|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje-pomoč
12.3.2005 13:13:41   
morskadeklica
Lep pozdrav!:rozica:

Sem čisto frišna na forumu o prehrani, pred 1 tednom se je rodila Klara. Imamo velike težave pri dojenju. Že v bolnici so ji mogli dodajat, ker se pri meni enostavno ni in ni najedla:zmeden: (sva se dojili tudi po 4 ure skupaj) in je preveč zgubljala težo. Tudi doma ji moram dodajati aptamil (6o pri vsakem obroku - na pribl 4 ure).

Zanima me koliko časa dojite pri enem obroku. Meni je patronažna rekla 15min na eno, 15 na drugo dojko, potem pa če je potrebno še dodatek. Meni pa se zdi da je mleko še vedno v dojkah (je pa res da ni navala, kot opisujejo nekatere).

Imam željo da bi polno dojila, da ne bi bilo treba dodajat. A ima katera podobno izkušnjo in kaj svetujete.

Hvala vnaprej!

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   dojenje-pomoč
12.3.2005 13:55:19   
Taša
Najprej ti naj čestitam ob rojstvu tvoje Klare.
Hvala bogu sta pri nas bili kot Nika in sedaj Maša pravi sesalki....Nikoli se ni zgodilo da bi med dojenjem zaspali....:bravo::bravo: Že od samega začetka sta aktivno sesali, vednar bi lahko viseli na zizi koker dolgo bi jih pustila... Pri Niki nisem vedala oz. je bil prvi otrok in sem jo kar puščala tudi do 1 ure se mi je zdelo da bi še kar "sesala"...
Znak tega so bile moje vnete bradavice.. Pri Maši pa sem že od samega začetka začela z tem da je ne pustim na zizi več kot 15-20 min... Od začetka sem jo res pristavlala včasih tudi na eno uro... Mogoče poskusiš s tem da tamalo čim večkrat pristaviš na zizo, takrat ko bo pač to hotela... Mogoče se sliši hudo, meni se je včasih zdelo da samo dojim in ničesar druga ne delam..., kar naprej, vendar vedi da se je obrestovalo.... Čimvečkrat jo pristavljaj pa jaz jo na tvojem mestu ne bi pustila da sesa aktivno dlje kot 20 min.... Obe sem dojila enkrat na eni enkrat na drugi strani...potem ko je posesala več pa sem jo dojila na obeh straneh...
Mleko se tvori po vzoru ponudba-povpraševanje...
Jaz sem Niko dojila do (8 mesecev-je imela zobe pa me je poščipala do krvi zato sva se počasi odstavile, Mašo pa sedaj pri dobrih 8. mesecih še vedno dojim- nekje 3x na dan-še nima zobov)
Veliko sreče in veliko veselja z tvojo Klaro....

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   dojenje-pomoč
12.3.2005 15:18:52   
Anonimen
Poskusi jo stehtati (oz. to naredita z babico). Potem boste videle koliko poje pri tebi.
Sicer pa mislim, da vkolikor nimaš problemov z bradavicami, skušaj dojit kolikor lahko. Čimveč. To bo spodbudilo tudi nastajanje mleka. To so mogoče začetne težave, ko tistega pravega mleka še ni. POznam eno, ki prve dni sploh nima mleka, potem pa se nekako pojavi, in ga je dovolj.
Upam da čimprej rešiš ta problem, in začneš uživati.
lp
Tasha

(odgovor članu morskadeklica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   dojenje-pomoč
12.3.2005 19:59:55   
LaLi
OOOOOO, :bravo::bravo::bravo: za Klaro!

Tisti dan je bila moja Laura stara 9 mesecev. Okrog dojenja ti ne vem drugega svetovati, kot pa da se posvetuj z babco. Sem polno dojila.

Rihtajte se:rozica:!


(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   dojenje-pomoč
12.3.2005 22:34:23   
polona2
Zakaj se mi zdi, da sem edina, ki ji v jeseniški porodnišnici niso hoteli dati Aptamila za otroka, sicer sem se na koncu samo še jokala, skratka, sem bila čisto "down",
povej mi, Morska deklica, a si ga kar tako brez problemov dobila, kako si jim pa rekla zanj?

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   dojenje-pomoč
12.3.2005 22:56:22   
morskadeklica
Za dodatek jim jaz sploh nisem rekla (načeloma sem proti). Sestre so ji začele dodajat same, ker je ful zgubljala težo, pa več kot dva dni ni nobena od naju nič spala (sva se dojili po 4 ure skupaj, pa nič spali).

lp:muca:

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   dojenje-pomoč
12.3.2005 23:42:30   
polona2
Pa saj je bilo pri nama isto, samo meni so samo govorili, da itak ni nujno da otrok prvi dan ali dva je, pa non-stop je bila priklopljena name, teža ji je pa padala, dale so ji pa samo glukozo, nobenega adaptiranega mleka, čeprav sem nekajkrat prosila zanj, ne vem zakaj dvojna merila :zmeden::(:((, hvala za odgovor, lp!

