|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šolsko kosilo
8.10.2008 18:49:13   
marcela
Me zanima a se vaši najejo ali pridejo domov lačni tako kot letos moji trije? Pravijo,da so letos porcije mnogo majnše kot so bile prejšnja leta. No jaz zdaj ne vem a je to res  ali kaj. Samo res včasih so redko z nava jedli kosilo,sedaj obvezno pojejo poln krožnik,pa še pred tem vidim,ko pridem,da so jedli sadje,jogurte in čips. Imajo šolsko hrano zelo radi,pravijo da je zelo dobro,a da  se ne da dobit več dodatek tako kot včasih. Kake testenine in pire še drugo pa ne več. Poceni pa kosila tudi niso. Kako je pri vas?

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: šolsko kosilo
8.10.2008 21:08:35   
Janeja
Dovolj velike porcije, pa brez problema dobijo repete, če gredo še enkrat iskat. Nikoli ne pride lačen domov.

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: šolsko kosilo
8.10.2008 22:24:49   
vesna.com
Isto domov pride lačna,kar se do zdaj ni dogajalo.Sprva sem to pripisovala zgodnjemu kosilu, ko pa mi je povedala koliko dobijo, me lakota ne čudi več.Rekla sem ji naj pač gre po "repete", pa pravi da je velikokrat prav določeno npr. 2 čevapčiča/otroka(kar se meni zdi malo za 3 razred) in da pač ne dobijo več.Kadar pa je kaj na žlico pa menda lahko še kaj dobiš.Glede na ceno in potrebe se mi zdi premalo.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: šolsko kosilo
8.10.2008 22:45:50   
mala maja
Naš mali, ki je v drugem razredu in ima malico ter kosilo in pride vedno sit. Se ne pritožuje nad kosilom, dobi repete če hoče in še vedno vse poje. Doma je bil pravi mali nejedec. Ni jedel skoraj nič, pa ne da ni maral ni hotel.

Ta večji je v šestem razredu, pa pravi da imajo full zanič malico, da jo je zelo premalo in jo je sam odjavil drugi dan v šoli. Sedaj nosi malico seboj. Pa ni edin v razredu, ki jo je odjavil. Brez malice je pol razreda. Na kosilo hodita iz razreda samo dva ali trije in se vedno pritožujejo, da je premalouser posted image

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: šolsko kosilo
8.10.2008 22:48:09   
Kerensa*
Odvisno, na kakšen način lačen... če mu ponudim normalno hrano, ko pride, potem ni lačen - "saj sem imel ravnokar kosilo"... če pa zagleda fast food, sladkarije ali kaj podobnega, je pa čisto vseeno, če je pri šolskem kosilu pojedel še repete - tudi to bo zmazal. user posted image

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: šolsko kosilo
8.10.2008 23:09:03   
Vrtnica79
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Odvisno, na kakšen način lačen... če mu ponudim normalno hrano, ko pride, potem ni lačen - "saj sem imel ravnokar kosilo"... če pa zagleda fast food, sladkarije ali kaj podobnega, je pa čisto vseeno, če je pri šolskem kosilu pojedel še repete - tudi to bo zmazal. user posted image



user posted image user posted image user posted image  isto je pri nas

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: šolsko kosilo
10.10.2008 12:17:17   
staši
 Na naši šoli je hrana super in porcije tudi ,če vprašaš. mojo starejšo hčerko(4 r)je vse "nagnusno",tamali(1r)pa mu je vse dobro in vem da poje pa pride vsak dan domov lačen in poje še kosilo doma.Mislim da je vse odvisno od otrok kaki jedci so ,moja hči bi lahko živela od zraka -nikoli ni lačna in vsako stvar ji  moraš dobesedno tlačit v rit.

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: šolsko kosilo
10.10.2008 22:23:52   
Gina
Na nekaterih šolah hrana v resnici ni tako zelo dobra in v resnici so nekatere porcije zelo majhne. Samo starši v resnici zelo težko vedo, koliko otrok dobi na krožnik. Moj 4-letnik doma poje za kosilo sigurno in brez nadaljnega 2x toliko, kot dobimo pri nas v šoli veliko porcijo kosila za prvo triado. Tako da ni čisto nič čudnega, če pojedo do poznega popoldneva v PB tudi vse, kar ostane od malice dopoldne, poleg tega pa pridejo domov lačni. Sklepam da je podobno še kje. Moj ta velik itak ne je v šoli, bejba je včasih lačna včasih ne, ta mali pa ni nič lačen, ker očitno v vrtcu dobijo dovolj hrane.

Problem je po moje v tem, kako naj starš ugotovi, koliko in kakšno hrano otrok je? To je težko rešljiva reč v resnici. Aja, skoraj v vseh šolah lahko otrok dobi dodatek tistega, kar je na žlico, kar je kosovnega pa malo težje. Odvino tudi od tega, ali imajo svojo kuhinjo ali vozijo....

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: šolsko kosilo
17.10.2008 11:57:55   
Lenny
Pri nas so prvošolčki na kosilu malo po 12.uri. Naš dečko je vsejed in svojo porcijo vedno pospravi, normalno pa je, da je ob štirih oz. pol petih že pripravljen pojesti še kaj. V OPB imajo ves čas na razpolago sadje in kruh, kuhinjo imajo svojo in to zelo dobro (preverjeno).
Podobno debato smo imeli starši pozimi, ko so bili otroci na smučariji. Nekateri so bili mnenja, da otroci dobijo premalo hrane. No, potem so vaditelji povedali, kako in koliko ti otroci jedo. Če pusti tričetrt juhe in pol glavne jedi, je zvečer zagotovo pošteno lačen. Problem pa je v tem, da veliko otrok je precej omejen izbor jedi, kar pa je pri organizirani prehrani skoraj nemogoče zadovoljevati.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: šolsko kosilo
17.10.2008 12:01:32   
Mišni
Ne, moj otrok ni nikoli lačen. Ampak on ni lačen, tudi če ne je nič, tako da to je neka druga kategorija.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?