|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: 2 testa pozitivna,danes krvav izcedek-HELP
7.1.2009 12:50:38   
grahek85
Meni so tri ginekologinje povedale isto - ko je enkrat test pozitiven, je 100% prišlo do nosečnosti. Znamka testa niti ni tako pomembna, vsi namreč iščejo betaHCG, to je nosečniški hormon. Ta je v telesu samo takrat, ko pride do nosečnosti, sicer je njegova vrednost 0 oz. je popolnoma odsoten. So pa testi danes neprimerno bolj občutljivi kot pred leti, zato je tudi več prepoznanih spontanih splavov kot nekoč. Se pravi - SS danes ni pogostejši kot nekoč, samo lažje ga prepoznamo, ker hitreje odkrijemo nosečnost. 

Pomembno pa je tudi to, da vrednosti betaHCG upadajo počasneje kot pa se odvija SS. Seveda je čas popolnega upada (t.j. vrednost 0) odvisen od trajanja nosečnosti in količine hormona ob začetku SS. V vsakem primeru pa bo test pozitiven še vsaj nekaj dni po tem, ko je nosečnost že zaključena. Podobno je tudi z izginjanjem ostalih nosečniških znakov.

Sicer ne vem, kako si zdaj, žanaja. Ne glede na izid pa ti lahko povem par tolažilnih besed - mnogo je nosečnic, ki doživljajo rahle krvavitve v prvih treh mesecih nosečnosti, pa ni kasneje nič narobe. Moja babi je imela po zanositvi celo krvavitev, ki je bila taka kot vsaka predhodnja menstruacija in je zamujala šeli naslednja (z dedkom sta bila pač v ločenih krajih in ni bilo težko ugotoviti, kdaj sta naredila mojo mamiuser posted image ). Če pa je šla zadeva svojo pot ti lahko povem, da je tega mnogo mnogo več, kot pa se nam zdi. Ginekologinja mi je celo rekla, da se šeli zadnja leta razkriva realna slika glede odstotka nosečnosti, ki se končajo z zgodnjim splavom, ker so testi za domačo uporabo neprimerno bolj občutljivi kot včasih.

No, kakorkoli, želim ti vso srečo ne glede na iziduser posted image    

(odgovor članu žanaja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: 2 testa pozitivna,danes krvav izcedek-HELP
7.1.2009 17:21:20   
giotti
hm, zanimivo je brati različna mnenja... naj povem še svoje...

Meni pa so takole razložili na ginekološki urgenci, ko so me skoz pikali in jemali kri (in tudi pregledovali z UZ (ene 5 ginekolog se je menjalo, pa cel kup študentov... )), da so vidli, če se beta hcg primerno manjša:

Vrednost hormona je negativna, kadar je izmerijo manj kot 10 IU/L enot. Torej je lahko tudi več kot 0, ne vem zdaj točno zakaj, na Pušenjaku pa lahko preberete, če vas zanima...

Pozitivna vrednost, ki potrjuje uradno nosečnost, pa je 40 enot.

Med 10 in 40 pa je tako imenovana "siva cona" in se še ne ve, ali se bo nosečnost razvila ali ne oziroma, če nosečnost propada, se čaka, da vrednost pade pod 10. Šele takrat se vsi strinjajo, da ni potrebno čiščenje maternice, če pa vrednost noče pasti pod 10 in se zadržuje nekje med 10 in recimo 70 (moj primer po treh tednih od ss), pa so različna mnenja, ali je potrebna abrazija ali ne. Na koncu se mora punca sama odločit...

Kar pa se tiče testov, sem pa na internetni strani treh firem - Baby Check, First Sign in Clear Blue -, ki izdelujejo te teste, prebrala naslednje:

Baby Check zazna že 10 enot hormona, kar pomeni, če ga delaš prezgodaj in če se nekaj pripravlja na nosečnost, je lahko test pozitiven, nato pa če iz vsega skupaj ni nič, pride user posted image  in seveda posledično do hudega razočaranja.

First sign ima neko "srednjo pot" in zazna hormon, ko je le tega 20 enot.

