakdanja dejavnost in pogost...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?