|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija ni potrjena - lahko mleko?
5.8.2008 14:13:28   
vaney
Pozdravljene.

Prosila bi za nasvet...naj vam najprej razložim situacijo: naš Anže je pri 3 mesecih dobil potrjeno diagnozo AD (imel je flek na licu). Stvar se je slabšala, zato smo po nasvetu pediatrinje in dermatologinje iz Milumila prešli na Pregomin. Po njem se stanje ni bistveno spremenilo (po 1 mesecu uporabe). Šli smo na testiranje za alergijo na kravje mleko, jajca, pšenico, lešnike, sol, sojo, vse je bilo negativno (pred dobrim mesecem), tako smo na lastno odgovornost šli nazaj na Milumil, ker je po Pregominu začel hujšat (pojedel je max. 90ml vsaki 2 uri dan in noč). Po Milmuilu ni bilo nobenega poslabšanja, zdaj že približno 2 tedna nima čisto nič na licu, koža lepa, mažem ga 2x na dan samo z mazilom, zmešanim v lekarni. Čez 2 tedna imamo gremo ponovno na testiranje za te iste alergije (ker 1. testi baje niso 100%). Zdaj me pa zanima, ali mu vseeno lahko dam za probat kakšno kislo smetano (npr. v pire krompir), kakšno skuto, jogurt ali naj se še naprej tega izogibam oz. mu tega sploh ne dajem. Berem, da nekatere dajete mlečne izdelke že okrog 6. meseca. Mi smo stari 6,5 meseca in drugače jemo že skoraj vse (sadje, zelenjava, puran, piščanec, kekse, grisolino, keksonlino...skratka vse mlečne kašice in zaenkrat ni bilo z ničemer problema).

Saj vem, da sem napisala romanuser posted image ...upam, da ste vseeno prebrale in mi boste napisale kakšen komentar, nasvet.... Hvalauser posted image

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija ni potrjena - lahko mleko?
5.8.2008 14:28:49   
romta
sama sem alergik, otroka nimata nobenih problem z alergijami, vendar jima do prvega leta nisem daja mleka in mlečnih izdelkov. Tako mi je svetovala pediatrinja. Vsi so mi govorili da pretiravam, vendar mi ni žal, ker res nimata nobenih problemov. Sama jih imam ful in tega nikomur ne privoščim zato sem tudi pri njima vztrajala.
Naredi, kakor ti misliš da je najbolje za otroka. Ti si mama. Vso srečo!


_____________________________

Kjer je volja je pot!

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija ni potrjena - lahko mleko?
5.8.2008 21:24:05   
vaney
Hvala. Bom raje še malo počakala z mlečnimi izdelki, saj se ne mudi nikamor.

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu romta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija ni potrjena - lahko mleko?
5.8.2008 22:42:56   
thumbelina
Jaz bi tudi še malo počakala z mlečnimi izdelki. Mi smo pri pol leta fasali Ad, testi so bili vsi negativni, jaz sem vseeno  držala dieto pri tamalemu, jajc, melka, paradižnika ipd nisem dajala do enega leta oziroma še malo dlje. Pil je Allernovo in koža se mu je izboljšala šele po dveh mesecih. Shujšal ni,  tudi debelušček ni. Ko je bil star enoleto, sem mu poačsi dajal jajce (najprej rumenjak), potem kakšne nudelčke iz celega jajca, nazadnje celo jajce ubito recimo všpinačo. Nato semposkusila še s kislo smetano, zdaj pri 15 mesecih smo uspešno uvedli jogurte, sir in skuto, mleka še ne namrevama uvajati, upam samo da mi pediatrinja napiše da mali še ne bi mleka pil zaradi vrtca.
SKratka kar se tiče mleka, naš popije zjutraj ALlernovo, ostale mlečne jedimu kuham iz Riževega mleka z dodatkom kalcija. Naš je očitnomoral dozoreti in zdaj praktično lahko je vse brez flekov. Na vsake toliko se pojavi kakšna mini rdečica na trebuščku, ampak za1x je prav super tole brez diete, ko lahkokuham za vse skupaj v enem piskruuser posted image .

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija ni potrjena - lahko mleko?
6.8.2008 10:30:27   
Jakisonček
Thumbelina, pri nas je podobno kot si opisala. In bom upoštevala tvoj nasvet in še počakala z mlečnimi zadevami. Sem mislila, da bom lahko do Jakijevega prvega leta uvajala mlečne stvari, pa zdaj vidim, da ni šans. Samo, da je kje zraven kaj iz mleka ali jajc, pa je že reakcija. Še izdelkov iz žit ne prenaša. Čeprav alergije uradno nimamo potrjene. Kaj čmo, riž in koruza bosta pri nas še nekaj časa zakon user posted image . Pa allernova, ki nas fajn udari po žepu. Ko bomo enkrat tako daleč, da bo lahko jedel vse, se mi zdi, da bom najsrečnejši človek. Ker se tudi malo redi. Zdaj samo poslušam ljudi: joj kako je suhec, joj pa kaj se nič ne redi. Mislim folk je čist pritisnjen. Ne vem, a če je otrok debelušček je pa normalen al kaj? user posted image

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?