|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Malarija in nosečnost
27.11.2008 11:14:31   
žabčkon
Pozdravljeni!
 
Imam samo eno vprašanje, zato Vas prosim za pomoč.
Z ženo načrtujeva, da bi se najina družinica povečala za enega člana, vendar se je pred nama pojavilo pomembno vprašanje. Letos sredi avgusta sva se vrnila iz enomesečnega potovanja po Tajski, Laosu in Kambodži (potovala sva v lastni režiji, ne preko agencije). Potovala sva bolj po turističnih predelih omenjenih držav, izogibala sva se tropskim predelom- na jugu Tajske nisva bila (otoki), nisva bila na trekingu v severnem delu Tajske. Pred potjo sva se zaščitila s cepivom proti hepatitisu Ain B, na poti pa nisva jemala antimalarikov. Med potovanjem in po vrnitvi domov nisva imela nobenih zdravstvenih težav.
 
Zanima me, koliko časa je ženi odsvetovana nosečnost, ker sva se potikala po krajih, ki so potencialno nevarni za malarijo??
 
Hvala za Vaš odgovor!
 
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Malarija in nosečnost
27.11.2008 11:19:56   
zmajaz
To vprašanje bi bilo morda boljše postaviti na forumu MedOverNet, kjer ti odgovorijo zdravniki.

(odgovor članu žabčkon)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Malarija in nosečnost
27.11.2008 11:55:11   
tralala
Ravno pe teh deželah sem potovala tudi sama (+otoki, + treking na severu) in se s tem problemom nisem ukvarjala (imela sem druge...). Tudi ostali popotniki si niso delali problemov glede tega (nism slišala za primer malarije). Meni se je zgodilo le to, da sem hotela ob vrnitvi podarit kri (kot krvodajalka), pa mi je niso vzeli, ker sem potovala po območjih z malarijo. Jaz bi vama svetovala, da si ne delata nepotrebnih problemov in GO FOR IT! Pa veliko sreče in ljubezni. A, ja, en belgijski par, ki je potoval par let in smo ju spoznali na Tajskem je ravno tam načrtoval otročička (pred tem sta bila tudi v Afriki, Indiji,...). 

(odgovor članu žabčkon)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Malarija in nosečnost
29.11.2008 10:27:42   
Taddy78
Kolegica je s fantom 14dni potovala po Afriki oz. Namibiji, 1 mesec po potovanju je zanosila...
Sedaj gre že proti 19.tednu, pa je vse vredu. Se je isto pozanimala, pa naj ne bi smelo biti kaj narobe.

(odgovor članu tralala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Malarija in nosečnost
29.11.2008 11:03:19   
Anonimen
Kolegica je morala splavit, ko je bila 2 meseca v Afriki. Kljub temu, da so bila vsa zdravila na dosegu njene roke, ker je bila tam na eni specializaciji v okviru med. fakultete.

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Malarija in nosečnost
29.11.2008 11:19:05   
Tanja55
Za Hepatitis A in B ter Rumeno mrzlico se priproca pocakati z nosecnostjo 3 mesece PO prejemu cepiva, malarija pa bi se v tem casu ze pojavila ce bi se. Meni je bili svetovano za Afriko, da jemljem tablete in v casu jemanja ne smem zanosit, ce pa se pojavi malarija in sem noseca, se pa priporoca prekinitev nosecnosti (stranski ucinki, pa velikokrat se plod sam ne obdrzi). V vajinem primeru: zdej je ze ves ta preventivni cas minil, sprosceno in z uzitkom naprej! Pa seveda uspesno!user posted image

(odgovor članu žabčkon)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?