|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroci in traktor?
3.6.2005 21:29:10   
puncica
A misliš da bi kej zalegl Splišni:zmeden2: Sicer pa potem lahko vse kmete tle okol obiščejo, ker vsi tako delajo:((

Tjazi, kako boš ti otroka kontroliral na traktorju, pa če ti bo zavil s poti, če ne boš zraven. Kako mu boš preprečil da se zvrne a boš zraven traktorja letel pa ga držal al kako. Ne rečem pa če starš zraven sedi in ima otroka na kolenih. Za moje pojme pa ni noben nadzor to, da ti gledaš otroka kako se gor pa dol voz po travniku in kao nadzoruješ:zmeden2::zmeden2:

Se pa jst ne bojim za svojo bolečino pač pa za bolečino otroka, ko mu ne moreš tega olajšat. Sej ni nujno da ti pri tem umre, lahko ostane trajni invalid. Kar je za moje pojme še huje kot če umre.

Vem kako je ko je moja sestrična pri 12 letih padla v štali na dno hleva in to na goli beton kako si je kolk fentala in vidim kako trpi, ne more zdej pri 19 vozit avtomobila (razen prilagojenega), je ful nesrečna, jemlje neke tablete proti bolečinam in vidim kako so njeni starši zarad tega nesrečni, ker ji ne morejo pomagat. Ma ne bom več filozofirala to ni zame je pa res tako kot je ena rekla čist moška pamet, pa ti posad svoje otroke pri 10 letih na traktor in ga nadziraj 100 m stran, za mene taki starši nimajo vse pošlihtan v glavi.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Otroci in traktor?
3.6.2005 21:31:47   
Anonimen
Če bi kaj zaleglo ali ne, ni več tvoja stvar. Dobro bi bilo, če bi, če pa ne, se pa pač ne da pomagat. Samo kar gledat, ko se otrok ubije... ne vem no, kaj pa če se res! Brrr, mene kar zmrazi.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   Otroci in traktor?
3.6.2005 21:36:58   
puncica
Ja sej maš prav, mogoče bom pa to tudi naredila, ker to je pa res tu mač za moje pojme.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Otroci in traktor?
4.6.2005 19:43:47   
Annny
Ojla,
tudi pri nas na vasi je to čisto običajno.
Zadnjič sem videla 10-letnega mulca, kako je peljal traktor skozi vas, zadaj na vozu je sedela 80-letna babica..sta šla na polje in sama pospravila cel kozolec sena.
Ja, fotr od tega fanta pa z drugim traktorjem za njima..

Kar zgodaj aktivirajo delovno silo na kmetih..:zmeden2::((

Jaz nisem pristaš tega..a ni bila par let nazaj nesreča, ko se je otrok s traktorjem vred prevrnil po pobočju??

Mislim, da bi to moralo biti kaznivo...no, saj je- ampak kdo pa to kontrolira!
Zakaj pa potem tudi avta ne šofirajo 10- in 15- letniki.. saj je simpl, ampak so preprosto premladi.

Lp

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Otroci in traktor?
4.6.2005 19:57:35   
Anonimen
Splišni, punčica, kljub vsemu naštetemu bi rekla, da ustavita konje. Ne moreta kar vsevprek prijavljati ljudi, ker ne znajo z otroki. Konec koncev niso vajini. Vem, da hočeta dobro otrokom, ampak zanje so odgovorni njihovi starši, kolikor pač so. In tudi če jim na vrata pošljeta policijo, ne bo zaradi tega nič drugače. Na kmetih jim je pač samo po sebi umevno, da dela vsak, ki je tega fizično vsaj približno sposoben.
Pred leti je oče s kosilnico v visoki travi odrezal nogo svoji hčerki, ki se je tam igrala. Potem so ga vsi obsojali, češ moral bi vedeti, da se lahko to zgodi, če otroka ne vidiš, kje je in kaj počne. Približno ob istem času je tu na našem koncu s traktorja padel otrok in traktor ga je povozil do smrti. Očetu se je skoraj zmešalo, ljudje so ga (spet) grajali... Hočem reči, otroci pašejo k nekomu, ki ima zanje čas, na žalost pa jih poznam zelo veliko, ki imajo na kmetih otroke zato, da dobijo novo delovno silo.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   Otroci in traktor?
4.6.2005 20:05:18   
Anonimen
Mene čisto nič ne briga, kdo ima koga za delovno silo in podobno. Če bi jaz videla, kako 10-leten fantek pelje traktor, na katerem na eni strani na blatniku sedi 5-letna punčka, na drugem blatniku pa še en sedemletni otrok, bi poklicala policijo ali socialno. Brez skrbi, da ne bi kar tako gledala, kako bi kakšen otrok padel pod traktor in umrl. Mogoče sem res egoistična, kot pravi, Tjazy, ampak jaz si nikoli ne bi mogla odpustiti, da nisem naredila nič, pa bi morda lahko, da otrok ne bi umrl. V primeri traktor ali kje drugje.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   Otroci in traktor?
4.6.2005 21:43:44   
Anonimen
Puncica.. sem rekel, da mora biti otrok pod nadzorom.. tam do 14-stega leta vsaj.. Potem pa odvisno od otroka. Nekateri ne rabijo vec nadzora.. nekateri pa ga rabijo se pri 50tih letih.

Slipsi.. zdaj malo pretiravas.. Kje pa vidis da je poln traktor otrok.. pa nikjer nobenega..?? Na blatnikih tudi odrasli ne smejo sedeti.. in to je ziher nevarno. Ce pa sedis na sedezu.. in obvladas zadevo.. pa ni toliko neverno.