Clear Blue, najbolj slavni med testi in tudi najstarejši, pa gre na najbolj sigurno varianto, torej se pokaže kot pozitiven šele, ko zazna 40 enot hormona beta hcg.

Torej, če se želimo izogniti razočaranju kot posledici pretiranega pričakovanja ob detektiranih že 10 enotah in potencialnem nerazvoju nosečnosti, bi bilo najbolje delati Clear Blue ali pa vsaj First Sign in se nekako izogniti Baby Checku. Seveda govorim o primerih, ko smo nestrpne in hitimo delati teste že pred izostankom M ali pa na dan M. Če smo pa sposobne počakati vsaj en teden po izostanku najdaljšega cikla M v zadnjem letu, potem pa je popolnoma vseeno, kateri test kupimo, ker je hormona v 6. uradnem tednu nosečnosti že veliko več kot 40 enot.
Tudi jaz želim vsem, da bomo ponovno nosečke še ta mesec ali pa zelo kmalu user posted image

PS No, glede sive cone med 10 in 40, se da prebrati tudi tukaj
http://med.over.net/forum5/read.php?19,983294,983310#msg-983310


 

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: 2 testa pozitivna,danes krvav izcedek-HELP
7.1.2009 17:48:51   
Martinki
giotti prov fajn je, da si to napisala. Jz sm enkrat kupila Müllerjev test pri nas in sem si ornk prebrala tudi nemška navodila in vse kar sodi zraven. In tam je pisalo, da imamo ženske v krvi vedno od 0 do 10 teh enot. Kar je nad 10 predstavlja morebitno nosečnost ni pa nujno, da se bo razvila. Sem bla prov presenečena, ko sem to prebrala. Glede na to, da verjetno noben nosečniški test ni narejen v Slo, bi se prevajalci lahko potrudili in prevedli VSE kar piše.

_____________________________

...globoko v dušah pravljice spijo, a včasih se pravljice tudi zgodijo...

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: 2 testa pozitivna,danes krvav izcedek-HELP
7.1.2009 21:40:20   
grahek85
Hm, meni so pa vse tri ginekologinje rekle, da betaHCG nima kaj iskati v telesu, če se ne dogaja nekaj v zvezi z nosečnostjo. Izraz "nosečnost" očitno ni tako zelo enoznačenuser posted image
Drugače mi je pa moja gin. enako povedala za mejo 40 (oz. 50 pri nekaterih njenih kolegih, kot je rekla) in za vmesno sivo polje, ki pa prav tako obarva teste (očitno le Baby Check in First Sign). So bile pa vse tri (dve na ugenci v Lj in moja osebna gin.) dokaj jasne - če je test pozitiven, je nosečnost 100% potrjena. Očitno pa gre vendrale za različne stopnje oz. stadije, ali nekaj takega. 

(odgovor članu Martinki)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: 2 testa pozitivna,danes krvav izcedek-HELP
9.1.2009 18:34:47   
žanaja
GRAHEK,GIOTTI,MARTINKI,najlepša hvala za te razlage.Zdaj mi je vse jasno kot beli dan, kaj je bilo res in kaj ni bilo.To je le še ena potrditev več, da se test dela na prvi dan izostanka menstruacije, oz se gleda najdaljši cikel v letu.To je to, saj je preprosto, le me punce rade naredimo kazin.Moj mi je rekel lepo ne:  GLEJ,ČE HOČEŠ BIT NOSEČA, BOŠ TISTI PLUSEK VIDELA, ČE PA NOČEŠ BITI, GA PA NE BOŠ...ah ti moški....user posted image .In po eni strani se z njim strinjam.Gremo v nove boje, zdaj smo mladi in zdaj se imamo radi.user posted image user posted image za vse vas.....


(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: 2 testa pozitivna,danes krvav izcedek-HELP
9.1.2009 19:32:41   
abab
Živjo.

Gledam po forumih in nevem kateri je ta pravi za moje vprašanje.

Vbistvu bi rabila en nasvet.

