|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj naj rečem nadrejenim
22.9.2008 16:41:28   
sončica23
Pozdravjene,

Za menoj sta 2 SS. Vse kaže, da sem končno ponovno noseča. Ginekologinja mi je predlagala mesec dni mirovanja, kar pomeni bolniškega dopusta. Zanima me ali naj po vašem mneju nadrejenim v službi povem zakaj bom mesec dni odsotna ? Kdaj se ve povedale v službi ?

Hvala vsem za odgovore pa lep pozdravečekuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj naj rečem nadrejenim
22.9.2008 16:53:16   
Anonimen
Zdravo sončica,

jaz sem imela isti primer pa sem nadrejenim povedala, pa mi je žal da sem. zato ker je bil potem ss in so vsi vedeli in mi to ni pasalo,

če bi se to zgodilo še enkrat definitivno ne, bi rekla da imam osebne zdravstvene probleme in je stvar zaključena.

user posted image čau

(odgovor članu sončica23)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj naj rečem nadrejenim
22.9.2008 17:00:27   
Anonimen
Huda viroza.user posted imageuser posted image ne duha ne sluha.user posted image Počakaj, da bo kritično mimo, bodo valda razumeli, če si imela že 2 SS.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj naj rečem nadrejenim
22.9.2008 17:46:07   
janja 27
pri nas je ena rekla da ima bakterijo v krvi...14 dni smo blebetali da kolk je bolna in vse sotre bolezniuser posted image no potem pa se je razvedelo da je bla ta bakterija user posted image     user posted image user posted image user posted image

_____________________________

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj naj rečem nadrejenim
22.9.2008 19:53:31   
strumf
pozdravček. če bi bila jaz na tvojem mestu nadrejenim ne bi povedala. rekla bi da imam osebne težave in ne bi nič razlagala. še posebej, ker si na začetku nosečnosti.pa veliko sreče user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj naj rečem nadrejenim
22.9.2008 21:20:33   
Samrela
Po moje čissto odvisno od kolektiva. Če si kolikortoliko zaupate in ste v dobrih odnosih potem MOGOČE JA, sicer pa NE! Izmisli si kaj, navsezadnje pa nima koga kaj brigati.
Vso srečo!

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kaj naj rečem nadrejenim
22.9.2008 23:55:58   
enkratna
Jaz sem v službi povedala za prvo nosečnost (samo šefici, ki pa je bila tako vesela zame, da je vsem povedala naprej), ki se je končala s SS. Pri drugi nosečnosti, ki se je prav tako končala s SS, sem bila zato tiho.

Sem pa zdaj, pri tretji nosečnosti povedala za odsotnost, ker sem kar naprej manjkala zaradi postopka pri umetni oploditvi (in ta šefica je znala držati informacijo zase, dokler sama nisem še ostalim sodelavcem povedala - zdaj sem namreč v 15. tednu in še vedno doma na bolniški).

Žal ne poznam tvojega kolektiva, če zaupaš svoji/-emu direktno nadrejeni/-emu, bi ji/mu to informacijo mogoče povedala (vendar kot zaupno, in tudi povedala, zakaj tako in da želiš, da to zaenkrat ostane med vama).

Glede na tvojo zgodovino se zna zgoditi, da ti bo zdravnica podaljšala stalež do konca prvega tromesečja (to je bil eden od razlogov za podaljšanje staleža pri moji zdajšnji nosečnosti). Hm, bolj ko razmišljam, bolj se mi zdi, da je bolje, da še ne poveš razloga odsotnosti.




(odgovor članu sončica23)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj naj rečem nadrejenim
23.9.2008 8:35:27   
fragola
Tudi sama imam zasabo 2ss in zdaj pač delamo na tem, da bi spet zanosila in ti povem, da tudi jaz nevem kaj bom rekla delodajalcu, za oba ss ve, tako, da res nevem kaj bom naredila! Vendar definitivno bom doma, ker takrat bo najpomebnejši moj otrok in ne služba!!!
Želim, da tokrat bo pa vse v reduuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kaj naj rečem nadrejenim
23.9.2008 8:50:18   
Splet.Ka
Sama nimam izkušen s SS niti z bolniško na začetku nosečnosti. Sem pa jaz svojemu nadrejenemu že zelo kmalu povedala, da sem noseča, pa prosila sem ga, naj drugim tega ne pove, da bom to storila jaz, ko bom menila, da je čas za to.