Ne bi si mogla odpustiti, da nisi naredila nic.. pa bi morda lahko, da otrok ne bi umrl??
No tole pa sigurno ni res..
Mogoce nisi vedela.. ampak na svetu umre veliko otrok zaradi lakote.. in mogoce se ti zdi, da ne mores narediti nic, da ti otroci ne bi umrli.. ampak to ni cisto res..
Ce nisi vedela, 80% vsega zita na svetu poje govedo, ki ga vzgajajo za prenajedenje zahodnega sveta z mesom. Ce bi vsak posameznik zmanjsal kolicino zauzitega mesa vsaj za 50% bi bilo zita za vse dovolj.
To bi lahko vsak naredil, da ne bi umrlo zelo veilko otrok.. zaradi lakote..
Ampak tega ne dusna mafija ne pove, ker bi to imelo ekonomske posledice.. celo pozegnajo ti sunke za veliko noc..
To je res visek modrosti in razsvetlenja..

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   Otroci in traktor?
4.6.2005 21:48:34   
Anonimen
To, da je bilo toliko otrok na traktorju, je napisala puncica. Jih je gledala iz okna. In jaz bi poklicala policijo ali socialno.
A potem naj ne bi zato, ker nič ne naredim za tiste otroke, ki umirajo zaradi lakote, tudi druge pustila v nevarnosti ali kaj? Saj me ni treba prepričevati o ničemer, jaz bi pač ravnala tako.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   Otroci in traktor?
4.6.2005 22:08:56   
cmokec
Ce pa sedis na sedezu.. in obvladas zadevo.. pa ni toliko neverno.

Ta je pa mal bosa. Otrok sploh ne more obvladat traktorja, sploh pa 10 let star ne. Lahko ga vozi, ker mu starši dovolijo, ampak obvlada ga pa ne. V kočljivih situacijah še odrasli razumsko ne reagirajo in umirajo pod traktorji, pa obvladajo zadevo.

Nič ni toliko nevarno, dokler se ne zgodi najhujše. In otrok ima večji potencial nesreče od odrasle osebe. Da pa otrok prevaža na traktorju druge otroke, je pa višek.

Jaz bi sicer na policijo klicala, ampak prej bi se pa pogovorila s starši otrok.

Načeloma zagovarjam stališče od puncice in od Splišni, Tjazy, tvoje primerjave z lačnimi so pa malo mem. Tvoje sporočilo se glasi: Če ne moreš pomagati vsem, ne pomagaj nikomur.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Otroci in traktor?
5.6.2005 7:13:35   
Anonimen
Sem pa glih zadnjič v nekem glasilu Kmetjisko gozdarske zbornice videla reklamo za otroški sedež za na traktor in me je na rit vrglo, saj je cena tam okoli 60.000. Bo Meta povedala, če res :zmeden2:

O.K., za varsnot itka da vse, ampak 60 je pa malo pretirano.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   Otroci in traktor?
5.6.2005 22:34:02   
*HONEY*
Malo res neodgovorno to z traktorjem.Amapak tudi moji starši in strici,tete so približno tako gor zrasli. Tako je včasih bilo in taki kot so npr. moj oče in obtičijo v času,tako tudi vzgajajo svoje otroke.
No pri jaz nisem živela tako,da bi potrebovali traktor,so pa me pošiljali po cigarete in peš(kr daleč) v trgovino in sem tudi po tri vrečke privleka domov(prvi razred)ker mama ni imela časa(začela je svojo obrt in je imela ljudi doma,ki so za njo delali).
Pa si nihče ni takrat glave razbijal če bom lahko tiste polne vreče privlekla domov.

Danes smo starši pač bolj previdni,ker vemo da se lahko marsikaj zgodi.Pa tudi otroci so vedno bolj nerodno drugačni se mi zdi.Gledam zdaj 8 let stare in sebe v teh letih,pa ni primerjave...razmišljajo in živijo čisto v drugi smeri...zato pa smo tudi previdnejši.

Pazite se toliuko kot mislite da je po vašem potrebno;)

LP

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   Otroci in traktor?
6.6.2005 8:36:14   
AnBan
Tudi sama sem se primožila na kmetijo in mi gre ful na živce to s temi traktorji. Tast je namreč po nesreči zadel svojo punčko (starejšo sestrico od mojga) z obračalnikom al kaj je že tista stvar, ki ima tiste kovinske špice ven. No stvar je taka, da jo je zadel v sence in 2,5 letna punčka je umrla.
Ne vem kako bi jaz kot starš prenesla tako žalostno stvar:((:((:((:((:((.
Zato sem že prvič pop..., ko je tašča vzela tavelikga s sabo na traktor...ga je držala v naročju ob strani...sem ji lepo povedala, da ne mislim tvegat, da bi ji padel iz rok pod traktor in naj gresta lepo kar peš tistih par sto metrov. No in se zdaj tega kar držijo.
Prav tako sem povedla, da moj otrok ne bo poizkusni zajček za na ponija...me čisto nič ne briga če izpadem čudna...ampak me pač skrbi za moja sončka.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   Otroci in traktor?
6.6.2005 8:56:03   
Anonimen
Ojoooooj AnBan... tale zgodba od vaše deklice (tvoje svakinje, tako rekoč) je grozna...
Pri nas pa se Ana včasih pelje tako v naročju na traktorju. Ampak itak nima kam past. Je kabina zaprta. V tavelkem traktorju (ki je v albumu) pa ima svoj sedež. In NIKOLI se ne vozi z njo po cesti.

Je pa pri celi stvari nekaj tudi res. Da otroci neverjetno uživajo na traktorjih. In ni jim tega veselja treba kratit. Samo na pameten in varen način jim je treba to dovolit. Nikoli samim na traktor!!!

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?