Torej:  23.11.2008 sem mela prvi dan zadnje menstruacije.
          6.12.2008 sva prvič poskušala.
          21.12.2008 sem naredila test in je bil user posted image .
Seveda čez 2 dni dobim user posted image  in potem user posted image , grem h G. in mi pove da je bil spontani splav in adijo.

Nato sedaj danes 9.1.2009 ker me že kar nekaj dni mantra da bi test delala ga naredim in se mi pojavi zelo rahla črta toda ne navpično, ampak vodoravno.

Torej?  prosila bi za pomoč, oziroma kaj si naj mislim o vsem tem

(odgovor članu žanaja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: 2 testa pozitivna,danes krvav izcedek-HELP
9.1.2009 20:19:04   
žanaja
zdravo abab. Evo, isto razočaranje kot pri meni...Ta črtica sedaj je po moje od ovulacije, nekako sovpada z datumi, ki si jih napisala.Vsekakor pa nosečnost ne more biti.Sej tud meni je CB pokazal vodoravno črtico.To pa ne pomeni nosečnosti.Biti mora še navpična.....veselouser posted image user posted image user posted image user posted image ,ker zdaj dogaja, da se lahko zgodi plusek...lp

(odgovor članu abab)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: 2 testa pozitivna,danes krvav izcedek-HELP
10.1.2009 15:56:48   
i
Pozdravljene!

Sem čisto nova na forumu im me sicer nekaj zanima nikjer tega nisem zasledila, trenutno sem noseča 7tednov pa ne vem ali je to normalno ali ni, vendar jaz se nič kaj drugače ne počutim kot ponavadi vse je enako le prsa me bolijo na dotik(pred kakšnimi 3tedni so me tako da nisem mogla čisto nič) in pa občasne bolečine v hrbtu, da bi me v trebuhu kaj bolelo me ne vsake toliko časa me kaj špikne, vendar ne pogosto, drugače pa imam tudi sama mačko in me je tudi strah kako sedaj z njo tudi sama sem nanjo zelo navezana, ne vem ko še nisem vedla da sem noseča pa sem že bila sem tudi jaz kakce pucala...mislite da je lahhko kaj narobe, potrebujem nasvet, ali se je katera tudi tako počutila ali se samo jaz tako in je nekaj narobe s plodom.user posted image

(odgovor članu žanaja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: 2 testa pozitivna,danes krvav izcedek-HELP
10.1.2009 16:29:40   
tejčit
I  živjo.Najprejuser posted image user posted image user posted image user posted image za nosečnost.Jst sm noseča pet tednov in nimam nobenih
posebnih znakov razen občasno zbadanje v križu pa napeta sm.
Na pregledu si bila že pa kdaj

(odgovor članu i)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: 2 testa pozitivna,danes krvav izcedek-HELP
10.1.2009 17:07:35   
druga
i....najprej čestitke!!!!!!

mislim da se ne rabiš skrbet, če nimaš nobenih posebnih znakov...saj si že lahko sama prebrala tukaj na forumu, da dosti nosečk ni imelo posebnih znakov.

glede toksoplasmoze pa mislim, da zdaj ko veš da si noseča, se že izogibaj prepogostim stikom z mačkami...drugače pa ti bo G tak naredila test in bom ugotovila, ali si to že enkrat prebolela v otroštvu ali ne in pol ne nimaš kaj bati...

(odgovor članu tejčit)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: 2 testa pozitivna,danes krvav izcedek-HELP
10.1.2009 22:06:38   
abab
Živjo.

Hvala Žanaja za hiter odgovor in čestitam vsem nosečkam.

Bi pa imela še eno vprašanje.

Kako pa naj si pojasnim to, da me že dobra dna tedna skoz (cel dan) boli trebuh.
Če ne zgoraj potem levo in če ne levo potem desno. In mi počasi že zelo gre na jetra, ker se zvečer zato zbujam ker me boli, in čez dan tud ni drugega kot samo te bolečine.


(odgovor članu druga)
Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kaj način spanja v postelji pove o partner...
photo
Spita s partnerjem/-ko tesno drug ob drugem ali vsak na svoji strani postelje? Spita v 'stoličko/žličko' ali s hrbtom dr...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?