|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vrtec preko veze
11.4.2009 6:23:07   
mika
Roberta, kaj ti naj rečem....men je še vedno bolje, da imam svoj račun, da je na njega vsak mesec nakazan dohodek in plačujem vrtec,po takšni ceni kot ga, kot pa da ne zaslužim nič, vrtec pa min. plačat. Čeprav smo tudi takrat plačevali veliko, glede nato, da je samo mož bil zaposlen.
Men je pomembno to, da tudi sama prispevam k družinskemu proračunu, kljub temu, da ti povsod poberejo vse kar je možno.

Čas tako hitro mine, otroci rastejo in naša bo čez leto in pol v šoli. potem bodo pa drugi stroški. Hval bogu, da imamo od kod vzet in nam ni teba prosit  državo za pomoč. Še vedno je bolje, da jaz dam državi, kot pa država  meni.

< Sporočilo je popravil mika -- 11.4.2009 6:27:34 >

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Vrtec preko veze
12.4.2009 22:18:28   
bobek05
IZVIRNO SPOROČILO: livia

Žal očitno v današnjih časih ne gre brez vez. user posted image
Mi smo sicer dobili vrtec za obe, brez vez, a poznam kar nekaj primerov, ko je babica nekoč delala v vrtcu in zrihtala, ali pa dela v vrtcu kdo drug ali kdo pozna ravnateljico. Žal resnično.
Ti kar pokliči pop tv, ne vem zakaj potem sploh obstajajo komisije za razvrstitev otrok, itd.... Ne vem, če je v teh komisijah tudi kak predstavnih staršev, pa naj ta opozori na nepravilnosti, če še on ne dobi kaj v žep.



V Komisiji za vpis otrok so 3 predstavniki iz vrtca (strokovne delavke), 1 predstavnik iz občine (ustanoviteljice) in 1 predstavnik staršev - vsaj pri nas je tako. Pravilnik narekuje, da komisijo skliče ravnateljica na pobudo svet. delavke ali pom. ravnateljice oz. kogarkoli že, ki ureja vpise in to takrat, ko je več vlog za vpis kot je prostih mest. Komisija je DOLŽNA upoštevati kriterije (npr. koliko točk za kaj dobi starš, ki kandidira)..
Če v vrtcu NI prostega mesta (npr. da je v jaslicah 14 otrok) NI VEZE na tem svetu, preko katere bi otrok lahko prišel not, ker bi to sicer pomenilo kršenje zakona (in kazen!) in od tega ne odstopim, pa mi verjemi, da se mi je že večkrat srce trlo, ko so starši jokali kam naj dajo otroka...
Če pa je prosto mesto oz. se mesto sprosti (npr. otroka izpišejo iz tega ali drugega razloga, npr. preselitev), pa bi se v primeru več čakajočih otrok moralo sklicati Komisijo in se narediti prioritetno listo.
Pa še to - lani marca je bila sprememba Zakona o vrtcih, ki med drugim tudi jasno govori o tem, da mora otrok biti star 11 mesecev, ko se ga vključi v vrtec.

Želim ti vso srečo in upam, da bo tvoj otrok čim prej sprejet v željen vrtec.


_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Vrtec preko veze
13.4.2009 11:08:21   
marelicaa
otroški dodatek je višji

Kolikor jaz vem, to ni res, ker se veže dodatek na prihodke, ki so zavedeni v davčni odločbi za preteklo ali predpreteklo leto in takrat, ko denar rabiš ga ne dobiš. Lahko, da se motim.

dohodnina nižja

Morda res, ker te mož prijavi kot vzdrževanega družinskega člana.


v končno fazi, če otroka na koncu le dam v vrtec (nekje), je plačilo nižje
Mogoče res.

in možnosti za sprejem večje, ker je otrok iz finančno slabše stoječe družine (prednost pri vpisu).

V naši občini absolutno ne drži. Tisti, kjer sta zaposlena oba starša dobita pri vpisu več točk, kot če je zaposlen samo eden od staršev. Tak je pravilnik pri nas.

Poleg tega, če pustiš službo, je sedaj kar težko najti službo. Delovna doba ti ta čas, ko si doma ne teče, si jo moraš plačevat sama. Osnovno zdravstveno zavarovanje so sedaj uredili hvala bogu tako, da če nimaš nikakršnega prihodka, si lahko zavarovana po možu, sicer bi si ga morala sama plačevat. In v primeru da imaš še enega otroka in nisi zaposlena, dobiš starševski dodatek, ki znaša 181€ na mesec, pa še osnovno zdravstveno zavarovanje si moraš sama plačevat, ker prjemaš starševski dodatek in si si zmožna plačat,....
Pa socializacija otroka in tebe,....Treba je gledati tudi dolgoročno.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Vrtec preko veze
13.4.2009 11:39:25   
marelicaa

In v primeru, da imaš še enega otroka in nisi zaposlena, dobiš starševski dodatek, ki znaša 181€ na mesec, pa še osnovno zdravstveno zavarovanje si moraš sama plačevat, ker prjemaš starševski dodatek in si si zmožna plačat,....


Napisati sem hotela: In v primeru, da se odločiš še za enega otroka in nisi zaposlena,dobiš starševski dodatek, ki znaša 181€ na mesec, itd...

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Vrtec preko veze
13.4.2009 23:26:55   
Anais Nin

Mah, ne vem kaj bi rekla. Pri nas je bilo tako, da smo se preselili in ko sem oddajala vlogi za vrtec za 2 otroka mi je bilo že ob vlogi rečeno, da nimamo nikakršnih šans, ker so na čakalni listi, še otroci iz prejšnjega leta - zavrnjeni in da imajo oni prednost. In naj si raje poiščem kakšno privat varstvo.

V hudi stiski, ker nisem vedela kaj narediti sem se obrnila na župana, ki mi je "obljubil pomoč", in obljubo držal. Vrtec sem dobila za oba otroka - težko pa rečem, če je obveljala županova prošnja ali pa bi mesti dobila tudi brez njegovega posredovanja. Nisem pa mu dala nobene podkupnine, čisto nič. Samo prosila sem ga.




(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Vrtec preko veze
15.4.2009 12:48:53   
Anonimen
V večjih vrtcih se zelo hitro praznijo in polnijo prosta mesta. To sem občutila na lastni koži, ko smo letos menjali vrtec. Septembra je bilo vse zabasano in še milijon prošenj pred nami. Potem sem spraševala oktobra in decembra, in vsakič so me po nekaj dneh že poklicali, da je prosto mesto. Še ko smo se januarja potem dejansko vpisali, smo celo lahko izbirali med enotami. Tako da situacija na začetku šolskega leta definitivno ne pomeni, da bo vse celo leto zasedeno. Mogoče bo zdaj kaj drugače, ko so poenotili sistem vpisovanja, da bo šlo preko centralnega registra...

(odgovor članu Anais Nin)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




ali anj gre otrok pri enem letu v jasli
bebiji

ali naj gre otrok pri enem letu v jasli?

ja, mu bo koristilo (52%)

ne, je še premajhen (48%)


Število vseh glasov: 230

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!