2ursae
|
sem prišla mal napisat naše poročilo z Bovca: skratka, minilo je en dva tri. Anže je pridno, ampak res pridno hodil, tisti dan, ko smo imeli najdaljšo turo, je prehodil kakih 5 km in to čez drn in strn . Viseči most je bil zanj mala malca, jaz sem praktično pricementirala svojo roko v njegovo, pobalinček je pa še skakljal, da se je ja čim bolj treslo . Z vozičkom smo bili videt mal exotično, ampak so se izkazale močne roke od , ki je nosil poln voziček čez korenince in manevriral po dveh kolesih skozi ozke ovinke. Bolj ko je bila zadeva "cross country", bolj je Bor užival . Veliko časa smo prebili na tamkajšnjem letališču za jadralna letala, kjer je Anže videl vse: kako se natoči benz v avion, kako avion vleče jadralno letalo ... res super za male fantičke. Pol smo hodili na eno plažico - seveda se v Soči nismo kopali, je ledena - kjer smo pogrnili dekico in sta otroka mal akrobatizirala in se igrala z lončki, obiskali smo kmetijo (nam je živali razkazal en fantiček Vid, po mojem je mel mal čez 3 leta ... ej, nisem mogla verjet, kako to deluje na kmetiji: mali je povsod hodil bos, ene 5x padel v koprive in govoril "ajs, ajs, plesneta kopliva", se pobral in šel v mehurjih veselo naprej, plezal, skakal tudi po kmetijskih strojih, da so mi šli lasje pokonc, ker povsod štrlijo ven kakšnia rezila in žice ), kjer je bila za Anžeta glavna atrakcija mešalec za beton , si ogledovali naravo in prekrasno Sočo. Krasno je tam, prav res. Pri nas imamo nova dva seta vprašanj: "kaj tuki piše?" in pa "kaj se zgodi, če ...?" Prejle sva imela seanso z: "kaj se zgodi, če prerežemo tram?" "ja, streha se podre" "pa saj lahko strop drži streho" "ne, mora bit tud ostrešje" "zakaj?" .... itd. tko, imam še ful za pospravit, ker si bom jutri privoščila pomočnico in moram prtljago tolk odstranit, da bo našla tla