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   dojenje-pomoč
13.3.2005 9:40:10   
polona2
Ko slišim stavek "z dojenjem se je treba kar malo pomatrat", mi gredo lasje pokonci,to so mi namreč vbijali v glavo cel čas mojega bivanja v porodnišnici,
se mi zdi, da je uspešno dojenje lahko odvisno od toliko dejavnikov, da se mi tovrstno posploševanje zdi neprimerno,
blagor seveda tistim mamicam, pri katerih dojenje steče takoj :bravo:,
ne bi pa tukaj delila na tiste, ki se dovolj potrudijo in na tiste, ki smo se premalo, lp!

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   dojenje-pomoč
13.3.2005 11:30:23   
morskadeklica
JUHU!:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Prvič se je zgodilo, da je :duda:Klara jedla samo pri meni (1 uro), nato sva se za pol ure poigrali, zdaj pa že več kot pol ure spi!! Prej brez dodatka ni niti slučajno zaspala! Evo pa smo naredili en korak naprej! Moram prav potrkat! Upam, da bo nekaj ratalo!

lp:muca:

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   dojenje-pomoč
13.3.2005 11:43:03   
hugolina
ojla!
Moja kolegica je rodila 3tedne nazaj in je imela ravno tako kot ti probleme z dojenjem in je tudi mala zgubljala težo. V bolnici ji noben ni rekel, da je kaj narobe samo na bradavice so ji tišali tamalo in to je blo to. Potem ko je prišla domov si je pa kupla pumpico in si sama začela ven pumpat (ni mogla dojit k je mela vse vnet). Tko da si zej napumpa skoraj vse obroke svojega mleka, 1 obrok pa ji da aptamila. Mleko se ji pa tudi zmeri bolj dela.
Tako vsaj ve, koliko ji punčka dejansko poje, fino pridobiva na teži in ponoči lepo spita.
Veliko sreče:rozica:

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   dojenje-pomoč
13.3.2005 12:12:41   
willma
Jaz še vedno pristajam na to, da naj dojenje poteka instiktivno in ne na zastavljena merila!
Kako le lahko govorijo kako in kdaj naj dojimo, če pa so otroci, mame in zize tako različne, da ne moremo dojenje posploševat in dajat merila.
Ko sem skoraj po enem mesecu borbe za dojenje odmislila vse nasvete in merila (kako, kdaj, kje, koliko...) in sem se prepostila instinktu, je pri meni dojenje steklo v roku dveh dneh.
Od takrat zaupam instinktom in dojenje teče brez problemov
:bravo:



to je bil zdaj moj skromni prispevek in je povedal kaj je meu, če pa kaj povedal ni, pa povejte si sami:)-:)-:)-:)-

lp
willma:sloncek:

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   dojenje-pomoč
13.3.2005 19:35:35   
frutka_
Willma res je! Jaz sem bila tudi že čisto zmešana od vseh nasvetov.:bravo::bravo::bravo:

Morskadeklica zaupaj sebi in počivaj. Za ostalo pa bo poskrbelo telo!

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   dojenje-pomoč
14.3.2005 10:20:02   
piščanc
dojenje je različno, nekje traja doalši čas, da se mamica in otrok uskladita

moj nasvet, samo vztrajaj. vsakič ko se zbudi (pozabi 3 ure) jo daj na dojke (leva, desna, leva,desna - ne samo enkrat), ko iamš pa zadosti in se mala odstavi ji dodaj, če želi, še adapt. mleko. ne jo prej previjati, da ne bo nervozna, ampak po hranjenju, če zaspi pač malo kasneje. tako ponavljaa, pij veliko tekočine, jej koruzo, mogoče sezam (meni ni ustrezal), so tudi vitaminski dodatki za nosečnice (Milupa) in če si to želiš, ti bo uspelo, samo prepusti se če bo bo, če ne ne.

Meni je uspelo, po hudi vročini je bilo za en dan konec mleka, ampak sem vztrajala, dodajala in vsak dan je bilo manj dodajanja, na koncu samo še zvečer, po enem tednu samo dojenje

pomembno je, da pozabiš triurni ritem na začetku, naj ti bo samo okvir, da veš ali je veliko pojedla ali malo in da jo dojiš pred dodajanjem

če pa adaptirano mlekko, pa pač adaptirano, vsako ima svoje prednosti, ne sekiraj se

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   dojenje-pomoč
16.3.2005 7:59:20   
Erdbeere
Evo malo v tolažbo....tudi meni so vedno govorili več kot 15 minut se ne smet adojit (na vsaki strani) ampak moja Teja je po 15 minutah tulila kot dež, če sem ji vzela dojko in tako sva se do približno 4-ih mesecov dojili 30 minut na eni strani, potem sem jo previla in še 20 minut na drugi strani....tako da če bi želela samo dojiti...ti kr vztrajaj pa bo. pa čestitke za princesko Klaro :bravo:

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   dojenje-pomoč
18.4.2005 22:17:08   
Lu
Upam, da bo katera še videla to temo :zmeden2:

Kaj pa narediti, če ni več mleka in se mala dere kot jesihar :zmeden::zmeden:

Npr. pri nama zgleda takole. Je lačna, jo pristavim, vleče intenzivno nekje 5 min in v jok, jo dam na drugo isto in spet jok. Hm... A spet nazaj na prvo pristavim??? Ne vem. To se dogaja samo popoldne. Sva bile že 2 dni brez pa je spet isto. Moram zopet dodajat :(

lp Lu

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?