Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikalonica En lep pozdrav vsem skupaj! Tale vikend praznujemo rojstni dan mojega in sem se odločila, da bom probala sama speči sadno torto. Zdaj pa kot norec iščem in brskam za najboljšim receptom za biskvit in seveda tudi nadev, ki pa mora biti obvezno saden, ker čokoladnih tort moj lubi ne mara. Videla sem, da je tukaj kar nekaj izkušenih kuharic, jaz pa še nikoli nisem pekla torte , ampak enkrat je treba probati. Imam pa sledeča vprašanja, pri katerih bi rabila vašo pomoč: - kakšna je možnost, da se ti biskvit za torto prime na model, ker se mi je to pri marmornem kolaču že dvakrat zgodilo (namreč pol ga je ostalo na modelu ). A je skrivnost v tem, da ga pustiš da se ohladi in ga potem daš iz modela, ker mogoče pri marmornem nisem dovolj počakala??? Jaz pekač namažem z oljem ali margarino in potresem z moko, do sedaj se mi še ni prijel.
- kako potem biskvit razrežete na tri dele, z nožem ali s sukancem (slednje sem zasledila na Kulinariki) Narežem kar z nožem za kruh. Imam enega konkretno dolgega .
- koliko potem biskvit navlažite, da ni premalo ali preveč vlažen, da se bo vse skupaj razpadlo na krožniku? Če delam nadev s sadjem in msetano, navlažim kar s sokom od sadnega kompota ali jabolčnim sokom. Dam pa kar precej soka, toliko, da je celotna površina vlažna.
- kako potem okrasite torto? Ali celo še naokoli namažete s kremo oz. nadevom in potem še nabrizgate smetano, ali uporabljate samo smetano? Torto premažem ali samo s smetano ali s čokoladno smetano, največkrat pa s stpljeno čokolado (z malo mleka).
- katero sadje mi svetujete: jagode ali višnje? Ali lahko oboje uporabim iz kompota ali je bolje sveže sadje? Uporabim sadje, ki je pri roki, vloženo ali sveže, običajno višnje, ananas, breskve, grozdje,...
- ali biskvit spečete prejšnji dan in ga potem nadevate in okrasite naslednji dan in ali se mora nadev tudi kaj hladiti predno ga namažem na torto? Odvisno, koliko je časa, je pa biskvit res boljši, če je star en dan, dobor navlažen in noč preživi v hladilniku .
O groza kolko vprašanj sem postavila, ampak me je res strah, da bom kaj zatupila, pa bom lahko vse skupaj potem samo sosedovim kuram nesla za sladkat Hvala že vnaprej za pomoč in lep pozdravček! Sploh se ne sekirat, torta je ena najlažjih stvari za spečt, mene bolj daje okraševanje, ker sem popolnoma antiumetniški tip .
|