V obeh nosečnostih sta se šefa tega držala. Vedno, kadar je pri nas kdo na bolniški, šef vpraša: "Si ok? Je kaj resnega?" In potem mu poveš, kaj ti je, če želiš. Če ne želiš, te ne bo silil.

Upam, da je tako tudi pri vas.

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kaj naj rečem nadrejenim
23.9.2008 13:17:17   
iskrica976
oj
jaz sem imela abrazijo v 8 tednu, odsotna sem bila 1 teden, sem povedala samo šefici in ta boljši sodelavki. Mislim, da sta spoštovali mojo željo in tega nista govorili okrog. Če bi se mi še 1x kaj takega zgodilo. bi jima tudi povedala, zaot ker jima zaupam in zato ker sta res fanj ženski.
tako, da po mojem se boš moral sama odločit in premislit o tem ali hočeš da tvoji sodelavci kaj vejo ali ne. Tudi če ne poveš, bodo verjetno kaj kmalu začeli ugibat zakaj te ni. Je pa res da nobenega nima kaj brigat in da ni tvoja dolžnost, da bi kaj razlagala okrog če ti to pač ne paše.
lp

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kaj naj rečem nadrejenim
23.9.2008 14:44:51   
VITA74
Tudi jaz bi povedala moji direktno nadrejeni vodji in šefici oddelka - tako kot sem tudi nazadnje in ko se mi je zgodil ss sem prejela tudi sms sporočila od obeh in imela njuno podporo, ko sem se vrnila na delo.
Mislim da je to odločitev, glede na same odnose v službi, če se dobro razumete potem ja, če ne bi se zgovorila na bolezen...
srečno

_____________________________

srečna

(odgovor članu iskrica976)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kaj naj rečem nadrejenim
24.9.2008 19:22:36   
Naja30
Resnico bi povedala samo šefu oz. nekomu izmed glavnih. Ostalim pa ne. Odvisno je seveda tudi od odnosa med vami.

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kaj naj rečem nadrejenim
24.9.2008 20:51:58   
jakaracman
Tvoj šef ne rabi vedeti zakaj si na bolniški.Tudi sama nikoli svojih podrejenih ne sprašujem o težavah, niti ne smem.Jaz ne bi povedala, če pa bi pa naj ve samo vodja, ostali ne.Če to pove naprej je cepec, saj gre za varovaje osebnih podatkov.

< Sporočilo je popravil jakaracman -- 24.9.2008 20:52:48 >

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kaj naj rečem nadrejenim
25.9.2008 13:33:41   
NATAŠI
vzemi si bolniški list in bodi doma... če ste v dobrih odnosih povej zakaj si ostala doma, drugače pa si bolana in je to to... pazi na sebe in otročka in seveda srečno user posted image

p.s.: v službi sem povedala po nuhalni

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kaj naj rečem nadrejenim
25.9.2008 20:12:15   
novo
Tudi js imam za sabo 2ss. Na mojo srečo sm imela skoraj 2 mes. dopusta , zdaj pa sm povedala šele po NS. Mislim, da za tvojo odsotnost ne rabijo vedeti saj imaš bolniški list, vzrok bolniške pa se tiče tebe in tvojega g. oz. zdravnika. 

_____________________________

Upanje in želja ter sreča

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
26.9.2008 9:53:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu novo)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kaj naj rečem nadrejenim
26.9.2008 13:27:08   
vebo
Jaz sem tudi imela 2 ss zapredoma, zdaj sem tretjič noseča kljub krvavitvi na začetku, samo  nisem dobila bolniške. Sem v 34 tednu in šele zdaj koristim dopust, vzela bom samo 1 teden bolniške. Imela sem pa ogromne slabosti ampak sem zdržala. Tudi če boš počivala, če mati narava hoče svoje, žal počitek ne bo pomagal. Pozanimala tudi pri Pušenjaku. Je pa odvisno kaj delaš seveda.

LP

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kaj naj rečem nadrejenim
27.9.2008 9:52:23   
uršika***
Na tvojem mestu bi povedala tvojemu šefu in ga prosila za diskretnost. Rečeš mu lahko, da je on edini, ki si mu povedala, da tudi staršem še nisi in naj ne pove nikomur. Menda bo ja razumel, za kaj se gre- če ga pa tako dobro poznaš in veš, da bo raztrobil naokrog, ti pa svetujem, kot so že ostale napisale- osebne zdravstvene težave.
Drugače ti pa želim vse naj in da boš lepo donosila tegauser posted image

(odgovor članu vebo)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?